Jesu rijeseni problemi sa KitKatom i jel "sigurno" updateati?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesu rijeseni problemi sa KitKatom i jel "sigurno" updateati?
Nemoj update-ati, koliko god svi govorili da je sigurno nije
Jednostavno probao sam svaki firmware 681,757, 761 i to dosta verzija sam probao (UK, DE) i nije dobro, na Z1c i na Z1 je baterija podosta losija a kamera se rusi na dnevnoj bazi
Ostani na Jelly beanu
Ne isplati mi se prelazak :P
Kad izade Z3 vidjet cemo kako ce biti, Z2 me jedino radi ekrana i zvucnika pali, ostalo mi je isto
Ne isplati mi se prelazak :P
Kad izade Z3 vidjet cemo kako ce biti, Z2 me jedino radi ekrana i zvucnika pali, ostalo mi je isto
a dobro, kako ti kazes :)
Opet ja...
Jel vama Google Play services jako trosi bateriju?
Meni na Z1 compact je 40% otislo na to.
Uninsallirao sam updateove, ali sada ne mogu na youtube.
Ima li kakvih novosti o novome updateu i postoji li drugp rijesenje da mogu vratiti update?
Ja sam na JB 4.3
koja je razlika izmedju Z2 i Z1, kamera, memorija?
ljudi ja ne znam sto se tripujete oko te baterije itd itd, kao nemoj update na kitkat ode ti baterija, google play mi trosi bateriju, kak meni baterija traje po dva dana ? sta trazite svaku sitnicu i kukate. ja imam z2 al mislim da kao sto je marko rekao nije neka velika razlika izmedju z1 i z2 tako da , a i z2 ima veci display za koji cm tak da bi trebalo bit da bi ona vise trosila bateriju nego z1 a kad pogledam vecinu postova svi se zalite da vam baterija nije dobra na z1. ne znam eto, ja sve radim na mom z2, i muzika, i fejs, i igre neke, i fotkam itd itd. i netko je spomenuo da ako update na kitkat da ti kamera nesto blokira ili tak nes, ma sta blokira? hahaha. ne znam stavarno sta pricate.
koja je razlika izmedju Z2 i Z1, kamera, memorija?
display malo veci.
ljudi ja ne znam sto se tripujete oko te baterije itd itd, kao nemoj update na kitkat ode ti baterija, google play mi trosi bateriju, kak meni baterija traje po dva dana ? sta trazite svaku sitnicu i kukate. ja imam z2 al mislim da kao sto je marko rekao nije neka velika razlika izmedju z1 i z2 tako da , a i z2 ima veci display za koji cm tak da bi trebalo bit da bi ona vise trosila bateriju nego z1 a kad pogledam vecinu postova svi se zalite da vam baterija nije dobra na z1. ne znam eto, ja sve radim na mom z2, i muzika, i fejs, i igre neke, i fotkam itd itd. i netko je spomenuo da ako update na kitkat da ti kamera nesto blokira ili tak nes, ma sta blokira? hahaha. ne znam stavarno sta pricate.
Svi imaju problema sa baterijom na KitKatu.
Imam i ja, a nisam na KitKatu...
Sony je rekao da je do Google Playa i dok ne izađe update da će tako biti.
Meni traje jedva jedan dan, a non stop je na Stamina modeu.
Svi imaju problema sa baterijom na KitKatu.
Imam i ja, a nisam na KitKatu...
Sony je rekao da je do Google Playa i dok ne izađe update da će tako biti.
Meni traje jedva jedan dan, a non stop je na Stamina modeu.
gle ne znam, ja ama bas nikakvih problema nemam, a niti mi je taj stamina ukljucen. JEDAN jedini problem sto imam je nekad me zeza Wi-fi sve ostalo super.
Možda tebi ne blokira na Z2, ali na Z1 i Z1c blokira itekako na Kitkatku, nekad radi savrseno, nekad treba bar 20s da udje u kameru, nekad samo crn ekran i baci 'fotoaparat nije dostupan', bez restarta ništa, dakle nije do moba jer mi je na oba tako i nisam jedini koji se žali na ovo...
Jelly bean je super, a kamera na Z2 i Z1 je ista, vrhunska ukratko
Marko, jel ti imaš problema sa Google Play Services i baterijom?
Ja sam si stavio Kitkat i mogu reci da je baterija dobra, jedini problem je mozda sa kamerom, par puta nije bila dostupna pa sam morao restartati mobitel.
Možda tebi ne blokira na Z2, ali na Z1 i Z1c blokira itekako na Kitkatku, nekad radi savrseno, nekad treba bar 20s da udje u kameru, nekad samo crn ekran i baci 'fotoaparat nije dostupan', bez restarta ništa, dakle nije do moba jer mi je na oba tako i nisam jedini koji se žali na ovo...
Jelly bean je super, a kamera na Z2 i Z1 je ista, vrhunska ukratko
ne znam. meni se nikad to nije pojavilo kad palim kameru ili slicno. uvjek sve fino ide.
Marko, jel ti imaš problema sa Google Play Services i baterijom?
Sa Kitkatom nema mproblema s tim, Jelly bean također, probaj deinstalirati azuriranja za play services
Jesam i počeo je padati "udio" Play Serv. u potrošnji.
Sada kada ga napunim ću instalirati ažuriranja i isključiti backup i nekakve ad-ove. Tako bar kaže Sony. Ili briši ažuriranja ili ovo drugo.
Nadam se da ces rijesit problem :) iako je to problem jako cest sa Kitkatom, neznam zasto imas probleme na JB
Hvala, i ja se nadam :)
Ponovno sam updateao i isključio ono vezano za ad-ove, a backup sam ostavio.
Vidjet ću ujutro kakvo će stanje biti.
https://www.flickr.com/photos/16762205@N04/sets/72157635983420745/
Jedna fina galerija jednog lika sa xda, sve slikano sa Z1, bez premca top 5 smartphone camera trenutno, iako superior AUTO - sucks
Pozdrav dečki..evo ovako pošto je moja Z1 kupljena u vipu a vip nema redovna ažuriranja i mob mi je bio 681. ali svi znate da taj firmware ima bug sa zvučnikom i meni je to smetalo pa sam odlučio flashati drugi firmware sa XDA LINK
eh sad mene zanima da mi se mob pokvari da li bi ja imao problema s garancijom ili bi mi ju potvrdili?
i da sam da kazem da ovaj firmware nema nikakvih bugova..nema rusenja kamere i tako dalje
Pozdrav dečki..evo ovako pošto je moja Z1 kupljena u vipu a vip nema redovna ažuriranja i mob mi je bio 681. ali svi znate da taj firmware ima bug sa zvučnikom i meni je to smetalo pa sam odlučio flashati drugi firmware sa XDA LINK
eh sad mene zanima da mi se mob pokvari da li bi ja imao problema s garancijom ili bi mi ju potvrdili?
i da sam da kazem da ovaj firmware nema nikakvih bugova..nema rusenja kamere i tako dalje
Flashanjem tog firmware-a sa linka gubis update (posto je deodexan neces imati update-ove nazalost), u slucaju da ga ne zelis deodexati onda okej i dalje ces imati sve update-ove bez beda
Sto se tice garancije, gubis ju flashanjem custom ROM-a (tocnije rootanja), mi smo malo zaostali za europom nazalost.. Ali ne brini, uvijek si mozes skinuti stock ROM i opaliti ga preko flashtoola i garanciju imas, tako da flashaj sve do mile volje, a u slucaju da ga trebas slati na popravak, samo vratis stock ROM i to je to
hmmm ne razumijem se bas u to dedoxean....ali nema veze kad sam ga instalirao bio je 757 i spojio sam na pc i odmah sam mogao updateati na 761...ocu onda imat sve daljnje updateove ili ne?
a gdje mogu nac stock rom od VIP-a
Te naravno najbolja stvar - Mod za bljeskalicu, mijenjanje par sitnica u build.propu napravi od bljeskalice remek dijelo
Također mod u build.propu za bolji battery life na 3g ...
Pokusavam si pokrenuti sin file na windowsu al bez linuxa nista, lako ga preko flashtoola pretvorim u EXT4, pa onda extractam pa onda napravim flashable zip itd..
Da bar netko napravi dobar program za read/write .sin file-ove da se moze lako napraviti prerooted ftf firmware ali je prekompliciran postupak, no dobro sad kad imamo exploit za rootanje u par min, to je doslovno nebitno, odustao sam od toga iako sam bio nabrijan da sam napravim exploit jer je rootanje muka posto treba downgrade pa update itd itd
Kao jedina mana mobitela su kutovi gledanja, no to meni osobno ne igra veliku vaznost, iako bi volio da su bar malo bolji
Kamera kao i uvijek, u superior autu - meeh, na manual mode-u nesto najbolje od androida sto trenutno mozete dobiti :)
hmmm ne razumijem se bas u to dedoxean....ali nema veze kad sam ga instalirao bio je 757 i spojio sam na pc i odmah sam mogao updateati na 761...ocu onda imat sve daljnje updateove ili ne?
a gdje mogu nac stock rom od VIP-a
http://forum.xda-developers.com/xperia-z/general/guide-download-firmware-customization-t2311211
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2639074
nisam skuzio kako iz toga mogu izvuci stock rom od VIP-a
Reinstalacija je rijesila problem :)
Evo me na Stamina modeu, 60% baterije i 1 dan i 11 sati iza nje :)
Zakon!
Te naravno najbolja stvar - Mod za bljeskalicu, mijenjanje par sitnica u build.propu napravi od bljeskalice remek dijelo
Ovo dvoje me zanima...
Što se doda u build.prop?
Ja za 3G koristim Tasker (na screen off mijenja u GSM only, a na screen on GSM/WCDMA)
nisam skuzio kako iz toga mogu izvuci stock rom od VIP-a
aj ti lijepo rootaj i sve, ali prije svega toga ces mi napraviti par ss-ova, ja cu ti uploadati stock ROM od vipa kad stignem
Ovo dvoje me zanima...
Što se doda u build.prop?
Ja za 3G koristim Tasker (na screen off mijenja u GSM only, a na screen on GSM/WCDMA)
na dno build.propa dodaš iduce, to ti je za bolji 3g prijem i automatski malo pomogne u bateriji:
#signal tweak
ro.ril.enable.3g.prefix=0
ro.ril.enable.dtm=0
ro.ril.hep=0
ro.ril.hsxpa=5
ro.ril.enable.a53=1
ro.ril.gprsclass=12
ro.ril.hsupa.category=9
ro.ril.hsdpa.category=36
sto se tice blica procitaj ovo, nemoj pretjerivat sa brojkama, ja sam si malo dodao i stvarno je blic jaci, skoro zaslijepi covjeka:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2086074
mobitel je več rootan i ubačen je drugi rom u njega tak da nezz jel ti tu sta moze pomoc.....ubaceno je ono gore s linka šta sam objavio par postova prije
a kad stignes onda mi uploadaj vipov stock rom ako ti se bude dalo