- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li su koji navedeni uređaji pod garancijom ?
Mojoj sestri je prije 2 godine isto riknuo lcd od Samsunga 22''. Posljedica je bila udar groma, ali posto je tv bio pod garancijom, nisam im nista spominjao za udar groma, vec samo da mi se tv ugasio odjednom i da vise ne reagira. I promjenili su napajanje i jos jednu plocu unutra.
Informiraj se kod susjeda ako je i njima nešto spaljeno onda su HEP-ovci nešto zeznuli i imaš pravo na odštetu preko HEP-a.
Naravno provjeri u HEP-u jesu li oni nešto radili na nekom kvaru u trafostanici gdje je spojen tvoj priključak.
Meni je prijatelj dobio neku lovu kad mu je tv izgorio zbog učestalog nestajanja struje tokom oluje. Neznam točan postupak al znam da se može izvuć neka kinta. Pogledaj na stranicama od hep-a jel piše što.
Jednom je elektra mojim susjedima spojila krivo žice na vanjskom vodu i svi su im aparati izgorjeli. Pošto je bila neupitno njihova greška, da izbjegnu tužbu nabavili su im sve nove aparate u kući. E sad ako su oni najavili radove ili nešto ili ako su upozorili da se može nešto desit onda si ti kriv, a ako nisu onda možeš probat nekaj izvuć od njih iako tko zna kako ćeš dokazat da je njihova greška dovela do toga.
Kaj se tiče nekakve odštete, to je sve jako neizvjesno kak se kaže bolje zaboravi ništa od toga nažalost.Ostaje pitanje preventive to sigurno, to tvoje područje je ionak poznato da je strujna mreža loša i svakakva pa kad se nekaj dogodi eto problema.
Na takvom području gdje napon zna varirat dosta, obavezno moraš imat UPS ili AVR uređaj za komp i sve ostalo monitor pa i za TV itd da ne bi bilo problema kad se nekaj dogodi.Tebi je vjerojatno prenapon struje smrdal uređaje, tak to ide u praksi obično pa su stradali naponski djelovi monitora ili TV i ako je to u pitanju onda srečom popravak takvog kvara nije skup.

Ljudi često ne misle na preventivnu zaštitu,
no ona je obavezna na ovakvim područjima gdje je strujna mreža sranje a takvih područja po hrvatskoj ima puno nažalost.Jedan kvalitetan AVR uređaj jako puno znači, na mjestima di je strujna mreža loša onda se fino preko njega spoji TV ili neki drugi skuplji uređaj i nema problema.