Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 628.944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Općenito o kupnji hardvera u EU
znači,ovo mi stoji kod narudžbe:
Lagerbestand leider zwischenzeitlich abverkauft, wir bemühen uns um kurzfristigen Nachschub

iliti

Stock nažalost u međuvremenu prodao, nastojimo kratkoročne ponude

jel ima netko iskusta koliko im treba dugo da ponovno nabave robu?
14 godina
Uglavnom ti se pojavi datum kada bi trebali dobiti dan-dva nakon narudžbe
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

idealo.de mi je ponudio ovaj web shop. HIQ24.de

Može li mi netko reći je li siguran i ima li itko iskustva kod njih?

Strogo ne preporučam ovaj webshop.

Uredno sam platio paypalom z906 da bi popodne dobio mail kako su imali mnogo narudžba i prodali sve, te da neće više naručivati te mi otkazali moju narudžbu.
Pitam ih šta sa povratom novca, dakle nekoliko emailova gdje mi nisu odgovarali. Nakon 24 sata sam otvorio case na paypalu. 

Još nisam dobio povrat novca. A riječ je o 1900kn... 

Steam: nuketown | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
14 godina
Općenito o kupnji hardvera u EU

NVM. Krivi ducan san gleda.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 12:39 (Zajeb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

evo,otkazana mi narudžba :D

danas im poslao oko 12:15 mail i pitao gdje je zapelo,za sat vremena dobivam odgovor:

I am sorry to say that I have bad news in that regard. Apparently the supplier we would usually had ordered it from just informed us that the item is discontinued (end-of-life). They could not supply it to us anymore. Our purchase department is currently still looking for other options/sources, but it doesn’t look good I’m afraid. Rest assured that we will explore all our options, and only if they fail would cancel the order and inform you accordingly. We haven’t given up hope yet, but you may also look for an alternative in case we should not be able to acquire the originally ordered model anymore.

I do apologize for any inconvenience.

i opet za sat nakon toga mail:

Regrettably, we must inform you that we had a wrong price quote in our shop. Sorry, we can not carry out the order, therefore, as expected, and had to cancel it.

The price error resulted from a faulty transmission on the part of our suppliers. With a range of over 150,000 products, we rely on an automatic transmission Price from our suppliers, which generates corresponding individual rare error.

Please accept our apologies.

----

E sad,onu su mi vratili pare na paypal,ali meni piše balance 0. I kada gledam pbz365,online svoj račun,nema para na njemu.

Jel treba proći jedan dan da pare sjednu na moj devizni račun ili moram pisati paypalu da mi pošalje pare?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Amormian kaže...

evo,otkazana mi narudžba :D

danas im poslao oko 12:15 mail i pitao gdje je zapelo,za sat vremena dobivam odgovor:

I am sorry to say that I have bad news in that regard. Apparently the supplier we would usually had ordered it from just informed us that the item is discontinued (end-of-life). They could not supply it to us anymore. Our purchase department is currently still looking for other options/sources, but it doesn’t look good I’m afraid. Rest assured that we will explore all our options, and only if they fail would cancel the order and inform you accordingly. We haven’t given up hope yet, but you may also look for an alternative in case we should not be able to acquire the originally ordered model anymore.

I do apologize for any inconvenience.

i opet za sat nakon toga mail:

Regrettably, we must inform you that we had a wrong price quote in our shop. Sorry, we can not carry out the order, therefore, as expected, and had to cancel it.

The price error resulted from a faulty transmission on the part of our suppliers. With a range of over 150,000 products, we rely on an automatic transmission Price from our suppliers, which generates corresponding individual rare error.

Please accept our apologies.

----

E sad,onu su mi vratili pare na paypal,ali meni piše balance 0. I kada gledam pbz365,online svoj račun,nema para na njemu.

Jel treba proći jedan dan da pare sjednu na moj devizni račun ili moram pisati paypalu da mi pošalje pare?

pazi na paypalu zna biti dolje i moras stisnut accept payment da bi dobio na balance, a ako nema nicega onda ti je direktno vraceno na racun sam treba vremena da sjedne

battletag:MasnaKrvavic#2275
12 godina

Ljudi jeste li imali dobra iskustva u kontaktiranju Computer Univers-a preko mail-a?

Ja sam im morao naknadno poslati broj narudžbe( poslao sam screenshot-e narudžbe i čak dokument iz banke) jer nisam poslao kao referencu pri transferu novaca i to sam napravio prije dva dana, čim sam se vratio iz banke.

Evo još se kuham tu i čekam odgovor jesam li 600kn poslao u vjetar ili će htjeti povezati uplatu s imenom i prezimenom i poslati proizvod.

Definitivno ne pomaže što sam kupio proizvod na super sniženoj cijeni njihovom greškom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
gelon kaže...

Ljudi jeste li imali dobra iskustva u kontaktiranju Computer Univers-a preko mail-a?

Ja sam im morao naknadno poslati broj narudžbe( poslao sam screenshot-e narudžbe i čak dokument iz banke) jer nisam poslao kao referencu pri transferu novaca i to sam napravio prije dva dana, čim sam se vratio iz banke.

Evo još se kuham tu i čekam odgovor jesam li 600kn poslao u vjetar ili će htjeti povezati uplatu s imenom i prezimenom i poslati proizvod.

Definitivno ne pomaže što sam kupio proizvod na super sniženoj cijeni njihovom greškom.

U vjetar nisi poslao sigurno. Ako si uplatio na ispravan broj računa onda je sve ok. To što oni nisu u tom trenutku znali za što točno su ti novci, nije presudno. Ili ćeš dobiti novac natrag ili već dobiti to što si platio. Ovo prvo mi zvuči vjerojatnije, ako su oni nešto zeznuli.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
Hexfire kaže...

U vjetar nisi poslao sigurno. Ako si uplatio na ispravan broj računa onda je sve ok. To što oni nisu u tom trenutku znali za što točno su ti novci, nije presudno. Ili ćeš dobiti novac natrag ili već dobiti to što si platio. Ovo prvo mi zvuči vjerojatnije, ako su oni nešto zeznuli.

Nadam se da neće pravit probleme jer ta cijena je pisala i ta cijena mi naplaćena tako da imam pravo tražit proizvod ali i ako vrate novce je ok.

Najviše me živcira to ne odgovaranje na mail 2 dana, da mi nisi rekao kako novci nisu izgubljeni ja bi se izjeo danas.

Danas će njima uplata biti vidljiva pa će mo vidjeti što će napraviti, jel pošalju mail kada pošalju proizvod?

14 godina

Minimalno im treba 3 dana da ogovore. A usput treba i tvojoj banci da lova sjedne na njihov racun barem 2 - 3 dana.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina

Aha zato ne odgovaraju, nisam znao to za 3 dana, a u banci su mi rekli da će im novci sjesti u petak odnosno danas što bi trebalo značiti da će se javiti u ponedjeljak najranije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo meni su vratili lovu. 3 dana sam čekao da se pojavi na računu u poba-i.

Steam: nuketown | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo javili su se dečki, rekli da će poslat mail nakon što im banka potvrdi i nedugo nakon toga stigne mi "status of your order" mail.

Ne piše nigdje shipped ali vjerum da je, iako je svejedno, dan više-manje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bit ce ti poslano tek kad im dode lova. Pa dan sutra salju. Ali prvo ti mora doc mail da si doda svotu € na CU racun.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ma svejedno mi je, u pon će sigurno to biti sređeno bitno mi je bilo da znam što će biti s novcima i hoće li poslati proizvod, kad će oni to poslat mi nije toliko bitno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Haj, da li je netko vračao HW u Computer Universe? 

Riknuo mi je USB na matičnoj( MSI Z97 Gaming 5), kupio sam je 20.04. ove godine sa ostalim komponentama. 

Negdje se spominjalo da CU riješava sve troškove ako se kvar dogodi unutar 6 mj. od datuma kupnje.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Haj, da li je netko vračao HW u Computer Universe? 

Riknuo mi je USB na matičnoj( MSI Z97 Gaming 5), kupio sam je 20.04. ove godine sa ostalim komponentama. 

Negdje se spominjalo da CU riješava sve troškove ako se kvar dogodi unutar 6 mj. od datuma kupnje.

Ja sam vracao pokvarenu maticnu godinu nakon kupnje, ja sam platio slanje njima, a oni slanje prema meni, trebalo je 2 mjeseca da je srede, uzas, al sve je dobro proslo jer su slali skroz nazad Asusu i oni su ju cijelu sredili, jedini problem je cekat, al ih kontaktiraj na mail i daj sve informacije i to je to i napravi rma.

14 godina

Da. Do 6 mjeseci od kupnje oni placaju trosak slanja u oba smjera. Ti ces platit prema njima, poslat kopiju racuna, prebaci odma u € da znaju koliko je to. Dodat ce ti tu svotu na CU racun, a lovu mozes potrosit u njih ili rec da ti prebace na bankovni racun.

Nakon 6 mjeseci djelite troškove slanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Al stari moooj 2 mj. bez kompa 

Kaj mislite dal to popravljaju ili ide nova matična? 

Jer ako ide nova onda bih nadoplatio još 30-40€ i uzeo nešto drugo ako je dostupno odmah.

Ova ili neka druga..

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
14 godina

Prvo u CU, pa oni salju u firmu ciji je proizvod, oni pokusaju popravit, ako nemoze salju CUu novi proizvod i onda oni tebi vracaju. Nema brzeg nacina.

Ja vec 15 tjedana cekam harddisk da mi vrate, kazem im dajte mi neki drugi proizvod, samo da budem strpljiv. Da "popravak" traje od 4 - 6 tjedana. Ja im kazem da je to vec 15 tjedana, a oni da nije do njih nego do proizvođaca.

Dajem im jos tjedan dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jedno onako bezvezno pitanje. Jel se može negdje plaćat PayPal-om?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vkm996 kaže...

Jedno onako bezvezno pitanje. Jel se može negdje plaćat PayPal-om?

CU, Alzashop, korišteno i za to znam, ostalo ne znam. Možda netko drugi odgovori. ;)

16 godina
neaktivan

caseking.de - preko paypal-a (+2€)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Zajeb kaže...

Prvo u CU, pa oni salju u firmu ciji je proizvod, oni pokusaju popravit, ako nemoze salju CUu novi proizvod i onda oni tebi vracaju. Nema brzeg nacina.

Ja vec 15 tjedana cekam harddisk da mi vrate, kazem im dajte mi neki drugi proizvod, samo da budem strpljiv. Da "popravak" traje od 4 - 6 tjedana. Ja im kazem da je to vec 15 tjedana, a oni da nije do njih nego do proizvođaca.

Dajem im jos tjedan dana.

A što ćeš napraviti ako ti se ne jave nakon tjedan dana?

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
14 godina

Javit ce se na telefon. Uvik se jave. A trazit cu nekog sefa ili nesto jer nisu na balkanu nego u njemackoj pa ce kao njemci rijesit to.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Ako su meni prodali maticnu od 2k za 600kn onda ce se i njemu javit, nije to balkan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
gelon kaže...

Ako su meni prodali maticnu od 2k za 600kn onda ce se i njemu javit, nije to balkan.

Slobodno objasni ovu situaciju. Ili ide po principu, nađem proizvod od 2000kn, ponudim 600 i oni pristanu?

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
12 godina
partwish kaže...

Slobodno objasni ovu situaciju. Ili ide po principu, nađem proizvod od 2000kn, ponudim 600 i oni pristanu?

Eh da bar ide tako.

Imao sam puno sreće i iskoristio njihovu grešku gdje su stavili cijenu od 49 eura za maximus vii hero umjesto 191,49 eura.

Pritisnio sam kupi i čak nakon što su oni promjenili cijenu meni je u košarici bilo 66,99 i ljudi uopće nisu pravili problem oko toga, a ja sam čak zaboravio poslati broj narudžbe pa su mi oni izašli u susret bez da su spomenuli krivu cijenu.

I evo ploča stiže u petak ako je vjerovati UPS-u, bit će slike PC-a u temi za to ako netko sumnja i ima više o tome u temi za popuste i akcije P&O.

16 godina
gelon kaže...
partwish kaže...

Eh da bar ide tako.

Imao sam puno sreće i iskoristio njihovu grešku gdje su stavili cijenu od 49 eura za maximus vii hero umjesto 191,49 eura.

Pritisnio sam kupi i čak nakon što su oni promjenili cijenu meni je u košarici bilo 66,99 i ljudi uopće nisu pravili problem oko toga, a ja sam čak zaboravio poslati broj narudžbe pa su mi oni izašli u susret bez da su spomenuli krivu cijenu.

I evo ploča stiže u petak ako je vjerovati UPS-u, bit će slike PC-a u temi za to ako netko sumnja i ima više o tome u temi za popuste i akcije P&O.

Ok, mogu ti potvrditi da Conrad.hr isto tako postupi. Kada su prelazili s cijenama iz Eura u Kune, jednom proizvodu su zabunom samo maknuli € i stavili Kn... 

10 godina
neaktivan

pozdrav svima

slažem novu konfu pa malo uspoređujem cijene po raznim webshopovima u EU. 

pregledavajući cijene na stranici http://geizhals.eu/ naletio sam na webshop https://www.warehouse2.de/ koji mi je zanimljiv zbog toga što, kada se ulogiram i stavim Hrvatsku za zemlju dostave, prikazuje cijene bez pdv-a. dostava je 27 eura preko dhl-a.

da li je netko naručivao iz ovog shopa?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice