Ili možda koristit VST (amp simulatore/kabinete) u nekom DAW
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
dobro vece !!!
moze li preporuka za akustaru do 1500 kn iskljucivo novu. (sorry sto nisam prelistao sve postove jer ste vec nekom preporucili neki model no nisam nasao)
molio bih da mi odgovore ljudi koji su probali bar gitaru koju mi predloze
u mojo selendri nema normalnih trgovina pa cu vjerojatno morati zapalit za Grebza.
ne zelim lagati da mi je za sina vec treba meni..nisam svirkio nekih 5-6 godina a zavrsio sam srednju glazbenu, pa mi treba neka "meksa" svirljiva, da mi ne otpadnu jagodice, a da nije klasicna guitar...
fala mnogo
Otpadanje jagodica je zbog žica, a ne zbog gitare.
Da ti pravo kažem, meni i od klasične otpadaju jagodice. Srećom, ponukan lošim rezultatima na faksu, stari mi je oduzeo gitare.
Otpadanje jagodica je zbog žica, a ne zbog gitare.
Da ti pravo kažem, meni i od klasične otpadaju jagodice. Srećom, ponukan lošim rezultatima na faksu, stari mi je oduzeo gitare.
eh, nisam znao da je to zbog zica
zato mi treba gitara s dobrim actionom tj. da su zice nize postavljene da mi ipak bude lakse, da ima sipku a da je 1500 kuna.
ne trazim puno je l` ?
reci starom da si ti umjetnik i da ces emocionalno usahnuti, odati se alkoholu, drogiranju, boemstini, ako ti zabrani gitaru.
evo momci, nasao sam ove dvije pa vi recite koja je bolja ?
ako uopce ima razlike .
jos kad bi netko iz Zagreba imao vremena probati ih, bio bih mu zahvalan, i kad dodje u Osijek imao bi free spavanje
dok sam aktivno svirao klasicnu gitaru ima sam dosta skupljih modela i znam da ne mogu traziti savrsenstvo, no zazelio sam se svirke pa bi za ponovni pocetak jedna od ove dvije bila OK. znam da cu poslije puknuti pa cu morati uzeti skuplju ali za jedno godinu dana sviranja, "ove" bi bile sasvim dostatne.
evo momci, nasao sam ove dvije pa vi recite koja je bolja ?
ako uopce ima razlike .
jos kad bi netko iz Zagreba imao vremena probati ih, bio bih mu zahvalan, i kad dodje u Osijek imao bi free spavanje
dok sam aktivno svirao klasicnu gitaru ima sam dosta skupljih modela i znam da ne mogu traziti savrsenstvo, no zazelio sam se svirke pa bi za ponovni pocetak jedna od ove dvije bila OK. znam da cu poslije puknuti pa cu morati uzeti skuplju ali za jedno godinu dana sviranja, "ove" bi bile sasvim dostatne.
definitivno uzmi yamahu,puno je bolja od ibaneza
lega, puno hvala na infou....
kad budes u Osijeku sto god ti treba posalji pm, dobijes broj moba i vracam uslugu.
zivio
jel pasu masinice od el. gitare na akustičnu? imam neku staru gitaru koja je u fazi renoviranja, znaci trebam stavit nove mašinice, skinut boju, stavit novu i te gluposti..
na njuskalu sam ih naso za 50kn, sad je li problem ako su od električne gitare?
Koje standalone amp simulatore koristite za sviranje ili snimanje gitare preko PCa?
Koje standalone amp simulatore koristite za sviranje ili snimanje gitare preko PCa?
Najpopularniji su ti Guitar Rig i Amplitupe.
Ako želiš kemijat sa VST onda imaš: Possitive Grid BIAS, Poulin LeCab (zajedno sa ostalm LePoul pluginima) te Recabinet.
HvalaPokušao sam u Cubase-u pokrenuti neki VST al nije mi jasno kako radi iskreno. ..
U principu ubacio sam neki vst sa štimer, al đitru nikako ustimati!
Za štimanje - AP tuner.
Pozzz...Imam problem sa zujanjem tanke E zice na trecem polju na akusticnoj gitari.Znaci kada sviram G ili zasebno zicu,bas zuji.Pogledao sam malo ovako iz profila zice i vjerujem da je do praga,da je previse potrosen.Zna mozda netko kako da to popravim?
-Ukoliko imas srece, do zice je.
-Ukoliko imas manje srece, trebas mijenjati pragove.
-Ukoliko bas nemas srece, iskrivio ti se vrat gitare.
Ili jednostavno, ako mu se pragovi istrošili odnijeti ih na brušenje i to je to. Nema potrebe odmah ići mijenjati pragove ako nije potrebno.
Neznam,gitara je relativno nova,tako da vjerujem da je do pragova...Znate mozda koliko bi me doslo to brusenje?
Ubrzao sam tempo jer na akustičnoj original ne zvuči nikako, ali opet iz takve zabave odsvirao sam je orginalnije nego bili tko na youtube
Šta mi savjetuješ ? Da onaj zajeban dio spustim za cijelu oktavu kao što to svi đaci gitare rade, tipični klasičari i ne zvuči na ništa ?
Pozdrav! Zamolio bih vas da izdvojite minutu i poslušate moj cover https://soundcloud.com/karlojurisic/potc-tavern-cover
Nadam se da ima nostalgičara koji se sjećaju ove igre! :) koliko god bila zbugana i nedovršena, više sam se zabavio uz tu igru nego uz ove danas..
Korišteni su gitara, ukulele i šećer u vrećici (koji dobijete uz kavu :D)
jel svira itko ukulele ovdje?
trenutno sviram samo gitaru, i dobio sam zelju da pocnem svirat ukulele. ne planiram sad bacit puno para, kupit nesto jeftino, pa ako ce mi se svidjet onda kasnije uzmem nesto kvalitetnije.
naiso sam na ovo, pa jel zna itko jel to valja za pocetnike?
http://musicmax.hr/c11577hr/p12965hr
Pozdrav. Planiram opet malo svirati preko ljeta pa tražim neku električnu. Nemam baš vremena ni hrpu para pa tražim nešto jeftinije. Kakva su vaša iskustva Yamahom Pacificom (i općenito s Yamahama)? Ako je netko svirao jel se sjeća je li vrat relativno tanak? Dosta kratke prste imam, nije mi ugodno na debljiv vratovima svirati. Naravno, trebao bih isprobati što želim uzeti, ali samo hipotetski pitam za sada. Hvala.
Pozdrav. Planiram opet malo svirati preko ljeta pa tražim neku električnu. Nemam baš vremena ni hrpu para pa tražim nešto jeftinije. Kakva su vaša iskustva Yamahom Pacificom (i općenito s Yamahama)? Ako je netko svirao jel se sjeća je li vrat relativno tanak? Dosta kratke prste imam, nije mi ugodno na debljiv vratovima svirati. Naravno, trebao bih isprobati što želim uzeti, ali samo hipotetski pitam za sada. Hvala.
Ja ti imam Yamaha AES 720. Kvaliteta je odlična, 2xDiMarzio Humbuckers, Grover Machine Headovi uglavnom jako sam zadovoljan. Na ovoj gitari je vrat tanak međutim ja ti samo prenosim kakva je ova moja nisam svirao Pacifiku.
To je ok gitara, ali ima strašno muljav/dubok zvuk, pa ne radi dobro na svakom pojačalu.
To je ok gitara, ali ima strašno muljav/dubok zvuk, pa ne radi dobro na svakom pojačalu.
Čuo sam da je ona u tom cjenovnom rangu bolja nego išta, al ako imaš kakvu preporuku reci. I naravno kada/ako se odlučim da uzimam nešto moram pratiti oglase, bude dosta sniženih cijena samo treba brzo reagirati :P