Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.288.669
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen CPU
itomic

Napredniji korisnici/ HC gameri - 

Ok sve to stoji  ali velika je stvar koliko će znalac potrošit novca od neznalice jer se može imat isto igrače iskustvo na qhd ili 4k sa dvostrukom razlikom u buđetu. Tu dolazimo do onog šta su stari forumovci uvijek govorili "neznalice za igre kupuju najskuplje " iznimka je gpu.Ne generaliziram da su svi oni neznalice ali uglavnom je to tako.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.4.2017 12:24 (dery).
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ja uskoro planiram zamjeniti svoj i5 2500k za novi proc, maticnu, ram i hladnjak. Komp koristim prvenstveno za gaming, ali i za obradu fotografija i zvuka (Cubase). Buđet mi je cca 5000kn za tu nadogradnju, a trenutno imam grafu Asus 1070 Strix. Ne mogu se odluciti dal mi je bolje ici na AMD ili Intel

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.4.2017 12:22 (Sova).
16 godina
Sova kaže...

Ja uskoro planiram zamjeniti svoj i5 2500k za novi proc, maticnu, ram i hladnjak. Komp koristim prvenstveno za gaming, ali i za obradu fotografija i zvuka (Cubase). Buđet mi je cca 5000kn za tu nadogradnju, a trenutno imam grafu Asus 1070 Strix. Ne mogu se odluciti dal mi je bolje ici na AMD ili Intel

obrati se ovdje  http://www.bug.hr/forum/board/slaganje-pc-konfiguracija/75.aspx?sort=act

Ako želiš bit miran za što manje ulaganje ubuduće sastavi sve od amd-a

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.4.2017 12:28 (dery).
17 godina
steaming kaže...

i5 6500 vs ryzen 1500x?
Za gaming?
Uzmite u obzir da ploca za i5 se moze naciza 80e da je dobra, a am4 socket je barem duplo skuplji.

Znaci, za i5 ce me ploca i grafa ispasti ugrubo 270- 280e

Za ryzen min. 350e, dali vredi dati 70-80e vise za to?

ploca za i5 6600 je dead end, nema vise naprijed (cak ni kaby nije upgrade dostojan naziva "upgrade)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
nixass kaže...

ploca za i5 6600 je dead end, nema vise naprijed (cak ni kaby nije upgrade dostojan naziva "upgrade)

već sam pitao gore, ali se to ignorira...

jesmo li sigurni da nisu i sadašnje amd ploče svojevrsni dead end?

jer niti jedna nema pcie 4.0 na koji će vjerojatno već sljedeća gen rajzena preći, a onda će vjerojatno amd mijenjati i chipset

14 godina
protjeran
Na svim ovim recenzijama se koriste dosta skupe ploce, jel pronasao netko link gdje ljudi imaju iskustva s jeftinim b350 plocama i jednim 1600 npr, ide li na njima isto OC na 3.9-4.0?
13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Na svim ovim recenzijama se koriste dosta skupe ploce, jel pronasao netko link gdje ljudi imaju iskustva s jeftinim b350 plocama i jednim 1600 npr, ide li na njima isto OC na 3.9-4.0?

Evo, tu imaju ASUS B350-PLUS ..

Bene docet, qui bene distinguit.
14 godina
DaShip kaže...
itomic009 kaže...

Malo napredniji korisnici/standardni gameri - u ovoj kategoriji kako stvari trenutno stoje stavio bih R5 1400 ili eventulno R5 1600 kako najbolji izbor. 

Ili sačekati r3, nije mi jasno zašto skoro pa niko ne obraća pažnju na njih.

Obraća ali možemo već procijeniti kakve performanse će imati te isto tako i cijene pa sam shodno tome komentirao to već .

dery kaže...
itomic

Napredniji korisnici/ HC gameri - 

Ok sve to stoji  ali velika je stvar koliko će znalac potrošit novca od neznalice jer se može imat isto igrače iskustvo na qhd ili 4k sa dvostrukom razlikom u buđetu. Tu dolazimo do onog šta su stari forumovci uvijek govorili "neznalice za igre kupuju najskuplje " iznimka je gpu.Ne generaliziram da su svi oni neznalice ali uglavnom je to tako.

Naravno, onaj tko zna trebao bi krojiti sebi kako mu paše. Ja sam napravio ovako generalnu podjelu na grupe radi orjentacije. Onaj tko se razumije dobro u materiju je grupa za sebe tako reći i ne trebam mu ja ili ti reći što mu treba. Tko nije siguran ili ne zna neka pročita .

Sova kaže...

Provjeri kako radi taj program, iskorištava li multi core procesore ili ne. Ako ne onda za oko 5000kn možeš sastaviti jedan i7 6700K plus MBO plus RAM plus povoljan cooler. Ako fino koristi multi jezgrene procesore, onda ti je bolje R5 1600.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.4.2017 14:38 (itomic009).
16 godina
protjeran
dery kaže...

obrati se ovdje  http://www.bug.hr/forum/board/slaganje-pc-konfiguracija/75.aspx?sort=act

Ako želiš bit miran za što manje ulaganje ubuduće sastavi sve od amd-a

Isto bi bilo u redu da mu kazes da se ne isplati mijenjat 2500K za Ryzena posto je razlika 2% a 2500K se debelo bolje clocka pa ispadne i brzi.

To ako cemo gledat graf na koji se sam pozivas, valja biti konzistentan..

9 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ima li svrhe OCati išta slabije od r5 1600?R5 1400 ima stealth hladnjak, a za cijenu dobrog hladnjaka se može kupiti r5 1500x koji ima wraith stealth, međutim kada bi uštedjeli na b350 ploči i odabrali A320 mogli bi kupiti r5 1600.

16 godina
protjeran
DaShip kaže...

Ima li svrhe OCati išta slabije od r5 1600?R5 1400 ima stealth hladnjak, a za cijenu dobrog hladnjaka se može kupiti r5 1500x koji ima wraith stealth, međutim kada bi uštedjeli na b350 ploči i odabrali A320 mogli bi kupiti r5 1600.

Uvijek ces clockat, isplati se kad je besplatno..

9 godina
neaktivan
ansha kaže...
DaShip kaže...

Uvijek ces clockat, isplati se kad je besplatno..

Besplatno je ako imaš B350 MB, međutim ako imaš nešto slabije od r5 1600, nije li bolje uzeti dva jezgra više, na račun jeftinije MB (A320 ne podržava OC), nego nešto veći radni takt?

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.4.2017 14:32 (DaShip).
16 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Je al ce ti jedan dan mozda bit zao sta nisi uzeo bolju plocu, bolje imat rezerve za upgrade. Nije dobro ni imat clock bez jezgri kao ni jezgre bez clocka.

13 godina
picajzla0707 kaže...
nixass kaže...

već sam pitao gore, ali se to ignorira...

jesmo li sigurni da nisu i sadašnje amd ploče svojevrsni dead end?

jer niti jedna nema pcie 4.0 na koji će vjerojatno već sljedeća gen rajzena preći, a onda će vjerojatno amd mijenjati i chipset

provjeri jos jednom kad dolazi pcie 4.0, to sto su finalizirane specifikacije ne znaci da ce se iste godine pojaviti na trzistu.

http://www.techrepublic.com/article/new-pci-express-4-0-delay-may-empower-next-gen-alternatives/

vjerojatno cemo ga vidjeti tamo 2020 zajedno sa DDR5 

9 godina
neaktivan
ansha kaže...

Je al ce ti jedan dan mozda bit zao sta nisi uzeo bolju plocu, bolje imat rezerve za upgrade. Nije dobro ni imat clock bez jezgri kao ni jezgre bez clocka.

Šta podrazumijevaš pod rezervama za upgrade?

12 godina
Fanu kaže... 

provjeri jos jednom kad dolazi pcie 4.0, to sto su finalizirane specifikacije ne znaci da ce se iste godine pojaviti na trzistu.

http://www.techrepublic.com/article/new-pci-express-4-0-delay-may-empower-next-gen-alternatives/

vjerojatno cemo ga vidjeti tamo 2020 zajedno sa DDR5 

pa to bi trebalo biti više nego dovoljno vremena za bilo kakav upgrade, više od toga nema niti smisla stavljati novi procesor na ploču stariju od 3-4 godine

16 godina
protjeran
DaShip kaže...
ansha kaže...

Pa jedan R7 1700 je velika steta ne moci clockat..

9 godina
neaktivan
ansha kaže...
DaShip kaže...
ansha kaže...

Otkud sad r7 1700?Pitao sam zašto oveclockovati išta slabije od r5 1600 kada možeš jednostavno kupiti r5 1600, ista situacija će vjerovatno biti i sa r3.

16 godina
protjeran
DaShip kaže...
ansha kaže...
DaShip kaže...
ansha kaže...

Otkud sad r7 1700?Pitao sam zašto oveclockovati išta slabije od r5 1600 kada možeš jednostavno kupiti r5 1600, ista situacija će vjerovatno biti i sa r3.

Ne, ovo se odnosi na kupnju 1600 i jeftine ploce na kojoj nemos clockat, to se ne isplati po meni..

16 godina
AMD Ryzen CPU

Samsung B memorija lista na jednom mjestu, vjerovatno će još dodavati uskoro :

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/62vp2g/clearing_up_any_samsung_bdie_confusion_eg_on/

https://forums.anandtech.com/threads/ddr4-single-rank-memory-for-ryzen-list.2501833/

https://us.msi.com/Motherboard/support/B350-TOMAHAWK.html#support-mem

https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-B350-PLUS/HelpDesk_QVL/

http://www.gigabyte.us/Motherboard/GA-AB350-Gaming-3-rev-10#support-doc

https://www.asus.com/Motherboards/ROG-CROSSHAIR-VI-HERO/HelpDesk_QVL/

https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-X370-PRO/HelpDesk_QVL/

http://www.gigabyte.us/Motherboard/GA-AX370-Gaming-5-rev-10#support-doc

Tonči ili neki drugi admin bilo bi dobro malo cca zadnjih 10tak-20tak stranica izbrisat sve što nema veze sa Ryzenom, nekim konkretnim informacijama itd, previše se zagadila tema, sad usred teme moze se npr. čitati o Witcheru 3 i koliko sati treba da se pređe kampanja sa ekspanzijama. 

Ili predlazem da se napravi copy paste lista najkorisnijih informacija o pločama, procovima i memama, tu već ima dosta korisnih linkova pa da ih se rokne u jedan sticki, jer mnogima vjerujem ovdje koji su došli čitati, informirati o Ryzen platformi da moraju proć kroz 20 kila postova tipa *AMD smeće, Inteli su bolji, pogotovo polovni sandy i xeoni*

Postoji tema za Intel, i za prepucavanja raznih vrsta, ili nek se locka tema ili neka svi sudjeluju korektno sa informacijama i raspravama koje nisu flejmanje, trolanje, pišanje u dalj koje nemaju veze sa temom.

Hvala lijepa. 

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.4.2017 16:18 (Colossus7).
16 godina
itomic009 kaže...

Cut

Ovo kolega što si lijepo rezimirao je već sve napisano, samo od hrpe gluposti u topicu teško je doći do tih informacija.

16 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Nemojmo glumatat i zavaravat se da netko na ovu temu dolazi po korisne informacije vezano za Ryzen. Ako ih stvarno ima, zao mi ih je...

10 godina
odjavljen
ansha kaže...

Nemojmo glumatat i zavaravat se da netko na ovu temu dolazi po korisne informacije vezano za Ryzen. Ako ih stvarno ima, zao mi ih je...

Isto vrijedi za cijeli forum

Cijenite više pitku vodu.
16 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...

Da, manje vise..

16 godina
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...

nije baš. ima par temi di možeš dobit konkretne informacije vezano za neki specifičan problem. mada je u tim temama mala posjećenost pa trolovima i bolesnicima to nije zanimljivo.

A to što ovdje admini ne rade svoj posao, e to je već drugo. zato tema i je kakva je.

16 godina
odjavljen

Ne samo tu... Na dosta tema admini lade jaja.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to d
16 godina
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...

Da kad malo bolje čovjek pogleda, 80% tema je zatrovano prepucavanjem i pametovanjem, ostalo mozes pročitati nešto korisno. Dobro uvijek ostane PC Expert i strani forumi i nešto sitno onih kvalitetnih youtubera. 

Naravno forum je vezan uz časopis od kojeg redakcija jede kruha, inače vjerujem da bi tu bilo čišćenja i baniranja na razini tjedna samo takvog.

10 godina
odjavljen
ranko091 kaže...
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...

nije baš. ima par temi di možeš dobit konkretne informacije vezano za neki specifičan problem. mada je u tim temama mala posjećenost pa trolovima i bolesnicima to nije zanimljivo.

A to što ovdje admini ne rade svoj posao, e to je već drugo. zato tema i je kakva je.

Ovdje ljudi uglavnom dolaze radi ''druženja'', naj informativnija tema na forumu je vezana za odabir napajanja za pc i sastavljanje konfiguracija, ovo ostalo je meh uglavnom. 

Cijenite više pitku vodu.
17 godina
AMD Ryzen CPU

jbga prije bi popušia karton u roku keks za off-topic,

isto tako bia je manji community, ali za off

je bila tema birc i onda navečer za nespavalice, bilo je nekog reda

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.4.2017 16:49 (Makić).
11 godina
Nekužim zasto se tu neki pojedinci svađaju. Svađate se tko će kakav procesor kupiti. Intelovci kažu kupi intel, daj duplo više love i imat ćes 10 fpsa više. Onda dođe amdovac i kaže zasto bih dao više za par fpsa. Onda intelovac kaze tko još igra na full hd, ja na svojoj konfi koju sam platio više od auta ne pristajem na ništa manje od 150 fpsa. :)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice