Poz!
Evo, da podjelim nešto s vama (da ne bude zabune skinio sam s nekog foruma, ali meni neke stvari nisu bil baš najjasnije, pa cu malo opisati)
Dakle, 400D za sada nema opcije spot measuring, ISO od 80- 3200, 42 različita modela fokusnih točaka i moguć ispis broja okidanja (koje jos nisam skužio kakotj. zašto neće, ali hoću), e to sve će biti s ovim hackom
1.Obavezno napunite bateriju, potreban je čitač kartica, windows ili ako ste na mac-u virtualizrajte winse
2. skinite posljednji Canon firmware (1.1.1), ako već nije na aparatu (meni je bio) LINK
3. formatirajte CF karticu, te sinite testfir.fir LINK i kopirajte ga u ROOT kartice
4. ubacite karticu u aparat i pokrenite firmware update pod MENU - SETTINGS2 - FIRMWARE VER. - UPDATE Ekran će se zacrniti i nako 20 sekundi izvadite bateriju i karticu, te beteriju vratite nazad
5. stavite karticu u čitač i napravite QUICK FORMAT (FAT 16, za one koji imaju karticu ispod 4 GB)
6. kinite cardtricks LINK pokrenite, odaberite vašu karticu s popisa pa kliknite OK - označite u desnom donjem uglu CF boot sector i kliknite na Make Bootable
6.1. Ako je kartica veća od 4 GB napravite sljedeće
6.2. Skinite HxD (LINK ) - Run as administrator (instalirajte) - zatim Extras - Options - ODZNAČITE Open disc as readonly by default - zatim otvorite koristeći petu ikonu na toolbaru Open disc i odaberite svoju karticu te klinkite OK, e tu sada ide malo tricky posao...
6.3. PAŽLJIVO upišite EOS_DEVELOP kod 0x47 (to je 0000040 red, supac 07, i isto tako drugi) i BOOTDISK kod 0x5c - SLIKA 1 I 2
7. Save i exit
8. Skinite autoexec.bin LINK i kopirajte ga u ROOT kartice - nako toga safely remove karticu i ubacite u aparat, ako prilikom paljenja zasvjetli print plavim svijetlom znači da ste uspjeli
*E sada kako funkcionira, dakle ISO funkcionira tako da kada odaberete ISO vrijednost i stisnete SET koristite tipku Print i time mjenjate ISO u rasponu tih vrijednosti, dakle tako i dalje ako odete na 1600 - SET - PRINT imati ćete mogućnosti od 1600 - 3200 - SLIKA 3
*Da bi koristili SPOT mjerenje, pritisnite gumb za odabir mjerenja, te zatim print gumb. Kada se želite vratiti na "Evaluative metering", jednostavno ga ponovo potvrdite sa set.
(ovo ne funkcionira u M - manual modu) - SLIKA 4
* E sada, ja ovo nisam uspio, nemam vremena sada s s time igrati ali ako želite evo ga:
Da bi vidjeli koliko je točno okidanja napravljeno na fotoaparatu, pratite ovaj slijed: menu > print gumb > 2 puta brzo menu gumb, (pojavljuje se "factory menu"),
uđite u factory menu, zatim 2 puta pritisnite print da uđete u "debug mode". Nakon kratkog zvuka, vratite se i postavite SPOT mjerenje. Vidjet će te da se nešto zapisalo
na karticu (CF svjetlo će trepnut). izvadite karticu, ubacite u čitač, i otvorite datoteku STDOUT.txt. Pretražite ju za pojam "Release" pored kojega vam pište točan broj okidanja.
NAPOMENA: mislima da nije ni potrebo reći, ali ajd da se ogradim, ovo je sve čačkanje na vlastitu odgovornost, ako nešto zašteka samo se javite i probam pomoći. Meni je to bilo malo nerazumljivo sve, pa sam se portrudio što bolje objasniti i napraviti ove slike, da se možete snaći bolje, a ne ko ja
*(zahvaljujem ekipi CHDK weba, thaibv-u i Foldesa-u, te blogeru sam svoj foto majstor)