Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 628.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Općenito o kupnji hardvera u EU
Mew kaže...

Reci kako se dobije popust :D Ocu uzet SSD tamo

Očisti cookies, odi na njihovu stranicu, nemoj se prijavljivati, iskočiti će ti pop up i upiši mail preko kojeg već nisi registriran na njihovu stranicu, a kod možeš iskoristiti na svom računu. Lp

15 godina
neaktivan
Općenito o kupnji hardvera u EU

http://puu.sh/imdHz/42977b9268.png

Eto narucio SSD Crucial BX100  sa ovih 5€ popusta taman besplatna postarina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Jeli Alza korektna kad se pokvari uređaj u garantnom roku, jeli bilo problema s garancijom u Alzi kakva su vaša iskustva?

0 0 hvala 0
16 godina

Je li tko plaćao na ComputerUniversu preko "Advance payment by bank transfer"? To je preko računa u banci. Može li se u banci platiti sa eurima i koliko banke zaračunavaju sebi? Kakva su iskustva sa tima jer sam vidio da paypal zaračunava 18 a credit card 25 eura? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mislim da je iz RH najjeftinije preko paypala, tako nekamo i ispadne sa dostavom cca. 50 eur
Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
12 godina

kad bi mogla stići ova pošiljka. nadao sam se danas, ali izgleda ništa od toga.

http://i.imgur.com/XOj6Rj5.jpg

EDIT: Ipak stigla danas pošiljka :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 14:04 (SEYOboy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo narucio u petak, stigo danas, poslano u ponedeljak, cetvrtak ujutro u stiglo!

Crucial BX 100 250 GB

Dobio racun moro se podpisat i to je to

http://puu.sh/itrUk/1c253c22c4.png

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 14:11 (Mew).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Je li vama dostavlja UPS? Kako to izgleda? Mene do 5 nema doma, jel se može s njima dogovoriti da dođu kasnije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
bruno03 kaže...

Je li vama dostavlja UPS? Kako to izgleda? Mene do 5 nema doma, jel se može s njima dogovoriti da dođu kasnije?

ja sam dogovorio dva dana prije da mi pošalju na radno mjesto. kontaktirao sam overseas putem emaila, a isporuku mi je

izvršio ups čovjek (vidi se po odjeći). 

nisam siguran da dostavljaju iza 17 h.

10 godina
protjeran

Pozdrav,

Da li netko zna proceduru kako vratiti kupljeni artikl nazad u alzashop u roku onih 14 dana?

Znači našao sam ovo: https://www.alzashop.com/terms--conditions-art10097.htm

Pod broj III. se nalazi procedura (Withdrawal from a Contract) i piše da se vraća na adresu:

Alza.cz, Jateční 33a, 170 00 Praha 7, Czech Republic

Ali se spominje i nekakvo pismo/formular koje treba popuniti, ali ja ga ne nalazim na njihovom sajtu.

Da li je netko već vraćao nešto pa da mi detaljnije objasni?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 12:32 (tommy_vercetti).

0 0 hvala 0
14 godina

El postoji kakva druga opcija na computeruniversu za shippin? 250kn mi je prekopreviše za dati

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
David87 kaže...

El postoji kakva druga opcija na computeruniversu za shippin? 250kn mi je prekopreviše za dati

Ne, zato forumasi obicno i kupuju vise i skuplje stvari, ili kad se one je*eno isplate ili ih nema nigdje drugde. Nema druge shipping opcije.

mojpismonosa
14 godina
David87 kaže...

Gledam i meni ima opcija UPSa koja je 17€. Ja san u Splitu.

13 godina
neaktivan

Poklanjam Alzashop discount code - 5€
S obzirom da trenutno neću naručivati iz Alzashopa, dajem discount code sa 5€ popusta prvome koji se javi na PM.
Kód vrijedi do subote 11.7.
Vjerojatno već znate ali da napomenem, popust vrijedi za narudžbe iznad 40€

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Dobar dan procito sam sam da se od ove godine naplacuje nas pdv za kupnju izvan hr kaj to znaci da placam ceski pdv i nas ili sam nesto krivo shvatio

0 0 hvala 0
11 godina
death1997 kaže...

Dobar dan procito sam sam da se od ove godine naplacuje nas pdv za kupnju izvan hr kaj to znaci da placam ceski pdv i nas ili sam nesto krivo shvatio

placas razliku samo

Battlenet - TheProdigy#2234
11 godina

sad sam naso da placamo samo nas pdv a ne njihov

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

obracunavaju nas pdv...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ljep pozdrav svima zanima me dal je isplativije uzimat komponente graficka cpu i maticnu iz eu tipa njemackih austrijskih ceskih web shopova ili preko ebaya newegga amazona i dal ima dodatnih troskova ako recimo to sve ide preko bare tj iz amerike znam za shiping da se placa a sta je sa carinom i to pdv i ostali troskovi?

Pa molim ljepo tko se razumije u to i tko ima iskustva u toj kupovuni putem interneta i shopova da mi odgovori na ta pitanja eto unaprijed hvala na odgovorima

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 15:42 (marac1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nemozes narucit iz Amerike sa Newegga. Amazon cak i .de jedva da ista dostavlja u HR, americki sigurno ne. Puno stvari sa ebaya, a iz amerike, cesto imaju prevelik shipping. Opcenito neznam kolko je isplativo kupovat ista skupo sa ebaya. Ostaje Computeruniverse i mozda jos koji shop iz Njemacke (Cyberport.de pa i austrijski .at dostavlja, al treba malo prouciti) te Alzashop iz Ceske. Neka me netko ispravi, ako sam nesto krivo rekao ili da nesto nadopuni.

Sto se tice PDVa i Carine procitaj si prvi post ove teme.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 15:46 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nemozes narucit iz Amerike sa Newegga. Amazon cak i .de jedva da ista dostavlja u HR, americki sigurno ne. Puno stvari sa ebaya, a iz amerike, cesto imaju prevelik shipping. Opcenito neznam kolko je isplativo kupovat ista skupo sa ebaya. Ostaje Computeruniverse i mozda jos koji shop iz Njemacke (Cyberport.de pa i austrijski .at dostavlja, al treba malo prouciti) te Alzashop iz Ceske. Neka me netko ispravi, ako sam nesto krivo rekao ili da nesto nadopuni.

Sto se tice PDVa i Carine procitaj si prvi post ove teme.

Gledam si komponente vamo u hr recimo kod nas cpu i7 4790k maticna msi z97 gaming 7 plus graficka msi r9 390 to kod nas izadje nekih 67000 kn +-100 a recimo gledao sam na nekim shopovima mislim da cak mogu to sve naci za nekih 5500-5700 kn samo neznam plus postarina shipping kolko bi me doslo to sve a preko alzhe sam uzeo 24 ipa inchni monitor nekih 1150 kn dosao a u hr 1350 kn nekih 200 kn usparao i bez postarine i kroz 2-3 dana dobio znaci u nedjelju platio u srijedu dobio taj monitor

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 15:54 (marac1988).
16 godina
neaktivan

Pa jednostavno je za postarinu, npr. za te tvoje komponente:

Computeruniverse - DHL (32€) * UPS (17€)

Caseking - GLS (21€)

Alzashop - free

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jeli netko kupovo preko massdrop

0 0 hvala 0
14 godina

Baš sam naručio jednu konfu za frenda sa computer universe i za većinu stvari je pisalo avaiable from short notice(1-2 days),a za grafu i hdd da su odmah dostupni.

No sada par minuta nakon naručivanja status je malo čudan,za većinu piše da je datum dostave nepoznat i to na njemačkom.

Je li ovo ok?

EDIT:

Promijenio se status za sve i sada mi se čini ok.

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 19:19 (robimarko).
14 godina
neaktivan

dali netko zna koja je postarina na mindfactory de za hr kad bi uzimao tamo komponente?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mind ne dostavlja u hr

15 godina
neaktivan

Jel netko ima iskustva s mailboxde.com? U mindfactory-u mogu ustedit oko 100-150€ samo na komponentama i izbor je veci nego u CU. Dostava kod CU je oko 30€, a mailboxde je 12€ do 30kg UPS-om i cini mi se oko 11€ osiguranja za vrijednost od 1000€ sto je opet jeftinije nego sama dostava preko CU. 

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."

0 0 hvala 0
14 godina

Da li netko zna kad se šalje na reklamaciju napajanje kupljeno na Amazon.de da li oni pokrivaju troškove dostave. 

http://valid.x86.fr/4fgk63

0 0 hvala 0
14 godina

Nova trgovina iz mađarske dostavljaju nama i dostava je povoljna kao i cijene. Za sad sam par predmeta stavljao u košaricu i svaki put je cijena dostave bila 54 kn. Moguće je plaćanje pri preuzimanju paketa. 

Snose trošak slanja ako vam se roba pokvari u garantnom roku.  

iPON

http://valid.x86.fr/4fgk63
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 16:51 (Ivanjino96).

1 0 hvala 1
11 godina

Hmm da nije ED napravio preimenovanje tvrtke pošto je tu na lošem glasu 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice