Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 542.795
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Mac OS na PC-u?
_Dangerous_Lickz_ kaže...

Evo mene ponovno...

Probao sam sve verzije, ali kada se boota i ja "kucnem" -v i on se počne bootat i izbaci 5 linija koda i kaže "Loading file..." i samo se kompjuter resetira...

Itko imao sličnih problema?

-v cpus=1

15 godina
neaktivan
DragonSoul kaže...

Evo mene ponovno...

Probao sam sve verzije, ali kada se boota i ja "kucnem" -v i on se počne bootat i izbaci 5 linija koda i kaže "Loading file..." i samo se kompjuter resetira...

-v cpus=1

Probao; izbaci Kernel Panic...

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
16 godina
neaktivan
DragonSoul kaže...

Evo mene ponovno...

-v cpus=1

Probao; izbaci Kernel Panic...

To je drugi par cipela. Reboot prije pravog boota u installer je problem pri pokušaju korištenja obije jezgre procesora. To se može riješiti patchanjem BIOSa, ili korištenjem DSDTa pri bootanju (bootloader sam koristi DSDT.aml). Problem je što se taj file obično pravi na OS Xu.

Kernel panic može biti svašta, to je ko kad kažeš doktoru "boli me", i on bi te samo na temelju toga treba izliječiti.

Waiting for root device (a vjeruj mi, bit će i toga) znači da nemaš dobar kext (kernel extension; "driveri") za pristup SATA/IDE u uređajima.

Riješenje bi bilo dignuti OS X, pa iz njega pripremiti USB stick za dizanje OS Xa. To možeš učiniti tako da instaliraš 10.5.5 ili manju verziju, jer tek od 10.5.6 dolazi do problema kad DSDT nije naštiman. Instaliraš i bootaš sa cpus=1, poskidaš kextove koji ti trebaju (imaš na osx86project wikiu dosta informacija), napraviš disk image retail diska kojeg si kupio u Disk Utilityu, image preslikaš u Disk Utilityu na USB, instaliraš bootloader (Chameleon) tako da ti USB postane bootablian, zamjeniš boot file u rootu sticka sa boot fileom netkasove boot-132 metode, popuniš /Extra/Extensions folder sa potrebnim kextovima, napraviš Extensions.mkext, napraviš si DSDT i patchaš ga (imaš neki GUI tool ako ne voliš ručno takve stvari raditi; radi po nekoliko minuta pa se stoga strpi), ubaciš u Extra folder, i onda samo još BIOS postavke naštimaš da odgovara Snow Leopardu, pokušaš bootat, i ako vidiš installer, onda još installiraš i trebalo bi radit. Naravno nemoj zaboraviti u BIOSu postaviti boot sa USB sticka.

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Uspjeo sam doći do installa, ali nisam imao vremene instalirati :(

ovo sam trebao upisati:

"cpus=1 -v arch=i386"

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uspjeo sam doći do installa, ali nisam imao vremene instalirati :(

ovo sam trebao upisati:

"cpus=1 -v arch=i386"

Imaš li ti 64 bitni procesor sa SSSE3?

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Nemam, imam 32bitni sa SSSE2

EDIT:Kada sam sinoć htjeo bootati preko istih flagova, baci kernel panic, kako sad to...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 9:12 (_Dangerous_Lickz_).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemam, imam 32bitni sa SSSE2

EDIT:Kada sam sinoć htjeo bootati preko istih flagova, baci kernel panic, kako sad to...

Snow Leopard je 64 bitni OS, te uz to zahtjeva SSSE3 (nemaš sigurno SSSE2 jer to ne postoji, imaš SSE2). 

Probaj sa arch=i368 ili -x32; trebat će ti patchani kernel. Baci oko na osx86project wiki i informiraj se o svom hardwareu.

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Imam problem.

Skinuo sam Mac OS x Snow Leopard 10.6. (1 file)

Taj 1 file je bio ".dmg" nisam ga nikako mogao otvoriti tada sam sa MAGIC ISO onda sam dobio nekvi boot camp, CDandDVDsharing i nekvi boot folder...

Sad neznam kako da instaliram Mac os x.. trebam hitno pomoc.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Điđi kaže...

Imam problem.

Skinuo sam Mac OS x Snow Leopard 10.6. (1 file)

Taj 1 file je bio ".dmg" nisam ga nikako mogao otvoriti tada sam sa MAGIC ISO onda sam dobio nekvi boot camp, CDandDVDsharing i nekvi boot folder...

Sad neznam kako da instaliram Mac os x.. trebam hitno pomoc.

Hvala.

Zašto skidaš dmg fajlove?

Da bi ga mogao zapržiti na medij treba ti iMac ili da na PC-u već imaš instaliranu funkcionalnu verziju OSX.

Kada i ako uspiješ to postići da imaš instaliran OSX onda skidaš dmg za sve ostalo što ćeš instalirati.

U ovoj temi su više puta navedena imena modanih verzija OSX koje su u iso obliku i mogu se bez muke snimiti na medij sa kojeg pokrećeš instalaciju.

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Bok, imam problem!

Instalirao sam Windows 7 na jednom hard disku, a na drugom sam instalirao IPC 10.5.6 (ipc mi može na kompjuter imao sam ga samog bez dual boota :D) pokrecem IPC tako sto pritisnem F8 dok mi se pali kompjuter i odaberm hard disk na kojem je IPC i krene se bootat :S al pise mi "STILL WAITING FOR ROOT DEVICE"! Kako da riješim to???

A hard disk na kojem je Windows 7 je master a drugi hard disk na kojem je ipc je slave! Može li do toga biti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Čeka kaže...

Bok, imam problem!

Instalirao sam Windows 7 na jednom hard disku, a na drugom sam instalirao IPC 10.5.6 (ipc mi može na kompjuter imao sam ga samog bez dual boota :D) pokrecem IPC tako sto pritisnem F8 dok mi se pali kompjuter i odaberm hard disk na kojem je IPC i krene se bootat :S al pise mi "STILL WAITING FOR ROOT DEVICE"! Kako da riješim to???

A hard disk na kojem je Windows 7 je master a drugi hard disk na kojem je ipc je slave! Može li do toga biti ?

Sigurno nije do toga.Preporučam da prvo instaliraš win.Zatim instaliraj na drugoj particiji/hard disku os x.Nakon toga ubaci cd od windowsa odi na repair i odi u konzolu .Piši disk part.Zatim izaberi disk na kojem si instalirao win.Ako je na prvom ides select disk 0 ako je na drugom select disk 1.Zatim pišeš partition list kako bi vidjeo particije diska kojeg si izabrao.Nakon toga piši partition active c.Ovo "c" nemora biti c nego particija na kojoj si instalirao win.Spremi napravi restart...ponovo bootaj sa instalacijskog cda od windowsa i odi na repair.On ce sam naci instalaciju i popraviti boot.Zatim ući češ u win 7.Skici program easybcd i dodaj boot za mac os x.I to je to imaš dual boot.

16 godina
neaktivan
jel na ipc-ju šljakaju svi progrsmi za osx? preciznije final cut
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
16 godina
neaktivan

Nisam probao,no vjerujem da radi..Samo neznam dali je posljednja verzija kompaktibilna sa 10.5.6..Uglavnom sigurno je kompaktibilna sa 10.5.8...Pošto tu imam i radi sve normalno...

16 godina
Mac OS na PC-u?

Previše problema ima sa heckintošom,ja nemogu nikako zvuk natjerati da proradi,rezolucija monitora nemož prko 1024x768,panic ekran je česta slika na mom monitoru.

pc je zakon

コマンドは&コンカー3 - 最高です
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
E ekipa, jeli iko od vas runao Leoparda na VirtualBoxu?
16 godina
NickVercetti kaže...
E ekipa, jeli iko od vas runao Leoparda na VirtualBoxu?

Jesam,i radi dosta usporeno.

コマンドは&コンカー3 - 最高です
17 godina
neaktivan
zzz kaže...

Previše problema ima sa heckintošom,ja nemogu nikako zvuk natjerati da proradi,rezolucija monitora nemož prko 1024x768,panic ekran je česta slika na mom monitoru.

pc je zakon

Nema nikakvih problema sa hackom. Problem je u očekivanjima da će raditi na svim PC konfiguracijama, a to jednostavno za sada neće tako biti i pitanje da li će ikada.

Što se tiče tvog zvuka možda nisi dovoljno tražio. Pogledaj OVDJE možda pomogne.

Što se tiče grafike sigurno znaš da neke kartice nikada neće raditi sa modanim osx-om pa ako si sreće kao i ja da nema podrške onda je to jednostavno tako.

Ili odustati ili nova grafička.

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)
16 godina
neaktivan

Glupo je da očekujete da vam hackintosh radi kao pravi na mac uređajima..Moguće je no morate imati full kompaktibilnu konfiguraciju...

17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Skinuo sam  mac os  10.6.3  u  dmg file i convertam ga u iso  7 gb.

I  pokušavam ga instalirati  na VMware Workstation ali nejde  svaki put naže da  os nije pronađen .

Kad pokrenem preko pc isa  na virtualni disk piše da ima  900 mba a ovako piše da ima 7 gb .

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
WItcher kaže...

I  pokušavam ga instalirati  na VMware Workstation ali nejde  svaki put naže da  os nije pronađen .

Kad pokrenem preko pc isa  na virtualni disk piše da ima  900 mba a ovako piše da ima 7 gb .

Za vmware trebaš imati posebnu verziju maca,možeš sa virtual box(sličan je vmware) i radi sigurno.

Taj mac je skroz loš,neisplatise truda,ni sjena win7.

コマンドは&コンカー3 - 最高です
16 godina
neaktivan
zzz kaže...
WItcher kaže...

Za vmware trebaš imati posebnu verziju maca,možeš sa virtual box(sličan je vmware) i radi sigurno.

Taj mac je skroz loš,neisplatise truda,ni sjena win7.

lol

Na čemu temeljiš svoje tvrdnje?

U VMWareu (iako ne kontam zašto svi forsirate taj komercijalni alat, svi imate očito para na bacanje; VirtualBox ne zaostaje u kvaliteti, a besplatan je) ti ne treba "posebna verzija maca". Prvo, Mac su njihovi stroječki, OS X im je operativni sustav koji pokušavaš upogoniti. Onda, verziju uvijek pokušavaš najnoviju koristiti (za vrijeme pisanja ovog je 10.6.4). Ti ciljaš na distribucije, koje su po definiciji ilegalne. Stoga ne postoji "posebna verzija".

Jedino što ti treba je možda patchani kernel ili kernel extensioni. Ne znam, nisam nikad pokušavao upogoniti virutalno OS X, ali koliko ja znam problem je u samom sustavu koji ga pokušava upogoniti, a ne u sustavu koji pokušavaš upogoniti. Ugl, imaš guideova za retail install u virtualke. Iako ne preporučam.

Zadnja rečenica, na čemu to temeljiš? Dugogodišnji si korisnik obe platforme, pa iz iskustva govoriš? Ili je za tebe OS X (ili da bolje kažem "mac"?) jednostavno "stevino šareno govno"? Ja koristim oba sustava, i mogu reći da sam zadovoljan s oba, svaki imaja svoju prednost i manu, no OS X mi je primarni OS, jer ima određene alate i funkcionalnosti koje mi trebaju u svakodnevnom radu.

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Ovako. 

Kada sam probavao raditi iPortable, cijelo vrijeme mi je bacao "AppleIntelCPUPowerManagment - timed out"
Pa sam iz vmWareovog leoparda htjeo napraviti DSDT patch, ali svaki puta kaže Error, i da pogledam log (Kasnije vam kopiram log).

A sada Leo4Allo 10.5.2 . Kod njega sam 2-3 puta uspjeo dići instalaciju, ali ovih dana, nikako, ne mogu i Bog!

Sve sam pokušavao od -v -x -f i onoga prije korištenog (cpus=1 -v -x32) itd.

Samo baca kernel panic....

Sada idem probati naći log!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako. 

Kada sam probavao raditi iPortable, cijelo vrijeme mi je bacao "AppleIntelCPUPowerManagment - timed out"
Pa sam iz vmWareovog leoparda htjeo napraviti DSDT patch, ali svaki puta kaže Error, i da pogledam log (Kasnije vam kopiram log).

A sada Leo4Allo 10.5.2 . Kod njega sam 2-3 puta uspjeo dići instalaciju, ali ovih dana, nikako, ne mogu i Bog!

Sve sam pokušavao od -v -x -f i onoga prije korištenog (cpus=1 -v -x32) itd.

Samo baca kernel panic....

Sada idem probati naći log!

Za AppleIntelCPUPowerManagment ima neki kext koji ga disablea (Disabler.kext ako se ne varam, al nemoj me držat za riječ). I normalno je da on time outa, i meni se to događa pri svakom bootu. 

Kakvog VMWareovog Leoparda? Što uopće pokušavaš napraviti? iPortable? OS X ti je obično portable ko planina...

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Problem je nakon što se on time outa, samo stoji ta linija koda i ništa se ne događa...

Ima, iPortable malo potraži na TPBu! 

Našao sam Disabler, probam to kasnije, sada ne mogu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

Pozdrav zanima me moze li na ovu konfu MAC OS X

CPU:AMD phenom II X2 Black Edition

MBO:ASRock M3A770DE

GPU:ATI HD4890

RAM:II GBa

Te ako moze kako da ovo rijesim:

Nabavio sam:MAC OS X Snow Leopard 10.6.2 [SSE2-SSE3] FOR INTEL-AMD

i sada kada ocu installirati MAC (znaci BOOTam sa DVDa) pojavi mi se par linia i bum reset i tako stalno probao sam ono F8 pa "-v" ali nece kako da to napravim PLZZ Pomozite HVALA i LP!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tema nema džabe 21 stranu da ti ne bi pročitao bar zadnjih 5 i dobio odgovor...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
14 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

pa procataosam i unosio sam one kodove -v,-x32 cpus=1...itd ali nije pomoglo,ako netko zna rjesenje naka kaze! ;D!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

Evo uspio sam nes da napravim preko EmpireEFI ali dobiem ovu poruku

“You need to restart your computer.Hold down the. . .”

Kako FIXati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

pozz ekipa,

trebao bih malu pomoć :)

Nakon 70 puta, uspio sam instalirati MAC OS X Snow Leopard 10.6.0. Napravio sam upgrade na 10.6.4. Sve radi savršeno osim jedne stvari.

Naime, zvuk mi ne rade. Probao sam sa AppleHDA kextom, ali uopće ne rade. Voodoo HDA također. Ako mi može tko pomoći da nađem pravi

kext bio bih mu jako zahvalan. Matična je Gigabyte EP45-DS3R, a chipset ALC889a.

Pozz :)

0 0 hvala 0
16 godina

Ne znam koliko će ti pomoći ,ali probaj s ovim .

Ili ti je možda ovo rješenje problema - KLIK ,samo se prvo moraš prijaviti - registrirati na forum!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 15:08 (kizo2703).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice