Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 996.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Gitare i sve vezano uz njih

Ili možda koristit VST (amp simulatore/kabinete) u nekom DAW

13 godina
protjeran

dobro vece !!!

moze li preporuka za akustaru do 1500 kn iskljucivo novu. (sorry sto nisam prelistao sve postove jer ste vec nekom preporucili neki model no nisam nasao)

molio bih da mi odgovore ljudi koji su probali bar gitaru koju mi predloze

u mojo selendri nema normalnih trgovina pa cu vjerojatno morati zapalit za Grebza.

ne zelim lagati da mi je za sina vec treba meni..nisam svirkio nekih 5-6 godina a zavrsio sam srednju glazbenu, pa mi treba neka "meksa" svirljiva, da mi ne otpadnu jagodice, a da nije klasicna guitar...

fala mnogo

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
13 godina
neaktivan

Otpadanje jagodica je zbog žica, a ne zbog gitare.

Da ti pravo kažem, meni i od klasične otpadaju jagodice. Srećom, ponukan lošim rezultatima na faksu, stari mi je oduzeo gitare.

13 godina
protjeran
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Onjegin kaže...

Otpadanje jagodica je zbog žica, a ne zbog gitare.

Da ti pravo kažem, meni i od klasične otpadaju jagodice. Srećom, ponukan lošim rezultatima na faksu, stari mi je oduzeo gitare.

eh, nisam znao da je to zbog zica 

zato mi treba gitara s dobrim actionom tj. da su zice nize postavljene da mi ipak bude lakse, da ima sipku a da je 1500 kuna.

ne trazim puno je l` ?

reci starom da si ti umjetnik i da ces emocionalno usahnuti, odati se alkoholu, drogiranju, boemstini, ako ti zabrani gitaru.

13 godina
protjeran

evo momci, nasao sam ove dvije pa vi recite koja je bolja ?

ako uopce ima razlike .

jos kad bi netko iz Zagreba imao vremena probati ih, bio bih mu zahvalan, i kad dodje u Osijek imao bi free spavanje

dok sam aktivno svirao klasicnu gitaru ima sam dosta skupljih modela i znam da ne mogu traziti savrsenstvo, no zazelio sam se svirke pa bi za ponovni pocetak jedna od ove dvije bila OK. znam da cu poslije puknuti pa cu morati uzeti skuplju ali za jedno godinu dana sviranja, "ove" bi bile sasvim dostatne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2015 8:52 (Strahoslav Trta).
13 godina
Strahoslav Trta kaže...

evo momci, nasao sam ove dvije pa vi recite koja je bolja ?

ako uopce ima razlike .

jos kad bi netko iz Zagreba imao vremena probati ih, bio bih mu zahvalan, i kad dodje u Osijek imao bi free spavanje

dok sam aktivno svirao klasicnu gitaru ima sam dosta skupljih modela i znam da ne mogu traziti savrsenstvo, no zazelio sam se svirke pa bi za ponovni pocetak jedna od ove dvije bila OK. znam da cu poslije puknuti pa cu morati uzeti skuplju ali za jedno godinu dana sviranja, "ove" bi bile sasvim dostatne.

definitivno uzmi yamahu,puno je bolja od ibaneza

13 godina
protjeran
tinchy199 kaže...
definitivno uzmi yamahu,puno je bolja od ibaneza

lega, puno hvala na infou....

kad budes u Osijeku sto god ti treba posalji pm, dobijes broj moba i vracam uslugu.

zivio

16 godina
neaktivan

Evo planiram si kupiti ovu pedalu, da li se isplati za te pare ili preporučujete neku drugu slične cijene ovdje?

Hvala!

I move in silence, Speak with violence, Think with science, Live free and walk with lions
14 godina
neaktivan

jel pasu masinice od el. gitare na akustičnu? imam neku staru gitaru koja je u fazi renoviranja, znaci trebam stavit nove mašinice, skinut boju, stavit novu i te gluposti..

na njuskalu sam ih naso za 50kn, sad je li problem ako su od električne gitare?

13 godina

Koje standalone amp simulatore koristite za sviranje ili snimanje gitare preko PCa?

16 godina
VidoM kaže...

Koje standalone amp simulatore koristite za sviranje ili snimanje gitare preko PCa?

Najpopularniji su ti Guitar Rig i Amplitupe.

Ako želiš kemijat sa VST onda imaš: Possitive Grid BIAS, Poulin LeCab (zajedno sa ostalm LePoul pluginima) te Recabinet.

"Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life."
13 godina

HvalaPokušao  sam  u  Cubase-u  pokrenuti  neki  VST  al  nije  mi  jasno  kako  radi  iskreno. ..

U  principu  ubacio  sam  neki  vst  sa  štimer,  al  đitru  nikako  ustimati!

15 godina
odjavljen

Za štimanje - AP tuner.

Svi smo mi Mentalist.
10 godina
neaktivan

pozdrav svim prijateljima gitaristima.

evo i mene

10 godina
neaktivan

12 godina

Pozzz...Imam problem sa zujanjem tanke E zice na trecem polju na akusticnoj gitari.Znaci kada sviram G ili zasebno zicu,bas zuji.Pogledao sam malo ovako iz profila zice i vjerujem da je do praga,da je previse potrosen.Zna mozda netko kako da to popravim?

16 godina

-Ukoliko imas srece, do zice je.

-Ukoliko imas manje srece, trebas mijenjati pragove.

-Ukoliko bas nemas srece, iskrivio ti se vrat gitare.

morrisoN
16 godina

Ili jednostavno, ako mu se pragovi istrošili odnijeti ih na brušenje i to je to. Nema potrebe odmah ići mijenjati pragove ako nije potrebno.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
12 godina

Neznam,gitara je relativno nova,tako da vjerujem da je do pragova...Znate mozda koliko bi me doslo to brusenje?

13 godina
neaktivan
artist88 kaže...

evo i mene

Hoćeš da pišem savjete ili si ovo uradio čisto iz zabave?

10 godina
neaktivan

Ubrzao sam tempo jer na akustičnoj original ne zvuči nikako, ali opet iz takve zabave odsvirao sam je orginalnije nego bili tko na youtube

Šta mi savjetuješ ? Da onaj zajeban dio spustim za cijelu oktavu kao što to svi đaci gitare rade, tipični klasičari i ne zvuči na ništa ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 9:15 (artist88).
10 godina
neaktivan

16 godina
neaktivan

Pozdrav! Zamolio bih vas da izdvojite minutu i poslušate moj cover https://soundcloud.com/karlojurisic/potc-tavern-cover

Nadam se da ima nostalgičara koji se sjećaju ove igre! :) koliko god bila zbugana i nedovršena, više sam se zabavio uz tu igru nego uz ove danas..

Korišteni su gitara, ukulele i šećer u vrećici (koji dobijete uz kavu :D)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 15:27 (powerslave).
16 godina
neaktivan
artist88 kaže...

evo i mene

Fali ti lakoće u sviranju. Imam dojam da si svaki ton snimio zasebno i ukomponirao ga u video. Inače sve 6.

14 godina
neaktivan

jel svira itko ukulele ovdje?

trenutno sviram samo gitaru, i dobio sam zelju da pocnem svirat ukulele. ne planiram sad bacit puno para, kupit nesto jeftino, pa ako ce mi se svidjet onda kasnije uzmem nesto kvalitetnije.

naiso sam na ovo, pa jel zna itko jel to valja za pocetnike?

http://musicmax.hr/c11577hr/p12965hr

http://musicmax.hr/p5825hr

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 19:23 (SuperDox).
13 godina

JA sam postao ponosan vlasnik ove ljepotice!!! 

16 godina
neaktivan

Pozdrav. Planiram opet malo svirati preko ljeta pa tražim neku električnu. Nemam baš vremena ni hrpu para pa tražim nešto jeftinije. Kakva su vaša iskustva Yamahom Pacificom (i općenito s Yamahama)? Ako je netko svirao jel se sjeća je li vrat relativno tanak? Dosta kratke prste imam, nije mi ugodno na debljiv vratovima svirati. Naravno, trebao bih isprobati što želim uzeti, ali samo hipotetski pitam za sada. Hvala.

Beware of the sharp edged weapon called human being
15 godina
Tomislav95 kaže...

Pozdrav. Planiram opet malo svirati preko ljeta pa tražim neku električnu. Nemam baš vremena ni hrpu para pa tražim nešto jeftinije. Kakva su vaša iskustva Yamahom Pacificom (i općenito s Yamahama)? Ako je netko svirao jel se sjeća je li vrat relativno tanak? Dosta kratke prste imam, nije mi ugodno na debljiv vratovima svirati. Naravno, trebao bih isprobati što želim uzeti, ali samo hipotetski pitam za sada. Hvala.

Ja ti imam Yamaha AES 720. Kvaliteta je odlična,  2xDiMarzio Humbuckers, Grover Machine Headovi uglavnom jako sam zadovoljan. Na ovoj gitari je vrat tanak međutim ja ti samo prenosim kakva je ova moja nisam svirao Pacifiku. 

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
15 godina
odjavljen

To je ok gitara, ali ima strašno muljav/dubok zvuk, pa ne radi dobro na svakom pojačalu.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

To je ok gitara, ali ima strašno muljav/dubok zvuk, pa ne radi dobro na svakom pojačalu.

Čuo sam da je ona u tom cjenovnom rangu bolja nego išta, al ako imaš kakvu preporuku reci. I naravno kada/ako se odlučim da uzimam nešto moram pratiti oglase, bude dosta sniženih cijena samo treba brzo reagirati :P

Beware of the sharp edged weapon called human being
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice