File Bit.Txt

poruka: 6
|
čitano: 2.427
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
File Bit.Txt

samo me zanima koja je to vrsta file-a ( BIT.TXT )....dali je to neki tekst file ili neka kombinacija teksta i slike? samo me zanima

AMD Athlon X2 7850 BE 2.8Ghz / Glacial Tech Igloo 5750 / 4x1GB Kingston HyperX 800Mhz / Powercolor HD 4670 512MB GDDR3 / Win 7 Ultimate x64
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
File Bit.Txt

Sve sto je ipred zadnje tocke je ime file-a.

File se moze zvati "rar.jpeg.bit.exe.zip.malo.pametujem.vbo.avi.mp3.txt" i na kraju je opet txt.

A s druge strane netko tko uploada (sto je cest slucaj na rapishare-u) moze na file dodati bezveze extenziju, znaci file se zove neki.program.rar i on doda jos .txt, dobijes neki.program.rar.txt i tu trebas obrisati to .txt da bi mogao otvoriti program.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: File Bit.Txt
goodye kaže...

File se moze zvati "rar.jpeg.bit.exe.zip.malo.pametujem.vbo.avi.mp3.txt" i na kraju je opet txt.

(...)

Pritom treba paziti da je isključeno skrivanje ekstenzije - može se dogoditi da se radi o datoteci "rar.jpeg.bit.exe.zip.malo.pametujem.vbo.avi.mp3.txt.exe" koja sadrži npr. virus ili spyware.

Isključivanje skrivanja ekstenzije (WinXP): My Computer -> Tools -> Folder Options -> tab View -> isključiti opciju "Hide extensions for known file types".

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 9:01 (hrx).
17 godina
hrx kaže...
goodye kaže...

(...)

Pritom treba paziti da je isključeno skrivanje ekstenzije - može se dogoditi da se radi o datoteci "rar.jpeg.bit.exe.zip.malo.pametujem.vbo.avi.mp3.txt.exe" koja sadrži npr. virus ili spyware.

Isključivanje skrivanja ekstenzije (WinXP): My Computer -> Tools -> Folder Options -> tab View -> isključiti opciju "Hide extensions for known file types".

Dobro, ali opet s druge strane ako je .exe ima drukciju ikonu. Slika u prilogu, obja filea se zovu exe i imaju razlicite ekstenzije, koje su sakrivene.

Tako da ako pise txt a ikona od exe filea, normalno da ce ti biti sumljivo.

Ali u pravu si, ako je imalo sumljivo treba paziti.

sto ime druga ekstenzija sto ime druga ekstenzija
We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
16 godina
neaktivan
ibari91 kaže...

samo me zanima koja je to vrsta file-a ( BIT.TXT )....dali je to neki tekst file ili neka kombinacija teksta i slike? samo me zanima

.TXT je plain text file (dakle, samo tekst u Unicode/ANSI enkodiranju).

Ovo što govore ovi iznad mene je (postoji stručniji termin kojeg sam pročitao u knjižici Virusi, ali ga se ne mogu sjetiti) način zavaravanja korisnika kako bi oni mislili da se pokreće neki dokument i/ili legitiman program a to zapravo pokreću crv.

Janeway: No Thanks, I've had enough coffee. One more cup and I'll jump to warp.
16 godina
neaktivan
goodye kaže...
(...)

Dobro, ali opet s druge strane ako je .exe ima drukciju ikonu. Slika u prilogu, obja filea se zovu exe i imaju razlicite ekstenzije, koje su sakrivene.

Tako da ako pise txt a ikona od exe filea, normalno da ce ti biti sumljivo.

(...)

Točno, ali problem može biti kod lista kod kojih se ne vidi ikona (npr. u nekom softveru), te u slučaju da .exe datoteka ima ikonu identičnu onoj .txt datoteke (vidi slike).

i542 kaže...
(...)

Ovo što govore ovi iznad mene je (postoji stručniji termin kojeg sam pročitao u knjižici Virusi, ali ga se ne mogu sjetiti) način zavaravanja korisnika kako bi oni mislili da se pokreće neki dokument i/ili legitiman program a to zapravo pokreću crv.

Nemoj miješati viruse i crve - za širenje virusa potrebna je interakcija korisnika putem inficiranih programa, dok se crvi šire iskorištavajući sigurnosne propuste (ne moraju inficirati druge programe).

Dakle, da bi se samoreplicirajući program klasificirao kao virus, mora inficirati druge programe i mora ga širiti korisnik (šaljući inficirane programe drugim korisnicima); sa druge strane ako se širi bez intervencije korisnika, samoreplicirajući program se klasificira kao crv.

Skrivene ekstenzije Skrivene ekstenzije
Vidljive ekstenzije Vidljive ekstenzije
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 12:46 (hrx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice