ESET: Kraj podrške za Windowse 10 mogući je "sigur

poruka: 15
|
čitano: 1.651
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ESET: Kraj podrške za Windowse 10 mogući je "sigur".
10 godina

Ne kaže se uzalud da štakori prvi napuštaju brod koji tone .. Windows 10 će tonuti još otprilike 9 mjeseci, ali i nakon toga uz dobar malwarebytes ili neki antivirus treće strane + malo pameti korisnika biti će itetako upotrebljiv, tako npr. ljudi kojima nije do igranja i blagodati AI-a i dalje koriste windows 7.

Ovo je zapravo poruka za sve one koji još uvijek ESET smatraju fer tvrtkom ..

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:25 (W2000).

4 1 hvala 0
10 godina
Re: ESET: Kraj podrške za Windowse 10 mogući je "s
W2000 kaže...

Ne kaže se uzalud da štakori prvi napuštaju brod koji tone .. Windows 10 će tonuti još otprilike 9 mjeseci, ali i nakon toga uz dobar malwarebytes ili neki antivirus treće strane + malo pameti korisnika biti će itetako upotrebljiv, tako npr. ljudi kojima nije do igranja i blagodati AI-a i dalje koriste windows 7.

Ovo je zapravo poruka za sve one koji još uvijek ESET smatraju fer tvrtkom ..

Danas lagano možeš i bez av. Veći problem je prestanak podrške softvera, ali to neće biti problem još par godina. 

16 godina

Nekako mi se čini da je ovaj potez namjeran, da ljude poguraju prema Win11 i isti dobiju dojam kako se Win10 kreće kvariti.

Kako guraju OpenAI u sve moguće proizvode da mine-aju podatke, tako mi se čini da guraju i korisnike (agresivno) prema Win11 gdje će bog i batina bit onaj njihov (total) Recall...

Nema više privatnosti, a podaci i navike korisnika će biti korištene za treniranje modela, kako bi vam kasnije prodali automatizaciju istih.

No, ljudima ne smeta, te zapravo i ne vidim tu neki problem.

5 0 hvala 0
6 godina

isključiš internet, i riješio si 99% sigurnosnih problema.

9 0 hvala 0
9 godina
gpd kaže...

isključiš pc i riješio si 100% sigurnosnih problema.

11 godina

Ako već prodaju tu dodatnu podršku po 30 dolara godišnje, jel bi mogli onda napisati Windows11 tako da može na ta računala koja sada nisu podržana, pa da onda to prodaju? 

0 0 hvala 0
9 godina
mata kaže...

Nekako mi se čini da je ovaj potez namjeran, da ljude poguraju prema Win11 i isti dobiju dojam kako se Win10 kreće kvariti.

Kako guraju OpenAI u sve moguće proizvode da mine-aju podatke, tako mi se čini da guraju i korisnike (agresivno) prema Win11 gdje će bog i batina bit onaj njihov (total) Recall...

Nema više privatnosti, a podaci i navike korisnika će biti korištene za treniranje modela, kako bi vam kasnije prodali automatizaciju istih.

No, ljudima ne smeta, te zapravo i ne vidim tu neki problem.

Pa bio namjeran ili ne, da sam ja kompanija koja mora za džaba održavat skoro 10 godina star OS, ne bih ni ja to radio.

A koliko tek mineaju te naše podatke sa MS accountom, forsiranje na Win 11 je jednostavno logično.

Problem je što moja kanta iz 2013. meni još uvijek valja, ali trebam na njoj i Windoze radi kompatibilnosti.

Ja ovdje vidim veliku priliku za Linux distre, budimo realni, većina ljudi samo surfa na kompu. Ili gamea. Nisu svi Bug forumaši.

16 godina
Ako su gameri, onda prelazak na W11 nije problem. Ako su surferi, ti pak me znaju instalirati OS i boje se svega što nisu još koristili.
6 mjeseci
EricCartman kaže...

Pa bio namjeran ili ne, da sam ja kompanija koja mora za džaba održavat skoro 10 godina star OS, ne bih ni ja to radio.

Kad to tako napišeš ispada da se radi o zastarjelom proizvodu koji je totalno neupotrebljiv i usporen i kao da je potrebno izmišljat toplu vodu svako malo.

Taj 10 godina star OS je dobio 2 milijuna updejtova tako da je zapravo jako ispoliran up-to-date proizvod, a Windows 11 je samo jedan u nizu updejtova, nemoj misliti da je to iznova pisan OS.

Ispod haube je to manje-više ista stvar samo sa pojačanom telemetrijom.

9 godina
SharkZ kaže...

Tako možemo unatrag do 7-ce.

Ne kažem da je neupotrebljiv, daleko od toga, nego da im se nikako ne isplati održavati dva različita proizvoda u isto vrijeme. A dovoljno su različiti.

Ne branim ih ja, ali maintenance legacy SW-a kad tad mora doći do kraja, jednostavno nije realno ni održivo. Ni Linux ne podržava sve stare kernele.

Mene jedino brine to što je većina sa Windowsa 7 mogla preći na 10-tku, a sad su zahtjevi na CPU jednostavno nemogući za ispuniti, za veliku većinu još uvijek dobrih i nadograđenih računala.

Možeš računalu dodati RAM, SSD, promijeniti svašta, ali CPU zahtijeva i ploču i RAM i praktički je novi komp, a na laptopima je i nemoguće.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:32 (EricCartman).
16 godina

Bez redovitih ažuriranja, koja štite od novih sigurnosnih prijetnji, računala postaju ranjiva na napade poput ransomwarea, špijunaže i krađe podataka

Za podlijeganje ransomware-u odgovorna je ljudska naivnost i manjak edukacije, a ovo drugo - LOL. Količina špijuniranja i krađe podataka je praktički proporcionalna verziji OS-a, a ne obrnuto (druga stvar što se to špijuniranje i krađa drugačije naziva, nečim opravdava ili negira - ovisno odakle dolazi). Ako hoćete koristit Win i smanjit komplikacije na minimum a ne treba vam DX12, onda ništa novije od Win 7 (za sve nekompatibilno a baš vam treba i nema alternative može se dić nekakva Win10 virtualka). Osim Win7, ja inače koristim i NOD32, ali stariju verziju koja je davno zaglavljena i ne nadograđuje definicije. Po ovom zastrašivanju moje računalo bi trebalo bit neupotrebljivo, a u stvarnosti radi savršeno od izlaska Win7 i nadogradnje na zadnji SP.

Amenoum
Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:25 (PaleRider).

0 0 hvala 0
6 godina
digitall kaže...
gpd kaže...

Nisam to mislio da se svi vratimo na abakus.

Svi mi koristimo internet, ali uglavnom za zezanciju.

Internet je izmišljen da se dijele slike mačaka.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:11 (gpd).
12 godina
EricCartman kaže...
SharkZ kaže...

Tako možemo unatrag do 7-ce.

Ne kažem da je neupotrebljiv, daleko od toga, nego da im se nikako ne isplati održavati dva različita proizvoda u isto vrijeme. A dovoljno su različiti.

Ne branim ih ja, ali maintenance legacy SW-a kad tad mora doći do kraja, jednostavno nije realno ni održivo. Ni Linux ne podržava sve stare kernele.

Mene jedino brine to što je većina sa Windowsa 7 mogla preći na 10-tku, a sad su zahtjevi na CPU jednostavno nemogući za ispuniti, za veliku većinu još uvijek dobrih i nadograđenih računala.

Možeš računalu dodati RAM, SSD, promijeniti svašta, ali CPU zahtijeva i ploču i RAM i praktički je novi komp, a na laptopima je i nemoguće.

Iz ove poruke sam shvatio da je moguce bio dogovor s proizvođacima HW da malo gurnemo napredak.

Da nebi bilo da smo sretni sa starim kompovima. ;)

scion of the storm
9 godina
gpd kaže...
digitall kaže...
gpd kaže...

ja koristim primarno za posao, zezancija usput

6 godina
digitall kaže...
gpd kaže...
digitall kaže...
gpd kaže...

ja koristim primarno za posao, zezancija usput

Onda si potencijalno izložen hakiranju nakon 10 mjeseci, i tvoji poslovni partneri s druge strane linije, isto.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 23:45 (gpd).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice