Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 339.854
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Xperia P

E to je odlicna stvar, nisam ima pojma o tome, hvala za info...

14 godina
Xperia P

Nabavih danas ovaj mob pa samo pitanje što se tiče prvog punjenja baterije. Ispraznio sam ga i stavio puniti, sad da ga ostavim preko noći ili ga mogu koristiti odmah?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xperia P

Cestitam na kupovini!!!

Mozes ga koristit, sta vise isprazni ga do kraja, taman da se jos bolje upoznas sa mobitelom.

Posle ga napunis do kraja i nemas brige! :)

0 0 hvala 0
14 godina
Xperia P

Kužim to, ali negdje se preporučava da prvo punjenje traje 8-16 sati...a moj je pun nakon 2 pa ne znam dal da ga ostavim do jutra ili šta..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xperia P

Ako ces od toga moci bolje da spavas onda ga ostavi do jutra, onda ces biti siguran, ali mislim da je sad vec ok! :)

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Skyburn kaže...

Kužim to, ali negdje se preporučava da prvo punjenje traje 8-16 sati...a moj je pun nakon 2 pa ne znam dal da ga ostavim do jutra ili šta..

Inace pise da kad se mobitel napuni do kraja najbolje je jos 1h pricekati pa ga tek onda istekati sa punjaca :)

14 godina
Xperia P

Znam da sam dosadan, ali ima li neka caka sa onom prozirnom trakom na dnu? Ja dobivam samo 3 bijele točkice koje osvjetljavaju funkcijske tipke, uopće nema nikakve boje. Mjenjao sam teme, listao slike i uvijek isto...Jel se treba nešto aktivirati ili sam dobio sheban uređaj?

Oprostite na spamu, upravo pričitah da Xperia P nema boje koje se mjenjanju nego samo bijelu. Ak ništa, heads up budućim kupcima :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 13:17 (Skyburn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Xperia P

ICS dolazi početkom 8. mjeseca.

Ali ne zna se dolazi li tada u Italiju ili globalno?

izvor:http://www.xperiablog.net/2012/07/05/xperia-p-ics-update-landing-in-early-august/

1 0 hvala 0
16 godina
Xperia P

Za one koji imaju problema sa duljinom trajanja baterije preporučam slijedeće:

1. isključiti auto-sync i raditi ručnu sinkronizaciju e-mailova

2. instalirati Battery Booster - odličan program za kontrolu potrošnje

3. obavezno isključiti 'Automatic brightness' i upravljati osvjetljenjem preko 'widgeta' (preporuka za Brightnes Level od CurveFish-a) koristeći 0 % (u uvjetima slabijeg osvjetljenja), 25 % (u uvjetima normalnog osvjetljenja), 75 % (na jakom suncu).

Ovo zadnje je drastično utjecalo na smanjenje potrošnje, barem u mom slučaju, i po prvi put je potrošnja 'Display'-a u 'Battery Usage' pala ispod 60 %.

Novi korisnici i trebali pričekati barem 5-6 dana dok ciklus baterije dostigne puni kapacitet (najlakše ga je prepoznati po tome što mobitel radi sve do 3-4 %, a prije toga se gasi već kod 8-9 % ) prije negoli ocjene da li baterija traje prekratko.

0 0 hvala 1
16 godina

Ova od 2500mAh mi se cini ka standardna kineska muljaza kakve sam zna kupovat po kini i singaporeu... Kupova sam za fotoaparate i nokiu N95, ali nisam se previse usrecia s tim. Da ima 2500mAh ne bi kostala 22$...

Ova od 1500mAh mi i nije neki veliki pomak od ove koju sada imam...

Posla sam mob na servis, kazu da je sve u redu, baterija radi normalno... naplatili mi 40$...

Uglavnom, prodajem ovaj superispravni mobitel, star jedva par mjeseci, u odlicnom stanju, bla bla bla... ili mjenjam za iPhone 4 (isto u dobrom stanju, bez obzira na starost)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 10:40 (mateo).
16 godina
Ovo prvo je prevara, jer ovako mala baterija ne može biti tako velikog kapaciteta. A i sumnjivo je kada netko iz Engleske prodaje kineske jeftinjake. Ovo drugo nema smisla jer baterija u Xperii P nije zamjenjiva pa ni dizajn nije nužno isti kao kod Xperie U (iako bi se to dalo naslutiti po kapacitetu).

IMHO Ako ti baterija u Xperii P nije dovoljna za jedan dan heavy-use-a, onda ti neće pomoć ni kamionski akumulator, a kamoli ove điđe-miđe. B-)
13 godina
Xperia P
ona prva nema ni pola kapaciteta.možda ima 700 mAh.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xperia P
Xperia p nema zamjenjivu bateriju. To znači da je jedino servis može zamijenit, a sumnjam da će ti oni htjet stavit bateriju koja nije original.

0 0 hvala 0
16 godina
Xperia P
Mateo,

Jos uvijek imaš problema sa baterijom na Xperii P?

Meni bez problema traje dva dana laganog korištenja, odnosno jedan dan malo jače uporabe. U airplane modu ne bi trebao trošiti više od par postotaka u 7-8 sati.

S druge strane, ako "maltretiraš" mobitel igranjem neke 3d igre onda memožeš ocekivati trajanje duže od par sati, ali takva je situacija i sa drugim mobitelima.

0 0 hvala 0
15 godina
Xperia P

po postovima od matea cini mi se da on ne igra bas igre

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xperia P
Također nemam problema s baterijom. Ako igram hd igru izdrži do 4 sata. U prosjeku mi traje 15 sati jer nisam non stop na njemu.

Mateo jesi probo onu kalibraciju baterije koju sam objasnio nekoliko postova prije?

0 0 hvala 0
16 godina
Igranje 3D igara je bio samo primjer, ista stvar je i ako stalno surfaš ili imaš uključenu 3G ili WiFi vezu, i sl. Stalno uključen ekran jednostavno "guta" bateriju. Ali ako je smartfon većinu vremena u sleep modu, trošenje baterije ne bi smjelo biti tako značajno. Dok sam radio na iPhone 3GS rijetko bi se dogodilo da bi baterija izdržala puna dva dana, što mi na Xperii P uopće nije problem, iako je u početku baterija trajala samo jedan dan (dok se nije formirala), a uređaj se gasio odmah nakon 9%.
12 godina
Xperia P

xperia p ili arc s ?? ili neki treči u toj kategoriji u tele2

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ja jučer kupila u tele 2 arc s...evo i ovo pišem s nje, mobitel je odličan u svakom pogledu!! Sretno u kupnji.
Bazinga.
12 godina
i4s kaže...
Ja jučer kupila u tele 2 arc s...evo i ovo pišem s nje, mobitel je odličan u svakom pogledu!! Sretno u kupnji.

dali pokrece hd igre max payne , amazing spiderman , minecraft i temple run i kolko mu traje baterija ? {#} i dali se više isplati uzet nego p 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 11:08 (anonymous_Zg).
12 godina
neaktivan
Pokreće...ja sam ga znači upalila jučer oko 2 popodne i ugasio se kad je roso do 0% nede oko 9 navečer, uz konstantno korištenje cijelo popodne...sad sam od jutros na njemu stalno i sad je na 89%.. Bio je pun. Svakako, isplati ga se uzet, ima nadogradnju na ics..ma mobitel je uglavnom za 10!!
Bazinga.
14 godina
neaktivan
anonymous_Zg kaže...

xperia p ili arc s ?? ili neki treči u toj kategoriji u tele2

Xperia P je bolji.

1 Arc S
18 Xperia P
16 godina
Xperia P
Ovo baš i nije najsretnija tema za pitanja ovoga tipa ( ovo je tema o jednom modelu, a ne o usporedbi ), ali Xperia P je ipak noviji model, pa iako Arc S ima SD karticu i bateriju nešto većeg kapaciteta, Xperia P ima dvojezgreni CPU, brži je po sintetičkim testovima, i bolja investicija za budućnost.

2 0 hvala 0
12 godina

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperia P

Dosao sam na ovaj forum jer sam se nadao da videcu iskustva od ljudi koji imaju ovaj mob. ali nakon nekoliko sati provedeni na netu trazeci informacije za baterije odustao sam od kupovini, bar za sada. Po meni izgleda da je neki sofverski bug u pitanju.

WhiteMagic stedi energiju ali samo kada na ekranu je predominantna bjela boja u sprotivnome izgleda da trosi vise energiju.

Sada vidite testove na tweakers.net (http://tweakers.net/reviews/2581/3/sony-xperia-p-witte-magie-accu-zuinigheid-versus-capaciteit.html).

U browsing testu Xperia P je bolja od Xperia Sola za 50tak minuta. Ali u film testu kada su sve ekrane podesene na 250cd/m2 Sola je bolja za 40tak minuta. I sada ono najsimptomaticnije. U testu na telefoniju, nakon 1sat baterija na Sola je opala za 8%, uzimaci u obzir kapacitet na bateriju to znaci da za 1 sat razgovora na Sola trebaju ti 105mAh. Kod P nakon 1 sat razgovora baterija je opala za 18% i uzimaci u obzir kapacitet na bateriju to znaci da za 1 sat razgovora na P trebaju ti 235mAh. Pri tome telefoni su prakticno identicne, sem razlike u RAM-u, ROM-u i ekranu. Vakva drasticna razlika mislim da moze da bude jedino zbog bug-a u softveru koji moze a ili ne mora da bude sredjen u razuman rok. Koliko ja znam do sada Sony nije izdao nikakvo soopstenje po ovo pitanje, ali moze da se ocekuje da bude sredjeno u novi update koji trebalo da izadje u pocetku na avgust.

0 0 hvala 0
16 godina

Hmmm, ne znam što bih ti rekao, prema GSM Areni, gotovo svi ovi telefoni koji su lošiji u trajanju baterije prilikom surfanja od Xperie P prema tweakers.net-u, zapravo imaju kraće trajanje baterije.

U konačnici ti je najbitnije da baterija telefona traje barem jedan dan (cca. 16 sati) kako bi je mogao napuniti preko noći. Ovdje na forumu imaš barem dvojicu (uključujući i mene) kojima baterija Xperie P traje zadovoljavajuće dugo (2 dana umjerenog korištenja, 1 dan jačeg korištenja).

A šo se testova tiče, sve osim mjerenja prilikom surfanja, i u stanju pripravnosti (na stand-by) je praktično besmisleno, gledanje filmova na ovako malom ekranu je ... jeda vrsta mučenja, eventualno ćeš pogledati 3-4 zapisa na YouTube, u trajanju od po 2-3 minute,  dnevno, i to je to, telefon se koristi tako kratko da je to zanemarivo, ako npr. pričaš 300 minuta mjesečno (što nije baš tako malo), to je 10 minuta dnevno, pa po testu tweakers.net.a ispada da će najštedljivija Xperia S potrošiti 1% baterije za 10 min. razgovora, a najrastrošnija Xperia P čitavih 3%, baš i nije neka razlika.

Glavnina trošenja baterije odlazi na surfanje i korištenje aplikacija (igranje i slčino), a tada je utrošak baterije toliko velik da i modeli sa najjačim baterijama ne mogu izdržati čitav dan intezivnog korištenja.

16 godina
neaktivan
Xperia P

Zna li itko može li se koristiti ova zamjenska 2430mAh Baterija, odnosno koliko duže bi trajala ona?

http://www.ebay.com/itm/GOLD-2430MAH-BA700-BATTERY-FOR-SONY-ERICSSON-XPERIA-P-/160830983269?pt=PDA_Accessories&hash=item2572460c65#ht_2414wt_1139

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xperia P

pravo pitanje ti je kolko krace bi trajala ova? to je samo naljepnica na kojoj pise 2430 mAh  i neka kineska kopija zamjenske baterije ispod toga...drz'te se originala i rijesena stvar

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
domac5 kaže...

pravo pitanje ti je kolko krace bi trajala ova? to je samo naljepnica na kojoj pise 2430 mAh  i neka kineska kopija zamjenske baterije ispod toga...drz'te se originala i rijesena stvar

Ludi po netu komentiraju da dobivaju 2-3 sata duže trajanje baterije od originala sa ovom :/ 

IRebic
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice