e ovako...imam problem sa usb stickom, kad ga ubacim u komp uopce mi se nece ucitat, a probam ga u drugi komp, onda hoce...probo sam i neki drugi stick u svoj komp i nece mi...znaci da nie problem u sticku neg u kompu...sta da radim?
Problem sa stickom
- poruka: 12
- |
- čitano: 1.860
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Promijeni naziv teme A nakon toga ako je riječ o front panel USB utorima, provjeri jesu li dobro spojeni na ploču. Ako je riječ o back panel utorima koji su zalemljeni za ploču, pogledaj jesi stavio dobar driver za chipset. Ako je sve uredu dobra je šansa da ti je izgorio kontroler.
Za pocetak odi u start - run - sysdm.cpl - hardware - Device Manager i pogledaj da li imas Universal Serial Bus controllers stavku i
da li postaji kakav probem sa njima ( usklicnik upitnik ili nesto drugo)
evo napravio sam to...i nema nikakav usklicnik ili upitnik...
ma jesam...vise uopce nznm sta da radim...uopce mi komp nece prihvatit stick...ni moj ni neki drugi...
Pogledaj key u registry-ju HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor\Start treba biti broj 3. Ako je slucajno 4 to znaci da ti USB disablean, vrati ga u 3.
Pogledaj da li imas datoteke USBSTOR.INF i USBSTORE.PNF u direktoriju c:\windows\inf i da li ih mozes otvoriti i citati.
jer mozes objasnit kak da odem na tj registry i da to pogledam?
start - run i upises regedit.
otvori ti se program, sa lijeve strane ti je stablo kljuceva, a lijeva vrijednosti pojedinog kljuca.
I sad samo pratis putanju HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor\Start
Prvo plusic na HKEY_LOCAL_MACHINE,
pa na SYSTEM
pa na...
ja imam windows xp, pa da ne bude zabune ako si ti na Visti?
mozes i alternativno otvoriti regedit i otici na edit - find i upisat UsbStor pa kad ti nađe kljuc pogledaj vrijednost start.
Da li su windozi odradili instalaciju kada si ga prvi put ustekao? Ako jesu onda je vjerovatno problem u tome kaj su windozi sticku dodijelili slovo koje neka druga komponenta vec koristi.
Probaj ovo:
1. Desni klik na My computer
2. Odaberi Manage
3. Odaberi Disk management
4. Desni klik na USB stick
5. Change drive letters and paths
6. Odaberi recimo slovo Q
Sada bi ga trebao vidjeti kada odes na My computer.
ak imas xp stavi sp2 ili sp3.
e napravio sam to i na 3 mi je...i stick opet nece...