Svi oni rade za te korporacije i plaćeni su za to
.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I znaš da ćeš cpu iz 2018 ili više moći ubosti u tu ploču. Ili jači s 8 jezgri. To nije zanemarivo.
jesmo li baš sigurni da amd neće mijenjati dosadašnju politiku?
prelaskom na pcie 4.0 koji slijedi već od rajzen 2 ili 3 generacije vjerojatno će se mijenjati i čipset... ili se varam?
Oni su tako znali i na AM3 mijenjati chipset sa novim fičerima, ali si mogao na starom chipsetu i dalje dokupiti novi procesor i upogoniti ga izmjenom biosa. Sjaćam se da se phenom2 još dao nakeljiti na stari AM2+ chipset iako je bio predviđen za AM3 i 3+
Slično je imao i intel (ali rjeđe): pradavno sam na asus p2b (90tih) izmijenjao 3 ili 4 generacije procesora(dodavao se slotket pa se na slot 1 mogao učipit procesor koji nije imao više veze sa socketom), a i na novijem 1366 sam uredno
izmijenjao 2 generacije - sa npr. i7 965x bloomfield iz 2008. sam prešao na 990x gulftown iz 2011. i što je najbolje, meni to još jako dobro služi svrsi, a nisam nezahtjevan korisnik.
Budget korisnici - ovdje je po meni daleko i bez ikakve dvojbe najbolji odabir Pentium G4560. Apsolutno ne ostavlja mjesta dilemi pored cijene i onoga što nudi.
Apsolutno se sa svime slažem, samo bih nadodao da za Pentiuma još nije stigla konkurentna serija ryzena. Morat ćemo pričekati Ryzen 3 1200 ili slično da vidimo hoće li ovaj odličan pentać ostati jedini izbor. Vjerojatno bi AMD mogao pucati sa ryzen APU modelom koji bi sa nekom ugrađenom vegom mogao rasturiti situaciju jer bi (sad pretpostavljam) mogao prosječnom gameru riješiti i grafičku i procesor ("rumours have suggested that they will contain a GPU that approach the RX 460 in terms of performance"). Samo naravno, moraju još upristojiti ponudu, revizije biosa i cijene matičnih.
https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_s_upcoming_raven_ridge_apus_will_feature_4_ryzen_cpu_cores/1
A bude li biranja i na ovom segmentu, pa tko sretniji od nas kupaca :)
LOL, CPU chat tema 
Tema je 97% chat pa je prebačena i preimenovana. Za Ryzen imate novu temu gdje možete upisati bitne informacije.
uh šteta, ovo je odraz lijenosti - priznajte; jer ovdje je spremljeno dobrih infoa o ryzenu koji su sad završili u smeću 
Ništa odlazim onda odavde.
uh šteta, ovo je odraz lijenosti - priznajte; jer ovdje je spremljeno dobrih infoa o ryzenu koji su sad završili u smeću 
A-a, ne ide nitko nikuda dok se lijepo ne izmirite svi.
Nego, koji na kraju 4c/8t je najisplativiji sa kojom plocom i ono najgore koji ram uzeti uz taj build?
Kontam neku kombinaciju sloziti, uzecu mozda cak i itx plocu da sastavim u neku mini kombinaciju....
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
hahah ja gledam kad sam otvorija forum,sto je sad ovo..otkad cpu chat temu pratim
Tema je 97% chat pa je prebačena i preimenovana. Za Ryzen imate novu temu gdje možete upisati bitne informacije.
Tu su 264 stranice postova i prepirke su vrlo isprepletene. Uvijek možeš sam tražiti po temi dobre informacije ili jednostavno pitati u novo. Zato imamo tražilicu. ;)
A-a, ne ide nitko nikuda dok se lijepo ne izmirite svi.

Kolege, oćemo si probati sami neke svoje konkretne ontopic postove kopi pejstat u drugu temu, ili da se ne gnjavimo uopće time?
Ajmo sad lupit samo o Ryzenu i samo navodit tehničke stvari, a tamo njakit o pločicama, parketima, linoleumu
.
Da svi imaju kolekciju linkova na svoje postove ko rambox to bi bio cas posla
Nebi vjeroval, ali ako kliknes na svoj profil i u desnom cosku nadjes "pogledaj poruke", imas sve svoje linkove na poruke.
Nebi vjeroval, ali ako kliknes na svoj profil i u desnom cosku nadjes "pogledaj poruke", imas sve svoje linkove na poruke.
Je, to je nama spammerima koji vole biti poklopac svakom loncu korisno kao i ova tema :)
Ajmo sad lupit samo o Ryzenu i samo navodit tehničke stvari, a tamo njakit o pločicama, parketima, linoleumu
.
Vec smo pricali od parketu kod Lucija i kako ga treba raditi, cak su i Stjepka preporucili za taj posao :D
Ali tema je 8/8 gr8
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Tu su 264 stranice postova i prepirke su vrlo isprepletene. Uvijek možeš sam tražiti po temi dobre informacije ili jednostavno pitati u novo. Zato imamo tražilicu. ;)
ne znam jel ko spomenuo al trazilica na bugu je katastrofa.
eventualno nesto traziti unutar teme - da - al "trazi u svim temama" ne funkcionira nikako.
btw umjesto da se napenali par dusebriznika (lucidius, tu i tamo stjepanj) ova tema bi bila sasvim solidna.
jedan njihov post usere iducih 15, to je dosta lako za rijesit
na net.hr forumu si mogo obrisat cijeli thread unutar teme micanjem "originalnog" posta, probaj nekaj slicno i ovdje implementirat (ili nagovorit "odgovorne" za to :p)
Da nije takvi likova forum nabi imao smisla. Mada sam i ja za to da se maknu, npr otvore si temu i neka razglabaju do mile volje, bez da ih neko ometa.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
ne znam jel ko spomenuo al trazilica na bugu je katastrofa.
eventualno nesto traziti unutar teme - da - al "trazi u svim temama" ne funkcionira nikako.
btw umjesto da se napenali par dusebriznika (lucidius, tu i tamo stjepanj) ova tema bi bila sasvim solidna.
jedan njihov post usere iducih 15, to je dosta lako za rijesit
na net.hr forumu si mogo obrisat cijeli thread unutar teme micanjem "originalnog" posta, probaj nekaj slicno i ovdje implementirat (ili nagovorit "odgovorne" za to :p)
Ako neznas trolat nemoj ni pokusavat, u 90 posto scenarija nisam ja potencirao raspravu o 7700k, vec dezurni ljubomorci koji malo malo il me kvotaju il pisu kako je 7700k losiji u igrama kada osvane neki klip, i onda ja udem kako spada u raspravu, pobijem im tvrdnje al to i oduzme jedno 2 stranice teme.
Al dobro jos mi je najsmjesnije kada idu stavljat neke slike ili rezultate a i u njima intel vodi, a oni sviraju o ryzenu i kako je hrpa sporih jezgri bolja od intela na 5GHz, sami sebi pljuju u usta 
Al dobro takve postove sa gustom pregledavam, narocito zato jer je ocito iz aviona da vecina ovdje nema blage veze o onom o cemu pise a pokusava nesto dokazat 
Inace, rasprava 7700k vs ryzen nije offtopic jer se vodi prica i o ryzenu unutar toga, tako da jedino moze bit rasprava koja je manje interesantna nekom drugom citacu.
baja
ovak te nekak dozivljavaju ljudi na forumu :p
Sad njegovi postovi vise nisu off topic kako je promjenjeno ime teme.
Iz njegovih postova mi je postalo jasno da on jednostavno nema curu.
Cijenite više pitku vodu.
MSI predstavio nove maticne ploce oko chipseta A320
https://www.ht4u.net/news/32756_msi_stellt_am4-motherboards_mit_amd_a320_chipsatz_fuer_einsteiger_vor/
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
obrati se ovdje http://www.bug.hr/forum/board/slaganje-pc-konfiguracija/75.aspx?sort=act
Ako želiš bit miran za što manje ulaganje ubuduće sastavi sve od amd-a
Isto bi bilo u redu da mu kazes da se ne isplati mijenjat 2500K za Ryzena posto je razlika 2% a 2500K se debelo bolje clocka pa ispadne i brzi.
To ako cemo gledat graf na koji se sam pozivas, valja biti konzistentan..
nisam jer će mu 2500k imat zagušenje a ryzen 4/8 ili još bolje6/12 diše bez muke
obrati se ovdje http://www.bug.hr/forum/board/slaganje-pc-konfiguracija/75.aspx?sort=act
Ako želiš bit miran za što manje ulaganje ubuduće sastavi sve od amd-a
Isto bi bilo u redu da mu kazes da se ne isplati mijenjat 2500K za Ryzena posto je razlika 2% a 2500K se debelo bolje clocka pa ispadne i brzi.
To ako cemo gledat graf na koji se sam pozivas, valja biti konzistentan..
nisam jer će mu 2500k imat zagušenje a ryzen 4/8 ili još bolje6/12 diše bez muke
Pa jesi vidio da je u par % u igrama sa Ryzenima? Kad dodas clockanje koje je neusporedivo bolje, ispada brzi od Ryzena? Sta ne?
Tih dana se s nostalgijom prisjecam, ah...
baja
Sta briga lava kaj ovce misle o njemu... Inace kada si takav frajer slobodnonse nademo pa vidimo tko je tko, u suprotnom nastavi bit djevojcica ispod pokrivaca sa mobitelom u ruci i zajebanim odgovorima ;)
Pa normalno, hoces bit moja cura da vodim ljubav sa tobom odostraga 
Samo ljubav
baja
Sta briga lava kaj ovce misle o njemu... Inace kada si takav frajer slobodnonse nademo pa vidimo tko je tko, u suprotnom nastavi bit djevojcica ispod pokrivaca sa mobitelom u ruci i zajebanim odgovorima ;)
Kao sto rekoh isti si onaj sa slike
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Aj nešto pametno narode ?? Koji CPU je bolji za Adobe programe i alate ? i5 7600K, R5 1600 ili i7 6700K ?? Ne znam jel tamo dominira core count ili core clock.
Vozi streberu, ni nisi za nista drugo.