Štednja energije(struje)

poruka: 15
|
čitano: 7.176
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Štednja energije(struje)

Puno puta pustim komp da mi radi preko noći(dok spavam) kada skidam neki torrent ili seedam, ali mislim da mi tako komp potroši puno struje uzalud. Dali postoji kakav način da komp radi u idle-u? Dakle tu ne mislim da se komp prebaci u stand-by nego da troši još manje struje od stand-by-a... Dali ima kakav način da uštedim struju kada komp radi uzalud(skidanje torrenta)? Kako vama radi komp preko noći? Imate neke posebne metode kada je komp upaljen 24 sata, bez da išta radite na njemu, a sa svrhom da potroši što manje struje?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Štednja energije(struje)
nikakvi posebni nacini ustede kod mene pustim ga da radi, ujutro pomaknem mis da se monitor upali i to je to....
eXtreme overclocker
17 godina
neaktivan
Štednja energije(struje)

Ugasi monitor, ugasi sve programe koji se vrte u pozadini i nisu potrebni (manje opterećenje procesora), isključi dodatne ventilatore u kućištu (ako ih imaš). Možeš čak isključiti miš i tipkovnicu (ako su USB) - ujutro ih opet uštekaš.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

1 0 hvala 0
16 godina
Štednja energije(struje)

isčupaj jedan "keks" memorije i sve ledice sa kliještima i to ti je toSmijeh

ili se prikopčaj susjedu na strujuCool

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 9:07 (alien).

5 0 hvala 0
15 godina
alien kaže...

isčupaj jedan "keks" memorije i sve ledice sa kliještima i to ti je toSmijeh

ili se prikopčaj susjedu na strujuCool

hahahaha

Mos downclockat proc i grafu...

16 godina
odjavljen
Štednja energije(struje)

To sve će ti donijeti mizernu uštetu od 10-20 W na komp koji troši 100 - 150 W. Ja imam starog P3 na 750 MHz, Ati rage, 320 MB rama i 40 GB disk. To troši oko 30 W.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Štednja energije(struje)

Onaj ciji PC trosi puuno, najcesce ima para da plati racun za struju.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Štednja energije(struje)

Ovisi koji komp imas. Normalni kompovi trose po 100W idle, a sad ako imaš neku mashinu moze i bit po 200W idle, što se nakupi ako radi 24/7.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mogu li kako na kompu poprovjerit potrošnju

17 godina
neaktivan
mozes, ima za kupit vatmetar, kosta oko 200kn..spojisa uticnicu od kompa na njega a vatmetar u struju i vidis kolka je potrosnja
addicted to HD :D
16 godina
neaktivan
benko kaže...
mozes, ima za kupit vatmetar, kosta oko 200kn..spojisa uticnicu od kompa na njega a vatmetar u struju i vidis kolka je potrosnja

Ili ako ides u elektrotehnicku skolu posudis od skole Smijeh

17 godina
neaktivan
Fowix kaže...
benko kaže...

Ili ako ides u elektrotehnicku skolu posudis od skole Smijeh

e vidis ja idem, ali nisam znao da to imaju..budem se raspito kad krene skola.. :)

addicted to HD :D
17 godina
neaktivan
Štednja energije(struje)

Trenutno su općenito govoreći Intel procesori štedljiviji od AMD procesora. E8xxx npr, vrlo moćni a vrlo štedljivi.

Korištenje laptopa umjesto stolnog računala je isto dobra ideja. Spojeni na vanjski LCD monitor, tastaturu i miš jednako su komotni kao i desktop-i, ako se ne igraš i ne trebaš jako brzi pristup disku. Recimo nekakav laptop sa Intelovim CULV procesorom, i sa SSD-om umjesto klasičnog diska.

Ako imaš desktop računalo, a ne igraš se previše, možeš staviti štedljiviju grafičku karticu, ovo često puno znači.

Ako je namjena samo file sharing, onda je ovo jako zanimljivo:

Acer Aspire easyStore:

http://gizmodo.com/5263711/acer-aspire-easystore-expandable-1tb-windows-home-server-cube-is-400

* Intel® Atom™ Processor 230 (1.6GHz)
* Microsoft® Windows® Home Server
* 2GB DDR2 Memory
* 1TB Hard Drive (2)
* Three Empty Hot Swappable Hard Drive Bays
* Five USB 2.0 Ports
* One eSATA Port
* 10/100/1000 Mbps Ethernet
* 200 Watt Power Supply
* RJ-45 LAN Port

A inače, baš sam napisao i mali članak na temu štedljivih računala:

http://sites.google.com/site/ekoloskoracunalstvo/home

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 17:38 (vrodic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

To sve će ti donijeti mizernu uštetu od 10-20 W na komp koji troši 100 - 150 W. Ja imam starog P3 na 750 MHz, Ati rage, 320 MB rama i 40 GB disk. To troši oko 30 W.

ovo je super rjesenje, taj imas samo za skidanje, i nis ne trosi...ovak moj malisan veselo zuji cijel enoći dane...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
Štednja energije(struje)

Ja sam prijatelju slagao jedan PC bas sa tom svrhom pred nekih 6 mj.  znaci da trosi cim manje... uglavnom neki intel Pentium, ploca sa integriranom grafikom, 2GB memorije ,1xHDD , 1 120mm vent, dodatna LAN kartica te Seasonic-ovo 200W napajanje... uglavnom po UPS-u je trosilo u idle-u  ~50W a u load-u ~90W  znači može se složit i od novih komponenti "low-power PC"

U biti što "manje" napajanje to će bit relativno učinkovitije. Zato sam i bio stavio tog seasonica, da sam stavio neko napajanje od 400W vjerojatno bi trošilo malo više...

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice