Bojkot?

poruka: 384
|
čitano: 24.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Bojkot?
SharkZ kaže...

Ma da, to je njihova priča da štede, treba vidjete te račune, izračunati gorivo i vrijeme, pa onda naći slične proizvode kod nas, ne bi me čudilo da su na nuli.

Inače, ne znam zašto se takvi ne presele u Sloveniju kad je već jeftiniji život...

hoćeš reć da mi frendovi lažu? :) (ne spominjem random ljude iz tv priloga i online članaka već ljude koje poznajem)

gorivo? imaju 20-30km do tamo - računaj (s tim da se napuni prtljažnik s hrpom stvari) (dodatak - ne govorim da svi idu u Sloveniju/Italiju u shopping, ali oni kojima je to opcija nek to svakako naprave - naravno da netko tko živi 100+km od granice neće imati vajde od toga)

a ove spike "zašto se ne presele" su na nivou onih koji tjeraju mlade van iz države ako im se tu nešto ne sviđa...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 16:36 (60nine).
17 godina

Ravno Plenkiju i sličnima zbog kojih nam i je kako je, jebalo ih forsiranje eura i podilaženje nakaradnoj eu, i to u najgorem trenutku za naš narod.....svijesno nam uvalili kurčinu i sada nas uvjeravaju da nam je dobro, kaže sve je to u redu, a kada se treba o bitnom pričat kaže "nije to danas tema"....koji smo mi jad što to gutamo

11 godina
Wiz3m4n kaže...

Ravno Plenkiju i sličnima zbog kojih nam i je kako je, jebalo ih forsiranje eura i podilaženje nakaradnoj eu, i to u najgorem trenutku za naš narod.....svijesno nam uvalili kurčinu i sada nas uvjeravaju da nam je dobro, kaže sve je to u redu, a kada se treba o bitnom pričat kaže "nije to danas tema"....koji smo mi jad što to gutamo

iskreno, najmanji problem vidim u euru

17 godina

Blago tebi onda ako ne vidiš

13 godina
60nine kaže...
Wiz3m4n kaže...

iskreno, najmanji problem vidim u euru

Tako je problem uopće nije Euro kao valuta vec europska,NATO, zapadna politika i arogancija koju sam napisao u temi " Kineski proizvođači električnih automobila tuže EU" pa sam dobio 5 TD.

17 godina

Zar ti stvarno misliš da bi kila keksa usranih koštala 70kn danas da nije tog istog eura, i sve ostalog što ide uz to, daj ne laprdaj.....šta je falilo našoj kunici i kumici na placu, očito su smetali, isto kao i mali zadovoljni seljak pa nam sada tako je kako je.....

11 godina
Wiz3m4n kaže...

Blago tebi onda ako ne vidiš

da, blago meni...

problem oko Eura vidim samo zbog zaokruživanja cijena nakon uvođenja istog (to je bilo jako malo povećanje cijena, par posto možda, neusporedivo manje od raznih naknadnih izmišljenih marži itd.)

17 godina
Bojkot?

Pa od tu je sve krenulo, doduše i ranije, no ovo im je bilo opravdanje za uzimanje maha.........

11 godina
Bojkot?

da, krenulo je i da je stalo na tome - ne bi danas o tome ovdje pričali...

netko je to trebao zaustaviti na vrijeme, a tko li je to - pitam se pitam?

13 godina
Bojkot?

Ne znam za RH ali znam za Austriju jer živim u Grazu od 2016.

Sve je bilo normalno do 2019-2020 dok nisu naredili Corona Lockdown.Nakon prvog Lockdown zivot je bio jos donekle normalan ali cim je dosla zima, oni su opet napravili lockdown, 2-3 mjeseca sam sjedao u restoranu i kuhali smo samo hranu "za van" i tako je bilo iduću zimu isto.Nakon Lockdowna sam dizao cijene hrane i pića, flasu coca cole 0.25l sam prodavao za 2.70€ danas prodajem po 3.70€.Pivo točeno sam prodavao po 3.80€ pola litre danas 4.70€.Pizza Margarita 6.50€ danas je prodajem za 9€.Struja je išla gore-dolje cijenovno.

U stanu su mi vodu i grijanje digli sa 105€ mjesečno na 280€ i platio 1024€ duga.

Propadaju velike firme i korporacije kao VW,Magna,Kika-Leiner,KTM itd..

Nekad sam kupio plocu i proc b450i aorus+ r5 3600 za 300e ,danas takav kombo kosta 400e recimo 7600x + b650.Sve je otislo gore opet kazem sve je to politika, rat sa Rusijom nam uopće nije bio potrebit.

Zelenskey je došao u Dubrovnik i razgovorao sa Plenkovićem o punoj podršci danas taj isti Plenković priča kako se taj rat ne može pobjediti i da se sa Rusijom mora sjest na stol i pregovarati.Onaj Poljak isto priča kako treba minirat cjevovod, Scholz se malo smirio, a amerika i Trump nas ostavljaju prepuštene same sebi.Kina miruje i nastavlja ekonomski rast.Sve to ima veze sa onim sta kupujete sa polica u trgovini nebitno jeste dosli kupit jedno pecivo ili 7800x3d.

8 mjeseci
Bojkot?

Nego, kad će bojkot firmi koje zapošljavaju strane radnike? Nepalce, filipince, indijce... koji ruše standard i cijenu našeg rada...

Kad će se pozvati na bojkot wolta, glova i sl. kompanija?

9 godina
SharkZ kaže...

Nego, kad će bojkot firmi koje zapošljavaju strane radnike? Nepalce, filipince, indijce... koji ruše standard i cijenu našeg rada...

Kad će se pozvati na bojkot wolta, glova i sl. kompanija?

I tko ce onda radit umjesto njih ? Pa ne rade na izmisljenim radnim mjestima

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
8 mjeseci

Pa ne treba nitko raditi, zatvori firmu ako ovisiš o nepalcu, i ne želiš platit naše ljude.

U ovim trgovinama koje se bojkotiraju barem rade naši ljudi i blagajnice.

Sad vidim da se poziva i na bojkot kafića, nitko se ne pita kako je onima koji tamo rade.

Gdje rade ti organizatori bojkota?? Ajmo bojkotirat njihova radna mjesta.

6 godina
Bojkot?

Unuka kaže: ‘Bako, pa sve će ti poskupjeti’, a baka uzvraća: ‘Ništa se ti ne brini’

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
9 godina
SharkZ kaže...

Pa ne treba nitko raditi, zatvori firmu ako ovisiš o nepalcu, i ne želiš platit naše ljude.

Sad vidim da se poziva i na bojkot kafića, nitko se ne pita kako je onima koji tamo rade.

Nemas pojma kakve gluposti pricas.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
HCMAA kaže...

Unuka kaže: ‘Bako, pa sve će ti poskupjeti’, a baka uzvraća: ‘Ništa se ti ne brini’

11 godina
SharkZ kaže...

ti fakat u nekom balonu živiš :\

8 mjeseci
60nine kaže...

"fakat" napiši smislenu rečenicu ili nemoj ništa ni pisati i trolati.

4 mjeseca
Bojkot?

Aaaa, baš mi je žao ovih koji su nas uveli u eurozonu. Sebi povećali plaće za 60-70%, a vi ostali ko vas j....

Inače u vezi bojkota, imam sreću da živim na selu sa nešto vlastite zemlje i nešto koka nesilica, pa dosta hrane sami uzgojimo (jaja, povrće, voće), a dobar dio nabavimo lokalno od seljaka (kravlji i kozji sir, mlijeko, jaretina, prasetina, krumpir, batat...). Kruh pečemo sami, a ostale namirnice gledamo da nabavljamo hrvatskog porijekla u lokalnom hrvatskom lancu, lokalnoj mesnici i tržnici. Jedina iznimka je nešto kemije koju naručujem iz DM-a pošto imaju svoju marku koja je dosta povoljna.

11 godina
SharkZ kaže...
60nine kaže...

"fakat" napiši smislenu rečenicu ili nemoj ništa ni pisati i trolati.

wow, to je sve kaj možeš reći?

čovječe, shvati da totalno krivo vidiš stvari, "laješ" na krive stvari konstantno...

tebi su krive firme koje zapošljavaju strane radnike, a ne misliš na one koji su im to dozvolili? one zbog kojih se ljudima kod nas takvi poslovi ne isplate raditi? daj malo vidi širu sliku - preusko gledaš.

i onda kad nemaš ništa pametnije za odgovoriti ideš uvredljivim napadima, kapa dolje...

moja rečenica je bila dovoljno smislena (dulja verzija iste ti je ova koju sam upravo iznad napisao)

8 mjeseci
60nine kaže...

tebi su krive firme koje zapošljavaju strane radnike, a ne misliš na one koji su im to dozvolili?

Ko im je dozvolio?

Isti oni koji su dozvolili da su cijene u trgovinama kakve jesu, pa svejedno bojkotiraš trgovca umjesto da "laješ" na onoga tko je doveo do tih cijena.

5 godina
Ivan(4) kaže...
HCMAA kaže...

...

ono pokupim sve pa makar ih bilo 100 komada...u najlone zapakiram i u frižider radi trajnosti i riješio potrebu za čokoladom za ovu godinu...znači nek je 100 komada to je 12 kg odlične merci čokolade za 600kn...50kn po kilu...a ono smeche fd nexe čokolade iz plodina je 90kn po kilu

...

Možeš, ako imaš frižider viška. I ako ti se isplati da imaš zaseban frižider za to. I ako ih izlomiš da bi stali unutra, pošto su šuplji i zauzimaju mnogo mesta.

? Pa imaš vertikalne škrinje, gabarita poput svakog frižidera. Ne moraju sve škrinje biti horizontalne.

Na, ova je visine 84,5 cm https://cdn5.elipso.hr/elipsowebmedia/images/xbig/162251.jpg

Ova 86,5 cm https://cdn5.elipso.hr/elipsowebmedia/images/xbig/107852.jpg

11 godina
SharkZ kaže...
60nine kaže...

tebi su krive firme koje zapošljavaju strane radnike, a ne misliš na one koji su im to dozvolili?

Ko im je dozvolio?

Isti oni koji su dozvolili da su cijene u trgovinama kakve jesu, pa svejedno bojkotiraš trgovca umjesto da "laješ" na onoga tko je doveo do tih cijena.

eto opet, ti stvarno misliš da je ovaj bojkot lajanje samo na trgovce? širu sliku gledaj...

svoje negodovanje protiv ostalog izražavam izlascima na izbore i prosvjede - ovo također smaram vrstom prosvjeda

8 mjeseci
60nine kaže...

ovo također smaram vrstom prosvjeda

Prosvjed gdje su ciljane određene branše u kojima radi hrpa ljudi koji svaki dan idu na posao.

Ajd reci gdje ti radiš pa ajmo bojkotirat tvoju firmu i tvoju uslugu i tražit da nam nešto isporučiš jeftinije, jel može?

"Šira slika" bi bila da treba pokrenuti kompletan štrajk u državi i da nitko ne radi, a ne ovo za što se ti zalažeš i kako tebi paše.

Svi mi negdje radimo, i svi bi mi htjelu veliku plaću i da je naš proizvod/rad na cijeni, ali kad treba drugome platiti onda tu cijenu treba što više srušiti i bojkotirat ga, vrh.

Kažu u petak nemojte ništa trošiti, nigdje ići, ni u trgovine, ni u kafić, ni kod frizera... ma genijalno, takve izjave može davati samo netko tko je uhljeb pa ne ovisi o svom poslu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 19:28 (SharkZ).
11 godina
Bojkot?

eto, tko mi je kriv što ulazim u forumske rasprave, a uvijek si govorim kako to nema smisla...

živ bio, možda jednom shvatiš...

5 godina
SharkZ kaže...

Organizatori su potrošači. Tako kaže ovaj tip iz Halo, inspektore. Kao što sam spomenuo, ne mogu oni sebe istaknuti kao organizatore jer bi u sekundi dobili tužbe dućana za naknadu izugbljenog prihoda, narušavanja reputacije itd.

""Ovo su organizirali potrošači, a mi smo bili samo kanal", rekao je Josip Kelemen na početku." https://www.index.hr/amp/vijesti/clanak/najavljen-bojkot-tri-lanca-i-tri-proizvoda-u-petak-ne-kupujte-bas-nista-nigdje/2636556.aspx

9 godina
SharkZ kaže...
60nine kaže...

Ko im je dozvolio?

Dozvolili su im jer izbora nema. Treba radit, a nema ljudi.

Problem su ljudi koji su potjerali naše ljude van.

Nije samo drzava nego i pohlepni privatnici koji su škrti bili nasim ljudima dic placu, a sad moraju strancima dat placu i osigurat im stan.

7 godina
SharkZ kaže...
60nine kaže...

Ko im je dozvolio?

Ne ulazim u tvoju raspravu, međutim brojke su sasvim jasne. Lidl DE, marža ispod 3%. Lidl RH, marža 5+%. Pardon, lažem Lidl DE, marža 6 i sitno posto link Kod nas skoro 10 link  Još kod nas plati sve u prosjeku pola manje. Energija, grijanje, plaće. Vlada stavi ograničenje cijena na proizvode, više tih proizvoda nema na policama, u tim pakiranjima. Trgovačka bagra se osokolila, managment treba malo stisnut sfinkter. Plaće radnicama oko 1000 eura sa neoporezivim dodatcima. Konzum sa novom upravom posluje u debelom zelenom, sad će mijenjat ime, ić u nekakav rebrand. Za te pi*darije imaju? Iako je zabranjeno na forumu, glasao sam za koku beara Zoku. Izbora nije bilo, jedini logični i pametni izbor pored svih kandidata. Međutim, dok je AP ili sličan čovjek "premazan" svim mastima te koji zna kako se posao radi, glasat ću za takvu vladu. Drugim riječima, ja nemam problem sa vladom te mi nije vlada kriva što sam ljudsko smeće koje radi za hrvatsku prosječnu plaću. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 20:00 (cvaja997).
5 godina
SharkZ kaže...
60nine kaže...

ovo također smaram vrstom prosvjeda

Prosvjed gdje su ciljane određene branše u kojima radi hrpa ljudi koji svaki dan idu na posao.

Ajd reci gdje ti radiš pa ajmo bojkotirat tvoju firmu i tvoju uslugu i tražit da nam nešto isporučiš jeftinije, jel može?

"Šira slika" bi bila da treba pokrenuti kompletan štrajk u državi i da nitko ne radi, a ne ovo za što se ti zalažeš i kako tebi paše.

Svi mi negdje radimo, i svi bi mi htjelu veliku plaću i da je naš proizvod/rad na cijeni, ali kad treba drugome platiti onda tu cijenu treba što više srušiti i bojkotirat ga, vrh.

Kažu u petak nemojte ništa trošiti, nigdje ići, ni u trgovine, ni u kafić, ni kod frizera... ma genijalno, takve izjave može davati samo netko tko je uhljeb pa ne ovisi o svom poslu.

Ako nemaš novca, sve ti je suvišno. Moraš platiti račune i moraš jesti. Ostalo kako dođe. Odjeća, obuća, kućanski aparati. Nikakav auto, nikakvi kafići, nikakvi klubovi, koncerti, Samsung S25 Ultra ili Iphone 16 Pro Max... Ja sam posljednji put bio budala, pa sam išao vulkanizeru da mi promijeni moj set guma iz ljetnih u zimske. Jedan od najvećih vulkanizera u državi. I opet, po drugi puz zaredom, nije napravio posao kako treba. Pa je morao opet, ovaj put besplatno. Ali me je prvi put odrao. Više neću ići njemu. Član sam HAK-a, i ima pravo na besplatnu promjenu guma, uz prethodnu najavu u nekom od lokalnih auto klubova, članova HAK-a. Ne dam više lovu fušerima (majstore ne mogu smisliti, pogotovo plinoservisere) i svima koji prodaju zrak. U životu postoje jasni prioriteti za preživljanje, a ostalo je suvišno.

14 godina
Santana kaže...
SharkZ kaže...
60nine kaže...

Ko im je dozvolio?

Dozvolili su im jer izbora nema. Treba radit, a nema ljudi.

Problem su ljudi koji su potjerali naše ljude van.

Nije samo drzava nego i pohlepni privatnici koji su škrti bili nasim ljudima dic placu, a sad moraju strancima dat placu i osigurat im stan.

U Hrvatskoj se velika većina privatnika vodi kontekstom onog vica, kada se Mujo na kraju požali kako mu je konj uginuo, a taman ga je naučio da ništa ne jede! 

No karma je kurva, zna se vratiti u jako nezgodnom obliku, a oni najblaže novopečeni budi rečeno FUŠ poduzetnici nemaju niti osnova ekonomije, poduzetništva, o ljudskoj empatiji neću uopće trošiti vrijeme i resurse! 

ATJ Lučko
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice