Canon 400D firmware hack

poruka: 5
|
čitano: 3.321
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Open source projekt Canon Hacker's Development Kit
16 godina
neaktivan
Canon 400D firmware hack

Poz!

Evo, da podjelim nešto s vama (da ne bude zabune skinio sam s nekog foruma, ali meni neke stvari nisu bil baš najjasnije, pa cu malo opisati)

Dakle, 400D za sada nema opcije spot measuring, ISO od 80- 3200, 42 različita modela fokusnih točaka i moguć ispis broja okidanja (koje jos nisam skužio kakotj. zašto neće, ali hoću), e to sve će biti s ovim hackom

1.Obavezno napunite bateriju, potreban je čitač kartica, windows ili ako ste na mac-u virtualizrajte winse

2. skinite posljednji Canon firmware (1.1.1), ako već nije na aparatu (meni je bio) LINK

3. formatirajte CF karticu, te sinite testfir.fir LINK i kopirajte ga u ROOT kartice

4. ubacite karticu u aparat i pokrenite firmware update pod MENU - SETTINGS2 -  FIRMWARE VER. - UPDATE   Ekran će se zacrniti i nako 20 sekundi izvadite bateriju i karticu, te beteriju vratite nazad

5. stavite karticu u čitač i napravite QUICK FORMAT (FAT 16, za one koji imaju karticu ispod 4 GB)

6. kinite cardtricks LINK pokrenite, odaberite vašu karticu s popisa pa kliknite OK - označite u desnom donjem uglu CF boot sector i kliknite na Make Bootable 

6.1. Ako je kartica veća od 4 GB napravite sljedeće

6.2. Skinite HxD (LINK )  -  Run as administrator (instalirajte) - zatim Extras - Options  -  ODZNAČITE Open disc as readonly by default -  zatim otvorite               koristeći petu ikonu na toolbaru Open disc  i odaberite svoju karticu te klinkite OK, e tu sada ide malo tricky posao...

6.3. PAŽLJIVO upišite EOS_DEVELOP kod 0x47 (to je 0000040 red, supac 07, i isto tako drugi) i BOOTDISK kod 0x5c -  SLIKA 1 I 2

7. Save i exit

8. Skinite autoexec.bin LINK i kopirajte ga u ROOT kartice - nako  toga safely remove karticu i ubacite u aparat, ako prilikom paljenja zasvjetli print plavim svijetlom znači da      ste uspjeli

*E sada kako funkcionira, dakle ISO funkcionira tako da kada odaberete ISO vrijednost i stisnete SET koristite tipku Print i time mjenjate ISO u rasponu tih vrijednosti, dakle      tako i dalje ako odete na 1600 -  SET - PRINT imati ćete mogućnosti od 1600 - 3200  -  SLIKA 3

*Da bi koristili SPOT mjerenje, pritisnite gumb za odabir mjerenja, te zatim print gumb. Kada se želite vratiti na "Evaluative metering", jednostavno ga ponovo potvrdite sa set.

(ovo ne funkcionira u M - manual modu) -  SLIKA 4

* E sada, ja ovo nisam uspio, nemam vremena sada s s time igrati ali ako želite evo ga: 

Da bi vidjeli koliko je točno okidanja napravljeno na fotoaparatu, pratite ovaj slijed: menu > print gumb > 2 puta brzo menu gumb, (pojavljuje se "factory menu"),

uđite u factory menu, zatim 2 puta pritisnite print da uđete u "debug mode". Nakon kratkog zvuka, vratite se i postavite SPOT mjerenje. Vidjet će te da se nešto zapisalo

na karticu (CF svjetlo će trepnut). izvadite karticu, ubacite u čitač, i otvorite datoteku STDOUT.txt. Pretražite ju za pojam "Release" pored kojega vam pište točan broj okidanja.

NAPOMENA: mislima da nije ni potrebo reći, ali ajd da se ogradim, ovo je sve čačkanje na vlastitu odgovornost, ako nešto zašteka samo se javite i probam pomoći. Meni je to bilo malo nerazumljivo sve, pa sam se portrudio što bolje objasniti  i napraviti ove slike, da se možete snaći bolje, a ne ko ja Belji se

*(zahvaljujem ekipi CHDK weba, thaibv-u i Foldesa-u, te blogeru sam svoj foto majstor)

SLIKA 1 SLIKA 1
SLIKA 2 SLIKA 2
SLIKA 3 SLIKA 3
SLIKA 4 SLIKA 4
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 17:39 (eterna luchar).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Canon 400D firmware hack

ali da li to zapravo doista funkcionira? mislim, kakve su fotke fotkane sa iso 3200 na 400-tki?

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

ali da li to zapravo doista funkcionira? mislim, kakve su fotke fotkane sa iso 3200 na 400-tki?

čuj, meni se čini super, s time da šaljem jednu s 3200 pa pogledaj, svakako preporučam ovaj hack... ako nista onda zbog spot mjerenja

Stavit ću usporedbu kasnije kada dođem s posla...

DIRECT LINK

3200 3200
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 18:30 (eterna luchar).
16 godina
neaktivan

ne znam koje su postavke, ali i ne izgleda tako loše, ima šuma, ali ništa što se ne može riješiti. ja imam trenutačno 450d pa mi ne služi taj hack, ali već sam bio naletio negdje na to, na nekom forumu, ali stranom..ne sjećam se. uglavnom, ako imaš problema s šumom probaj s programom neat image, vrlo je koristan.

16 godina
neaktivan
ja koristim noise ninja-u i zadovoljan sam, ali probat ću i ovaj ako bude zagusti, hehe

postavke su 1/200, f 1.8
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Open source projekt Canon Hacker's Development Kit
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice