Napokon Mac klonovi

poruka: 66
|
čitano: 11.094
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Napokon Mac klonovi
manic kaže...
  A je li? A molim te kada je Os X preplaćeni, zatvoreni i lošiji Linux i kada je Mac računalo hardverski samo skuplja verzija pc-a upakirana u kič, zašto svaki drugi profesionalac koji se bavi obradom videa ima Mac Pro? I koliko sam skužila (nisam u toj branši) kod Audio profesionalaca je slično. Tako je, jer su profesionalci ludi za svime što svjetluca i najmanje im je važna kvaliteta uređaja na kojem će zarađivati za život. Ma tko šiša brzinu i udobnost rada kad imaš fancy računalo. Osim toga da se osvrnem na Air, činjenica jest da je to subnotebook koji je primarno ultramobilan i ako ti ne paše imaš MacBook i MacBook Pro koji su čak i jeftiniji a pogledaj molim te performanse MB Proa. Osim toga, to s flash animacijom su problemi softverske prirode a ne hardverske, tj. mozda bi codec to riješio, koliko problema Windowsi imaju i onda što, nikome ništa, glavno da ste našli tu sitnicu. I pa što da je Jobs upakirao svoja računala u lijepo kućište, ako mu to pomogne da proda koji komad više, što to kome ima smetat. Od svih karakteristika maca, ja najmanje gledam izgled računala i nije mi jasno zašto svi kada vide mac samo vide kutiju a ne što je ispod nje, ali kao što je netko rekao ako netko ne kupi mac zbog njegovih stvarnih kvaliteta možda ga kupi zbog izgleda i što tu ima loše, ako ti se ne kupuje mac, nemoj, tko te sili.
 Čitam post, smijem se ovom prepucavanju (pogotovo uplitanju auto industrije), ali nekako mi ti iskačeš iz cijelog mnoštva.
Ne znam čini li mi se, ali prepuna si nekakvih frustracija, imaš kilometarske postove, i trudiš se kao Jehovin svjedok propovijedati vlastitu religiju.
Ako je pristojno pitati, koji je tvoj razlog za to?
Mislim da svi iole pametni ovdje već odavno znaju da ovakve rasprave imaju smisla kao i one čiji je tata jači i tko ima veću kuću.

Usput, M$ i @pple nisu bitno različiti, osim što je M$ dobio ugled zlog monopoliste, a @apple ugled odmetnika. U najmanju ruku smiješno, no što je tu je Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2008 20:39 (motom2772).
17 godina
neaktivan
motom2772 kaže...
 blablabla ..
bla bla bla
blaaaaaaa bla bla

Nisam neki fanatik a živciraju me jedino ljudi kao ti što mi idu solit o nečemu o čemu nemaju pojma, netko će mi tu filozofirat kakav je mac a nikada nije niti radio na jednom.
17 godina
neaktivan
manic kaže...
motom2772 kaže...
 blablabla ..
bla bla bla
blaaaaaaa bla bla

Nisam neki fanatik a živciraju me jedino ljudi kao ti što mi idu solit o nečemu o čemu nemaju pojma, netko će mi tu filozofirat kakav je mac a nikada nije niti radio na jednom.

Ako te jedan forum može naživcirat, strah me je pomisliti kako ti izgleda jedan radni dan, ili ne daj Bože gužva u prometu.

Ispričavam se ako sam te nečime razljutio, ali stvarno mi jesmiješan način na koji pokušavaš uvjeriti sve ostale da su u krivu, kad već u startu to nema smisla jer svi imaju svoje subjektivne dojmove.

Nemoj se odmah ljutiti, nije dobro za zdravlje.

Osmijeh

P.S. radio sam na macbooku dosta dugo, nemoj odmah optuživati ako nisi prethodno pitala

17 godina
neaktivan
branimir kaže...
I koncar je skup... a hrvatski je proizvod... 
Frend je prie neki dan kupio za 4500 kn komp sa quad procesorom i 4 GB rama. Komp ima pasivno hladzenje na graf. kartici i potpuno je tih. Kada stavi osx na njega imati ce mac klona koji pojede sve imacove za dorucak, a ako dodamo i monitor sve skupa bi ga kostalo 6000 kn.

Uostalom meni taj iMac zbog monitora je neupotrebljiv. Znam 3 ljudi sa 20" alu iMacom i svima boje su neujednacene - gore tamno dole svjetlo, a 24" ima presvjetli monitor i kada je podesen na najtamnije i dalje je katastrofa.

Gledam ovaj mac pro i divnu cijenu od 22000 kuna. Znam da ima serversku memoriju i veliku propusnost na ploci, ali za razlika u brzini ne opravdava razliku u cijeni od 17000 kn.

@ Branimir.
Evo ja baš mislila odustat od ovog topica jer nema smisla, jednostavno svatko ima svoj stav i plus to još će se svaku malo javiti netko tko će izvaliti neku glupost i to sve, ali dobro.
Da se meni pokvari iMac onako kako se tebi dogodilo možda i ja bi isto poslala sve kvragu i kupovala bi konfe koje nisu skupe pa se neka onda slobodno kvare.
Ali stvarno ne možeš uspoređivat prvo neki noname komp s iMacom koji u sebi ima ugrađene komponente iz laptopa a natječe se u desktop segmentu a to ga automatski čini skupljim. Evo ti direktni konkurent od iMaca pa tako uspoređuj http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=86986 A ova usporedba s mac pro je smiješna. Je si li ti ikada vidio kučište od mac pro-a?  Jedno takvo kučište dođe skuplje od ta 4k. Ne, ne zbog dizajna (vizualnog) nego jednostavno materijala koji su upotrebljeni i vrhunske konstrukcije. Svatko tko je ikada mijenjao hdd ili bilo što na mac prou će znati o čemu govorim, a ostalima ne mogu niti objašnjavat to treba vidit da bi se znalo. A matična? Pa matičnu koja bi imala takve karakteristike ne možeš niti kupiti u hr, našla sam na netu jednu koja je jako slična (inače, na macu se koristu custom designed) po svim karakteristikama i dođe preko 350 dolara.  Sada, netko će kazati da što će mi sve to i tako dalje i možda će biti u pravu, ali se nikako ne mogu složiti s time da je mac skup s obzirom na ugrađene komponente, mogu se jedino složit s time da mac kroz svoju ponudu ne pokriva potrebe svih, tj. ako netko želi dobiti dobre performanse i za ostalo ga boli briga to neće moći dobiti od Applea  i tu uskaču mac klonovi.

@motom2772
Vidiš da sam i sama odustala i onda si me ti prozvao i ja se ponovno aktivirala. Zašto se živciram? Jesi li me to već pitao? Jesam ti odgovorila? Što se sada čudiš? Smijeh
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2008 22:43 (manic).
17 godina
neaktivan

Manic imas pravo. Raspravljati mozemo jos 100 godina i necemo nista rijesiti. I klon, i originalni apple stroj imaju svoje prednosti i mane. Meni je drago da je napokon moguce raditi na osx-u ako se nema love za originalni stroj. Svatko ce izabrati po svojim afinitetima i mogucnostima. Nema smisla kritizirati apple zbog svoje zastitnicke politike, ali drago mi je da postoji alternativa. Mladi dizajneri i video entuzijasti imaju priliku za prihvatljive novce raditi na dobrom OS-u, i ako im talent i sreca dopuste da mogu zivjeti od kreativnog posla nakon par godina mogu i kupiti originalni stroj. Ja sam kroz svoje postove htio ukazati kako nije sve ruzicasto kod appla i da aura koja okruzuje apple je vecinom dobar marketing, iako nije upitno da rade kvalitetne proizvode. Isto tako drago mi je da postoje ljudi koji propituju i pokusavaju promjeniti postojece konvencije na racun korisnika.

jesti i spavati
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2008 16:25 (branimir).
17 godina
neaktivan
Napokon Mac klonovi

naravno da nije ružičasto ... apple je korporacija koja pokušava izvući kao i svi što više novaca od svojih korisnika i regrutirati nove. Međutim, meni je krivo što vidim da brdo ljudi ne vidi neke kvalitete koje je apple donio i koje ostali upleteni nemaju ... 'microsoft, dell, itd ...

Povijest applea i steva jobsa je iznimno fascinantna priča i apple je firma od koje se stvarno ima što naučiti ... njihova egzekucija i inovativnost je legendarna. Misilim da je danas opet caka u tome što je jobs mislim jedini primjer ceo a jedne korporacije koji uspijeva čitavu tu mašineriju koristiti kao produžetak svoje ruke i ideje ... ogromna karizma ... uspjeva ubijediti čitav tim da je to što rade od iznimne važnosti ...i svi mu zaboravljaju sve maltretiranje i mušice ...

Ne može se samo reći to je marketing, to je besmisleno, microsoft i ostali troše višestruko veće cifre na marketing i reklame, a o njima se priča puno manje po medijima, njihovi proizvodi nisu u svim filmovima, redovito i besplatno pozicionirani dok druge firme troše brda novaca na reklame, tisuće apple fanova ima svoje sajtove na kojima tisuće drugih "fanatika" raspravljaju što će biti novi gadget ... ima odličan članak negdje na wiredu ... http://www.wired.com/techbiz/it/magazine/16-04/bz_apple

btw, neki dan sam pročitao članak gdje ispada da apple drži oko 12 % desktopa i laptopa u usa, ali preko 60% tržišta kad su u pitanju "higher end" mašine (preko 1000 dolara) ... tih 12% onda zvuči puuuuno ozbiljnije ...

A.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice