Crveni boot, cudna pojava, a mozda i problem

poruka: 10
|
čitano: 2.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Dakle, rodica (nije mala) mi je jucer cackala nesto po racunaru, danas je mama cistila (pazi, ali tko zna).

Ovo nikad prije nisam vidio, ni kod sebe, ni kod drugih. Koristio sam prvu boot opciju (oznacena sa default).

Sad za sad, sve radi dobro, u cemu je problem?

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ajde doma lezi

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...

1 2 hvala 0
16 godina
Re: Crveni boot, cudna pojava, a mozda i problem
Mentalist kaže...

Dakle, rodica (nije mala) mi je jucer cackala nesto po racunaru, danas je mama cistila (pazi, ali tko zna).

Ovo nikad prije nisam vidio, ni kod sebe, ni kod drugih. Koristio sam prvu boot opciju (oznacena sa default).

Fino piše gore da je to Grub loader, dakle instalirao si neku Linux distra koja je postavila Grub kao bootloader.

Uvijek kad poletiš nebu nešto snažno vrati te na zemlju.Ne bilo vam to baš prema volji, prava ljubav nigdje ne postoji. Znam, ja to dobro znam. Šta da radi insan kad ostane sam? || Slab karakter x)
16 godina
protjeran
mind_challenge kaže...
Mentalist kaže...

Fino piše gore da je to Grub loader, dakle instalirao si neku Linux distra koja je postavila Grub kao bootloader.

Instalirao sam jako davno Linux Ubuntu (netbook), ali sam ga i izbrisao.

Prije 5-6 dana sam iz Live CD-a boot-ao Elementary, ali to ne bi trebalo ostaviti traga.

Sumnjam da bi se zbog nekakvog Linux-a ovo pojavilo.

16 godina
neaktivan

Zapravo je instaliran GRUB4DOS, da bi se mogao pokrenuti SLIC loader za zaobilaženje aktivacije Windowsa Viste/7 prije pokretanja OS-a - screenshotom si pokazao da koristiš nelegalne Windowse.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

6 0 hvala 1
16 godina
Mentalist kaže...
mind_challenge kaže...
Mentalist kaže...

Instalirao sam jako davno Linux Ubuntu (netbook), ali sam ga i izbrisao.

Prije 5-6 dana sam iz Live CD-a boot-ao Elementary, ali to ne bi trebalo ostaviti traga.

Sumnjam da bi se zbog nekakvog Linux-a ovo pojavilo.

a Grub je tu svakako zbog linuxa, ništa drugo ne instalira Grub

edit: ili ipak može, nisam u tim piratskim vodama

Uvijek kad poletiš nebu nešto snažno vrati te na zemlju.Ne bilo vam to baš prema volji, prava ljubav nigdje ne postoji. Znam, ja to dobro znam. Šta da radi insan kad ostane sam? || Slab karakter x)
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 14:33 (mind_challenge).
16 godina
protjeran
hrx kaže...

Zapravo je instaliran GRUB4DOS, da bi se mogao pokrenuti SLIC loader za zaobilaženje aktivacije Windowsa Viste/7 prije pokretanja OS-a - screenshotom si pokazao da koristiš nelegalne Windowse.

Hoce li mi se ovo pojaviti cijeli zivot?

Nelegalne Windows-e koristim legalno, jer planiram kupiti licencu kada odrastem.

15 godina
neaktivan

Neki dan se i meni isto pojavilo, trošim Ubuntu 10.04.2, a Win7 je samo reda radi na lapu ako nešto zapne. Mislim da je to došlo poslije zadnjeg updatea ili čiščenja sa Computer Janitorom od nepotrebnih sitneži. Uopće nisam obraćao pažnju na to.  Meni vuče na ljubičasto PINKIIIIIII {#}

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Grub na ubuntu 11.04 ide na ljubicasto tako da je to vjerovatno i kod tebe slucaj

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemam iskustva s GRUB4DOS-om, ali koliko vidim na stranicama s uputstvima za konfiguraciju, radi se o GRUB-u verzije 1 prilagođenom za rad u MS-ovim operacijskim sustavima.

Želiš li izbjeći pojavljivanje menija napravi slijedeće:

1. Pronađi datoteku menu.lst i otvori ju u Notepadu ili nečem slilčnom (pazi da nije read only - potrebno je spremiti izmjene)
  2. Nađi liniju koja počinje s default i postavi vrijednost iza default na broj stavke u meniju - prva stavka koja u meniju ima broj 0, druga 1 ... - time se određuje koja će se stavka pokrenuti nakon što istekne vrijeme za odabir
  3. Nađi liniju koja počinje s timeout i postavi vrijednost timeouta na 0 - time se postavlja vrijeme za odabir stavke - budući da je nula, odmah će se pokrenuti defaultna stavka

Ovo bi trebalo sakriti GRUB4DOS pri bootu, ali budući da to nisam isprobao s GRUB4DOS-om, ne mogu biti siguran (kod GRUB-a 1 za Linux je radilo bez problema).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 15:17 (hrx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice