tele2 usb moram vaditi kad palim

poruka: 5
|
čitano: 1.397
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

dakle već sam rekao u čemu je problem,zašto moram vaditi svaki put kad palim računalo,usb tele2 internet,inače se neče pokrenuti do kraja več zapne na početku?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Meni se to događalo na staroj Abitovoj ploči i VIP modemom. Problem je što su driveri bili u samom modemu, tako da bi prilikom spajanja komp prvo prepoznao kao USB stick. Ako ti ploča podržava bootanje s USB-a (a vjerojatno podržava) trebaš u BIOS-u namjestiti da primarni HDD ima veći prioritet kod boota od to USB "sticka". Na starijim pločama kao što je bila moja Abit AN7 se znalo dogoditi da bez obzira na postavke takav uređaj zablesa ploču. Ja sam to riješio ugradnjom USB 2.0 PCI kartice koja nije podržavala boot.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: tele2 usb moram vaditi kad palim

a kad je spojen max adsl modem isto se računalo neče do kraja pokrenuti (to nije moj slučaj ali me isto zanima)?

16 godina
odjavljen

Ako je na USB, moguće da je opet nešto s prepoznavanjem USB uređaja, a ako je LAN, onda je pitanje gdje zapne. Može biti ako je do BIOS-a da ploča zablokira u pokušaju boota s LAN-a (iako se to ne bi trebalo događati). Ako prilikom ranog bootanja Windowsa blokira, može biti driver od mrežne, a ako je kasnije, može biti virus ili sj*bana instalacija od Windowsa.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: tele2 usb moram vaditi kad palim

LAN je!i rano bootanje je u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 22:54 (shimano).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice