Instalacija Windowsa 7 na virtualni pc?

poruka: 19
|
čitano: 5.961
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Pozdrav, htjeo bih isprobati ove nove windowse, ali posto imam laptop ne zelim brisati vistu koju sad koristim, vec bih to pokusao pokrenuti u nekom programu za virtualizaciju (microsoft virtual pc?) Posto takve programe nisam nikad prije koristio zanima me da li je to moguče, kako bi funkcioniralo i koji mi program preporučujete? I ako moze u kratkim crtama kako to napraviti. A konfiguracija je, ne znam da li je bitno, CPU c2d 2,26 GHz, RAM 3GB , 320 GB HDD i ati radeon 3650.

92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Satellite pro a300 1gt

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Instalacija Windowsa 7 na virtualni pc?

ok.odlicno 3 gige rama.

znaci napravi sljedece.najbolje ti je ak mozes iskreiraj novu particiju za virtualac.ak nemres nemoras al....da se ne kosi nekaj sa vistom.

e onda skines taj microsoft virtual PC 2007 sa stranice microsofta.instaliras taj virtualac i onda krece standardni postupak ko sa svakim windowsima.boot-anje itd.

aj bas javi kak ti ide,zanima me kak bu ti to ispalo.

i nemoj radi na VMware-u jer navodno da onda win7 ne vidi najbolje hardware.

pozdrav

ak negdje zapnes javi

17 godina
autorov komentar

Pokusao sam, i nije ispalo bas bajno. Dakle napravio sam novi virtual machine, odabrao sam windows server 2008, dao mu oko 1,5 GB RAM-a, instalirao windows 7, ali mi je prespor, i ne moze mi prepoznati graficku, ni kad sam rucno skinuo drivere nece  da ih instalira... A proc mi dobro prepozna, pise c2d, 2,26 GHZ i onda u nastavku 6MHz ???

92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Satellite pro a300 1gt

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da nije 6MB? Cache memorija?! To ti je ok, ako je 6MB.

Jer znanje treba da bude besplatno.
17 godina
autorov komentar

Nije, 6 MHz, zato i ne razumijem, evo slika

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2008 10:33 (Ramo).
17 godina
autorov komentar

I zaboravio sam napisati, iako mi windowsi prepoznaju procesor, u task manageru mi pokazuje samo jednu jezgru, i skoro stalno je zauzet 100%? Sve se vuce, i meni jedino sto pada na pamet je da je zbog graficke, je li moguce da procesor radi sav posao od graficke, posto mi nju ne prepoznaje vec mi je display adapter - Standard VGA graphic adapter, ili tako nekako?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U pravilu, ne bi trebalo bit tako. Nisam jos oprobao sedmicu, neznam zasto je to tako. Mozda do tog Microsoftovog virtualca! Pogledaj troubeshooting tog programa, na stranici gdje si ga skinuo!

Jer znanje treba da bude besplatno.
17 godina
autorov komentar

Evo malo sam googlao, mislim da je problem u ovim additionsima, da to moram skinuti, tako da mogu dijeliti foldere izmedju virtualnog i ne-virtualnog OS-a, i za jos neke mogucnosti, pa pretpostavljam da bih tako rijesio i problem s grafickom, bar se nadam, ako nadjem to sve, javim kako je proslo.

17 godina
autorov komentar

Mogu dijeliti podatke, ali jos uvijek ne prepoznaje graficku (sad je neka S3 trio) i proc mi jos uvijek pokazuje 6MHz) Zna li itko kako ovo rijesiti?

17 godina
neaktivan

iskreno mislim da je to sve nekak ne kompatibilno taj win7 beta i virtual pc.

sto se tice drivera ocekivo sam ali posto je reko microsoft na microsoft onda reko ajde mozda bolje prodje.

definitivno ovo sa procesorom nesto nije u redu.i da postoji ti dodatni tool koji instaliras na virtualac radi samih performansi za grafiku itd.

medjutim ti inas neki veci problem.nisu samo driveri u igri.(a mozda i jesu).

da li ima netko taj win7 pa da posalje na pm?

ja bi probao to podic kod sebe.hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najvjerojatnije nekompatibilnost virtualizacijskog softvera i OS-a (nemoj zaboraviti kako je ovo još rana beta Win7).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Ovo je najnovija beta,  za koju pise sljedece:

Windows Beta 1 (Build 6.1.7000.0.081212-1400) navodno je toliko pouzdana i stabilna da bi se kao takva mogla pojaviti i u konačnoj verziji.

A za drivere sam procitao da bi trebali biti isti kao za vistu, tako da mi ni to nije jasno. A tek ovo za procesor... Da pokusam s nekim drugim programom ili da odustanem?

17 godina
Očito nikada niste koristili programe za virtualizaciju.Pa to vam je sve normalno jer virtualni PC ni ne može koristiti sav vaš postojeći hardver primjerice grafičku ili dvojezgreni procesor osim u vmware,ali to samo vrijedi za procesor.Slobodno instalirajte u dual bootu sa nekom postojećom verzijom Windowsa.
17 godina
protjeran

Da, po meni je isto dual boot bolji, jedostavniji i sigurniji.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vec dugo koristim Virtual PC,

i ovih dana instalirao sam W7b7000, a od prije W7b6956.

Instalira se kao Vista OS i nacin instalacije imate opisan na:

http://www.informatika.buzdo.com/s732.htm

i stranicama nadalje. Prvi utisci su dobri.

Pozdrav

Have a nice day - Compa
17 godina
neaktivan

a nista napravi onda dual boot.

al inace sto se tice samih virtualaca to je jedna odlicna stvar.posebice vmware.

jako je stabilno i podrzava sve i svasta.ovo mozda i ne podrzava,ne znam, al u skoroj buducnosti sigurno hoce.

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Napravio sam ipak dual boot, i sve radi super. Nisam bas puno koristio, ali nikakvih problema, i sve ide super brzo. Hvala svima na savjetima. Posto sam ga tek instalirao necu govoriti je li bolji od viste, jer mi je i vista ok, ni s njom ni jedan problem, pa ce valjda vrijeme reci svoje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bolje instaliraj Virtual Box. Ima više mogućnosti od Virtual PC-a, a i na njega možeš instalirati sve poznate OS-eve.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ajde kad ga malo isprobas javi kakvo je i to cudo...

znam da su svi razglasali da je turbo stabilan i da se podize za 15 sekundi...al koje s mu jos prednosti?

kad saznas nesto vise napisi

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice