Za kraj opet ponavljam isto, Ryzen R5 1600X je proc koji če uloženo-dobiveno gadno pregazit i7 7700K.
Ova izjava je ono sto najvise boli vlasnike 6700/7700
Za kraj opet ponavljam isto, Ryzen R5 1600X je proc koji če uloženo-dobiveno gadno pregazit i7 7700K.
Djesi flomasterko ja opet zaboravio na tebe da si ti glavna faca na ovoj temi koji ima sve asove u rukavu.Pa da nam kaže svoje mišljenje
Totalno nepotreban komentar.
Stavil si link koji nema veze s mozgom, koji se ne tice nas u hrvatskoj, ni u europi, niti jednog azijata u japanu, indiji, kineskom moru...
Ako mi nabavis i7 7700k po toj cijeni evo ja ih uzmem sada 3 komada.
Kaj se tice flomasterka, bar pise nesto smisleno.
Vidim da je dosta zajebancije na njegov nacin pisanja, gramatike koja je seljacka ali simpaticna, bojanja itd., ali neki prelaze granicu i lagano su uvredjujuci. Ako vec zbijate salu, salite se da bude smijesno, a ne zalosno.
Ako i sam Amd na prezentaciji usporeduje 1600x sa 7600k kao svojim izravnim konkurentom onda to valjda nesto i znaci...r7 vs i7 i r5 vs i5.
Pricekajmo prvo recenzije prije zakljucka o gazenju 7700k. Jer i sama R7 serija ce posvemu kaskati za 7700k za 10-20 posto u single core brzini zavisno o klokanju a isto ce biti i sa 1600x sa time da ce plus to imati 2 manje jezgre. Naravno tek treba vidjeti kako ce se to sve odraziti u samim igrama (visak jezgri u odnosu na brzi single core speed)
No sa obzirom na ulozeno i dobiveno 1600x ce vjerovatno biti odlicna opcija za gaming koja ce biti blizu performansama 7700k za tipa 800 kn manje, dok ce R7 biti vise usmjereni prema poslavnim korisnicima kojima treba sto vise jezgri...
A što bi to mene bolilo ili bilo koga drugog na ovom forumu koji ima 6700K ili 7700K.Ja bar mogu reći da mogu bilo koji komad hardvera nabaviti ispod cijene o koji ti možeš samo sanjati a već sam jučer napisao kako i jedna od mogucnosti.Mene da privlači zen već bi ga naručio i imao bi ga kroz par dana.I nisam trenutno tog mišljenja prvo jel' Amd nešto veliko napravio jest ali samo jedno i ništa više smanjio cijenu Intel-u.To je najbolji plus u ovome svemu.A ovo drugo apsolutno ništa više pa sama prezentacija i usporedba ako gledamo na gejming na što su i rekli da su se najviše bazirali pomak ravno nuli.Koliko je bio najavljivan ja sam mislio da će poderat sve testove od Intela i zato trebam reći wow.A oni došli samo rame uz rame ništa više.
Sve više i više aplikacija kao i igara zna iskoristit 6 i više jezgri tako da i7 7700k i njegov jači IPC neće vrijedit puno u odnosu na više jezgri.
Budučnost je u gomili jezgri a ne u jednoj.
Sve više i više aplikacija kao i igara zna iskoristit 6 i više jezgri tako da i7 7700k i njegov jači IPC neće vrijedit puno u odnosu na više jezgri.
Budučnost je u gomili jezgri a ne u jednoj.
e ali dreadmoore moze nabavit bilo koji hardware ispod cijene o kojoj mi mozemo samo sanjati i rasprava je zavrsena i tema moze pod kljuc.
Za igre nece (a time se vecina ovdje bavi i s tom namjerom kupuje), bit ce malo jeftiniji i malo sporiji u igrama, isti drek sta se ulozeno-dobiveno tice.
Da, dobro je već netko rekao - tu će najviše renderi profitirat...
I7 i dalje ostaje flag gaming platforma (pitanje koliko)...Ne znam, zavisno kolko će se Ryzen moći klokati i koliko je njihova "jedna usta, dvije ruke (Linus objašnjenje)" tehnologija efikasna.
Jedno je sigurno, 6/8 core procesori su postali dostupniji masama. To je jako bitno.
No ne zaboravite da entuzijasti i klokeri će morati colnuti više love na ploče. Tako da....Ne znam....
Već 7 godina čekamo taj multithread da pokaže svoju snagu i namjenu u gejming industriji ali još ništa izgleda da još 7 godina treba čekati.
Ove maticne ploce su "prvi macici", treba malo pricekati.... Ovisno o potraznji tako ce se kretati i cijene....moguce je da ih AMD jos malo snizi kako bi povecao svoj udio....
Vidjeti cemo sta ce biti kada izade R5 1400X.
Pa jel niste vi (tipa dreadmore i slični) vidjeli onaj link sa computerbase stranice ??? Ako niste evo opet pa malo čitajte.
https://www.computerbase.de/2017-02/cpu-skalierung-kerne-spiele-test/
Već 7 godina čekamo taj multithread da pokaže svoju snagu i namjenu u gejming industriji ali još ništa izgleda da još 7 godina treba čekati.
CPU sa više jezgra je upotrebljiv čak ako igraš games pa još imaš nekih app otvoreni da ti rade posao u pozadini samo mu dodjeliš koje jezgre da koristi znači pored gaminga možeš i neki posao da odradiš. A za djecu je Pentium jeftinko i nek furaju igrice njima netreba CPU 4+ jezgra.
Može se naći na netu da oni koji su dobili Ryzen CPU da ga sad klokaju na noctua-i i kažu OC nije nikakav problem i da šiju 7700K u single thread performance.
daj mi reci koliko aktivnih jezgri xbox one i ps4 imaju kad se pokrene igra ??
CPU sa više jezgra je upotrebljiv čak ako igraš games pa još imaš nekih app otvoreni da ti rade posao u pozadini samo mu dodjeliš koje jezgre da koristi znači pored gaminga možeš i neki posao da odradiš. A za djecu je Pentium jeftinko i nek furaju igrice njima netreba CPU 4+ jezgra.
Ne...
Nisu to lego kockice da slažeš kako te volja.
180$ za 6600k hm i dalje puno
Naravno to je WC tech vijest koja nije povrđena od Intela AMA baš nigdje.
"Intel Core i7-6900K ($999 US) – $200 Price Cut"
LOL
Na dobrom su putu, samo nek se trude i dalje!
Cuj, iznenadit cemo se kad roknu u javnost. Sta mislite da ce na ovom ostat, ne?!....
daj mi reci koliko aktivnih jezgri xbox one i ps4 imaju kad se pokrene igra ??
Nemam pojma a iskreno me i ne zanima konzola
Naravno to je WC tech vijest koja nije povrđena od Intela AMA baš nigdje.
To nije vijest nego budalaština na kvadrat, Intel još uvijek nije spustio cijene niti za jedan dolar.Američki prodajni lanac Microcenter, to je vrlo specifična situacija ili kupovina po akcijskim cjenama.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=133&jumpto=5319203&sort=asc&view=flat
Da ponovimo zadnji put za ponavljače, Američki Microcenter je odavno poznat po najnižim cijenama. Ali ima jedna kvaka, po nižnoj cijeni proizvod moš kupit samo osobno u maloprodajnom dučanu.Dakle ovakve cijene ne vrjede za Web trgovinu, ako naručiš preko Web-a+ dostava onda ništa od niže cijene.Suma sumarum, ako ne moš doč osobno u Microcentar kupit/preuzet procesor moš se fučkat od niže cijene.Hebeš ti bilo koju akciju, ako je Microcentar od tvoje kuče udaljen minimalno 200-300km pa sjedi u auto+potroši gorivo pa ulovi akcijsku cijenu.Na kraju ide još jedno ograničenje, na akciji moš kupit samo jedan primjerak procesora i to je to.
http://www.microcenter.com/product/451885/core_i5-6600k_skylake_35ghz_1151_boxed_processor
U Americi Microcenter ima samo dvadeset pet maloprodajnih dučana.Uostalom tu je dolnja fotka, dakle 50% Američkih kupaca ne može kupovat/iskoristit akcije u Microcentar dučanima.Amerika nije Hrvatska, udaljenosti između država su ogromne=samo idijot ide iz Colorada u Montanu kupovat bilo koji proizvod na akciji u Microcenter.
Ovo je realnost u praksi, vrlo poznati Američki Web dučan pa eto ti i5 6600K za 230dolara+besplatna dostava.Pošto nismo pali s kruške, pa normalno da dostava nije badave sve se to uračuna u konačnu cijenu.
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819117561
Wccftech bi trebalo torpedirat, ali to je tak danas internet trpi svakakve budale koji iz ničega rade senzaciju.
LOL
Znači ovako kako kaže flomasterko ja sam postao zabokrecinu po pitanju tome da je Intel počeo smanjivati cijenu svojih procesora.Moj izvor je microcentar da bi 3h poslje netko od forumasa postao vijest od wccftecha koji isto to potvrđuje sa velikim zakašnjenjem.Stim da je wccftech copy paste sa microcentar uradio eto koliko je i pouzdan.
LOL
Znači ovako kako kaže flomasterko ja sam postao zabokrecinu po pitanju tome da je Intel počeo smanjivati cijenu svojih procesora.Moj izvor je microcentar da bi 3h poslje netko od forumasa postao vijest od wccftecha koji isto to potvrđuje sa velikim zakašnjenjem.Stim da je wccftech copy paste sa microcentar uradio eto koliko je i pouzdan.
Dobro, da i? Jel znaš što to znači ? Da se intel svima posrao u usta i rekao da smo debili, "priznao" monopol i trenutno bi ih netko jako lako mogao tužiti. I dalje, preskupo za takve procesore, AMD cijena je i dalje puno bolja.
A to da možeš dobit HW po puno boljim cijenama, ne znam baš. Kad kupiš, pokaži račun i vjerovat ću ti. Dosta sam visoko u hr pozicioniran kod dobavljača i imam jako dobre kontakte i mogu ti garantirat da od mene bolju cijenu u HR neces dobit, a ta cijena nije puno niza za ryzen od one preporucene..
Mene ryzen 1700 u Hrvatskoj izidje 2134kn eto mislim da je to odlična cijena
Pa boli ih kurac svih ovih godina su brali pare, mogu manipulisat sad kolko hoce kad nisu imali konkurenciju