Pitanje, dali smijem spojiti Naviatec ML500W napajanj putem 12V na pojačao koje maximalno može primiti 12V i 4A?
Zašto misliš da nebi smio?
vjerojatno je mislio da daje konstantno maximalnu struju xD
Pitanje, dali smijem spojiti Naviatec ML500W napajanj putem 12V na pojačao koje maximalno može primiti 12V i 4A?
vjerojatno je mislio da daje konstantno maximalnu struju xD
Jer se upravo zapušilolo iz njega, budem ga otvorio pa vidjeo šta je izgorilo. Čuo se kao da je nešta puklo
Jer se upravo zapušilolo iz njega, budem ga otvorio pa vidjeo šta je izgorilo. Čuo se kao da je nešta puklo
to je malo nelogičan scenarij....daj sliku
Kad bi ga mogao otvoriti, ima neke male inbuse, imam ih i j ali ovaj je još manji
Napajanja ili pojačala?
zvjezdasti imbus? moguće da si kratki spoj napravio
Napajanja ili pojačala?
Pojačala, čuo se bum, jako se zagrijalo oko ulaza, i zapušilo se dobrano
Kratki spoj, neispravno pojačalo, krivo spajanje, neispravno napajanje...itd...
Kratki spoj, neispravno pojačalo, krivo spajanje, neispravno napajanje...itd...
budem probušio kroz šaraf kao kroz zakovicu, želim ga otvoriti i vidjet šta se desilo
napajanje je krivo jedino ako je neispravno,ali nije mi jasno zašto ne spajaš uvijek preko osigurača?prije će bit kratki spoj ili kinesko pojačalo uzrok....
napajanje je krivo jedino ako je neispravno,ali nije mi jasno zašto ne spajaš uvijek preko osigurača?prije će bit kratki spoj ili kinesko pojačalo uzrok....
napajanje je ispravno, radilo je na starom kompu samo 30min ranije
napajanje je ispravno, radilo je na starom kompu samo 30min ranije
Što ne znači da je ispravno...
Kondenzator je procurio :D Jer može biti još šta drugo? Jako smrdi po zapaljenoj plastici...
Naravno da može.
Daj sliku i napiši kakvo je to pojačalo.
Naravno da može.
Daj sliku i napiši kakvo je to pojačalo.
Lepai Tripath-Classt stereo amplifier. Čip je Tripath TA2020-020"Korea" Zasad se vidi samo kondenzator, iz čijeg vrha viri nekakva vuna
ako je ta ''vuna'' plave boje tj modro-sive,to je izolacija....na dodir je kao vruće ljepilo...govorim ti zato jer sam i ja nekidan mislio da je kondenzator iscuro,ali to je ipak bila izolacija
ako je ta ''vuna'' plave boje tj modro-sive,to je izolacija....na dodir je kao vruće ljepilo...govorim ti zato jer sam i ja nekidan mislio da je kondenzator iscuro,ali to je ipak bila izolacija
vuna viri iz kondenhzatora, stavio sam drugi od 43V 6700uF i sada se upali i svijetli, zvučnik budem sutra probao, čuje se svakih 10-ak sec kao nekakvo krčkanje jako jprigušeno, šta je to?
izmjeri napon na izlazima za zvucnike....
izmjeri napon na izlazima za zvucnike....
koliki smije biti?
potenciometar staviš na 0 i mjeriš istosmjerni napon na izlazima,kojeg ne bi trebalo uopće biti ili bi trebala biti jako mala cifra
Jesi li to novo pojacalo spalio ? Ovako na brzaka bih rekao da si polaritet fulao :-)
Jesi li to novo pojacalo spalio ? Ovako na brzaka bih rekao da si polaritet fulao :-)
ma neznam nista vise...
ma neznam nista vise...
to je najvjerojatniji razlog zbog kog se pojačalo i spalilo....
ma neznam nista vise...
to je najvjerojatniji razlog zbog kog se pojačalo i spalilo....
h€sa/h€a, \ice su dobro sapojene, im€a jedn€a n€a kojoj im€€ju crtice iliti minusai;i, i nju sa€am sapojio n€a crno. Budem d€€an€asa prob€sao poj€ačlo
h€sa/h€a, \ice su dobro sapojene, im€a jedn€a n€a kojoj im€€ju crtice iliti minusai;i, i nju sa€am sapojio n€a crno. Budem d€€an€asa prob€sao poj€ačlo
WTF?
WTF?
Imam neki virus, ugl. malo sam istraživao. Zaključio sam da ima nekakvu zaštitu zbog kratkog spoja/visoke temp. i još par đinđa. A riješenje svake jest spojiti 2 pina-mute i fault. Jer datasheet govori da je sada pojačalo mutano, jer trenutno je moje upaljeno i svjetle ledice ali neradi. 0 do 0.2V na izlazu. Pošto mi je to jedino ostalo pa da probam ta dva pina spojiti? I ako ih probam spojiti treba ih samo spojiti i odspojiti ili non-stop držati spojene?? Dolje ima slika...
ta pogreška se može resetirati ako isključiš jedinicu i ponovo upališ, a pošto si ti to vjerojatno napravio ja mislim da je svršeno s pojačalom. Ovo sa FAULT i MUTE pinom je da nemoraš resetirat pojačalo, nego da se samo resetira kada se greška otkloni.
Ono možda ima temperaturnu i prekostrujnu zaštitu, ali ti si krivo okrenuo polaritet, a pojačalo nema zaštitu protiv toga i vjerojatno si spalio pojačalo. Ovo je zaštita samo u slučaju GREŠKE NA IZLAZU, NE ULAZU (kratki spoj stezaljki zvučnika naprimjer) ne ako ti nisi pazio i pogrešno spojio.
ta pogreška se može resetirati ako isključiš jedinicu i ponovo upališ, a pošto si ti to vjerojatno napravio ja mislim da je svršeno s pojačalom. Ovo sa FAULT i MUTE pinom je da nemoraš resetirat pojačalo, nego da se samo resetira kada se greška otkloni.
Ono možda ima temperaturnu i prekostrujnu zaštitu, ali ti si krivo okrenuo polaritet, a pojačalo nema zaštitu protiv toga i vjerojatno si spalio pojačalo. Ovo je zaštita samo u slučaju GREŠKE NA IZLAZU, NE ULAZU (kratki spoj stezaljki zvučnika naprimjer) ne ako ti nisi pazio i pogrešno spojio.
znači ic je banana?
Vjerojatno, probaj kratko spojiti ta dva pina, možda pokaže znakove života ali sumnjam
Vjerojatno, probaj kratko spojiti ta dva pina, možda pokaže znakove života ali sumnjam
probao sam, ništa, jel znaš dali ih ima u hr da ga zemim?
kako provjeriti da je neispravan, da znam 100% ?