Instalacija Unix os-a FreeBSD-a

poruka: 9
|
čitano: 4.135
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Evo ovako Imam sljedecu konfiguraciju Phenom2 X4,8GB,4870x2.. I htio bih na kompjuter staviti freebsd ili Pc-bsd.Koju od te dvije distribucije bi podrzavale moj hardver,posto cujem da FreeBSD ima problema sa malo egzoticnijim hardverom.Da li je release "amd64" pravi izbor za freeBSD.I moze li netko napraviti tutorial kako integrirati GUI za FreeBSD..

zahvaljujem

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 19:25 (Nitro233).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Instalacija Unix os-a FreeBSD-a
Nitro233 kaže...

Evo ovako Imam sljedecu konfiguraciju Phenom2 X4,8GB,4870x2.. I htio bih na kompjuter staviti freebsd ili Pc-bsd.Koju od te dvije distribucije bi podrzavale moj hardver,posto cujem da FreeBSD ima problema sa malo egzoticnijim hardverom.Da li je release "amd64" pravi izbor za freeBSD.I moze li netko napraviti tutorial kako integrirati GUI za FreeBSD..

zahvaljujem

PC-BSD je baziran na FreeBSD-u, tako da će ti imati jednake probleme. Obzirom da imaš Phenoma, AMD64 je logičan izbor (kao i za sve ostale kućne 64-bitne procesore). Ali bi mogao imati ozbiljnih problema s grafičkom karticom (Radeonka, x2 još k tome) - za BSD ti je nvidia praktično jedini izbor.

Najjednostavniji način za instalaciju ti je skinuti PC-BSD DVD, iz kojeg onda možeš instalirati i jedan i drugi (tokom instalacije te pita za odabir što želiš instalirati).

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 19:50 (Veliki Brat).
13 godina
protjeran

Ovako, imam jedna problem(čić)

Hoću skinuti FreeBSD, samo neznam što odavde trebam skinuti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

zahvaljujem

Kao što ti je već napisano imat ćeš problema sa driverima za graf. karticu. Službene Catalyst možeš zaboraviti i jedino ti ostaju open source driveri koji ,trenutno, dosta kaskaju za Linux-ovim. Ukoliko se odlučiš za FreeBSD obavezno prouči Handbook . Predlažem da probaš PC-BSD. 

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
14 godina
protjeran

Razmisli o NetBSD-u !

Da ti sad ne piskaram vidi na net-u...

Ja ga imam na jednom kompu doma, onako za gušt i zadovooooooooooooljaaaaaannnnnn :)

Izrada internet stranica - http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-izrada-internet-stranica-najpovoljnije/91529.aspx
14 godina
neaktivan

Ozbiljno pitanje, nije spam ni trolanje, zasto bi netko instalirao ovo u odnosu na neku Linux distribuciju? Koje su specificnosti (prednosti)?

Kome je ovo namjenjeno?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ozbiljno pitanje, nije spam ni trolanje, zasto bi netko instalirao ovo u odnosu na neku Linux distribuciju? Koje su specificnosti (prednosti)?

Kome je ovo namjenjeno?

Pozdrav,BlueMax. Inače,ama baš ništa neznam o Unixu,ali mogu pretpostavit. Kad imaš Unix,korištenje konzole je potrebno,jer bez konzole nemoš ništa. Dok na Linuxu recimo Ubuntu,Mint itd. gotovo pa ni nemoraš koristit. Dakle,ako neko hoče nešto naučiti,instalira Unix. Isto kao i ako neko hoče o Linuxu više naučit instalira Arch Linux,zato što je kompliciraniji,ali i zato naučiš štošta uz njega. Pogodio?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Kome je ovo namjenjeno?

Opširan odgovor -> klik. Mada, koliko ja znam BSD je općenito poznat po svojoj sigurnosti, i po tome što glavni razvoj sistema rade isti timovi tokom svih ovih godina, dok je to po linuxu razbacano.

filipvk1000 kaže...
Pozdrav,BlueMax. Inače,ama baš ništa neznam o Unixu,ali mogu pretpostavit. Kad imaš Unix,korištenje konzole je potrebno,jer bez konzole nemoš ništa. Dok na Linuxu recimo Ubuntu,Mint itd. gotovo pa ni nemoraš koristit. Dakle,ako neko hoče nešto naučiti,instalira Unix. Isto kao i ako neko hoče o Linuxu više naučit instalira Arch Linux,zato što je kompliciraniji,ali i zato naučiš štošta uz njega. Pogodio?

O', mora se koristiti konzola i na Linux rješenjima. Koliko ne znam, ali očito je da se instalacije npr. apachea, mysql, php i drugih stvari koje su od važnosti podižu preko konzole. A ako hoćeš grafiku na FreeBSD, biraj -> gnome, kde, x window sistem (xf), vjerovatno ih ima još al' ovo je glavno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 22:49 (heged).
15 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

O', mora se koristiti konzola i na Linux rješenjima. Koliko ne znam, ali očito je da se instalacije npr. apachea, mysql, php i drugih stvari koje su od važnosti podižu preko konzole. A ako hoćeš grafiku na FreeBSD, biraj -> gnome, kde, x window sistem (xf), vjerovatno ih ima još al' ovo je glavno.

Ma znam,ali sigurno ne toliko ko na Unixu. Recimo,koristim Linux Mint već par tjedana,oko mjesec dana,nisam koristio terminal ni jednom...sve imam preko GUI-a..dok na Unixu,sigurno nije tako :)

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice