Je li greska staviti GTX 770 u PCI-E 2.0 x8 slot? Hoce li puno narusiti performanse graficke?
GTX 770 na PCI-E 2.0 x8
- poruka: 8
- |
- čitano: 1.314
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Je li greska staviti GTX 770 u PCI-E 2.0 x8 slot? Hoce li puno narusiti performanse graficke?
Nope:
http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Impact-of-PCI-E-Speed-on-Gaming-Performance-518/
http://www.tomshardware.com/reviews/amd-crossfire-nvidia-sli-multi-gpu,2678-5.html
naravno da nije ako ti sve radi ok, no na nekim konfiguracijama to zna biti problem i rijesava se stavljanjem u 16x slot ili ak je vec bila u 16x slotu a smanjena u biosu na recimo 8x ili nedaj boze na 4x povecanjem opcije na max!
evo imao sam osobno taj primjer na starom x58 setupu di je 7950 bila okrljastena za ravno 30% u svim testovima( u biosu je bila namjestena na 8x), nakon sto sam to skuzio da imam u biosu stavio sam na 16x i grafa je poletila!
i kolega ciber je dao savrsen testni primjerak di sve radi uredno a ne di to ne nekima ne radi...LP
Ali tu je nešto drugo bilo problem jer je dovoljan bandwith od X8 slota za HD 7950.
Ali tu je nešto drugo bilo problem jer je dovoljan bandwith od X8 slota za HD 7950.
pa nije! nakon ulaska u bios i promjenom opcije grafa je radila uredno! takoder su perfomanse pale nakon sto sam isao ponovno staviti na 8x...neznam cemu cudenje, mozda je stvar u komunikaciji kod x58 cipseta s cpu-om, memorijom, napajanjem, gpu-em najvjerojatnije! jer koja svrha testa na x79 cipsetu koji nema tih problema i moze dati maxx!lp
OK, ak sve radi kak spada, onda nece biti primjetnih pada performasni.
Bolje tak? :)
OK, ak sve radi kak spada, onda nece biti primjetnih pada performasni.
Bolje tak? :)
Evo dovrtio 3DMark 11 sa grafom na 1280MHz i dobijem GPU score 11978. Cini mi se da je ok ipak.
Pa nije problem propusnot X8 slota kad se zna 100% da je dovoljna za HD 7950 nego je tu problem nešto drugo. O tome pričam.