Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 340.214
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia P
PITBULL kaže...
RobotTitan kaže...

Koje su razlike između JB 4.1.2 i 4.2.2?

phooooto spheeeeree {#}

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
12 godina
neaktivan
Sony Xperia P

Zna li itko hoće li biti  CM 10 za ovaj mob?  

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 15:18 (fade).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sony Xperia P

Trebao bi. Najavili su da oće, ali nitko ne zna kada.

[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia P
Pozdrav imam problem s xperijom P mulac od brata mi je stavio sifru na mob i toliko je lupo po njoj dok nije zablokiro ju i sad nemogu uc uopce u nju, probo sam i instalirati Flashtool al jednostavo nece il ja nesto krivo radim ( vj ima upaljen bootloadere ) dali mi moze netko pomoc da to sredim nekako? jel ovo po forumu ja nekuzim bas...

0 0 hvala 0
16 godina

Možeš probati dvije stvari, ako imaš backup svih bitnih podataka, napravi factory reset (drži Power i Volume Down tipke pritisnute dok ne osjetiš tri vibracije jednu za drugom, pazi prvo će zavibrirati jedanput, ali ne skidaj prste sa tipki, i nakon nekog vremena će zavibrirati tri puta, tad možeš otpustiti tipke).

Druga opcija je Repair preko PCCompaniona ili SUS-a, ugasiš aparat, ideš na Update software, držiš Volume Up dok uključuješ USB i nakon poruke da je uređaj Already update, odaberi Repair.

Za Flashtool moraš nakon instalacije prvo updateati drivere za Xperiu, pa tek onda flashati uređaj (prethodno skini odgovarajući ftf fajl sa xda-developers foruma).

11 godina
neaktivan
Ovo drugo je upalilo zahvaljujem na pomoci.
14 godina
neaktivan
Sony Xperia P

Pozdrav svima

Nasao sam Xperiu P pokvarenu za 400kn. U oglasu pise ovo:

"nece da se upali tj kada stisnem na dugme za paljenje samo zavibrira i nista nema na ekranu isto tako kada se gasi tj kada drzis dugme za paljenje i vol+ 3 put zavibrira

kada se prikopca a punjac pokaze crvenu pa zelenu lampicu tj da je baterija puna...
kada se prikopca na komp prepozna ga"
Mozete li mi reci da li se isplati uzeti ovaj mobitel i popraviti, tj. mozete li mi reci u cemu bi otprilike bio kvar prema ovome sto je napisano i koliko bi kostao popravak.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
eagle05 kaže...

Pozdrav svima

Nasao sam Xperiu P pokvarenu za 400kn. U oglasu pise ovo:

"nece da se upali tj kada stisnem na dugme za paljenje samo zavibrira i nista nema na ekranu isto tako kada se gasi tj kada drzis dugme za paljenje i vol+ 3 put zavibrira

kada se prikopca a punjac pokaze crvenu pa zelenu lampicu tj da je baterija puna...
kada se prikopca na komp prepozna ga"
Mozete li mi reci da li se isplati uzeti ovaj mobitel i popraviti, tj. mozete li mi reci u cemu bi otprilike bio kvar prema ovome sto je napisano i koliko bi kostao popravak.

Teško da se to isplati.

Prvo pitanje koje mi pada na pamet jest: Zašto nema garanciju? Ili se radi o tome da garancija ne vrijedi, jer je netko nešto "dirao" i pokvario.

Možda je mobitel upao u vodu, a možda je otišao ekran. Moguće je da je slab kontakt flat kabela ekrana, a moguće je da je otišla matična ploča.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
14 godina
Sony Xperia P

Stigao Jelly Bean i preko T-Mobilea {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Trawis kaže...

Stigao Jelly Bean i preko T-Mobilea {#}

Svima dolazi meni nikako :(

11 godina

Ne maltretiraj se više. Napravi onako kao i ja. Flashaj ga.

15 godina
Sony Xperia P

Jel valja sta ovaj mob?

Izraden je od aluminija?

Koliko bi mogao vrijedit taj 4mj star mob s ukupno 2godine garancije u perfektnom stanju? Tj koliko bi mogao dobiti za njega.

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia P

Niko nezna?

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia P

Neznam koliko moze vrijediti ,ali ja ti mogu napisat iskustva sa svojom Xperiom P :) 

-Baterija na Jelly Bean -u traje 1 i pol dan u malo zahtjevnije korištenje .

-Ništa ne kvrca i jako je čvrst mob. 

-Ima vrlo kvalitetan ekran i slika se vidi i na najjačem suncu 

-Što se tiče igrica sve rade bez štekanja (zna ponekad na 0,5 -1 sec zaštekat ali to je rijetko ) 

- Kamera je vrlo dobra , ali jedini minus što 8 mpx slika u 4:3 formatu 

Ako te još nešto zanima imaš pm :) 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Neznam koliko moze vrijediti ,ali ja ti mogu napisat iskustva sa svojom Xperiom P :) 

-Baterija na Jelly Bean -u traje 1 i pol dan u malo zahtjevnije korištenje .

-Ništa ne kvrca i jako je čvrst mob. 

-Ima vrlo kvalitetan ekran i slika se vidi i na najjačem suncu 

-Što se tiče igrica sve rade bez štekanja (zna ponekad na 0,5 -1 sec zaštekat ali to je rijetko ) 

- Kamera je vrlo dobra , ali jedini minus što 8 mpx slika u 4:3 formatu 

Ako te još nešto zanima imaš pm :) 

Ja nezz kako tebi baterija uz zahtjevnije koristenje moze trajati 1 ipo dan to nije zahtjevno nego da mobitel ne diras jedan i pol dan.

12 godina
neaktivan
Sony Xperia P

Pa pise 7 sati upaljen ekran .Mislim da je to puno korištenja ? 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Pa pise 7 sati upaljen ekran .Mislim da je to puno korištenja ? 

Nezz sad sam dobio update od jelly beana(napokon) pa cemo vidjet.

12 godina
neaktivan
Sony Xperia P

Aj sada sam upravo punio mob . Kada mi bude pri kraju ja ti slavim screenshoots :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Sony Xperia P

Album, kao deafolt-ni preglednik fotki prestao pokazivat slike od prije par dana. Stisnem ikonu i albun se otvori, gore piše Album, do toga ispod lijevo Slike, desno Moji albumi a ostatak ekrana potpuno crn!!??

Dok QuickPic radi bez problema kao i ostali preglednici. Deinstalirao sam QuickPic i opet isto. Ako hoću nešto s Albumom pregledavat moram ići preko Widgeta "Fotografije i videozapisi" ili kroz File Manager pa označiti gotografiju pa onda odrediti da ju otvori Albumom. Prije, čim sam stisnuo ikonu odmah je pokazao na zaslonu sve fotke koje imam u mobu. Što da radim? Repair?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...

Album, kao deafolt-ni preglednik fotki prestao pokazivat slike od prije par dana. Stisnem ikonu i albun se otvori, gore piše Album, do toga ispod lijevo Slike, desno Moji albumi a ostatak ekrana potpuno crn!!??

Dok QuickPic radi bez problema kao i ostali preglednici. Deinstalirao sam QuickPic i opet isto. Ako hoću nešto s Albumom pregledavat moram ići preko Widgeta "Fotografije i videozapisi" ili kroz File Manager pa označiti gotografiju pa onda odrediti da ju otvori Albumom. Prije, čim sam stisnuo ikonu odmah je pokazao na zaslonu sve fotke koje imam u mobu. Što da radim? Repair?

To ti je bug na jelly beanu vidio sam da masu ljudi to ima iako kod mene nije taj slucaj dobio sam update jucer

11 godina

Čestitam! {#}

Pa bilo je već i krajnje vrijeme. {#}

15 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...

Čestitam! {#}

Pa bilo je već i krajnje vrijeme. {#}

Da fala bogu vise hahaha

16 godina
RobotTitan kaže...

Pođi u Settings -> Apps, pronađi Album app (pod All) pa odaberi Clear cache.

To bi trebalo biti to, mada se navodno opet nakon nekog vremena pojavi isti bug.

Ja sam već duže vrijeme na JB-u ali sa tim nemam problema.

11 godina

Da, i na Sonyjevom forumu isto pišu. Upravo sam napravio tako i uspjelo je. Vratili su se medijski sadržaji u Album.

Ovo sam napravio:

Step   1) Go to settings>apps>all>album

2) clear datas

3) clear cash

4) Restart the phone

5) wait for sometime

Now open the app Album. It'll be ok.

Tnx! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2013 12:38 (RobotTitan).
11 godina
rooswelt1991 kaže...

Mobitel kupljen u slobodnoj prodaji, update dobio prije par dana....

Osim toga, ja sam se jedno vrijeme igrao sa root-om, i drugim rom-ovima, ali onda sam prije par mjeseci vratio sve stock, i evo update došao prije par dana.

Pokušao asm ga update-at preko PCcom. ali javljao mi je neku grešku. SPojio sam mobitel na wifi, i onda odradio update preko mobitela bez problema.

Inače što se tiče update, zadovljan sam, izbacio sam par prgrama koji su tu bili bzvz. Recimo default launcher je sad čisto solidan, može se dodavati proj prozora ili oduzimati (meni je recimo čisto dovoljno imati 2 početna zaslona).

Jedna dobra stavr je što sad kad instaliraš aplikaciju, vidiš da ti se ne sviđa, samo držiš prst na njenoj ikoni na početnom zaslonu i od tud je možeš deinstalirati.

DO sad sam koristio nova launsher, ali mislim da ga više neću trebat...

Ja kad držim prst na ikoni samo se otvori kanta za smeće ali mi ne nudi mogućnost deinstalacije te aplikacije.

16 godina
RobotTitan kaže...

Ja kad držim prst na ikoni samo se otvori kanta za smeće ali mi ne nudi mogućnost deinstalacije te aplikacije.

Da, bio je neki update opet, ni meni više ne radi...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Sony Xperia P

Izašao je novi update firmware-a: 6.2.A.1.100 sa navodno ispeglanim bugovima inicijalne verzije JB-a.

Update-ano preko SUS-a bez ikakvih problema (fajl je veličine cca. 600 Mb).

0 0 hvala 0
11 godina
maxym kaže...

Izašao je novi update firmware-a: 6.2.A.1.100 sa navodno ispeglanim bugovima inicijalne verzije JB-a.

Update-ano preko SUS-a bez ikakvih problema (fajl je veličine cca. 600 Mb).

Da, upravo sam primjetio da mi PC Companion javlja za 6.2.A.1.100 i upravo namjeravam napravit update. (Interesantno, "Centar za ažuriranje" uopće ne reagira na novi update.) Napravio sam kopiju podataka u samom mobitelu. Dali je to dovoljno za vraćanje postavki računajer imam 6 računa i htio bih da nakon update-a ih vratim bez problema? To mi je izrazito važno. Ili postoji bolji način backup-a? PC Companion nudi, također, mogućnost backup-a. Što predlažete, kolege?

BTW, dali napravit vraćanje na tvorničke poslije backup-a a prije update-a ili to nije bitno?

11 godina

Sve je proslo bez problema. Sve postavke su ostale. Ništa nisam dirao već sam samo preko PCC klikao "dalje" i sve 5.

Međutim, ne primjećujem ništa novo.

11 godina

Na službenim Sony-jevim stranicama još uvijek stoji za Xperia P - Latest available software: 6.2.A.0.400

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice