Ventilator

poruka: 5
|
čitano: 1.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Ventilator

Zanima me koje je bolje rješenje za bolje hlađenje kučišta.

Imam dva ventilatora u kučištu (ako ne brojim one od napajanja, proca i grafe). Jedan je na prednjem dijelu kučišta (tomo gdje je power button) i puše prema unutrašnjosti kučišta (tako je došao sa kučištem). Drugi sam nabio na stražnji dio kučišta.

E sad mene zanima da li je bolje da taj stražnji vent puše prema unutra ili da tiska topli zrak van?

I još jedna stvar. Taj vent mi je spojen na matičnu na SYS_fan konektor. Da li mu ja nekako mogu podešavat brzinu vrtnje?

CPU AMD Athlon 6000+, MBO Gigabyte GA-MA790FX-DS5, GPU Sapphire Radeon HD4870, DDR2 Kingmax 4 Gb 800MHz (4x1 Gb) PSU Corsair TX750W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ventilator

Mislim da je bolje da stražnji ventilator vuče topal zrak van iz kućišta, zbog protoka zraka kroz cijelo kućište.

17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ventilator
gengar kaže...

Mislim da je bolje da stražnji ventilator vuče topal zrak van iz kućišta, zbog protoka zraka kroz cijelo kućište.

Tako je, ukoliko ti još nije podigni stražnji ventilator što više tako da isisava što više toplog zraka iz kućišta.
Što se tiče brzine ventilator mislim da nije moguće mjenjati brzine.

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
16 godina
neaktivan
Ventilator

ja imam od grafe dodatni hladnjak dva nazad naprijed veliki na sredini jedan...na prosecori idto  dva..al opet mi temperatutr grfae 50

intel-core 2 duo e8500 3.16 ghz -palit gf9800gt 1 gb ddr-3 -3 gb ram kingston 800mhz -wsd 320gb hdd -anet gamer 500w -thermaltlake soprnao vb1000bws case -sasmung 225mw 22" wide
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice