Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.295.849
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
dabar_solta_V2 kaže...
_mark0_69 kaže...

....Dakle, treba nafrljit 280mm vodeno od 1200kn na max da bi dobio 76°C na 4.9ghz.

evo riža u prime95 na auto ventovi i maks pumpa na 4ghz i 1.462V (mbo 1.504 - vdrop)
maks 76 stupnjeva na 286W outputa ali delid je feature koji ovaj cpu nema.

Jesi to stavio toliko visoki napon radi testa ili mu toliko treba za 4.0?

13 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
_mark0_69 kaže...

....Dakle, treba nafrljit 280mm vodeno od 1200kn na max da bi dobio 76°C na 4.9ghz.

evo riža u prime95 na auto ventovi i maks pumpa na 4ghz i 1.462V (mbo 1.504 - vdrop)
maks 76 stupnjeva na 286W outputa ali delid je feature koji ovaj cpu nema.

stvarno su ga dobro zavarililp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
CPU chat tema

1,462V za ryzen da bi bio na 4.0ghzkoji los primjerak

9 godina
war3_tft kaže...
.

Jesi to stavio toliko visoki napon radi testa ili mu toliko treba za 4.0?

dreadmoore kaže...

1,462V za ryzen da bi bio na 4.0ghzkoji los primjerak

visoki napon je tu jer mi je bitna 110% stabilnost u svemu..neznam kakav je primjerak meni se cini odlican ali provjerim kad budem ima vremena za fine tuning mozda izvucem jos koji mhz iako na ove napone validacija prolazi na 4.1 bez problema...

14 godina
protjeran

Pitam jer kad sam se raspitivao koji je neki 24/7 siguran napon spominjalo se 1.35-1.4v, ovo mi se cini dosta visoko, ali mozda grijesim...

15 godina
CPU chat tema

Ne grijesis to jest velik napon za ryzen a i intel

9 godina
war3_tft kaže...

Pitam jer kad sam se raspitivao koji je neki 24/7 siguran napon spominjalo se 1.35-1.4v, ovo mi se cini dosta visoko, ali mozda grijesim...

siguran napon je vjerovatno taj , ali pošto imam cooler koji veselo disipira 300+W onda mi je siguran napon dosta viši jer ka sta mozes vidit die temperature su mi top...
ne brinem se za degradaciju tranzistora kad su relativno hladni, mozda se varam al jbg...

14 godina
CPU chat tema

Siguran napon je 1.42V.

14 godina
protjeran

Neki izvor za to? Pitam informativno, da ne bi bilo...

14 godina
CPU chat tema

14 godina
protjeran

Mogao si barem rec na kojoj min il kopirat link od tog dijela, pa necu gledat preko 20 min videa da to nadem...

13 godina
CPU chat tema

R3 1200 vs i3 8100

clocknes ryzena na 3.8ghz i dobijes brzi CPU, intel je bas u banani ako nije na 5ghz 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
protjeran
chaselol kaže...

R3 1200 vs i3 8100

clocknes ryzena na 3.8ghz i dobijes brzi CPU, intel je bas u banani ako nije na 5ghz 

3.8 vs 3.6 GHz

Na jednom igrivo na drugom totalno neigrivo od stutteringa u gta v, ako ovo nije smućkan test onda...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 22:43 (honor8).
13 godina

Ne mozes naci pristojan review i3 modela nigdje 

Ekipa po forumima i redditu prica da nesto nije u redu sa l3 cachom kod nove serije, da ce ih "stari" i5 samarati uvijek.
U ovom testu sto je pokazan, opet nema smisla/logike da u CS:GO ne bude ispred R3 ryzena, jer znam da je i5 7400 osjetno brzi od bilo kog ryzena u CS-u

Ili je bullshit video, ili su nesto pojebali u intelu sa novom i3 serijom....jer dosta dosta toga se ne poklapa i ne radi kako bi trebalo kod vise ljudi 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 23:31 (chaselol).
14 godina
protjeran

Jesmo mi gledali isti video il sta? Znaci pise ryzen 1200 OC i 8100 je jednak ili bolji u svim igrama osim kratgod pocetka u gta v...

8 godina
protjeran
CPU chat tema

Zato kažem tu nešto smrdi.

Generalno taj i3 neće imat smisla pored ryzen 1200 zbog matičnih ploča, pitaj boga kad će jeftine ploče za kavu, a već sad imaš b350+ryzen 1200 za 1300-1400kn što je super deal ako pogledamo da jedan i5 7500 sam košta 1500-1600kn, uz navedeno moguće da ryzenu još malo padne cijena.

Bude se vidilo kroz neko vrijeme, al nekako mi se čini da taj i3 4/4 i nije neka revolucija u intel ponudi.

14 godina
CPU chat tema

Oko 18min spominje vcore.

12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Hahah šta? Kako je i3 u banani kad je doslovno u svakoj igri dobio Ryzena koji je btw. u videu na 3.8ghz. Pa cak i sveti ashes of singularity, dx12 buducnost!

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Treba staviti na papir cijnu cpu, MBO, ram pa onda vidjeti koja je sulucija u banani.

14 godina
protjeran
CPU chat tema

Kad dodu H ploce matematiku ni najveci fanboy ne moze fulat. 

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Otom potom, trenutno je situacija takava kakva je. Tko kaže da AMD nebu rezao cijene?

14 godina
protjeran
CPU chat tema

Tko kaze? Nitko ne spominje padanje cijena, u tome i je problem...

15 godina
CPU chat tema

Sad ce amd djaba dijeliti svoje procesore i maticne ploce navslite ljudi.

12 godina
neaktivan
CPU chat tema

AMD sada treba spustit cijenu kako bi dominirao, jer dobro znamo da Intel to nece napravit bez obzira na cijenu Ryzena.

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina

Sto bi rezali cijene kad je ovo paper launch, nigdje procesora za kupiti, ploce preskupe, normalne nece biti tu za 3,5-4 mjeseci a tad ce i Ryzen 2. Tek tad ne treba gledati Intela nego cekati stanje na trzistu.

17 godina
war3_tft kaže...

Tko kaze? Nitko ne spominje padanje cijena, u tome i je problem...

kako ne spominje?

ako se ne varam ali 1600x su vec smanjili cijenu.. uskoro ce i ostalo.

14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Sto bi rezali cijene kad je ovo paper launch, nigdje procesora za kupiti, ploce preskupe, normalne nece biti tu za 3,5-4 mjeseci a tad ce i Ryzen 2. Tek tad ne treba gledati Intela nego cekati stanje na trzistu.

Znaci ako se spominje q1 za izlazak tih ploca odmah se racuna da ce izaci pri samom kraju kvartala? Mozda izadu bas pocetkom godine?

Po tome je i ryzen bio paper launch posto je prvih par jeseci bilo 5 x370 ploca i 3 b350 ploce (karikiram) u ponudi ?

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Uopće nebitno, trenutno ih nema. Kad budu bit će.

13 godina
war3_tft kaže...
chaselol kaže...

Znaci ako se spominje q1 za izlazak tih ploca odmah se racuna da ce izaci pri samom kraju kvartala? Mozda izadu bas pocetkom godine?

Po tome je i ryzen bio paper launch posto je prvih par jeseci bilo 5 x370 ploca i 3 b350 ploce (karikiram) u ponudi ?

Ovo je deseti mjesec, jos tri mjeseca i 2018 (10/11/12 2017) onda ako sam rekao 3,5-4 to je sami pocetak kvartala i godine, ti mislis da ce biti ploca 1.1.2018?

Really nigga oO

Ryzen je izbacio R7 seriju koja je high end, to je druga prica, dok je R5 dosao imao si sve ploce na trzistu a to je lupam bilo mjesec dva nakon R7.

Los marketing od intela, nista vise. 8th gen je lose lansiran

14 godina
protjeran
toxic kaže...

kako ne spominje?

ako se ne varam ali 1600x su vec smanjili cijenu.. uskoro ce i ostalo.

Ne gledaj akcijske cijene u nekim shopovima, vazno je sluzbeno snizenje msrp-a, imas neki info za to?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice