Da li bi vi pristali na plaćanje sredstava na bankovni račun prije nego što dobijete robu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li bi vi pristali na plaćanje sredstava na bankovni račun prije nego što dobijete robu?
Čuj,ovo je pitanje ko da ja sada tebe pitam bili ti pristao poslati robu prije nego dobiješ pare?
-Razmisli dvaput prije nego otvaraš temu,pogotovo u ovj rubrici,tu idu oglasi,odi dole u ostalo i tamo postavi pitanje!
Pozdrav.
Poslati robu sa plaćanjem pouzećem? Svakako, da.
Zna li netko koje su pravne opcije u slučaju da osoba koja je zaprimila uplatu ne isporuči dogovoreno i odbije vratiti novac? (recimo - iznos ispod 1000 kn)
- ako može iz osobnog iskustva -
Zna li netko koje su pravne opcije u slučaju da osoba koja je zaprimila uplatu ne isporuči dogovoreno i odbije vratiti novac? (recimo - iznos ispod 1000 kn)
- ako može iz osobnog iskustva -
pravnog rješenja za ispod 1000 kuna nema....
ali ima pravog iskustva..... nać ga i pravo u glavu...
Poslati robu prije uplate na račun? Da,evo upravo se spremam put pošte poslati komponentu
a kupac će mi platiti pouzećem.Jer,ako želi paket,onda će svakako prvo platiti da bi vidio sadržaj istog.
Stvar je u tome da je plaćanje pouzećem kakva-takva garancija da će i kupac dobiti bar nešto
(loša strana ovog načina plaćanja jest da kupac ipak može biti prevaren,jer striček iz dostave isporuči i ode).
Uplata na tekući,pa naknadna isporuka robe?
Može i ovako,ali ne bih uplaćivao onome za koga ne znam baš ništa...kakav je trgovac,da li je pošten ili pak
suprotnost tome.
Imao sam i ugodnih iskustava u ulozi kupca kad sam uplaćivao novac na tekući prvo,a i neugodnih
kad sam platio robu pouzećem.
Rezime: Nema ti tu pravila,ovisi isključivo o dobroj volji i ne/poštenoj namjeri kupca/prodavača.
Ovim putem apeliram na sve kupce/prodavače da se drže kodeksa i ispoštuju svoju stranu dogovora.
Ipak je ovdje oglasnik u sklopu BUG foruma i nije u redu da se popreko forumaši gledaju zbog
često mizernih iznosa.
Lijep pozdrav svima:)
Upravo tako. Plaćanje pouzećem je kakva takva garancija da ćeš dobiti ono što si namjeravao kupiti, a ne možeš lika tjerati uvijek po gradu kad ne živimo svi u istom gradu. Drugo je ako si već nešto kupovao pa možeš i unaprijed jer znaš da je prodavač pouzdan (ne govorim o poštenoj prodaji nekih RAM-a za 100 kn i onda 1500 na povjerenje pa popušiš, nego o robi jednake vrijenosti). Zato Ebay ima rating, a vidim da se i ovdje nešto slično pokušava.
Pravno ga možeš prijaviti državnom odvjetništvu koje će ga onda po službenoj dužnosti goniti radi prijevare, odnosno protupravnog stjecanja imovinske koristi. Postoje doduše izuzeci kada se postupak može pokrenuti i privatnom tužbom. Kazna može biti novčana pa do 3 godine zatvora. Prvo se podnosi istražni zahtjev po kojem se onda službenim kanalima dolazi do IP-a kojeg je web stranica dužna ustupiti nadležnim institucijama, a koje će onda daljnjim postupanjem preko ISP-a doći do podataka o prebivalištu osumnjičenika itd.
Uglavnom, nemojte se ustručavati postupati sukladno zakonu ako situacija to od vas zahtijeva.
Izbjegavam kupnju kod koje se ne može provjeriti ispravnost proizvoda kao i pouzdanost kupovine.
Ako moram kupiti onda idem po sljedećim pravilima:
1. Kupujem proizvode u vrijednosti do 200 kn (ukoliko kupim neispravno da nije veći gubitak)
2. Prvo slanje proizvoda pa onda uplata (ne šaljem proizvode vrijednosti veće od 200 kn) i ne uplaćujem dok ne dobijem prouzvod
Samo se kurvama plaća prije obavljenog posla.
Tako je. Upravo se dopisujem sa potencijalnim prodavačem čija će recenzija ovisiti o njegovim daljnjim postupcima.
Pazi to je relativno,ja sam prodao dosta stvari i primio uplatu prije slanja,i svi su bili jako zadovoljni,sa druge strane sam uplatio u ponediljak čoviku lovu za nostroma i još čekam paket,sad sve ovisi o prodavaču(nadam se da me neće zeznuti),ali opet sve je to relativno...
Moj prodavač nije htio pouzećem jer kaže da mu se puno njih predomislilo pa da mu je ostao samo trošak poštarine. Ja mu sada upravo nudim podmiriti sve troškove dostave Prije slanja, znači putem e-bankinga, a ostatak poštaru na ruke kada mi stigne paket. Mislim da je to prilično korektno. Ipak nije riječ o malom iznosu, a pogotovo što sa tom osobom nisam ranije nikada trgovao.
Moj prodavač nije htio pouzećem jer kaže da mu se puno njih predomislilo pa da mu je ostao samo trošak poštarine. Ja mu sada upravo nudim podmiriti sve troškove dostave Prije slanja, znači putem e-bankinga, a ostatak poštaru na ruke kada mi stigne paket. Mislim da je to prilično korektno. Ipak nije riječ o malom iznosu, a pogotovo što sa tom osobom nisam ranije nikada trgovao.
Ako ne pristane da ti platiš troškove slanja prije i da pošalje pouzećem otkantaj ga jer vidiš da nešto mulja. Naravno možeš mu ti platiti trošak slanja pa da ti se ne javi nikad više, ali tu ti je gubitak skoro pa zanemariv i to je najsigurnija metoda. Isto tako ako šalje neispravnu komponentu uvijek može reći "bila je ispravna, a ti si je strgao kod montiranja". Neznam što kupuješ, ovo sam naveo samo kao primjer.
Mislio sam kupiti Q9550. Samo problem je što ga ne mogu staviti na benchmark i čak i da ga dobijem kako je rečeno opet se naknadno može uspostaviti da se pregrijava ili da ima neki feler. Na kraju bi se naravno sve riješilo, ali dok do toga dođe prošlo bi podosta vremena, a procesor bi po mogućnosti htio unutar 7 dana. Bilo bi lakše da je dečko iz ZG pa iz ruke barem vidiš o kakvom je modelu riječ i što kupuješ ili odeš kod njega pa ga isprobaš na licu mjesta.