Problem Mac OS X instalacije sa iBoot-om

poruka: 41
|
čitano: 9.977
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pratim ovaj guide: http://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html

Boota mi se iBoot, izbacim njegov CD, ubacim Mac DVD, stisnem F5, refresha mi se, pojavi se Mac DVD, pokrenem ga, ali mi zapne na sivom ekranu sa Apple-ovim logom?

U čemu je problem?

0 0 hvala 0
17 godina

možda ti hardware nije kompatibilan s Mac-om, ili imaš krivu verziju Mac-a

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Skini si 10.6.6. od Hazarda, ili iATKOS S3 v2

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 10:23 (Flying Dutchman).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Problem Mac OS X instalacije sa iBoot-om

Budem probao skinut od hazarda pa prbat, samo pitanje, za njega ne treba boot manager na početku?

Samo bootam direktno DVD?

15 godina
Wikiboo kaže...

Budem probao skinut od hazarda pa prbat, samo pitanje, za njega ne treba boot manager na početku?

Samo bootam direktno DVD?

Direkt sa DVD-a, al si prije pogledaj readme fajl, imaš negdje na stranici od hazarda, prođi si otprilike, da znaš koje drajvere odabrat za svoju konfiguraciju

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
14 godina
neaktivan

Skinuo sam od hazarda i zapne mi  na sivom akrenau s Apple-ovim logom

0 0 hvala 0
15 godina
Wikiboo kaže...

Skinuo sam od hazarda i zapne mi  na sivom akrenau s Apple-ovim logom

Ajd napiši kakva ti je konfiguracija za početak

14 godina
neaktivan

HP 4710s

Intel Core2Duo T5870

4 GB RAM-a

500 GB hard disk

Ati Mobility Radeon 4300

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kad upišem -v mi kaže na kraju:

Still waiting for root device

tu stane...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wikiboo kaže...

tu stane...

jesi uključio AHCI u biosu?

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
14 godina
neaktivan
Gerontius kaže...
Wikiboo kaže...

tu stane...

jesi uključio AHCI u biosu?

jesam

15 godina
neaktivan

vidiš, ja sam instalirao mac da uopće nisam ništa postavljao u BIOS-u, niti AHCI i te gluposti...imam jedan hard i dual boot radi savršeno, a ne bi baš trebao :)

a ako ti se pojavi appleov logo i onaj prekriženi znak to znači da mac ne može na tvoj kompjuter, iako mi se hardware čini kompatibilnim...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wikiboo kaže...

Pratim ovaj guide: http://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html

Boota mi se iBoot, izbacim njegov CD, ubacim Mac DVD, stisnem F5, refresha mi se, pojavi se Mac DVD, pokrenem ga, ali mi zapne na sivom ekranu sa Apple-ovim logom?

U čemu je problem?

Tvoj problem je u tome da iBoot nije za tvoj PC! iBoot je za matične s socketima 1156 ,1366 i nove 1155 sockete (i naravno ,pripadajuće procesore)!

Pogledaj u DSDT database - KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
14 godina
neaktivan

Probaj pomoću empire efi-ja nađi za svoju konfiguraciju i budeš napravio bez problema...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

može link kakav plz?

14 godina
neaktivan

Il jel može tko reći kako da riješim problem sa: "Still waiting for root device..."

Na kompu mi radi normalno verzija od Hazarda, al na laptopu mi zapne na instalaciji kod "Still waiting for root device..." :(

16 godina
neaktivan

Still waiting for root device ti javlja kada u kextu (driveru) koji je zadužen za komunikaciju sa HDD/DVD-om nema podršku za sučelje preko kojeg je spojen DVD i/ili HDD.

Ako ti je HDD SATA, a DVD PATA, onda ti je najbolje da instalaciju dumpaš na eksterni USB HDD i instalaciju pokreneš sa njega.

Kompliciranije rješenje je metoda pokušaja i pogrešaka sa različitim iBoot CD-ima/MacOS distribucijama, možda nađeš neki koji ima podršku za tvoj hardver.

Najkompliciranije rješenje je da sam napraviš svoj BootCD (dump i prilagodba DSDT-a, traženje kextova za svoj hardver itd.)

goc
14 godina
neaktivan

Hmm imam USB od 16 GB, to sam i ja danas dobio ideju da stavim instalacijski DVD na USB i pokrenem instalaciju, jel mi možeš reći kako, sumnjam da je jednostavno poput copy-paste?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 13:15 (Wikiboo).
16 godina
neaktivan

Ne ,nije ni najmanje jednostavno ,a za pripremu usb-a treba ti Mac ,tj. OS X (ili PC s već instaliranim OS X-om)

,u kojem se to jedino može napraviti ,i barem osnovno znanje rada u njemu!!

(dobro ,zato postoji Google {#})

Tutorijali - 1. KLIK

2. KLIK

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 15:07 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Našao sam to na guglu al me i dalje držala nada da postoji jednostavniji način xD

Nego recimo da uspijem instalirat na drugu particiju, ko što sam na kompu, onda mi radi mac os x, al windows bootloader mi rikne...

Stoga sam našao na guglu da bi se trebao upotrijebiti windows dvd da repaira windowse da oept mogu ući u njih, i instalirat easy bcd da mogu dual bootat, sad ako ima netko iskustva s tim nek plz pomogne, već mjesec dana pokušavam mac os x staviti

16 godina
neaktivan

Sorry ,nemam iskustva s particijama i instaliranjem OS X-a i Windowsa na isti disk.

Ja sam i Leopard na starom PC-u i sad Snow Leopard na novom instaliral na posebni hard ,i onda kasnije upotrijebil EasyBCD da ubacim OS X u Windows bootmanager.

Ali ,naravno ,uvijek mogu startat bilo koji OS hoću u fast boot-u ,birajući disk.

Meni je to najsigurniji i najlakši način!

16 godina
neaktivan

Za bootloader kad su OSX i Win na različitim particijama istog diska, ja sam koristio Chameleon bootloader koji može bootati i Windowse i OSX (da ti popis particija pa odabereš koju želiš bootati - dosta elegantno).

goc
14 godina
neaktivan

Jel mi možeš molim te reći kako da napravim to s Chameleonom, skinuo sam ga al niš ne kužim gdje, šta, kako?

16 godina
neaktivan

Moze jedno n00b pitanje?? Bas se ne kuzim u Mac-ove i njihove OSoe i zanima me ako sad npr. stavim na komp 10.2 neki, moram li opet sve to radit ispocetka ako zelim na 10.6 ili samo radim nesto tipa windows update?

Puno hvala, i koje biste mi verzije Hackintosha preporucili za moj laptop (ne netbook) i za komp (znam da je s ATI grafama teze koliko sam cuo, no isto tako mislim da ima nacina)

Much tnx :)

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OS X 10.2 ne možeš niti stavit ni na jedan intel PC! Totalno druga arhitektura OS-a!

Tek 10.4 Tiger i noviji idu na Intel procesore.

A za Hackintosh ,najbolja verzija trenutno je Hazard SL 10.6.6i.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 15:54 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

OS X 10.2 ne možeš niti stavit ni na jedan intel PC! Totalno druga arhitektura OS-a!

Tek 10.4 Tiger i noviji idu na Intel procesore.

A za Hackintosh ,najbolja verzija trenutno je Hazard SL 10.6.6i.

Joj srry, bas se vidi da se ne kuzim u ovo....10.2 sam naveo samo kao primjer, a pitanje je je bilo mogu li napraviti upgrade (npr 10.5 na 10.6) bez ponavljanja te procedure (installanja OSa)....I opet moj Fail...Mislio sam da Hackintosh opcenito znaci stavljanje Mac OSa na PC....Ili sam bio u pravu?

Znaci taj Hazard bi radio i na Notebooku i na PCu?? (pogledaj pod Moj PC)

Hvala ti puno :D

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
14 godina
neaktivan
Zna netko kako da bootam iBoot, Chameleon ili neki drugi bootloader prek USB-a?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tj. kako da stavim Hazarda na USB?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Radiš gluposti otežavajući sam sebi dodatnim aplikacijama i tipkanjem nekih komanda u Mac.

Na unalocated space bez ijedene particije na disku stavi Mac i iz tog u. space napravi partcije Macom i instaliraj Mac, čistim setupom bez ikakvih -v...

Zatim na drugu particiju kreiranu Macom instaliraj Win, na treču Linux, na četvrtu,..... koliko hočeš ( bitno da su sve particije napravljene iz Maca )

I tek kad je sve gotovo odi u Win i iz cmd-a aktiviraj Mac. Kad restartaš pokrenuti će ti se samo Mac, skini u njemu Chameleon koji će preuzeti boot managment i dati ti ociju da biraš između svih koje si instalirao nakon Maca.

Ako ti ova kombinacija ne radi, neće ni jedna od onih kojima si, vjeruj, samo otežavaš.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma problem je što mi ne radi DVD-ROM na laptopu pa nemrem instalirat, sad sam prek kompa instalirao Mac OS X na eksterni hard disk, ali opet ga nemrem pokrenut na laptopu jer nemam kako učitati bootloader nekakav, ima tko kakvu ideju? Jel se može chameleon il neš staviti na USB da s njega bootam?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice