Koje bi predmete trebalo izbaciti iz škola?

poruka: 156
|
čitano: 23.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Koje bi predmete trebalo izbaciti iz škola?
razer1911 kaže...

matematiku i hrvatski jel sere mi se od ta dva predmeta.

EPIC Smijeh

16 godina
neaktivan

neka ostave samo tjelesni i vjeronauk da se možemo zaj..avat

Neznam di se ide za to .
17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
dogman kaže...

Obavezno izbacit LATINSKI JEZIK iz gimnazije........aaaaaaIznenađen

Šta ste toliko zapeli za taj latinski? Latinski je iznimno važan jezik iz kojeg korijene riječi vuku gotovo svi današnji jezici, samo što se to uopće ne prezentira tako djeci u srednjoj školi. Nebrojeno puta mi se dogodilo da neku riječ ili dio teksta, što na engleskom, što na nekom drugom jeziku, shvatim zbog toga što znam korijen riječi iz latinskog. Trebalo bi zapravo samo malo promijeniti koncept tog latinskog i više učiti vokabular a malo manje gramatiku, iako nije ni gramatika baš toliko teška. Ovo govori čovjek koji je imao 2 iz latinskog i koji je tek naknadno uistinu shvatio zašto je taj jezik bitan i sad mu je žao što ga nije više učio Osmijeh

Očigledno da nas ne uče latinski zbog riječi, jer većinom gramatiku radimo. Mi kad smo pitali profu zašto je latinski koristan, rekla je : " Pa učenjem jezika se razvija logika, učenje jezika poboljšava..."

I nije dala niti jedan argument za latinski, nego samo zašto je dobro učit bilo koji jezik. Misliš da nije bolje stavit njemački ili francuski umjesto latinskog?

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
16 godina

Gle ako si u nekoj medicinskoj ili prehrambenoj školi nemoj se čudit.

16 godina
neaktivan
RPG vs TENK kaže...

neka ostave samo tjelesni i vjeronauk da se možemo zaj..avat

Danas su svi debeli, i svako drugi covik ispod 18 /znam jer sam imam/ psuje gospu i isusa...

Pa mislim da tu cak i ima istine..

Ali za nekoliko godina ja mislim da ce informatika i engleski bit vazniji od icega. Meni otac sad kad gleda  po internetu govori da mu je zao sto ne zna jezik. Pa ljudi, kad googlas uvik ti triba engleski dobar. A i informatickog znanja. Nece svijet cekat druge, neg ce drugi zaostat..

Jos nesto oko tog vjeronauka. Meni to nije vjeronauk nego utjecaj crkve. Triba ic u crkvu ako virujes. Maknit bi ga skroz tribalo a uvest = religijske nauke. Da ucimo o svakoj religiji po sebi. Znam da se nesto uci u povijesti, ali .. malo e to.

Spirit...
15 godina
neaktivan
Ige kaže...
Očigledno da nas ne uče latinski zbog riječi, jer većinom gramatiku radimo. Mi kad smo pitali profu zašto je latinski koristan, rekla je : " Pa učenjem jezika se razvija logika, učenje jezika poboljšava..."

I nije dala niti jedan argument za latinski, nego samo zašto je dobro učit bilo koji jezik. Misliš da nije bolje stavit njemački ili francuski umjesto latinskog?

Učenje latinskog s naglaskom na gramatiku mislim da nema smisla. Mi smo latinski radili tzv. prirodnom metodom koja je stvarno dobra. Nismo u knjizi imali uopće prijevod na hrvatski, nego su riječi bile objašnjene na latinskom ili slikama, a gramatika je bila isto tako integrirana u tekstove da dobiješ osjećaj za nju, a ne ono puko bubanje nastavaka napamet kao što se obično uči latinski. Tako da sam ja od latinskog stvarno razvio bolju logiku za jezike i naviku da, ako mi neka riječ nije poznata iz recimo engleskog, neću tražiti banalan prijevod te riječi na hrvatski nego ću pogledat u englesko-engleskom rječniku objašnjenje riječi. Mislim da je tako puno bolje učit bilo koji jezik.

Mislim da nije bolje neki drugi jezik stavit, latinski je po meni idealan za to, samo ga treba približit ljudima u srednjoj školi što nije baš lako jer često ljudi u tim godinama misle, kao što sam i ja uostalom kad sam ga počeo učit, da je to mrtvi jezik i da nema nikakve koristi od njega. Kad bolje pogledaš, taj jezik ima i danas primjenu, nije da je realno nužan ali se dosta koristi. A i po meni je to nekakvo opće znanje koje se podrazumijeva ako misliš biti fakultetski, tj. visoko obrazovana osoba. Ne znači to da ga trebaš tečno govoriti, ali neke osnovne pojmove iz latinskog treba znati.

Slično je i sa drugim nekim predmetima. Pohađao sam prirodoslovno-matematičku gimnaziju, sad sam na strojarskom faksu; i često sam ignorirao predmete poput povijesti, geografije, biologije, sociologije i sličnih budući da sam bio tehnički orijentiran, i sad mi je često žao što neke stvari ne znam a imao sam odličnu priliku da ih naučim. Da se mogu sad vratit u srednju školu, ne bih ni jedan predmet ignorirao, jest da su neki tlaka ali opće znanje često dobro dođe u životu. A pogotovo mi je žao što smo iz fizike imali profesora kod kojeg smo mogli sve prepisivat i to smo i radili, to je bilo idealno, satovi fizike su se masovno markirali jer prof. nije ni zapisivao koga nema, samo 5-6 ljudi iz razreda je uopće znalo išta a većina ostalih bi došli na test sa hrpom šalića, profesoru donijeli novine da mu ne bude dosadno dok pišemo i mislim da nitko nikad nije dobio manje od 3 iz testa. Većina nas danas žali što ne znamo tu fiziku.

Tako da... nemojte se samo žaliti kako imate puno toga za učit i ne znam šta, ništa od toga u srednjoj nije toliko teško da se ne da naučit a bilo što od tih predmeta koji vam se čine glupima vam mogu dobro doć jednom. Ja sam stvarno iskreno požalio što sam bio debil i što mi je bilo tako teško 45 minuta slušati profu kako priča o nekoj "gluposti", pa sad imam namjeru uzet neke knjige, možda i one iz srednje ako ih uspijem naći negdje, i nadoknadit dio toga, pogotovo fiziku; pa probajte da se ne desi i vama.

Al' sam mudar danas... OsmijehMora da je zbog ove nekolicine karlovačkih što sam popio večeras :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice