pozdrav, tema bi bila namijenjena wp8 telefonima opčenito (ako bude interesa nebi bilo loše da se i poveže sa drugim temam o specifičnim wp8 telefonima)... ali tu bi se i iznosili neki eventualni problemi i oko desktop verzije 8 i čak i xboxa jer su svi na jedan ili drugi način povezani (imam ih sve). prvo ću samo C/P mojih prvih utisaka na OS iz jedne druge teme:
citat:
nisam siguran na što točno misliš ali koliko sam uspio vidjet, razlika ima što večih što manjih... cloud backup za sms, settinge i app, wallet gdje dodajes svoj paypall i/ili kreditne kartice (pristup toj app zaštitiš pinom), background ima lijepa fora da ti budu one slike sa binga, onda, biraš koje informacije da ti se prikažu na lock sccreenu (kao na win8 na PC-u), sharanje kontakta, slika itd preko bluetootha, NFC (probali ja i frend ovo ali nismo bas skužili kako. naime, pošaljem sliku ali on dobije "nešto", neke znakove pitaj boga što je to)... napokon možeš odabrat više slika odjednom za brisanje, sharanje ili što već. postoji ease of access, magnifier, high contrast i mijenjanje veličine fontova. attentive phone je također zanimljiv, naime koristi dostupne senzore pa onda npr. ako ti je telefon u đepu - pojača zvuk zvonjave, ako je na stolu i podigneš ga dok zvoni onda smanji zvonjavu i flip to mute...
IE je malo bolji, naime možeš birat koju naredbu da postaviš pokraj address bara, pošto je microsoft izbacio ikonu za tabove sad je napokon možemo opet postavit tamo gdje joj je i mjesto.. mape se daju downloadati i to po državama (hrvatska ima 94mb) i čak ima opcija da pogleda ako ima nadogradnji za pojedine mape, zakon...
uglavnom, ima dosta poboljšanja ali ima i jedan ogroman minus! pazi sada ovo: WIDOWSI ZAUZIMAJU CCA. 4GB! WOOOO HOOOO! srečom pa mi je dovoljno ovih 11 zarez nešto prostora, čak i viška ali nekom se to neće svidjet ni malo!
kvaliteta izrade se čini odličnom, telefon je lagan, brz i dosta ugodan za korištenje... e, i zvuk je dosta jači (i bez onih pederskih slušalica)
moje zamjerke idu prvenstveno na veličinu OS-a, nedostatka biranja dali ja želim da mi se wi fi gasi kad i ekran ili ne... ove push notifikacije rade super (skype i facebook) ali imajte ne umu da fejs notifikacije ipak ovise i o fejsu. tako da nije samo na microsftu. i jako mi fali notifikacijski screen. bilo bi uberfunkcionalno kad bi mogao slajdnut prstom negdje pa da bude ko na androidu ili ajfonu onaj sreen sa prečacima. nije ovo OS bez nedostataka, ima ih ali ja se trenutne ne mogu sjetit svih.
što se tiće povezivosti sa drugim uređajima, za xbox imamo smartglass - on pretežito služi samo za navigiranje po meniju i uvelike olakšava pisanje poruka! za PC nisam vidio ništa :/ , u najmanju ruku čudno. tome sam se nadao, da će nećega biti po defaultu. neki remote klijent a ne da moram instalairavat neke 3rd pary apps. ovo bi mi jako puno značilo. tj svima koji imaju wp8.
što se tiće kupovina app, na telefonu kao što sam gore u citatu rekao, imamo paypall ali ne i na pc win8 :/ ok, nije bed (idu naše kartice bez beda sa ispravnim podatcima, konkretno moja master je bez beda registrirana iako mi je outlook acc. engleski) ali mene muči što sam kupio angry birds na telefonu a da bi je igrao na laptopu morao bi je opet kupit (barem tako izgleda jer nisam htjeo potvrdit kupovinu, onaj zadnji korak). nije stvar u parama nego u principu a i možda nešto krivo radim
za sada je to to, ne pada mi niš više na pamet pa ako vi imate koje pitanje, pitajte...
e da, moj uredjaj je HTC 8x. jako fini uređaj.
u prilogu, slike... zune više nije potreban
a ako imate surface ili ste pretežito metro screenu na pc win8, onda će vam ovako izgledati prozor za punjenje multimedije
lijepi pozdrav!
Svaka konstruktivna rasprava je i više nego dobrodošla!