Audio cinch kao video cinch
- poruka: 10
- |
- čitano: 4.223
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mogu se koristiti bez problema, to je isti kabel. Meni je tako spojena tv-kartica sa satelitskim recieverom - 3x5m chinch kabela - 2 crvena i 1 crni i sve radi ok.
To sam i ja mislio ali imam problem, na televizoru imam samo scart ulaz, a na dvd playeru scart i cincheve. Kad spojim dvd player i TV sa scart kabelom slika je crno bijela. Onda sam kupio onaj cinch to scart adapter i pokušo u dvd spojiti sa cinchevima, a na tv s tim adapterom pošto tv ima samo scart. Slika je opet crno bijela, neznam u čemu je problem.
Nemam pojma. Ja na satelitskoj imam 2x scart (tv i vcr piše), antenna ulaz i izlaz (coax utikači) i 2x cinch (audio). Na tv kartici imam 1 coax (anntena), s-video, 3.5mm audio ulaz, 3.5mm fm i 3.5mm za ir.
Kupio sam scart - cinch adapter, 3x5m cinch kabel, 2xcinch na 3.5mm adapter (za zvuk) a svideo - composite(cinch) adapter sam dobio sa tv karticom. 2 crvena chinch sa scart adaptera sam spojio na 2xcinch-3.5mm adapter i tako rješio zvuk a 1 crni chinch kabel sam spojio na svideo adapter i tako rješio sliku. zvuk imam preko tv kartice a slika je u boji i sve je ok. Neznam u ćemu bi bio problem...
Ubija me to, kako god spojim slika je crno bijela, jel je moguće da je televizor prestar?
Možda ne štima scart konektor na tv-u ili dvd-u. Ako imaš još koji dvd u kući, spoji njega na tv i vidi kako se ponaša. Ako je slika i dalje c/b, neš ne valja sa tv-om. Ako imaš neki VCR, spoji njega preko tih kablova na tv pa ako slika bude ok, nešto ne valja sa dvd-om. Isprobaj ga na drugom tv-u i vidi ako je tamo c/b, onda neš definitivno ne valja sa njim.
Dvd je ispravan jer sam ga priključio na drugi TV i sve radi. Kad je prije mjesec dana na TV bio spojen drugi DVD na isti način slika je bila u boji.
probaj spojit neki drugi dvd/vhs na tv sa tim kablovima i vidi što će se dogodit. možda se smrdao scart na tv-u (kao na mom starom - davao je nekakvu izmuljanu sliku ili nije bilo tona - otišao scart ulaz)
Provjeri u menijima DVD playera - možda si negdje uključio da je izlaz NTSC ili S-Video, a to stariji televizori ne mogu baš uvijek ispravno prikazati.
U dvd meniju sam sve promijenio i isprobo sve postavke i ništa, slika je opet bila crno bijela. I onda sam na kraju stisnuo da se resetira na tvorničke postavke i slika je dobila boju. Sad sve normalno radi, hvala svima na pomoći.