Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 339.882
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Xperia P
seneka kaže...
mateo kaže...
Pa dobro ljudi o cemu vi pricate?!?!
Je li itko od vas imao ikakav drugi mobitel s kojim bi usporedio ovo SONY smece?
Ja sam kupio mobitel na osnovu komentara i dojmova koje sam procita na ovom i slicnim forumima i sad se ne mogu nacudit smecu od mobitela koje imam zbog toga sto sam cita vase gluposti. ...................

orginalni tekst

odlična recenzija{#}

Pročitao sam sve, mislim da lagano pretjeruje ili ima poseban problem sa baterijom koliki većina nema. I pitam se čije je to recenzije čitao i slušao kad je on među prvima tu upao itd.

12 godina
neaktivan

jesam i sve je isto

15 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

Pročitao sam sve, mislim da lagano pretjeruje ili ima poseban problem sa baterijom koliki većina nema. I pitam se čije je to recenzije čitao i slušao kad je on među prvima tu upao itd.

ma definitivno..
naštimavao sam xperiu,doduše s ,i moram priznati da sam lagano razočaran,touch je dosta loš,da li je to zbog folije koju je tip stavio,ne znam,menu je sitan,morao sam ga napikavati gotovo noktom,ti telefoni su lijepo dizajnirani ali....

15 godina
Xperia P

Kužim.

Evo sad na jednom youtube videu sam skužio da lik skida kao neki mali poklopac dole, ispod prozirnog dijela, ispod kojeg se vide podaci o moitelu.

Lakoćom ga je skinuo, ja bi se brinuo da mi to ne počne ispadati, u đepu, i tako, rasklima se itd....bezveze.

Ovi koji ga imaju mogu reći jel problem s tim poklopcem ?

0 0 hvala 0
16 godina
STiPE147 kaže...

Pozdrav,

kupio sam exeria p ima dva dana i imam nekoliko pitanja ako mi možete pomoć.

1. Kako sinkronizirat vrijeme na internetu jer mi nije isto kao i na mobitelu???

2. Kako uploudat sliku s mobitela na facebook dođe mi do 100% i onda dobijem obavijest da fotografija nemože biti učitana?

3.Nakon dana pala mi je brizina interneta na 100kb/s nakon 1 dana nemoguće će da sam potrošio paket od 1G jer sam samo surfao i skinio nekoliko aplikacija od 10ak Mb

Kakvo vrijema na internetu?!

Ako misliš na vrijeme koje ti piše na postovima foruma, onda to namještaš u postavkama accounta na svakom forumu.

Ne koristim Facebook aplikaciju (Timescape) tako da ti ne mogu pomoći?

Kada ti padne brzina pogledaj da li ti na status-bar-u piše E ili H pored onih strelica jer je EDGE znatno sporiji od HSDPA, i koja ti je jačina signala, jer i HSDPA sa malom jačinom signala može biti sporiji od EDGE-a sa full signalom.

16 godina
seneka kaže...
ALVIN kaže...

ma definitivno..
naštimavao sam xperiu,doduše s ,i moram priznati da sam lagano razočaran,touch je dosta loš,da li je to zbog folije koju je tip stavio,ne znam,menu je sitan,morao sam ga napikavati gotovo noktom,ti telefoni su lijepo dizajnirani ali....

To za touch me čudi s obzirom da sam ja imao prroblema dok nisam nabavio etui, jer mi se mobitel 'sam javljao' dok je bio u džepu, ili bi 'ostao upaljen' ako ga ne zaključam prije stavljanja u džep.

Sad je ekran pokriven pa onda nema tih problema.

16 godina
ALVIN kaže...

Kužim.

Evo sad na jednom youtube videu sam skužio da lik skida kao neki mali poklopac dole, ispod prozirnog dijela, ispod kojeg se vide podaci o moitelu.

Lakoćom ga je skinuo, ja bi se brinuo da mi to ne počne ispadati, u đepu, i tako, rasklima se itd....bezveze.

Poklopac stvarno djeluje kao da će se brzo rasklimati, i nekako se sa lakomćom skida, ali kad staviš aparat u etui, prst u uho i pjevaj. :-)

15 godina
maxym kaže...
ALVIN kaže...

Kužim.

Poklopac stvarno djeluje kao da će se brzo rasklimati, i nekako se sa lakomćom skida, ali kad staviš aparat u etui, prst u uho i pjevaj. :-)

Nadam se da ima neki etui za taj model iz kojeg se ne mora stalno vaditi mobitel. Volio bi da ima ona neka guma koja samo štiti rubove a ostavlja slobodne rupice za sve tipke i kameru.

Ako sam dobro skužio problem je što se u đepu prilikom mrdanja mobitel sam otključa ? Pa to bi mogao biti problem na svim touch mobitelima koji ga drže u đepu, a ja sam jedan od tih, samo još nisam imao touch....

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 21:09 (ALVIN).
14 godina
Xperia P

dobro baterija traje 2 godine u prosjeku a vi bas imate 2 godine garancije...zasto nebi pred kraj garancije odnesli u servis i pravili se glupi kao baterija jako kratko traje ovo ono, pa mozda bi je zamjenili samo da vas se rijese

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Takve etuie imaš i kod nas za nabaviti (silikonska školjka, u koju se umetne mobitel, za 60-80 Kn, a ja govorim o kožnim etui koji ima plastično ojačanje i preklop preko ekrana tako da je u slučaju pada ekran dodatno zaštićen, a u džepu se ne može slučajno aktivirati

Ne znam da li je to do mog aparata ili inače kod Xperia, ali sa prijašnjim smartfonom mi se to nije događalo.
16 godina
Zamjena baterije ne spada u garanciju, a trajanje baterije se može lako odrediti mjerenjem kapaciteta napunjenje baterije tako da bi takav pokušaj brzo propao.
13 godina
neaktivan
Xperia P

... kriva tema

Dečo mešalica je v morju.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 22:22 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xperia P
Ako kupite ovaj mob u tele2, u kutiji će te dobiti i kožni etui.
Nosio sam mob i bez tog etuia u džepu i nije mi se otključavao niti se sam javljao na pozive.
Zna li možda netko jel postoji neki banchmark za bateriju pa da se može usporediti sa ostalim mobitelima?

0 0 hvala 0
15 godina
bed-boy11 kaže...
Nosio sam mob i bez tog etuia u džepu i nije mi se otključavao niti se sam javljao na pozive.
Zna li možda netko jel postoji neki banchmark za bateriju pa da se može usporediti sa ostalim mobitelima?

LINK

GsmArena je napravila testove. Pročitao sam i većinu komentara, dosta ih kaže da GsmArena uvijek hvali Samsung mobitele a kritizira Sony-jeve, valjda zbog nekih sponzorstava, tko će ga znati...a puno ih i kaže da je Xperia P svijetlija od ostalih mobitela i da se umjesto na 50% ili više posto treba koristiti i testirati na 25% pa čak i na manje je dobra, jedan lik je rekao da joj je dovoljno i 10% osvijetljenosti ekrana i da onda traje ful dugo.

Treći komentiraju da se taj mobitel zato ful brzo napuni.

Evo usput još jedan benchmark baterija, ali ovdje nema Xperie LINK

Još jedan review Xperie P uz krdo komentara LINK

12 godina
neaktivan

npr kad uđem na fb vrijeme mi je dva sata različito od stvarnog vremena koje je na mobitelu isto tako i na mailu ili ondje gdje mi se nalazi prognoza vremena i ime mjesta.....
Što se tiče upload-a neradi kad koristim aplikaciju facebook for android a kad uđem preko googla na facebook radi ali je tada sve sporije i to me živcira.

14 godina
Xperia P

to nije do mobitela nego do smeca od aplikacije...nisi jedini

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
npr kad uđem na fb vrijeme mi je dva sata različito od stvarnog vremena koje je na mobitelu isto tako i na mailu ili ondje gdje mi se nalazi prognoza vremena i ime mjesta.....
Što se tiče upload-a neradi kad koristim aplikaciju facebook for android a kad uđem preko googla na facebook radi ali je tada sve sporije i to me živcira.
12 godina
neaktivan
16 godina
ALVIN kaže...
bed-boy11 kaže...

LINK

GsmArena je napravila testove. Pročitao sam i većinu komentara, dosta ih kaže da GsmArena uvijek hvali Samsung mobitele a kritizira Sony-jeve, valjda zbog nekih sponzorstava, tko će ga znati...a puno ih i kaže da je Xperia P svijetlija od ostalih mobitela i da se umjesto na 50% ili više posto treba koristiti i testirati na 25% pa čak i na manje je dobra, jedan lik je rekao da joj je dovoljno i 10% osvijetljenosti ekrana i da onda traje ful dugo.

Treći komentiraju da se taj mobitel zato ful brzo napuni.

Evo usput još jedan benchmark baterija, ali ovdje nema Xperie LINK

Još jedan review Xperie P uz krdo komentara LINK

Testiranja mobitela se uglavnom rade na nekim standardnim postavkama, tako da se odabere isti postotak osvjetljenja, mada ima i nekih testiranja u kojima se mjeri duljina trajanja baterija uz podjednaku osvjetljenost ekrana (ne u postocima, nego mjerenjem jačine svjetla vanjskim uređajem).

Iz prakse ti mogu reći da mobitel najčešće držim na 25% (po danu u prostoriji sa umjetnim svjetlom) i na 0% (navečer vani, i u prostoriji sa slabijim osvjetljenjem), a samo u izuzetnim situacijama 50 i 75% (vani po danu) i 100% (vani pri jako sunčanom danu).

Sa tvorničkim punjačem treba 1:45 sati da ga napuni od potpuno praznog (4-8%) do potpuno punog (100%), a 80% postiže za nekih 1:15 sati. Naravno, punjenje preko USB-a sa kompjutera je znatno sporije (nisam mjerio pa ne mogu dati točne podatke).

Inače. što se tiče samog ekrana, on u kalkulaciju potrošnje u bitnijoj mjeri ulazi samo ukoliko se ne koristi DATA (WiFi/EDGE/3G) jer je korištenje DATE puno jači potrošač od samoga ekrana, a osim toga tu je još i GPS i postavke automatske sinkronizacije, kao i opcije isključivanja svih ovih potorošača u stanju mirovanja, što sve zajedno zna (ukoliko je uključeno) potrošiti puno više baterije nego sam ekran.

15 godina
maxym kaže...

Testiranja mobitela se uglavnom rade na nekim standardnim postavkama, tako da se odabere isti postotak osvjetljenja, mada ima i nekih testiranja u kojima se mjeri duljina trajanja baterija uz podjednaku osvjetljenost ekrana (ne u postocima, nego mjerenjem jačine svjetla vanjskim uređajem).

Iz prakse ti mogu reći da mobitel najčešće držim na 25% (po danu u prostoriji sa umjetnim svjetlom) i na 0% (navečer vani, i u prostoriji sa slabijim osvjetljenjem), a samo u izuzetnim situacijama 50 i 75% (vani po danu) i 100% (vani pri jako sunčanom danu).

Sa tvorničkim punjačem treba 1:45 sati da ga napuni od potpuno praznog (4-8%) do potpuno punog (100%), a 80% postiže za nekih 1:15 sati. Naravno, punjenje preko USB-a sa kompjutera je znatno sporije (nisam mjerio pa ne mogu dati točne podatke).

Inače. što se tiče samog ekrana, on u kalkulaciju potrošnje u bitnijoj mjeri ulazi samo ukoliko se ne koristi DATA (WiFi/EDGE/3G) jer je korištenje DATE puno jači potrošač od samoga ekrana, a osim toga tu je još i GPS i postavke automatske sinkronizacije, kao i opcije isključivanja svih ovih potorošača u stanju mirovanja, što sve zajedno zna (ukoliko je uključeno) potrošiti puno više baterije nego sam ekran.

Aha da, čuo sam da to sve štedi. Jel se može staviti postavka da se recimo WiFi, EDGE, GPS i Automatska sinkronizacija ne moraju gasiti svaki puta, nego da su stalno ugašeni, čak i nakon rebota mobitela, pa da ih onda samo upalim kad mi trebaju ?  

3G se uključuje valjda autamatski kad detektira kvalitetniji signal ? Ako isključim 3G jel sve radi kako spada i na 2G ? Jel puno sporije ili, koje su razlike ?

Jel se može isključiti da mobitel ne update-a razne aplikacije automatski ? Makar iz opcija tih aplikacija ako nema u opcijama mobitela. Hvala.

btw.Danas sam u T-Com centru pogledao te donje ''poklopce'' od Xperie P i Xperie U...nije baš da se prelako skidaju, treba potegnuti kako spada, tehnički, ali tko zna, možda bi se s vremenom rasklimalo ako visi po đžepovima, ali sumnjam...nije toliko veliki minus, pogotovo ako neko dodatno zaštiti mob izvana. I nije mi baš najbolje leglo to što mob ima oštre rubove okolo, malo ugodnije je držati neki mob koji ima zaobljene te rubove.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 20:41 (ALVIN).
16 godina

Postoje dvije mogućnosti, da ručno pališ i gasiš WiFi, DATA(GPRS/EDGE/HSDPA), GPS, sinkronizacija...preko widgeta, ili da instaliraš program koji automatski gasi DATA, WiFi i sl. kada je mobitel u stand-by-u.

Ako uključiš 3G onda će se mobite automatski prebaciti na 2G ako dođe do pada kvalitete signala (ili izlaska iz dometa 3G cell-a), ali 3G troši više od 2G (ili isključene DATE) i onda kad je ne koristiš (jer mobitel i dalje koristi komunikaciju sa odašiljačem preko 3G. O brzinama možeš poslati na wikipediji i usporediti koliko je što sporo ili brzo, ukratko HSDPA ti pruža osjećaj rada kao na PC-u preko ADSL-a, EDGE je očigledno sporiji, ali ako je signal dovoljno jak nije tako strašno, ako je signal slab onda brzina drastično otpada,i dođe do razine kad je praktično nemoguće surfati.

Da li će se update raditi automatski ili ne (ili samo kad si u području WiFi-a) oređuješ u sistemskim opcijama tako da sa time nema problema. U samim programima uglavnom nemaš opciju za omogućavanjem/spriječavanjem update-a.

P.S. Naziv DATA za GPRS, EDGE, i HSDPA koristim zato što ne postoji mogućnost da preko widgeta direktno gasiš i pališ pojedinu vrstu prijenosa podataka, nego možeš samo ugasiti i upaliti data komunikaciju, a samo preko sistemskih postavki Androida možeš odrediti koja vrsta data komunikacije se koristi.

15 godina
Xperia P

Ali ako isključim data komunikaciju što ostaje ? Aha, tada mogu samo primiti i poslati običan tel. poziv, interneta uopće ni nemam dok opet ne uključim tu data komunikaciju. Kako se zovu ti widgetsi koje spominješ ?

btw. Da pitam još jel treba defragmentirati smartphone svakih pol godine kako se preporučuje za računala ?

I kako idu instalacije i deinstalacije programa, isto kao kod PC-ja pretpostavljam, jel vidljiv i dostupan folder gdje se svi programi po defaultu instaliraju ?

Za GPS navigaciju izgleda da treba instalirati software, naletio sam na neki hellotracks program za to...

0 0 hvala 0
16 godina

Pa ako nisi Facebook ovisnik ili ne koristiš e-mail non-stop, kad je ugašen (stand-by) mobitel data ti ne treba.  

Sa defaultnim launcherom već imaš potrebne widgete, a ja koristim Powerfull Widget jer imam drugi launcher (Holo) i Brightness Level za kontrolu  osvjetljenja ekrana. 

Ne znam da li na Androidu ima programa za defragmentaciju, ali svakako je dobro povremeno obrisati mobitel i reinstalirati, jer se programi instaliraju na više lokacija, a deinstalacija nije uvijek potpuna, tako da se zna naći taostalih fodera i fajlova koji ne služe ničemu. 

Za navigaciju treba instalirati 3rd party program.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 11:09 (maxym).
12 godina
Xperia P
Kod androida imaš tri vrste foldera.
1.sistemski folderi(potrebni za rad operacijskog sustava)
2.folderi u koje se instaliraju aplikacije
3.interna memorija i/ili SD kartica(Ovdje se nalazi muzika,slike... ali i aplikacije ovdje spremaju neke svoje podatke npr. save data neke igrice)
1. i 2. ne možeš vidjeti niti pristupiti osim ako ne root-aš mob(time se gubi garancija)
3. možeš vidjeti,brisati itd. pomoću file explorera(ima ih svih vrsta na play store)
Deinstalacija neke app ne briše sve podatke koji su spremljeni na internu ili sd pa je poželjno da nakon nekog vremena obrišeš sve od tuda(napraviš samo backup muzike,slika i videa)

1 0 hvala 1
15 godina
Xperia P

Dakle mogu izbrisati sve osim operativnog sustava i mjesta gdje su instalirani programi a na PC-u. To bi bilo obično brisanje svega što se teoretski može izbrisati, a to su praktično samo mjesta sa multimedijom korisnika, i neke postavke programe, save igrica..... Na računalu se zna raditi i reinstalacija cijelog sustava (OS-a) , pa je sve ful čisto 100%. Bilo bi super kad bi se moglo napraviti backup OS-a, kao što se na računalu radi Acronis True Image-om i sličnim programima , i onda kad sve zaprljaš sa stotinama instalacija i deinstalacija jednostavno vratiš kad poželiš Acronisom stanje mobitela u momenat kad si sačuvao taj backup OS-a i ostalog.

Jedno početničko pitanje: Jel ima na Androidu i nekim browserima za njega opcija da se ''minimize'' znači surfam sa recimo par tabova i želim ići na player od mobitela, ili settings mobitela i sl...valjda mogu to obaviti bez da gasim operu i tabove ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xperia P

Pa lupis home, upalis bilo kaj drugo i vratis se na aplikaciju, Andorid ima pravi multitasking i ne gasi aplikacije ako ih sam ne ugasis il iako ne treba memorije.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Resetiranje mobitela na tvorničke postavke je u pravilu jednako kao i reinstalacija OS-a na stolnom računalu.

Periodični backup mobitela je zlata vrijedna praksa kad nešto pođe po zlu, ali nemožeš vratiti parcialno samo dio, nego komplet sadržaj.

Termin 'minimize' je vezan za desktop OS, kod Androida kad otvoriš novu aplikaciju, stara ide u suspend (osim ako je explicitno ne zatvoriš sa BACK tipkom), tako da se ne moraš sa tim zamart, čim opet 'otvoriš' aplikaciju ona 'stoji' tamo gdje si bio zadnji put.

12 godina
Xperia P
ICS izlazi 20.08.
U linku potražite rubriku relese date.
[URL]http://www.sonymobile.com/in/software/phones/xperia-p/[/URL]

0 0 hvala 0
16 godina
It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice