Thomson SpeedTouch 780WL (i)

poruka: 26
|
čitano: 13.652
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako imam uređaj iz naslova, on ima 2 Ethernet ulaza i 2 MAXTv. A na njega će bit spojena 4 računala. Dali je nekako moguće "natjerati" ova 2 MAXTv ulaza da rade kao Ethernet, ili moram kupit ipak switch? Znam da taj MAXTv ulaz sad ne može bit kao Ethernet ali me zanima dali je nekako moguće bez kupovine switcha. Ili možda netko zna dali u T-comu nude uređaj koji ima 4 Etherneta?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Thomson SpeedTouch 780WL (i)

Navedeni uredjaj ima poprilicno mogucnosti,

(http://www.informatika.buzdo.com/s932.htm)

i pretpostavljam da je ISP podesavanjem VLAN

postavki odvojio prikljucke u dvije skupine i tako ih nadzire.

Kod drugih ISP-ova uglavnom su sva cetiri prikljucka Ethernet,

za uredjaj istog tipa.

Sve bi ovo bio lijepo kad bi korisniku omogucili malo vise slobode

a ne da bude jedan još dodatno ograniceni administrator.

(http://www.informatika.buzdo.com/s933.htm).

Ne znam mozete li nesto dodatno konfigurirati, te ako

imate tu mogucnost ima podosta PDF uputa na Internetu.

Ako ne, pokusajte razgovarati s ISP-om glede konfiguracije,

a ako ni tada ne ide bez bojazni mozete na jedan ethernet port dodati

jedan obicni switch. Jedino sto bi Vas tada moglo omesti je

ogranicenje broja MAC adresa od strane ISP-a.

Stoga prije kupovine switcha bilo bi dobro posuditi jedan switch i probati.

Ne znam koliko su usluzni da Vam na ova pitanja odgovore

ili pomognu u konfiguraciji uredjaja.

Mozda netko drugi po ovom pitanju ima neka iskustva.

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2008 18:16 (drradic).
17 godina

Thx, a znam pouzdano da će sa switcom sve radit kako treba jer sam to već radio ali thx

17 godina
neaktivan

Možeš skinut s neta firmware za taj model, i sam ga imam, ali se bojim da ti neće pomoći. Problem je što uređaj po defaultu podržava IPTV, tako da mada ona 2 porta fizički jesu ethernet parice, nisu zamišljene da se koriste kao išta drugo.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
Cika Jova Zmaj kaže...

Možeš skinut s neta firmware za taj model, i sam ga imam, ali se bojim da ti neće pomoći. Problem je što uređaj po defaultu podržava IPTV, tako da mada ona 2 porta fizički jesu ethernet parice, nisu zamišljene da se koriste kao išta drugo.

I mislio sam da to neće biti baš tako lako izvedivo, al nada uvijek postoji. Eto thx na odgovorima :)
17 godina

Imam još jedno pitanje, a da ne otvaram novi thread pa ću ovdje pitat. Btw sad s ovim routerom sam ja spojen žičano direkt u njega i s brzinom od 2Mbps sam dobio max download 210.0Kb/s. Cimer je spojen preko Wireless na isti taj router a njemju je max download bio 50Kb/s. Sad me zanima kako bi bilo da su 4 računala spojena na taj router Wirelles, kakava bi to brzina bila?

Hvala

16 godina
neaktivan

Jedno jedino rješenje je, pokupuj USB adaptere.Primjer.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
16 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Imam još jedno pitanje, a da ne otvaram novi thread pa ću ovdje pitat. Btw sad s ovim routerom sam ja spojen žičano direkt u njega i s brzinom od 2Mbps sam dobio max download 210.0Kb/s. Cimer je spojen preko Wireless na isti taj router a njemju je max download bio 50Kb/s. Sad me zanima kako bi bilo da su 4 računala spojena na taj router Wirelles, kakava bi to brzina bila?

Hvala

Nema to veze.
17 godina

Planiram uzet ovo što si predložio. Znači brzina bi trebala svakako bit 2Mbps, i ako sam spojen žični Wireless?

Ako je tako, što bi logično bilo da je, onda je očito cimer skidao s nečeg gdje je baš slučajno mala brzina bila.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 14:33 (ParaNO1d).
16 godina
neaktivan

Moguće da ti je cimeru bilo nešto između modema i usb, valjda ta neka stvar koja radi na istoj frekvenciji pa ga je ometala.

16 godina
neaktivan

Kako može bit žični Wireless ako je preko žice.Znači spojiš kompove i modem preko USB adaptera.A taj svoj komp na koje najviše provodiš vremena i skidaš igre,spoji ga preko žice,jer usb adapteri znaju zezat.

17 godina

Nisi skužio. To je modem koji ima 2 Etherner, 2 MAXTv izlaza i WLAN. Ja sam spojen u Ethernet1, cimer je preko WLNA-a spojen. Btw a pitam za Wireless, jer se gazdi neda provlačit kablove s jednog routera i switcha u 4 različite sobe

17 godina
neaktivan

a jel ima USB port?

sad imam Siemens Gigaset SE555 i zvali su me iz iskona da se prebacim na HR.DUO i tamo bih trebao dobiti taj Thomson router (navodno neće raditi sa ovim Siemensom kaj mi je čudno ali ajde)

ono što mi je odlično kod tog Gigaseta je to što mi je gore spojen printer, i router funkcionira kao print server... stari sa svog laptopa i ja sa svojega možemo printati kad god hoćeš, neovisno o tome da li je "veliki" kompjuter uključen ili ne

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nope on ima Wireless na ploči.

16 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Nisi skužio. To je modem koji ima 2 Etherner, 2 MAXTv izlaza i WLAN. Ja sam spojen u Ethernet1, cimer je preko WLNA-a spojen. Btw a pitam za Wireless, jer se gazdi neda provlačit kablove s jednog routera i switcha u 4 različite sobe

Ti nisi sav svoj.
Pa o čemu ja govorim.SPAJAŠ SE BEŽIČNO A NE PREKO KABELA.Viče
17 godina
PC Street Hacker kaže...
ParaNO1d kaže...

Ti nisi sav svoj.
Pa o čemu ja govorim.SPAJAŠ SE BEŽIČNO A NE PREKO KABELA.Viče

Ajd molim te nemoj ti više odgovarat na ovu temu. Vidim da se praviš pametan, a nemaš pojma. Btw ako netko zna nešto više neka kaže a ti molim te nemoj.
16 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...

ajme ljudi šta trabunjate... ako neznate nemojte pisati gluposti.  Otkud si samo izvukao te informacije??? Iz ref. manuala? iz iskustva?
treba doć do konfiguracije routera ili ini fajle i tamo vidjeti što piše. Ili ući unutra kao root možda ima i prenamjena portova preko web interfejsa. Ziher se ti portovi mogu rekonfigurirati, tu ništa nije hardwired. Pitanje je samo da li ti se da zafrkavati time ili ti je lakše platiti 100kn za switch.
16 godina
neaktivan
drradic kaže...

Navedeni uredjaj ima poprilicno mogucnosti,

(http://www.informatika.buzdo.com/s932.htm)

i pretpostavljam da je ISP podesavanjem VLAN

postavki odvojio prikljucke u dvije skupine i tako ih nadzire.

Kod drugih ISP-ova uglavnom su sva cetiri prikljucka Ethernet,

za uredjaj istog tipa.

Sve bi ovo bio lijepo kad bi korisniku omogucili malo vise slobode

a ne da bude jedan još dodatno ograniceni administrator.

(http://www.informatika.buzdo.com/s933.htm).

Ne znam mozete li nesto dodatno konfigurirati, te ako

imate tu mogucnost ima podosta PDF uputa na Internetu.

Ako ne, pokusajte razgovarati s ISP-om glede konfiguracije,

a ako ni tada ne ide bez bojazni mozete na jedan ethernet port dodati

jedan obicni switch. Jedino sto bi Vas tada moglo omesti je

ogranicenje broja MAC adresa od strane ISP-a.

Stoga prije kupovine switcha bilo bi dobro posuditi jedan switch i probati.

Ne znam koliko su usluzni da Vam na ova pitanja odgovore

ili pomognu u konfiguraciji uredjaja.

Mozda netko drugi po ovom pitanju ima neka iskustva.

Pozdrav

zbog NATa u routeru ISP ne vidi lokalne MACove. Eventualno ako je u konfiguraciji routera navedeno ograničenje broja MACova no to čisto sumnjam, to je potpuno besmisleno.

Anyway složio sam XXX mreža sa DSLom i switch će u toj konfiguraciji raditi OK. Samo nemoj uzeti onaj najjeftiniji canyon mali crni, u zadnje vrijeme su baš jako loši.
17 godina
neaktivan
vex_zg kaže...
ajme ljudi šta trabunjate... ako neznate nemojte pisati gluposti.  Otkud si samo izvukao te informacije??? Iz ref. manuala? iz iskustva?
treba doć do konfiguracije routera ili ini fajle i tamo vidjeti što piše. Ili ući unutra kao root možda ima i prenamjena portova preko web interfejsa. Ziher se ti portovi mogu rekonfigurirati, tu ništa nije hardwired. Pitanje je samo da li ti se da zafrkavati time ili ti je lakše platiti 100kn za switch.
 E jesi ga baš mene naša za primjer. Ti mora da si neki uber virtualni ratnik iz fotelje. Jesi ti ikad uopće vidio taj router ili ovo samo nagađaš? Meni se čini da nagađaš. Root mod je najmanji problem, imaš na netu na 50 stranica pass za account kod tcom brandanog modela, al nećeš baš imat neke koristi od njega. Inaće, taj router ide i s 2 parice za telefon, jel se i njih može rekonfigurirat da rade kao half duplex???? Do 10 metara bi moralo radit.
Kad bi se i moglo, postupak kojeg mu ti savjetuješ definitivno nije za nekoga tko ne zna što radi, tako svoje razbacivanje i bahaćenje prebaci negdje drugo.
Why so serious???
16 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...
vex_zg kaže...
 E jesi ga baš mene naša za primjer. Ti mora da si neki uber virtualni ratnik iz fotelje. Jesi ti ikad uopće vidio taj router ili ovo samo nagađaš? Meni se čini da nagađaš. Root mod je najmanji problem, imaš na netu na 50 stranica pass za account kod tcom brandanog modela, al nećeš baš imat neke koristi od njega. Inaće, taj router ide i s 2 parice za telefon, jel se i njih može rekonfigurirat da rade kao half duplex???? Do 10 metara bi moralo radit.
Kad bi se i moglo, postupak kojeg mu ti savjetuješ definitivno nije za nekoga tko ne zna što radi, tako svoje razbacivanje i bahaćenje prebaci negdje drugo.
 složio sam sigurno preko 100 mreža sa DSL pristupom u HR i znam što pričam. U većini tih routera/modema se rj45 uticnice mogu mapirati na ethernet a ne iptv promjenom u atm phonebooku. Reagirao sam na nebulozne tvrdnje po kojima nesto ne radi jer po defaultu ima IPTV.
ti si rekao, i citiram "Možeš skinut s neta firmware za taj model, i sam ga imam, ali se bojim da ti neće pomoći. Problem je što uređaj po defaultu podržava IPTV, tako da mada ona 2 porta fizički jesu ethernet parice, nisu zamišljene da se koriste kao išta drugo." a to je oprosti totalna neistina i ostavljaš dojam nekog tko ne zna a misli da zna.

Neka stavi ovdje INI fajlu pa cemo onda diskutirati dalje o toj problematici i svi nešto naučiti. Treba se dokopati INI fajle, napravit root account, omoguciti telnet, i onda moze sto god hoce. Alternativno moze mijenjati i uploadati INI fajlu bez telneta, ali telnet je svakako vrijedan istrazivanja.

BTW, postoje RJ11 i RJ45 utičnice, a parica su dvije upredene žice.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 18:33 (vex_zg).
17 godina

Ne trebate se prepirat ovdje. Sam znam iskonfigurirat mrežu, i sve namjestiti. Moje je pitanje bilo dali IPTV moze služiti kao Ethernet? Trebali ste samo reći NE. A ne se ovdje prepirat tko je n00b a tko nije...

16 godina
neaktivan

moze ali ces morat potrosit vremena da to skuzis i podesis. Ako ti se neda i ne smeta te imati dva uređaja onda možeš kupiti switch. Ako imas vremena nebi bilo lose to nauciti raditi ako te zanima ta struka...

pozdrav.

16 godina
neaktivan

Jao carevi.

Sistem je jako jednostavan router ima mogučnpost podešavanja moda u kojem će raditi.

Izbori su : router mode ( 4 priključka za internet)

routert + IPTV (2+2)

router + IPTV + IP phone (2+2+2)

Opcija je ako se dobro siječam malo "prikrivena" - na početnoj stranici se mora izabrati Configure(ili tako nekako)

i zatim biraš opciju pod kojom želiš da ti router radi.

nakon toga će se router restartati i to je to. Moraš samo proći sve postavke za internet i sve bi trebalo raditi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ShokiD kaže...

Jao carevi.

Sistem je jako jednostavan router ima mogučnpost podešavanja moda u kojem će raditi.

Izbori su : router mode ( 4 priključka za internet)

routert + IPTV (2+2)

router + IPTV + IP phone (2+2+2)

Opcija je ako se dobro siječam malo "prikrivena" - na početnoj stranici se mora izabrati Configure(ili tako nekako)

i zatim biraš opciju pod kojom želiš da ti router radi.

nakon toga će se router restartati i to je to. Moraš samo proći sve postavke za internet i sve bi trebalo raditi.

Evo konačno jedan pametan, koji stvarno poznaje materiju.
Svaka čast!
17 godina
neaktivan

da pitam i ja nesto, bez otvaranja novog threada.

moze li se na ovom uredjaju konfigurirati pppoe konekcija? koristim iskon duo carnet i ISP mi je postavio rad u bridge modu (zasto?).

Sad svaki put kad se ulogiram u windows moram rucno applyat pppoe konekciju kako bih bio spojen na internet. (u pppoe-u su user i pass od carneta.)

Postoji li mogucnost da to napravi modem, jednako kako je radio i prije dok je bio u router modu- na običnom iskon duo-u. Tad sam imao iskonov user i pass koji je bio negdje skriveno upisan u modem- morao je biti.

i zašto je sad prebačen u bridge mod?

A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.
17 godina
neaktivan
bubbach kaže...

moze li se na ovom uredjaju konfigurirati pppoe konekcija? koristim iskon duo carnet i ISP mi je postavio rad u bridge modu (zasto?).

Sad svaki put kad se ulogiram u windows moram rucno applyat pppoe konekciju kako bih bio spojen na internet. (u pppoe-u su user i pass od carneta.)

Radi se o dogovoru izmedju CARNet-a i Iskona i nacinu identifikacije preko AAI@EduHr sheme, na koji bojim se nema utjecaja.  Nisam bas siguran da bi ISP blagonaklono gledao na bilo kakve promjene konfiguracije uredjaja osim onih koje je dozvolio. Dali su uredjaj u najam i dirigiraju pravila definirana ugovorom.
Pozdrav
------------------------------
A ugovor smo potpisali.
Have a nice day - Compa
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2008 19:29 (drradic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice