Vrijedi li kupovati micro SD class 10?

poruka: 19
|
čitano: 20.482
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vrijedi li kupiti micro SD class 10?

Dakle ovako Majci će uskoro rođendan i voli slikati zalaske sunca mačke na limenim krvomima itd.

Dobila je firmin mob no nažalost s veoma ograničenom pohranom.

Stoga sam je odlučio time iznenaditi jel mi se čini da to najviše treba.

Mobitel je HTC V i podržava Micro do 32 gb,snima videe u 720p kamera je 5MP i razlučivost je 2592 x 1944

Za tako nešto bi li uopće imalo koristi bacati novac na class 10,igre ima dvije nezahtjevne no pitam se kad bi stavila neke jače tipa Asphalt bi li se osjetilo kakvo ubrzanje.

Dakle ono što pitam je jel bacanje novca kada bih nabavio class 10 za takav mobitel,jer class 10 je puno skuplji od ostalih varijanti SD.

Jel bi se mogao provući s četvorkom ili mi je potrebna šestica?

Uzimam u obzir sve odgovore,a osobito one s iskustvom,jer ga sam na tom području nemam.

Hvala puno.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Vrijedi li kupiti micro SD class 10?
Ikarus01 kaže...

..class 10 je puno skuplji od ostalih varijanti SD.

..

-provjeri u specifikacijama. Većina uređaja ima neku fixnu memoriju koja služi kao keš pa nije pretjerano bitno (osim za kontinuirano snimanje). Ugl ako je u teh. manualu preporučeno npr x6 tad nije potrebno više od tog (zbog cijene). Za fotke bi moralo biti svejedno, dok je taj podatak važan za avi (naravno i postvake rezolucije..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
Ikarus01 kaže...

..class 10 je puno skuplji od ostalih varijanti SD.

..

-provjeri u specifikacijama. Većina uređaja ima neku fixnu memoriju koja služi kao keš pa nije pretjerano bitno (osim za kontinuirano snimanje). Ugl ako je u teh. manualu preporučeno npr x6 tad nije potrebno više od tog (zbog cijene). Za fotke bi moralo biti svejedno, dok je taj podatak važan za avi (naravno i postvake rezolucije..).

Teoretski da i zemem class 10-6 jel bi igra ili što god brže komuniciralo s DRAM na ljudski opipljivoj razini.

Čujem i da ljudi na XDA govore i da 64gb radi na class 10.iako je službeno podržana samo 32GB.

Hvala na brzom odgovoru inače.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 16:03 (Ikarus01).
13 godina
protjeran

Ja imam Class 10 od Samsunga na Galaxyu S3...Nisam probao niti jednu drugu tako da ti ne znam reci...znam da kad sam imao prije godinu dana Galaxy Fit, i istu karticu, koju sam kupio naknadno, osjetljivo je brze spremao slike nakon sto bi naravno slikao od Class 4.

SE T200-Siemens C45-Nokia 3200-LG U8180-LG U880-Nokia 6120c-Nokia 3120c-Nokia C3-01-Galaxy Fit-Xperia U-Xperia SL-SGS3 LTE
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
odjavljen

class 10-- citanje 20 mbps, pisanje 10 mbps...jako brze kartice i ja sam u potpunosti zadovoljan, pogotov kad prebacujem neke vece fajlove na istu. Cijena-- 100 kn 16 gb class 10 transcend , 32 gb class 10 150 kn sto uopce nije puno.

3 0 hvala 1
14 godina
točno ne moraš brinuti kad 16gb class 10 košta 100kn.One od 32gb još su prilično skupe.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Vrijedi li kupovati micro SD class 10?
Robilad kaže...

class 10-- citanje 20 mbps, pisanje 10 mbps...jako brze kartice i ja sam u potpunosti zadovoljan, pogotov kad prebacujem neke vece fajlove na istu. Cijena-- 100 kn 16 gb class 10 transcend , 32 gb class 10 150 kn sto uopce nije puno.

Nemoj ga krivo informirati.

Class 10, čitanje je oko 160 Mbps, a pisanje minimum 80 Mbps, odnosno 20/10 MBps.

U Instaru znaju bit akcije, 120 kn 32 GB class 10. Uglavnom, po meni se isplati u svakom slučaju class 10, i ispod toga nebi ni išao. Mobitel će se zamjeniti kad tad, karticu lako koristiš u nekom novijem mobitelu, fotiću ili nečem, a opet što brža, to bolja, pogotovo za budućnost ;)

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
17 godina
class 10 je minimum 10Mb/s neznam otkuda tebi one brojke. ima jos standarda pod class 10 kao sta je uhs 1 ili 2 koje imaju malo vece brzine od obicne class 10 i imaju bolju kompatibilnost sa novijim uredajima.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
odjavljen
EchoOne kaže...
Robilad kaže...

Nemoj ga krivo informirati.

Class 10, čitanje je oko 160 Mbps, a pisanje minimum 80 Mbps, odnosno 20/10 MBps.

U Instaru znaju bit akcije, 120 kn 32 GB class 10. Uglavnom, po meni se isplati u svakom slučaju class 10, i ispod toga nebi ni išao. Mobitel će se zamjeniti kad tad, karticu lako koristiš u nekom novijem mobitelu, fotiću ili nečem, a opet što brža, to bolja, pogotovo za budućnost ;)

cek prvo napises citanje oko 160 mbps a pisanje minimum 80 mbps i onda kazes odnosno 20/10 mbps... ne kuzim...

Pa 160 mbps i 80 mbps nemaju ni hard diskovi a kamoli kartica

14 godina
neaktivan

1 MBps = 8 Mbps ?

13 godina
odjavljen
EchoOne kaže...

1 MBps = 8 Mbps ?

Dobro se zna na sta sam mislio i nisam pisao Mbps nego mbps

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 21:47 (Robilad).
16 godina
Robilad kaže...
EchoOne kaže...

1 MBps = 8 Mbps ?

ne, ne zna se (što netko misli). Zato treba pisti koliko je moguće precizno, da se izbjegnu nepotrebne 'svađe'.

- M je uvjek M nije m dok u svijetu PCja, konvencija B= byte=8bit dok je b=bit. Upravo se na brzini ADSLa kao primjer navodi Mbit.

-SI sustav , m=metar. Kao prefix mjer.jed. je M=Mega, m=mili.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
odjavljen
ihush kaže...
Robilad kaže...
EchoOne kaže...

1 MBps = 8 Mbps ?

ne, ne zna se (što netko misli). Zato treba pisti koliko je moguće precizno, da se izbjegnu nepotrebne 'svađe'.

- M je uvjek M nije m dok u svijetu PCja, konvencija B= byte=8bit dok je b=bit. Upravo se na brzini ADSLa kao primjer navodi Mbit.

-SI sustav , m=metar. Kao prefix mjer.jed. je M=Mega, m=mili.

Eto ispricavam se na pogresci i ako me netko nije dobro razumio...nisam znao da ljudi memorijske kartice mjere u bit-ima iliti bit-u ;)

13 godina
neaktivan

Ljudi hvala puno na solidarnosti i svemu,nije potrebno da mi objašnjavate brzine jer vjerujte sve sam to već proučio znam tipove,brzine i proizvođače.Međutim to mi ništa ne vrijedi kada sam dosad jedino SD imao u fotoaparatu.

Najviše bih cijenio odgovor nekoga ko je imao više tipova i osjetio bitniju razliku,nema potrebe za prepirkom svađom i "malverzacijama"--kak bi se naši političari izrazili.

Cijenim sve odgovore no najviše one s iskustom s različitim tipovima spomenutog proizvoda.

0 0 hvala 0
16 godina

Za spremanje videoa i fotografija nakon slikavanja, više nego dovoljna ti je i Klasa 6. 

Te slike su manje od 1.5 MB, a video nema niti 1.5 MB/s, tako nemaš straha. Jedino di ćeš razliku vidjeti je u snimanju na PC ili s njega. 

ptspclan.com | visit us ^^
14 godina
neaktivan

Ako ti nije zao 20-30 kuna razlike, bez razmisljanja po class 10.

Ako je, i class 6 ce bit dobar.

Potrazi na nabava.net, znaju imat akcija za te kartice svuda malo pa malo.. ;)

1 1 hvala 1
16 godina
neaktivan

Imas u Centro.hr A-Data memorijske kartice od 32 GB klase 10 koje kostaju 85 kuna i mislim da jos dodu sa adapterom za SD kartice. Mislim da je to stvarno best buy.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nisam čitao odgovore pošto nemam vrimena, ali kao proud owner Class 10 kartice od 32GB (Samsung) mogu ti savjetovati da u slučaju 32GB definitivno ideš na Class 10 verziju. One od 16GB i manje su sasma oukej i sa Class 6, ali 32GB su smor (ako ih uistinu koristiš) bez Class 10 brzine.
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
16 godina
neaktivan

Ima li netko micro sd class 10/uhs-1??

Zanima me mišljenje.

Dvoumim se između nje i "obične" class 10.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice