Znači na tmobile HR, Z1 je stigao službeni 5.0.2? Ja sam instalirao preko flashtoola.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo na mom Z1c iz sony centra nikakvih problema sa baterijom. Imam finih 2 do 2 i pol dana uz srednje pa cak i intenzivno koristenje. Sve ide brzo i glatko, bit ce da imam srece.
Znači na tmobile HR, Z1 je stigao službeni 5.0.2? Ja sam instalirao preko flashtoola.
Jel to samo za z1 stiglo? Imam Z1c, pa...
Znači na tmobile HR, Z1 je stigao službeni 5.0.2?
Još uvijek nije.
Nije isti, još je gori.
Nazubljeni trokurac
Performanse iste, izgled isti, mogućnosti iste, lošija baterija.
Performanse su bolje, izgled je ljepsi, ima vise mogucnosti, a baterija je ista. Ako tebi update ne radi onda nemoj pisati da ne valja buduci da meni radi savrseno.
xda i Xperiablog su puni ljudi koji se žale na update, da im baterija ne traje..
To što tebi radi ne znači da je update dobar.
Meni baterija kraće traje ali je brži čini mi se od kitkata i ljepši naravno.
http://www.androidpolice.com/2015/04/16/google-play-services-causing-severe-wakelock-issues-on-cyanogen-os-12-and-cm12-patch-coming-next-week/
Evo link na moguće objašnjenje problema. Na linku je riječ o cyanogen modu no mislim da je i ovdje riječ o istom problemu, naime verzija gaaps (google servisa i aplikacija) nije dobro prilagođena lollipopu.
naime verzija gaaps (google servisa i aplikacija) nije dobro prilagođena lollipopu.
Zanimljivo. A kad sam u petak napisao "Nije sve u OS-u, nešto sa svoje strane moraju napraviti i proizvođači određenog softvera." onda sam bio popljuvan. Slučajno je ovdje riječ o istom izvoru OS-a i aplikacije, ali je to zapravo još i gore nego da su to dvije različite firme. Možda sada netko shvati i prihvati ono što sam pisao pred koji dan.
Nemam Z1, ali imam Z3, na LP nemam nikakvih problema, kako performansama, tako baterijom. Frend ima Z1c, performanse su mu bolje, baterija isto. @chutac, jel ti rootan mob?
Nije rootan. Imam švicarski Customized CH fw, onaj koji mi odgovara po customization nr.
Nije rootan. Imam švicarski Customized CH fw, onaj koji mi odgovara po customization nr.
Nisi radio factory reset poslije update-a? Probaj sa ciscenjem cache-a, tako da dok je upaljen drzis power tipku i vol+
Nisam. To je i BudalastoStvorenje predložio da uradim. To je nekakva praksa ili mi preporučate samo zbog problema?
Napravio sam soft, pa ću vidjeti tokom dana stanje. Hvala :)
Nisam. To je i BudalastoStvorenje predložio da uradim. To je nekakva praksa ili mi preporučate samo zbog problema?
Napravio sam soft, pa ću vidjeti tokom dana stanje. Hvala :)
Poslije svakog velikog update-a (tipa razlika u inačici androida), preporučljivo je napraviti factory reset. Tako mi je bilo i na iOS-u, iP4s mi je užasno radio na iOS7, kada sam napravio factory reset, radio je puno bolje.
Ajd pa javi. Ja imam LP na XZ3, radi stvarno odlično, izgled mi se također sviđa..
A kako najbolje napraviti backup svega prije reseta?
Da što manje aplikacija krene od nule.
EDIT: Memorijsku mogu samo izvaditi i vratiti unutra, neće biti problema?
A kako najbolje napraviti backup svega prije reseta?
Da što manje aplikacija krene od nule.
Imaš sada dobar backup od Google-a, ako ti je uključena sigurnosna kopija (vjerujem da je po defoltu), pri čarobnjaku za postavljanje te pita želiš li vratiti sve aplikacije sa prijašnjeg backupa (odabereš koji mob, ugl sve će ti biti jasno). Meni je uredno vratilo aplikacije (nije podatke aplikacija, samo ih je instaliralo nazad) i Wifi spremljenje zaporke. A samo sam ušao u svaku aplikaciju i ulogirao se ponovno (tipa FB, Messenger...). A whatsapp samo spremiš folder iz interne memorije na komp, poslije factory reseta ga vratiš nazad i svi će ti razgovori ostati.
Memorijsku ću izvaditi, a sa interne ću kopirati sve što mi se čini bitnim :)
Propast će mi Hill Climb
Propast će mi Hill Climb
Možeš i tako :)
Ma rootaj i nabaci Titanium Backup, onda ti ništa nemože propasti :D
Pozdrav!
ovak kao prvo nov sam tu i nisam previše upućen. Oprostićete mi.
naime nedavno sam updateal android na 5.0.2 i sve je super šljakalo, do nedavno
dok mi nije pukla veza s operaterom (Tele2) - prije 2 dana otp. I od onda se nemrem registrirat na mrežu.
fora je u tom kaj mi mobs na searchu izlista sve mreže i registrira ih, ali se ne spaja ni na home mrežu ni na friendly mrežu (HT-ovu)
v čemu je caka? kaj treba napraviti?
ja sam u međuvremenu par put resetiral mobs, proprčkal po settingsu ali niš.
(btw. u pitanju je Z1 compact)
Propast će mi Hill Climb
Možeš i tako :)
Ma rootaj i nabaci Titanium Backup, onda ti ništa nemože propasti :D
Pa napraviš backup sa orginalnom sony aplikacijom "backup&restore" koju imas u telefonu sigurno, s tim neces izgubit ni Hill Climb jer sprema i data fajlove od apk koju backupas. Doslovno ti sve vrati kako je bilo, tako da nema potrebe za titanium backup.
Ja nisam ni znao za tu aplikaciju
Baš gledam, i stvarno sve ima za backup! I čini se da može backupat i razgovore sa Vibera
Hvala!
Znam da je ovo pitanje bilo ali nisam mogao naći pravi odgovor :(
Kojom aplikacijom pratite potrošnju prometa?
70-100MB mi dnevno potroši na gluposti a imam samo ove widgete za vrijeme i e-mail koji bi trebali trošiti 20-30 MB dnevno?
Mob je Z1 4.4.4., Build 14.4.A.0.157.
Da lise isplati napraviti update na 5.0.2 i ako da, da li da to napravim preko njegovog Update centra (tamo je našao 14.5.A.270)?
Napravio reset i sad Google radi restore, pa ću onda onaj Sonyev pustit.
Jedino što je mobitel vruć, ne da se u rukama držat. Razmišljam da ga stavim u vodu da se hladi
Pozdrav!
ovak kao prvo nov sam tu i nisam previše upućen. Oprostićete mi.
naime nedavno sam updateal android na 5.0.2 i sve je super šljakalo, do nedavno
dok mi nije pukla veza s operaterom (Tele2) - prije 2 dana otp. I od onda se nemrem registrirat na mrežu.
fora je u tom kaj mi mobs na searchu izlista sve mreže i registrira ih, ali se ne spaja ni na home mrežu ni na friendly mrežu (HT-ovu)
v čemu je caka? kaj treba napraviti?
ja sam u međuvremenu par put resetiral mobs, proprčkal po settingsu ali niš.
(btw. u pitanju je Z1 compact)
Možda ti je otišla SIM kartica. Zna se dogoditi.