Znakovi mrtve baterije, a ne mobitela?

poruka: 7
|
čitano: 5.574
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Kako tocno procijeniti da li je mobitelu otisla samo baterija, a ne i nesto u njemu? Naime, imam galaxy fit star 2 godine kojem baterija prakticki nestane, a kad se stavi puniti dolazi do cifre od 60% u 3 minute...(Dok mu do sto treba ipak neko vrijeme). Sad, ja bi htio kupiti novu bateriju i ne znam hoce li sve biti u redu ako ju zamjenim, ipak ne zelim bezveze bacat 200kn :/

LoL eune: Heineken01

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

multimetar?

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?///Svi smo mi Mentalist///
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Znakovi mrtve baterije, a ne mobitela?

99% baterija - čim se tako brzo puni, znači da je izgubila kapacitet.

KaeR
14 godina

i sto da tocno mjerim s njim ?

LoL eune: Heineken01

0 0 hvala 0
17 godina

Mjeriš napon - puna baterija ima oko 4,2 V, prazna ispod 3,6. Ali to nije indikacija kapaciteta, time samo možeš utvrditi radi li uopće punjenje.

KaeR
12 godina
neaktivan

khm,bi li išta dobio mjerenjem mAh?

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?///Svi smo mi Mentalist///
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

To ti u stvari i jest bitno, ali to ne možeš tako jednostavno mjeriti - trebaš napuniti bateriju, i onda je prazniti konstantnom strujom do konačnog napona prazne baterije, te izmjeriti koliko je vrijeme potrebno za to - iz tih se podataka računa kapacitet. Postoje "inteligentni" punjači koji imaju tu opciju, ali ne možeš to mjeriti samo multimetrom.

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice