Ajde mi riješi misteriju koliko je ograničenje brzine na betonki? Prije obnove je kao bilo 40, sad nakon obnove kratko je bio stup za 50 ali samo sa strane Merkatora. Sad ni njega više nema nego samo prije semafora je ograničenje 50. Pošto tamo rijetko tko vozi ispod 80.
Vozači oprez! Uvode se velike promjene na području
- poruka: 4
- |
- čitano: 2.431
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Navika, logika i realnost su mnogo puta ispremiješani i krivo postavljeni. Navika je da se od Bregane do Samobora (i obrnuto) vozi i više od 80 km/h. Prema nekom mojem viđenju, logika bi bila da je ograničenje 60-70 km/h, a s obzirom na činjenicu kako su prvi stambeni objekti nešto udaljeniji i da su pješaci (pogotovo oni koji prelaze cestu) iznimno rijetki, te pored toga na činjenicu kako je riječ o državnoj, a ne lokalnoj cesti. Isto tako, znamo li kako je riječ o 'bržoj' varijanti u odnosu na gotovo usporednu ulicu Josipa Jelačića, odnosno Bistrac, a koji su u gušće naseljenom dijelu, i gdje se isprepliću ograničenja od 40 i 50 km/h. Realnost je pak da je na Betonki ograničenje iz smjera Samobora prema Bregani čitavo vrijeme 50 km/h, a u povratku ima i znak od 40 km/h (pred kružni tok kod Petrola). Doduše, i 150 metara prije raskrižja s ulicom Miroslava Krleže, prije same table Lug Samoborski znak je za 60 km/h. Kompletna ta dionica je u naseljenom mjestu, pa je ograničenje 50 km/h, a moje je mišljenje da bi bez problema moglo biti i malo prije spomenutih 60-70 km/h. Pored toga, trenutačni način postavljenih načina ograničenja je notoran. Većinom je znak ograničenja od 50 km/h postavljen prije raskrižja, ali ne i nakon raskrižja, a što mnoge vozače navodi na mišljenje (a i s obzirom na to da su stambeni objekti udaljeniji), kako je nakon raskrižja dopuštena i veća brzina, a naravno, znamo li na pravilo da se nakon raskrižja poništavaju prije njega postavljena ograničenja.
Da rezimiram - znakovi bi trebali biti logičnije i bolje postavljeni, a ograničenje je gotovo svuda 50 km/h.
Po hrastinskoj cesti po kojoj idem svaki dan vise puta na dan redovito ima par budaletina koji podvecer dok je slabiji promet nabijaju gas preko 100km/h
Neki dan sam vidio jednog takvog, ostal je bez branika, a nacin voznje je ostao isti.
Dok je prometno od 15 do 17 zna isto bit svakakvih specijalaca koji izletavaju iz ulica na glavnu cestu. Zebra im ne znaci nista, a oduzimanje prednosti je normala
Ne vidim kamere još osim na wazeu ali su se vozači tako uprostojili, jedino Jelačićeva je za pop******, zadnjih par dana kad dođem na nju vozi se 40 :/