Kako dobiti ispis...

poruka: 4
|
čitano: 2.258
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kako dobiti ispis...
pitanje

Kojim programom mogu dobiti ispis (u Word, Notepad i sl.) spisak stvari koje mi se nalaze u folderu - (npr. u folderu imam stotinjak programa i htio bih napraviti spisak a da ih ne pišem ručno)?

Svako ima pravo na moje mišljenje Hrabrost je kada dodeš kući usred noći dobro pijan, žena te čeka sa metlom u ruci, a ti je upitaš: "Čistiš ili se spremaš nekud odletiti?" I live in 43 05'04.11"N 17 57'36.71"E

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako dobiti ispis...

c:\folder\dir >> c:\ispis.txt

ovako nekako...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kako dobiti ispis...
prihvaćeno rješenje

1. Klikni Start->Run, upiši "cmd" (bez navodnika) i stisni enter.

2. Otvorit će se crni prozorčić (naredbeni redak).

3. U njemu se prebaci u folder za kojeg želiš sastaviti   popis datoteka. (Na patriciju D se prebaciš tako da upišeš D: i stisneš Enter, u folder ulaziš tako da upišeš cd imefoldera i stisneš enter, a iz foldera izlaziš sa cd.. i stiskanjem Entera (kao strelica gore u Windows Exploreru), popis datoteka i foldera u folderu u kojem se nalaziš dobiješ tako da upišeš dir i stisneš Enter).

4. Kada si se prebacio u željeni folder, upiši slijedeću naredbu "DIR /ON /B *.* > D:\folderlista.txt" (bez navodnika) i stisni Enter.

/ON znači da će imena datoteka biti poredana abecednim redom

/B znači da će pisati samo imena datoteka bez veličine i datuma kreiranja

> označava da će popis datoteka biti ispisan u dokumentu folderlista.txt na disku D

Sada samo sa Wordom ili Notepadom otvoriš folderlista.txt i vidjet ćeš popis datoteka.

16 godina
neaktivan
RE: Kako dobiti ispis...

Ako te zanima mogu napisati da kad postaviš miš nad folderom i na desni klik kad ti se otvori

pop-up prozorčić može ti pisati open with CommanPrompt tako da taj folder otvoriš pomoću

samo desnog klika mišem ..i onda samo napišeš dir i ono što ti klimama napisao..samo skraćujem put

za otvaranjem foldera da imaš tu opciju s desnim klikom.To zahtjeva stvaranje ključa u shell folder registriy-u.
Ako to hočeš javi pa napišem jer prčkati po registry-u je opasno.Otprilike na slici se vidi uređen registry sa tom komandom.

Govorim o Visti.

Private
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2009 16:53 (Private).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice