Kako restartovati modem bez prisustva internetu?

poruka: 42
|
čitano: 33.093
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Kako restartovati modem bez prisustva internet

start - run- upiši: cmd - u tom crnom prozoru upiši: ipconfig    

IP address ti je adresa računala

deafult gateway je adresa preko kojeg se spajaš na net tj adresa tvog rutera (malo sam traljavo objasnio)

u browser (na mjesto linka upiši tu adresu i trebao bi pristupiti ruteru)

17 godina
Vehid kaže...
Old Iggy kaže...

Ma koja je IP adresa računala?

Ne znam kako to provjeriti,objasni mi. Odo sad u školu. Pozdravljam vas!!!

Ip adresa nema veze s Internetom. To je adresa koju dobije računalo od routera (DHCP) ili samostalno (APIPA ili ručne postavke).

Odi u command prompt i upiši ipconfig pa javi što dobiješ.

17 godina

Kao prvo on nema pojma o cemu govori, a vi uzaludno pokusavate shvatiti o cemu se radi. Zasto? Nemam pojma niti me briga. Ajmo mu skratiti muke i svi mu reci da zove sluzbu za korisnike! To je prvi i jedini logicni korak koji moze poduzeti.

0 0 hvala 0
17 godina
Vehid kaže...

Imam modem kod komšije (ZTE), kod kojeg je paket TV+telefon, i sad bih mu trebao restartovati modem tj. podesiti wireless kako bi se on mogao konektovati s mobitelom preko wifija na net. Samo je problem što ne mogu uspostaviti internet jer mi je potreban za restartovanje modema. Hvala unaprijed!

Vehid kaže...

Povežem kablom modem i comp, i trebam sada se nekako povezati na net ali nema on username i password jer u tom paketu nije net, jedino ako mogu ja svoj racun ukucat al sumnjam i potrebno mi je da na Google pretrazivacu ukucam 192.168.1.1, zbog toga mi je potreban internet i onda mi dođu postavke modema. Jedino ako imas kakav drugi način molio bih da mi objasniš!!!

Ne misli li još neko osim mene da je ovo označeno problem samo po sebi i da komšija wirelessom neće moći na net, mogao da pristupi postavkama modema/rutera ili ne?

17 godina
Ivan(4) kaže...
Vehid kaže...

Imam modem kod komšije (ZTE), kod kojeg je paket TV+telefon, i sad bih mu trebao restartovati modem tj. podesiti wireless kako bi se on mogao konektovati s mobitelom preko wifija na net. Samo je problem što ne mogu uspostaviti internet jer mi je potreban za restartovanje modema. Hvala unaprijed!

Vehid kaže...

Povežem kablom modem i comp, i trebam sada se nekako povezati na net ali nema on username i password jer u tom paketu nije net, jedino ako mogu ja svoj racun ukucat al sumnjam i potrebno mi je da na Google pretrazivacu ukucam 192.168.1.1, zbog toga mi je potreban internet i onda mi dođu postavke modema. Jedino ako imas kakav drugi način molio bih da mi objasniš!!!

Ne misli li još neko osim mene da je ovo označeno problem samo po sebi i da komšija wirelessom neće moći na net, mogao da pristupi postavkama modema/rutera ili ne?

Naravno da je problem, no po opisu u cjelini pitaj boga što je sve u igri.

17 godina
neaktivan

On ima BHTelecom Moja TV paket sa IPTV + telefon, znači nema internet. A i da ima konfiguracija tog routera je takav horor da je

bez NETAČNOG uputstva bilo šta nemoguće uraditi. Ne sjećam se gdje je tačno greška (tetka ima isti), ali je nešto očito.

DD WRT je oličenje intuitivnosti naspram ovoga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 11:33 (nedIm).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Ako imas windows 7 u seatch upisi cmd i stisno enter.. U taj prozor koji to izbaci upisi ipconfig /all i opet enter.. Upisi brojeve u web preglednik koji su ti pod Default Gateway.
12 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Kao prvo on nema pojma o cemu govori, a vi uzaludno pokusavate shvatiti o cemu se radi. Zasto? Nemam pojma niti me briga. Ajmo mu skratiti muke i svi mu reci da zove sluzbu za korisnike! To je prvi i jedini logicni korak koji moze poduzeti.

Tebi niko nije rekao da moraš meni pomoći, itekako znam šta hoću, i hvala svim ljudima koji su mi pomogli i nadam se da ću uspjeti.

12 godina
neaktivan

Za sve one koji su tražili IP:

IP adresa računara: 192.168.1.2

IP adresa routera: 192.168.1.1

0 0 hvala 0
17 godina
Vehid kaže...

Za sve one koji su tražili IP:

IP adresa računara: 192.168.1.2

IP adresa routera: 192.168.1.1

u command promptu upisi ping 192.168.1.1

12 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

u command promptu upisi ping 192.168.1.1

Evo sta mi izbaci!

16 godina
odjavljen

E tu IP (192.168.1.1) upiši u address bar od preglednika.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice