zanima me dal bi se dalo doma istestirati s nekom kiselinom ili nekim sličnim dal je srebro ili nije?(poluga 2.5-3kg v pitanju)
svaki savjet dobro došao!
zanima me dal bi se dalo doma istestirati s nekom kiselinom ili nekim sličnim dal je srebro ili nije?(poluga 2.5-3kg v pitanju)
Izračunaš volumen poluge, preko toga kolko bi takav volumen čistog srebra težio, pa to usporediš sa težinom toga što imaš..
uroniš u menzuru s vodom da vidiš pomak volumena = volumen poluge.
i onda usporedi s gustoćom čistog srebra , pa ako je neka velika razlika vjerojatno nije
Inače gustoća je oko 10500 kg/m3 ako se ne varam.
Također je najbolji vodič topline i struje pa se probaj i stim zaigrat :P
EDIT: il jednostavno odi u one otkupnice srebra i zlata pa pitaj, ima ih ko govana.
ma ovi u koprivnici su lešinari u pm-pa bi zato prvo doma to isprobal(pajdaš vlasnik poluge-a ne kuži se ko ni ja v te stvari)-jel je čisto srebro ili nije..znači poluga je nađena pred kakvih 35-40 godina u rudniku..
a ovo o volumenu i to-sam nob totalni-mislil sam jel postoji kakva kiselina da se srebro umoči u nju i da ta kiselina promjeni boju i te šeme??-na to sam mislil!
Da nije koristar u pitanju?
Slika?
EDIT: kositar
A u kiselini češ samo uspjet otopit koliko znam...
koristar ili kositar?nisam poslikal-al dok budem išel kod njega bum poslikal pa puknem slike ovdi..