Bug sa mobilnom antenom i dalje prisutan..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Taman posla.
Jebes update nakon kojeg trebas radit factory reset.
Meni je jedini problem što se već 3 puta restartao, 2 puta jer sam kopirao nešto veliko a nije bilo dosta slobodnog prostora a maloprije 3.put jer sam izašao iz Album-a i stisnuo volume tipku hmm
Svaki put kad napravim veći upgrade, nakon toga napravim i factory reset.
Pozdrav od korisnika prvog Z-a.
Posto je u nasem topicu sve zamrlo, pridruzujem se vama.
Mi smo tek dobili update na Lollipop, ali kao i vecina pobrali bug sa mobilnim radijem koji radi u pozadini i zdere bateriju.
No, ja sam taj problem imao samo dok sam 2-3 dana vrtio verziju za C6602 (model bez LTE-a) na svom C6603 jer nisam mogo docekat taj 5.0.2, ali odkako sam flashao C6603 verziju, u potpunosti ocistio internu memoriju, taj problem vise ne primjecujem.
Tako da svima preporucujem update preko flashtoola, a ne OTA, makar se radilo o mizernom update-u, pa i ovako velikom, naravno uz prvotni backup.

Ja nisam dočekao i stavio sam Baltic FW (.270) na običnu Z1 i smeta me to što mi ne dolaze obavjesti od Facebook-a, Messengera i Vibera. Tko mi može pomoći?
Što se baterije tiče, meni se popravilo trajanje. :)
Jel vama na T-mobile stigao LP?
Jel vama na T-mobile stigao LP?
Na z1c ne. Razmisljam da mijenjam software na svom... ;(

Evo ja sam na svoju T-mobile z1 stavio novi lollipop .270 verziju. Preko xperia firma sam skinuo central europe 3 verziju kit kat 4.4.4 flashao flashtoolom, a zatim sam preko sony pc companiona napravio update na .270. Opet sam vratio na 4.4.4 jer nije ispravljen bug s aktivnim modemom, ne očitava dobro potrošnju baterije. Ono što je pozitivno kamera je poboljšana, fokus, kvaliteta...
Mislim da zbog navedenih bugova tmobile čeka s isporukom lollipopa za svoje korisnike
Evo ja sam na svoju T-mobile z1 stavio novi lollipop .270 verziju. Preko xperia firma sam skinuo central europe 3 verziju kit kat 4.4.4 flashao flashtoolom, a zatim sam preko sony pc companiona napravio update na .270. Opet sam vratio na 4.4.4 jer nije ispravljen bug s aktivnim modemom, ne očitava dobro potrošnju baterije. Ono što je pozitivno kamera je poboljšana, fokus, kvaliteta...
Mislim da zbog navedenih bugova tmobile čeka s isporukom lollipopa za svoje korisnike
Koja je stvar s tim aktivnim modemom? Kako se to manifestira i kako prepoznati? Imam .242 verziju i nemam problema s njom, cak mi i baterija mrvicu duze traje od kitkata.
4 dana mi je trajala baterija i mobilna antena nije vukla ništa abnormalno, ali nakon ponovnog punjenja, za Viber piše da je antena bila upaljena 10h, a na WiFi-u sam bio...
Postat ću screenshotove, samo da još istestiram. Kako kaže chutac, u početku dobro očitava potrošnju, a nakon što sam stavio na punjač i nakon što se napunio isključio punjač ne očitava dobro potrošnju, možda je samo greška u analziranu potrošnje baterije...
4 dana mi je trajala baterija i mobilna antena nije vukla ništa abnormalno, ali nakon ponovnog punjenja, za Viber piše da je antena bila upaljena 10h, a na WiFi-u sam bio...
Probaj u viber postavkama pod general -> wifi sleep policy staviti na use device's settings, a ne na always connected.
Opet je počeo biti non stop spojen, a nakon restarta je prestao.
Viber je držao mobile upaljenim, ne WiFi.
Sve mi se čini da ću morati napraviti factory reset. Dobar posao, Sony.
Postat ću screenshotove, samo da još istestiram. Kako kaže chutac, u početku dobro očitava potrošnju, a nakon što sam stavio na punjač i nakon što se napunio isključio punjač ne očitava dobro potrošnju, možda je samo greška u analziranu potrošnje baterije...
Koristim Z1 compact, dakle, nije u pitanju isti mobitel, ali nemam takve probleme s baterijom. Dapače, jučer sam ga cijeli dan intnezivno koristio (da ne kažem maltretirao) i sve je bilo ok.
Opet je počeo biti non stop spojen, a nakon restarta je prestao.
Viber je držao mobile upaljenim, ne WiFi.
Sve mi se čini da ću morati napraviti factory reset. Dobar posao, Sony.
Kako Sony može biti kriv, a ne proizvođač Vibera?
Da si malo više pažnje pridodao tome što čitaš, shvatio bi da mi sve vuče bateriju zbog mobilne antene, a ne samo Viber. Već si se pravio pametan prema meni po istoj temi.
Viber, OneDrive, Opera, Google Play Services, WhatsApp, 9gag, svi su oni bili na mobilnoj mreži 10 sati, makar sam ih koristio maksimalno 1h na mobilnoj.
To je Sony usrao, ili Google, nije bitno, ali Sony je taj koji daje usran update ljudima.
Kad sam kupio mobitel od 4 tisuće kuna, očekivao sam da će bar flagship segment biti riješen takvih gluposti.
Nabijem i Sony i mobilnu antenu kad baterija dan i pol traje. Ili nek daju da valja ili nek ne daju, a ne da nas jebu ovako. 2 updatea i još uvijek kurac. Jebo takvu politiku.
Da si malo više pažnje pridodao tome što čitaš, shvatio bi da mi sve vuče bateriju zbog mobilne antene, a ne samo Viber. Već si se pravio pametan prema meni po istoj temi.
Viber, OneDrive, Opera, Google Play Services, WhatsApp, 9gag, svi su oni bili na mobilnoj mreži 10 sati, makar sam ih koristio maksimalno 1h na mobilnoj.
To je Sony usrao, ili Google, nije bitno, ali Sony je taj koji daje usran update ljudima.
Kad sam kupio mobitel od 4 tisuće kuna, očekivao sam da će bar flagship segment biti riješen takvih gluposti.
Nabijem i Sony i mobilnu antenu kad baterija dan i pol traje. Ili nek daju da valja ili nek ne daju, a ne da nas jebu ovako. 2 updatea i još uvijek kurac. Jebo takvu politiku.
Što ljudi manje znaju o nekoj temi to su samouvjereniji i bezobrazniji. Ti si enciklopedijski primjer takve osobe.
Sony ti daje na raspolaganje softver, ali te nitko ne tjera da ga skineš i instaliraš na svoj mobitel. Vrati se na Kitkat i prestani galamiti. Da ti je mobitel stvarno potreban u životu, tako bi i postupio. Bitno je da prestaneš galamiti.
Ja sam postao bezobrazan kad si mi ti odgovorio na pitanje napadom i pametovanjem.
Da mi mobitel zaista treba, što bih učinio? Kupio novi?
Malo sutra.
Ja sam postao bezobrazan kad si mi ti odgovorio na pitanje napadom i pametovanjem.
Malo sutra.
Da si malo guglao, shvatio bi što sam ti napisao:
http://www.ordoh.com/2015/03/viber-522478-apk-download-compatibility-android-51-lollipop/
http://www.therem.org/viber-version-5-2-2-478-for-android-5-1-lollipop-heres-how-to-get-it/1223905/
Nije sve u OS-u, nešto sa svoje strane moraju napraviti i proizvođači određenog softvera.
Malo sutra.
Da si malo guglao, shvatio bi što sam ti napisao:
http://www.ordoh.com/2015/03/viber-522478-apk-download-compatibility-android-51-lollipop/
http://www.therem.org/viber-version-5-2-2-478-for-android-5-1-lollipop-heres-how-to-get-it/1223905/
Nije sve u OS-u, nešto sa svoje strane moraju napraviti i proizvođači određenog softvera.
To nije samo na Viberu. Kažem, 9gag, WhatsApp, Opera, OneDrive i čak Google Play services non stop koriste mobilnu antenu pa troše bateriju.
Ako GP services zeza, onda znači da je do OS-a, nema do čega drugoga biti.
Evo to izgleda otprilike ovako
Probao sam cache reset, factory reset ali opet... Sve je dobro na WiFi, Al kad sam na mobilnoj mreži problemi. Još jedno punjenje ću ispobat, a ako ne valja, nazad na kitkat
Onda neću raditi factory reset, hvala na ovome, taman sam ga mislio uraditi :)
Evo to izgleda otprilike ovako
Probao sam cache reset, factory reset ali opet... Sve je dobro na WiFi, Al kad sam na mobilnoj mreži problemi. Još jedno punjenje ću ispobat, a ako ne valja, nazad na kitkat
Pogledao sam tvoje slike, provjerio aplikacije koje sam danas intenzivno koristio putem mobilnog interneta (a danas sam prešao oko 200 km po Hrvatskoj) i nemam spomenuti problem. Niti jedna aplikacija koju sam koristio od zadnjeg punjenja baterije (danas rano ujutro) nema nerealno vrijeme korištenja pod stavkom "Mobilni je radio aktivan".
To nije samo na Viberu. Kažem, 9gag, WhatsApp, Opera, OneDrive i čak Google Play services non stop koriste mobilnu antenu pa troše bateriju.
Ako GP services zeza, onda znači da je do OS-a, nema do čega drugoga biti.
Ne troše antenu, nego radio. To ti piše i u samom OS-u. I nemam spomenuti problem prekomjernog trošenja mobilnog radija. A zadnja dva dana sam vrlo često palio i gasio mobilni prijenos podataka i koristio 10ak aplikacija koje se oslanjaju na pristup internetu krečući se kroz Hrvatsku.
Meni je baterija sad bolja u odnosu na KK, svaki put preko 5h SOT-a imam dok je na KK bilo gotovo nemoguce 5h izvuc. Doduse nemam nikakvih problema sa mobilnim radiom.
Vi koji nemate problem napišite kako ste instalirali lollipop, i na kojoj ste mreži
Vi koji nemate problem napišite kako ste instalirali lollipop, i na kojoj ste mreži
Ja sam na T-Mobile (zakljucan na mrezu), Flashao sam preko recoverya prerootani Central Europe 3 (cisti install).
Tu je link ako nekom treba https://docs.google.com/file/d/0B3011Q50-bjWWEpYdURDQlpXTkU/edit?usp=docslist_api