Koji ventilator kupiti

poruka: 41
|
čitano: 9.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Koji ventilator kupiti

Oprosti što sam možda dosadan, malo sam krivo pitao u vezi coolera. Zanima me koji od njih ima najtiši motor tj da se ne čuje iritantno cvrljenje kad mu se da malo gasa. To mi rade trenutni cooleri pa bi to htio po svaku cijenu izbijeći, inače ću poludjeti zato što mi se kod ovih samo u leru ne čuje cvrćenje. Ako treba može i neki skuplji cooler od 70 kn, samo da mi ne cvrći.

I da po mogućnosti budu bijele boje. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 21:34 (Gearbox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji ventilator kupiti

Nakon dugog razmišljanja odlučio sam se za ovaj cooler . Samo me zanima jel možda slučajno imam neki bolji od njega za te novce? Pod bolji mislim na tiši u radu i da ne cvrći, iako čisto sumnjam da će i ovaj cvrćiti stoga samo pitam prije konačne odluke.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji ventilator kupiti

Taj vent ti kosta oko 120kn ! Jedan od najboljih ventova - Scythe Gentle Typhoon ! Tihi ventovi s odlicnim performansama !

Music As A Weapon !!
13 godina
Koji ventilator kupiti
Da znam da taj vent dođe oko 120kn. Što se novaca tiče ovaj put neću štedit, zato što ne želim opet kupiti coolere koji će me ići na živce, ipak cooleri za case se ne kupuju svaki dan, bolje je kupiti kako treba pa onda biti na miru. To je moje mišljenje. Znači taj gentle typhoon 1850 okr/min je bolji izbor od zalma Zm-fs3?Vidim da je razlika u cijeni 10-ak kuna tj zanemarivo. Ako je bolji uzeti ću si onda tri gentle typhoon 1850 okr/min. Usput jel će mi za vrijeme ljetnih vrućina komp biti relatino tih sa ta tri coolera i jednim 200mm? Komponente će biti amd fx 8320, a njega će hladit vjerojatno do tada Nh-D14. Grafička hd7790-dc2oc-1gd5.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Tu su negdje ! Kod Zalmana je plus sto ima regulaciju okretaja od 900 - 1500rpm-a , lijepo izgleda , ima antivibracione gumene "podloške" , umjesto standardnih vijaka koristi gumene vijke i time sprjecava da se vibracije prenose na kuciste i cini ga jos tisim  ! Proucavajuci ga detaljnije , rekao bih da je i bolji ! Iako nemres fulat kojeg god da odaberes , Zalman nudi vise za iste novce !  Ipak ti uzmi Zalmana ako vec mozes birat !{#}

Jos si ti  pogledaj sta kazu review-i za ova dva modela ventova !

Bit ce to onda dobar protok zraka kroz kuciste !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 20:32 (Haf932).
16 godina
Koji ventilator kupiti

Molim preporuku za 140mm ventilator koji treba biti tih i raditi na 5V, 7V i 12V
Pozicija je stražnji ispušni (jedini ispušni vent na kučištu). 

I da se može nabaviti u HR. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 0:04 (Icefox).

0 0 hvala 0
15 godina
Koji ventilator kupiti

Noctua NF-a14 FLX

0 1 hvala 0
15 godina
Koji ventilator kupiti

Jel valja šta Arctic cooling F14? Nema baš puno podataka o njemu na netu, ima puno više o F12.

Planiram kupiti 2-3 venta 140mm, a ovaj mi ima ok cijenu. Ne daje mi se baš 100+ kn za jedan vent.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Icefox kaže...

Molim preporuku za 140mm ventilator koji treba biti tih i raditi na 5V, 7V i 12V
Pozicija je stražnji ispušni (jedini ispušni vent na kučištu). 

I da se može nabaviti u HR. 

S 140XT od Scythea nećeš pogriješiti.

Sad jedino, odaberi koji ti je najbolji što se RPM-a tiče. 

Xplicit kaže...

Jel valja šta Arctic cooling F14? Nema baš puno podataka o njemu na netu, ima puno više o F12.

Planiram kupiti 2-3 venta 140mm, a ovaj mi ima ok cijenu. Ne daje mi se baš 100+ kn za jedan vent.

Sasvim dobra kvaliteta, tišina, omjer uloženo/dobiveno.

6 godina garancije.
Samo pazi da ne uzmeš PWM verziju ako ti ne treba za CPU cooler.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
13 godina
Koji ventilator kupiti

Da nepravim novu temu , planiram kupiti ovaj case fan http://www.links.hr/?naziv=ventilator-arctic-cooling-f12-120mm-1350-okr-min&option=artikl&id_artikl=050.908.169

no vidim da se on moze spojiti sa 3 ili 4 pina pa sto da napravim odnosno sto ce kontrolirati brzinu ako spojim 4.zicu http://www.kitguru.net/wp-content/uploads/2012/10/IMG_0162.jpg

jer na ploci pod SYS_FAN1 i SYS_FAN2 imam 4 pina

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 12:15 (g3arv8).

0 0 hvala 0
14 godina
g3arv8 kaže...

Da nepravim novu temu , planiram kupiti ovaj case fan http://www.links.hr/?naziv=ventilator-arctic-cooling-f12-120mm-1350-okr-min&option=artikl&id_artikl=050.908.169

no vidim da se on moze spojiti sa 3 ili 4 pina pa sto da napravim odnosno sto ce kontrolirati brzinu ako spojim 4.zicu http://www.kitguru.net/wp-content/uploads/2012/10/IMG_0162.jpg

jer na ploci pod SYS_FAN1 i SYS_FAN2 imam 4 pina

Koliko se ja sjećam dok sam imao Arctic Cooling ventilatore, oni su bili 3-pinski, ubodeš ga jednostavno na ploču s 3-pina.
4-pina su uglavnom PWM i to je regulirano od strane procesora. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice