CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.631
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: CPU hladnjaci P&O
peksimo99 kaže...
Trebao bi mi novi hladnjak za procesor jer mi nekako dosta ciči i loše hladi. Temperatura se kreće dok je neaktivan od 62- 65 °C a kad se više stvari upali 70+.

zanemari te polovne i stare krame, uzmi gajnc novi lc cc95 za iste novce!

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lc-cc-95

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
neaktivan

A taj mi odgovar jelda? Pitam jer neman pojma koliko ovi trenutni "standardni hladnjak"wati koristi, pa da budem siguran {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 15:39 (peksimo99).
17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Nisam znao gdje bih pitao tj. na kojoj temi pa ću ovdje. Imam stock cooler na prosesoru (AMD Athlon X4 760K). I to mi se prestalo sviđat :) neću ga više slušat.. prebučan je..

E sad neznam pošto nemam niti jednog dodatnog ventilatora možda da umjesto da kupujem drugi hladnjak za pocesor kupim dva ventilatora 80 mm za ispuh i jedan 120 mm za upuh zraka od naprijed. I na taj način poboljšam protok zraka u kučištu. Ili da kupim neki bolji hladnjak za procesor?

Šta vi mislite koje je bolje rješenje? Od iza imam dva mjesta za ventilatore dimenzija 80*80 mm a od naprijed bih trebao rezat stranicu za ventilator 120*120mm zato mi se ni neda stavljat ventilatore nego bi mi bilo jednostavnije novi hladnjak stavit na procesor.. samo neznam da li bi to išta promijenilo kad mi je protok zraka u kučištu nikakav. Dao bi nekih 150 kn?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 8:45 (šiba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CPU hladnjaci P&O

ventovi na kutiji ti nece puno pomoci a pogotovo nece smanjiti buku

Kupi si Deepcool Gammaxx 200 ili LC CC 95 hladnjak za procesor + neki ventilator koji stane odozada na guzu da vuce topal zrak van i miran si...

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 10:00 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Imam proc x4 740 i stock hladnjak. Igram far cry 3 i svako malo čujem kako usporava pa ubrzava(jako bučan).

Pitao sam nekoliko ljudi i kazu da uzmem lc cc 95.

A zanima me moze li noob poput mene to sam zamjeniti ili saljem racunalo u futuru? :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
CPU hladnjaci P&O

Možeš bez problema to zamijeniti, ako ti je to zbunjujuće možeš na YTu naći tutoriale. 

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A reci dal gubim jamstvo kod future ako izmjenim na svoju ruku doma?

Poslao sam im pitanje al jos nema odgovora,valjda zbog godišnjih. :P

16 godina
Ako netko ima Nemesisa zanima me jel blokira prvi PCIE utor - trenutno imam Erebossa kojeg moram zarotirat tako da puse prema gore da ne smeta grafickoj.

Inace imam nadoknadu od 850kn u Linksu, pa moze i preporuka nekog drugog coolera kod njih do 600kn, ali mi se cini da je Nemesis jedini 'super cooler' pored vodenih koji mi ne stanu u kuciste.

Kao sto sam napisao, imam Erebossa koji definitivno nije dovoljan. (90+℃ u loadu)
Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Define Mini
15 godina
Karlo.barcelona kaže...

A reci dal gubim jamstvo kod future ako izmjenim na svoju ruku doma?

Poslao sam im pitanje al jos nema odgovora,valjda zbog godišnjih. :P

Ne gubis jamstvo ako si sam zamijenis hladnjak na procesoru !

Jedino mozes izgubit pravo na besplatnu dijagnostiku kvara ukoliko imas naljepnice sa strane na kucistu !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
8ax kaže...
Ako netko ima Nemesisa zanima me jel blokira prvi PCIE utor - trenutno imam Erebossa kojeg moram zarotirat tako da puse prema gore da ne smeta grafickoj.

Inace imam nadoknadu od 850kn u Linksu, pa moze i preporuka nekog drugog coolera kod njih do 600kn, ali mi se cini da je Nemesis jedini 'super cooler' pored vodenih koji mi ne stanu u kuciste.

Kao sto sam napisao, imam Erebossa koji definitivno nije dovoljan. (90+℃ u loadu)

na koju foru imas 90°c, ja sam to imao tek na 5ghz@1.65V s daleko(ovo je upitno:) slabijim coolerom! CM412 slim

edit. da nebi bilo zabune to je na max okretajima od 1600rpm! lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 21:45 (Stjepanj).
16 godina
Stjepanj kaže...

na koju foru imas 90°c, ja sam to imao tek na 5ghz@1.65V s daleko(ovo je upitno:) slabijim coolerom! CM412 slim

Ha neznam, drzim na 4.6GHz@1.45v, na max brzini (1350rpm) core temp dolazi do 92-93℃.

Nije do instalacije posto sam ga vise puta stavljao i skidao, pasta je Arctic MX2.

Sad ramisljam da cooler uzmem mozda i izvan Linksa, gledam Noctuu U14S posto D14 blokira prvi slot.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Define Mini
13 godina
neaktivan

Ja sam si doma sam polijepio naljepnice :P

15 godina
8ax kaže...
Stjepanj kaže...

Ha neznam, drzim na 4.6GHz@1.45v, na max brzini (1350rpm) core temp dolazi do 92-93℃.

Nije do instalacije posto sam ga vise puta stavljao i skidao, pasta je Arctic MX2.

Sad ramisljam da cooler uzmem mozda i izvan Linksa, gledam Noctuu U14S posto D14 blokira prvi slot.

Moja knjižica s montažama kaže da U14S isto blokira prvi PCIE slot na toj ploči...iskreno ne sjećam se točno kad je to montirano, ali moguće je da je i kolega montirao.

Međutim knjižica ne laže... U14S dakle, isto kao i D14, a samim time znači isto kao i D15 blokiraju prvi PCIE utor na toj ploči...

EDIT: aha...sada gledam i Noctuinu listu kompatibilnosti, pa možda si ti to provjerio pa zato i napisao to za U14S...dakle U14S ne blokira prvi PCIE utor u slučaju da ga se montira zakrenutog za 90 stupnjeva. odnosno u slučaju da vent puše ne vodoravno, nego okomito...od grafe pa prema vrhu kućišta...

Inače na toj matičnoj, slijedeći tu logiku, će svaki tower sa ventom od 140 mm blokirati prvi PCIE port

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 0:11 (miki1981).
16 godina
miki1981 kaže...

EDIT: aha...sada gledam i Noctuinu listu kompatibilnosti, pa možda si ti to provjerio pa zato i napisao to za U14S...dakle U14S ne blokira prvi PCIE utor u slučaju da ga se montira zakrenutog za 90 stupnjeva. odnosno u slučaju da vent puše ne vodoravno, nego okomito...od grafe pa prema vrhu kućišta...

Inače na toj matičnoj, slijedeći tu logiku, će svaki tower sa ventom od 140 mm blokirati prvi PCIE port

Na to i računam, D14 mislim da tako nejde pošto je dosta širok.

15 godina
8ax kaže...
miki1981 kaže...

Na to i računam, D14 mislim da tako nejde pošto je dosta širok.

Točno, neide...međutim...a ovo je mišljenje bez ikakvog iskustva u praksi u tom konkretnom slučaju...smatram da bi ti tu efikasniji bio neki tower hladnjak sa 120 mm ventom, jer čim hladnjak stoji tako pod 90 automatski u njega ulazi topliji zrak sasame grafe, s obzirom da je to prirodni tok zraka...topliji ide gore jel...

Tako da ovo stvarno nisam nikad u praksi isprobao i mjerio, ali mislim da ako se grafa dosta grije s gornje strane, da je najbolji izbor onda...naravno spustit grafu ako se može u drugi PCIE port, a ako ne onda uzeti neki tower hladnjak sa 120 mm ventom, samo da stane u klasičnom smjeru.

16 godina
miki1981 kaže...

Točno, neide...međutim...a ovo je mišljenje bez ikakvog iskustva u praksi u tom konkretnom slučaju...smatram da bi ti tu efikasniji bio neki tower hladnjak sa 120 mm ventom, jer čim hladnjak stoji tako pod 90 automatski u njega ulazi topliji zrak sasame grafe, s obzirom da je to prirodni tok zraka...topliji ide gore jel...

Tako da ovo stvarno nisam nikad u praksi isprobao i mjerio, ali mislim da ako se grafa dosta grije s gornje strane, da je najbolji izbor onda...naravno spustit grafu ako se može u drugi PCIE port, a ako ne onda uzeti neki tower hladnjak sa 120 mm ventom, samo da stane u klasičnom smjeru.

Problem je to sto graficka savija usb3 kabl u doljnjem slotu, a ne zelim narucivat 90° adapter posto je $25 a tolko nema sanse da platim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 16:06 (8ax).
15 godina
8ax kaže...
miki1981 kaže...

Problem je to sto graficka savija usb3 kabl u doljnjem slotu, a ne zelim narucivat 90° adapter posto je $25 a tolko nema sanse da platim.

Onda nema puno izbora, ili probati sa nečim kao U14S ili ići na nešto što ima 120mm vent

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

ereboss ili mugen 4?

i oba stanu u z5+ jelda?

battlelog:KICKASS_HR

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kurt kaže...

ereboss ili mugen 4?

i oba stanu u z5+ jelda?

mugen 4 je fantastican cooler! svakako medu mojih top 5 coolera! tako da sam ja za mugena4

i stane bez problema u z5+

6 Mugen4
1 Ereboss
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Kolege, smije li se skinuti north bridge ( dakle onaj malo veci pasivni hladnjak na MBO ) i staviti na to pasta? Jer cim temp dode do 58, cooler radi na MAX iako imam dosta ventilatora, ali je jako vruce u sobi.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Fake_Alert kaže...

Kolege, smije li se skinuti north bridge ( dakle onaj malo veci pasivni hladnjak na MBO ) i staviti na to pasta? Jer cim temp dode do 58, cooler radi na MAX iako imam dosta ventilatora, ali je jako vruce u sobi.

naravno da mozes, no sad ljeti to je i dalje "ok" temperatura( krecu se inace od 35-65)! cipseti podnose temperature kao i graficke do cca 100°c, tak da nije nista zabrinjavajuce!

16 godina
Stjepanj kaže...
Fake_Alert kaže...

naravno da mozes, no sad ljeti to je i dalje "ok" temperatura( krecu se inace od 35-65)! cipseti podnose temperature kao i graficke do cca 100°c, tak da nije nista zabrinjavajuce!

Kakva je procedura skidanja? Znam da ima neke drzace na klik koliko se sjecam sa stare maticne. Zelio bih to zamjeniti sad za koji dan i na CPU isto da malo skinem te temperature, smeta mi vent na MAX okretajima. Btw hvala na odgovoru

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

da ima dva mala plasticna pipka s kontra kukicama, najbolje je NE čupati nego ih s donje strane di je spic stisnuti i sami ce izaći!

lp{#}

Moj PC  
0 0 hvala 2
11 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Danas sam mjenjao pastu i nešto mi je jako čudno, nisam neki znalac o računalima ali ovdje mi nešto neštima. Stara pasta je oko 6 mjeseci i bila je sasušena ali nije bila preko cijelog procesora. Skužim da onaj puni dio hladnjaka ne leži cijeli na procesoru nego pola je zrak između.
Veličina procesora je cca 38x38 dok je puni dio hladnjaka 28x30.

Šta nebi to trebalo biti ista veličina da se cijela toplina predaje hladnjaku ili sam ja u zabludi?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
nonickname kaže...

Danas sam mjenjao pastu i nešto mi je jako čudno, nisam neki znalac o računalima ali ovdje mi nešto neštima. Stara pasta je oko 6 mjeseci i bila je sasušena ali nije bila preko cijelog procesora. Skužim da onaj puni dio hladnjaka ne leži cijeli na procesoru nego pola je zrak između.
Veličina procesora je cca 38x38 dok je puni dio hladnjaka 28x30.

Šta nebi to trebalo biti ista veličina da se cijela toplina predaje hladnjaku ili sam ja u zabludi?

to sve ovisi o bazi hladnjaka kolika je, tako da nije pravilo da treba cijela lezati na procesoru! iako kako velis bilo bi bolje! dakle nisi u zabludi{#}lp

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Modificirao sam maticnu i sad vrtim na s775 Xeon X5450....
Od kad sam ga stavio na plocu sa stock coolerom od dual cora e5300 Temperature su mi nekako velike.... (56 C dok surfam po netu a na stres testu se penju do 72 C)

Mislim da ovaj Stock cooler definitivno nemoze hladit doticni Xeon jer dok je bio unutra dual core sve je bilo mirno .... a sada cooler na pada ispod 1.5k RMP (Mislio sam da je problem u pasti te sam je jos malo nadodao ali temp su iste)

Koji cooler da kupim ?? Ocu li osjetit razliku u hladenju ? cca ?
Sto jeftiniji, a da mi dobro hladi :) Vidim da u Linksu imaju i Zalman i Katanu 3 (cjenovno su tu negdje oko 160kn)

PS: pasta je od Cooler Mastera... kupljena pred neki dan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 17:52 (Vesh).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CPU hladnjaci P&O
Nađi negdi CoolerMaster 212
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Kupljen Cooler Mater Hyper 212 EVO

Full load.... 52 C..... ventilator se vrti na minimumu 650 RMP
36 C u mirovanju..... Također mi je i matična ploca puno hladnija... ne ide iznad 34C
Forsanjem venta na vece okretaje bi se dobile puno nize temperature ali nije potrebno jer je i ovo hladno :)

Vrijedi svaku lipu....

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 17:27 (Vesh).
13 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O
Cooler MATER je zakon!:-)haha umro sam..;)lp
Moj PC  
4 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice