Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 183.343
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava
Djevojka123 kaže...

ZVUK MU JE UZASNO LOS

Apsolutno se ne slažem sa ovom izjavom.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Sa usporedbom na druge koje sam imala na ovom je uzasno los zvuk.

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

To frende, tebe sam čeko, ti valjd imaš filter na svako spominjanje Samsunga.

I ono, valjd ti se digne svaki put kad se samsung spomene pa valjda ne možeš pojimt da netko ima nešto bolje od tvog miljenika. Da srećo, DxO je na vrh postavio Z5, ne bez razloga, i inače ima ljudi koji se ozbiljno bave fotografijom i znaju o tome koji svjedoče o 1:1 omjeru cropova gdje Sony izdominira Samsung u boji, kontrastu i detaljima. O prednostima širokog kuta leće i samoj kvaliteti optike jednog naspram drugog neću, bilo bi ti neugodno. No, evo ti jednog koji svjedoči o nečem a profić je: LINK

S6 da se razumijemo nije loš, to sam u nekoliko navrata rekao već, u mom izboru je ispred iPhona, no u nekim stvarima se ne može mjerit sa Sonyjem, a jedno od tih je fotografija i video.

Samsung GS6E+ od buraza

Sony Z5C skaliran na istu rezoluciju kao i Samsung

EDIT: da ne bi pomislio, slikano sa istog mjesta u isto vrijeme i sa istim osvjetljenjem, bez bljeskalice po dnevnom svjetlu unutra. Promotri boje, balans bijele i ostalo, ISO je veći na Sonyju zbog Superior Auto-a zato ima više ''šuma'' u detalju.

Kolega jel možeš provjerit preko aplikacije AIDA 64 koju ti buraz ima kameru na S6E+.

Kum mi ima na S6E+ Sony IMX 240 i ispadne mu slikao kao na tvojoj Z5.Jucer sam se predvečer zajebavao s njegovim mobom i usporedivao slike s mojim S6, i baš je ova razlika koji su ti gore naveo.U tim polu noćnim uvjetima moje slike ispadnu "isprane" kao kod tvoga burza.

Prvom prilikom ću usporediti mrkli mrak i dnevne slike u prirodnim uvjetima.

Realno gledano te razlike se neće primijetit na facebooku ili sl...ali kad ideš ovako uspoređivati onda se ta razlika vidi.

Problem je kod Z5 što su okolni dijelovi slike zamuceni i zato meni Z5 radi "loše" slike,a tko kod S6E+ s Sony senzorom i S6 s ISOCELL senzorom nije.

12 godina
neaktivan
R36 kaže...
bubimir13 kaže...

To frende, tebe sam čeko, ti valjd imaš filter na svako spominjanje Samsunga.

I ono, valjd ti se digne svaki put kad se samsung spomene pa valjda ne možeš pojimt da netko ima nešto bolje od tvog miljenika. Da srećo, DxO je na vrh postavio Z5, ne bez razloga, i inače ima ljudi koji se ozbiljno bave fotografijom i znaju o tome koji svjedoče o 1:1 omjeru cropova gdje Sony izdominira Samsung u boji, kontrastu i detaljima. O prednostima širokog kuta leće i samoj kvaliteti optike jednog naspram drugog neću, bilo bi ti neugodno. No, evo ti jednog koji svjedoči o nečem a profić je: LINK

S6 da se razumijemo nije loš, to sam u nekoliko navrata rekao već, u mom izboru je ispred iPhona, no u nekim stvarima se ne može mjerit sa Sonyjem, a jedno od tih je fotografija i video.

Samsung GS6E+ od buraza

Sony Z5C skaliran na istu rezoluciju kao i Samsung

EDIT: da ne bi pomislio, slikano sa istog mjesta u isto vrijeme i sa istim osvjetljenjem, bez bljeskalice po dnevnom svjetlu unutra. Promotri boje, balans bijele i ostalo, ISO je veći na Sonyju zbog Superior Auto-a zato ima više ''šuma'' u detalju.

Kolega jel možeš provjerit preko aplikacije AIDA 64 koju ti buraz ima kameru na S6E+.

Kum mi ima na S6E+ Sony IMX 240 i ispadne mu slikao kao na tvojoj Z5.Jucer sam se predvečer zajebavao s njegovim mobom i usporedivao slike s mojim S6, i baš je ova razlika koji su ti gore naveo.U tim polu noćnim uvjetima moje slike ispadnu "isprane" kao kod tvoga burza.

Prvom prilikom ću usporediti mrkli mrak i dnevne slike u prirodnim uvjetima.

Realno gledano te razlike se neće primijetit na facebooku ili sl...ali kad ideš ovako uspoređivati onda se ta razlika vidi.

Problem je kod Z5 što su okolni dijelovi slike zamuceni i zato meni Z5 radi "loše" slike,a tko kod S6E+ s Sony senzorom i S6 s ISOCELL senzorom nije.

Ima ISOCELL

Ovi ''blurry edge'' su ljudi od početka kukali na to, dakle, događa se samo u 16:9 formatu i samo kod landscape slikanja, u macro toga nema, što je zanimljivo. Nadasve, vjerujem da je problem to što su u Sonyju malo tweakali način kako funkcionira 4:3 i 16:9 format, jer je do sada bilo uobičajeno na mobitelima da ako je rezolucija 4:3 formata da se 16:9 croppa izpune rezolucije i obrnuto dok kod Z5 nije tako, tj. nema croppanja pa zato je 23mpx zasebna a 20mpx zasebna veličina a cijeli senzor ima oko 25 megapiksela. Ja osobno imam neki sitni blur na lijevom kraju koji se zamjeti tek u landscapeu ali me to ne zabrinjava jer se isto događa i kod nekih skupljih DSLRova koliko sam čitao i to ne utječe na kvalitetu fotografije.

9 godina
neaktivan

Imam ja par pitanja ako je neko voljan da mi pomogne....

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako su neka kompleksija u smislu da si upoznata sa uređajem ali te muči neka posebna stvar koju ne možeš naći, a ne naprimjer za widgete

9 godina
neaktivan

U vezi fotografija je.Ako ima neko ko bi mi pomogao neka se javi na pp.Ovdje iskreno vise ne smijem ni pitati nista jer pojedinci ne znaju da nije svak rodjen naucen

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ako ima neko da mi odgovori nesto sto mi nikako nije jasno.Sjecam se kako je bilo na z3 i gledam Tonija i z5 recenziju.Kada otvori kameru ima onu zutu i plavu tipkicu gdje je na jednoj onaj postavke automatski i slicno.Kod mene toga nema.kod mene je sve gore u gornjem cosku,kad je manuelno pise M na kraju imaju tri tackice i kada njih pokrenem otvori mi se spisak jedne pojedne mogucnosti.Uopste nije kao kod Tonija i kof z3.U cemu je problem

0 0 hvala 0
13 godina
Djevojka123 kaže...

U vezi fotografija je.Ako ima neko ko bi mi pomogao neka se javi na pp.Ovdje iskreno vise ne smijem ni pitati nista jer pojedinci ne znaju da nije svak rodjen naucen

Ne prdi... Pišeš gluposti u caps locku, napraviš 3 posta zaredom, a u svakom postu jedna rečenica i sad si se našla uvrijeđenom, a ne znaš osnovna pravila komunikacije na forumu i internetu općenito...

9 godina
neaktivan

A ko se asao uvrijedjenim ne znam sta pricas ti po cemu ne znam ponasnje na forumu sasvim normalno pisem sta me zanima

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Djevojka123 kaže...

Ako ima neko da mi odgovori nesto sto mi nikako nije jasno.Sjecam se kako je bilo na z3 i gledam Tonija i z5 recenziju.Kada otvori kameru ima onu zutu i plavu tipkicu gdje je na jednoj onaj postavke automatski i slicno.Kod mene toga nema.kod mene je sve gore u gornjem cosku,kad je manuelno pise M na kraju imaju tri tackice i kada njih pokrenem otvori mi se spisak jedne pojedne mogucnosti.Uopste nije kao kod Tonija i kof z3.U cemu je problem

Jer je u međuvremenu stigao novi softver kamere. Ovo je stari UI kamere - LINK

A ovo je novi - LINK

Oba postavljena u Superior Auto modu. 

9 godina
neaktivan

Znaci u redu je? Da meni je taj novi.Hvala ti puno.Jos ako te mogu pitati u kojem ti mp slikas,gdje si najzadovoljniji?23? 20? 8?

O ne mogu da nadjem kako da blokiram odredjeni broj.

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Na 8 megapiksela. Sasvim dosta sa veličinom i kvalitetom.

Za to ćeš morat instalirat neku aplikaciju iz Play Trgovine, istraži malo, nešto što ima barem 4 zvjezdice kao ocjenu i dobre komentare.

9 godina
neaktivan

Hvala ti puno

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Jos nista nama od Marshmallowa, Nexusi naravno davno dobili, G3/4 dobili, S6 neznam ne pratim. Nama jos ama bas nista.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Navodno ovaj mjesec...

14 godina

Ja mislim da će se morati pričekati do februara, taman kad je klepim jednu Xperiu Z5

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Novi vlasnik, zanima me postoji li neka kratica za uključivanje vibre/bešumnog moda jer u pulldown notifikacijama nema te ikonice

Nulla dies sine linea
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To je Google maknuo u novoj verziji Androida, ali kako se priča, mogli bi vratiti na staro.

Sada se to radi na način da se pritisne volume up ili down, pa se pojavi na vrhu opcija za normalno, tiho i do not disturb.

11 godina
neaktivan

Bok decki moze jedna informacija ko se razumije. Sad kad dodem i idem azurirat mob dali moram  vracati mobitel na tvornicke postavke prije azuriranja ili poslje , ili je pak dovoljno samo restartirat noramlno(ugasit/palit). Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dachande kaže...

To je Google maknuo u novoj verziji Androida, ali kako se priča, mogli bi vratiti na staro.

Sada se to radi na način da se pritisne volume up ili down, pa se pojavi na vrhu opcija za normalno, tiho i do not disturb.

Kakva glupost, em se troši hardverska tipka tako, em je sporije, em više klikova

Jel ti to radiš ili imaš kakav app?

Nulla dies sine linea
17 godina

To radim. Nije mi nikakav problem. I ne traje dulje. Praktički isto. Tamo je bilo prstom povuć, pa kliknut. A tu je kliknut na volume, pa na ekran. Dva poteza u svakom slučaju.

Čak radi i da samo dva put prema dolje klikneš da mijenjaš na niže, a prema gore za povratak. Znači, prvi dolje vibro, drugi je DND, pa nakon toga gore je vibro, pa normalno.

14 godina
jasmin1991 kaže...

Bok decki moze jedna informacija ko se razumije. Sad kad dodem i idem azurirat mob dali moram  vracati mobitel na tvornicke postavke prije azuriranja ili poslje , ili je pak dovoljno samo restartirat noramlno(ugasit/palit). Hvala

normalno pokreneš update, on će od tebe zatražiti da restartujes telefon da bi se instalacija mogla odraditi.
ne moras vraćati na tvornicke postavke, mada opet pozeljno je, ako se odlucis za to, uradi to nakon azuriranja

14 godina
odjavljen

Ako nekoga zanima, imam crnu Z5 Compact. Kupljena 22.12, ocuvana vrhunski. Od prvog dana maskica i kaljeno staklo naprijed i nazad. Sva oprema i naravno garancija. Sve radi besprijekorno. Za detalje se javite u pp

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Navodno se MM uploada na servere i kreće u optjecaj za tjedan-dva

http://www.justaboutphones.com/sony-xperia-z5-z5-compact-z5-premium-z3-marshmallow-6-0-update/

14 godina

Ima li šta da obratim pažnju pri kupovini Z5, da li je sony šta mjenjao od izlaska?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nije. Samo pripazi da nema oštećenja na fingerprint senzoru sa strane, da nije sastrugano nešto, i na poleđini oko od kamere da nije grebano. Ako te zanima rad ostalih senzora, utipkaj *#*#7378423#*#* - service tests i pogledaj pod pressure sensor odloži na ravnu poleđinu i lagano pritisni ekran. Ako se vrijednost ne mjenja u velim broju onda je mob hermetički zatvoren, tj. vodootporan. I tamo imaš za ostale senzore nabrzaka. I još pod tom šifrom, pogledaj service info - configuration za bootloader unlock allowed, bilo bi dobro da je YES a ne NO.

E i da, pod service test još imaš jedu bitnu stvar a to je Security, moraš imat MARLIN [Key OK] [Active], to znači da BL nije otključan i garancija važi...

14 godina

pa onda otprilike bi trebao biti siguran, jer telefon uzimam kod operatera

nego opet malo vremena provodio na xda, možeš li mi objasniti ovo malo
http://forum.xda-developers.com/xperia-z5/general/xperia-z5-rev-4-suffers-blur-camera-t3258317

koja je u tebe rev. i da li se moze na kutiji pogledati?

btw vidim da si se i ti upisao u tu temu :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

yup jer je seraona na žešće oko toga. Rev 1 kod mene, i blur je vidljiv u 16:9 sa landscape scenarijem samo. Na svakom drugom obliku fotografija i macro, i na 4:3 i ostalo blura nema. A razlog tome nije defekt leće kako ekipa plače, nego nabrzinu i nedovoljno dobro sklepan algoritam za ovu sasvim novu leću i senzor, jer da ne ulazim sad u neku stručnost, ovaj senzor ne croppa niti 16:9 u 4:3 niti obrnuto neg je nativan za oba formata što je zapravo novost kod mobilnih kamera. Tako da je ostavština toga da algoritam koji je pisan za 4:3 format senzora (20,7mpx) ima problem sa nativnim 16:9 formatom (20mpx) pa ne ''raširi'' dovoljno. Mislav to u svojoj recenziji nije niti primjetio, eto koliko je to ''stvarno'' bitan problem.

14 godina

eh, pošto ja dolazim sa lumije 1020 vidjećemo, ako bude trebalo i pregrist ću

to mi smrdi na softverski problem, nadam se da će to nestati dolaskom marshamllowa

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice