Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.292.886
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
benkica kaže...

ekipa pozdrav, 

imam molbu ako mi netko od vas strucnjaka moze poblize objasnit u cemu je kvaka sa mojim mobitelom. prilikom odgovora, uzmite u obzir molim vas da sam zensko i da sam plava, pa upute sto da napravim molim po koracima. 

dakle, kupila sam prije mjesec dana ovaj mobitel. odmah sam primjetila da mi strasno puno trosi bateriju koja bi se potrosila vec za nekih 6-7 sati, baterija bi se pregrijavala tako da je mobitel bio kipuc, i po mom misljenju previse se punio oko 4-5 sati od nule do fulla. 

poslala sam ga u servis i vratili su ga za deset dana s objasnjenjem da mu je promijenjena folija zaslona. 

problemi su jos uvijek ostali isti osim sto se vise tako ne pregrijava. ali moram ga puniti svakih 5 sati i jos uvijek ga punim najmanje 4 sata, a na kompu i vise. 

kad idem u onaj preglednik gdje mi pise na sto sve trosi bateriju (ne mogu vam to kopirat jer naravno ne znam), al pise ovako:

zaslon 72%

android os 16%

android sustav 2%

cekanje 2%

evidentno je da prekomjerno trosi zaslon, koji mi je btw. taman, tj. smanjila sam svjetlinu na njemu. 

molim vas ako trebam nesto napraviti sa njim, onda ako mi netko tocno moze napisat po koracima koje aplikacije i koje pothvate moram napravit, ili gdje ga mogu odnjeti da mi se to nesto napravi. 

po meni nekaj s mobom ne štima.. točnije baterijom...jedan dan najmanje bi morala držati, a puniti se oko 1 h (barem je meni tak).

bilo bi super ako imaš nekoga s istim mobom pa da probaš s njegovom/njezinom baterijom..

i odi na play.store i skini aplikaciju CPUSpy, instaliraj, koristi mob neko vrijeme normalno, malo tipkaj, malo ga ostavi na miru, pa javi koliko dugo radi na kojoj frekvenciji ( piše ti deep sleep, 200, 300, 500 i td MHz).

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ Salman V4.2 + Siyah 4.0.1
15 godina

Pozdrav kolege, imam jedno pitanje za vas

Ima li tko iz zagreba, da prodaje S2 do 2200, mas do 2300kn da je u dobrom stanju, da nije izgreban bas i da je display bez ogrebotine?

Zahvaljujem :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Danas mi je stigao MHL adapter i imam problem

Kad ga spojim na TV (Panasonic G30),mobitel se samo počne puniti a slike nema nigdje. 

ROM je Wanam 12.3 sa speedmod k3-30

U čemu bi mogao biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Priključio si punjač na MHL, HDMI na TV, postavio TV na određeni HDMI input? Bilo koji Sammy ROM bi ti trebao radit.

Jel imaš Samsung Appse od Wanama?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina

Sve navedeno je dobro priključeno i odabrano. 

Nisam ništa od dodataka flashao,pa ni Samsung Appse

16 godina
neaktivan

Eto, flashaj ih i trebalo bi ti radit.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Proradilo je nakon što sam stavio Samsung Appse.
Pa ako će netko imati isti problem da zna kako ga rijesiti.
17 godina
neaktivan
benkica kaže...

ekipa pozdrav, 

imam molbu ako mi netko od vas strucnjaka moze poblize objasnit u cemu je kvaka sa mojim mobitelom. prilikom odgovora, uzmite u obzir molim vas da sam zensko i da sam plava, pa upute sto da napravim molim po koracima. 

dakle, kupila sam prije mjesec dana ovaj mobitel. odmah sam primjetila da mi strasno puno trosi bateriju koja bi se potrosila vec za nekih 6-7 sati, baterija bi se pregrijavala tako da je mobitel bio kipuc, i po mom misljenju previse se punio oko 4-5 sati od nule do fulla. 

...

Probaj izvaditi SIM karticu na neko vrijeme, recimo preko noći, i vidi ima li razlike.

16 godina
neaktivan

Skini BetterBatteryStats, pusti jedan dan i vidi što jede bateriju, mislim da znam što je, ali prvo neka vidimo ovako.

17 godina
odjavljen

Dok sam radio, baterija mi je trajala po 3 dana (uz 4h screen-on, svjetlina na dimm/25%) uz push mail i sync vremena (1h) od 6:00-22:00 svaki dan, pri čemu je mobitel bio spojen na 2G mobilni od 6:00 do 17:00 a ostalo wifi. Preko noći sve pogašeno... Nažalost nemam screenshot ali nemam šta lagati...

Evo screenshotovi od današnjeg stanja... Puno igranja uz dimm (minimalna svjetlina ekrana)

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || For what is living if you've already dead?

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Dok sam radio, baterija mi je trajala po 3 dana (uz 4h screen-on, svjetlina na dimm/25%) uz push mail i sync vremena (1h) od 6:00-22:00 svaki dan, pri čemu je mobitel bio spojen na 2G mobilni od 6:00 do 17:00 a ostalo wifi. Preko noći sve pogašeno... Nažalost nemam screenshot ali nemam šta lagati...

Evo screenshotovi od današnjeg stanja... Puno igranja uz dimm (minimalna svjetlina ekrana)

Da,ali nisi naveo s kojom baterijom -zar ne,ako je ova iz potpisa i moguće je naravno !

Galaxy S2 4.0.4 WanamLite 12.4-stock- XWLPU-Siyah-4.1.2
13 godina
neaktivan

Ako netko želi neka proba apk. RebootMenu bez potrebe za držanjem kombinacije tipki.

Recovery i Download mod za ovaj mobitel je potreban.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
robijan kaže...
Kordy kaže...

Da,ali nisi naveo s kojom baterijom -zar ne,ako je ova iz potpisa i moguće je naravno !

Naravno da je {#}

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || For what is living if you've already dead?
17 godina
neaktivan

Evo ovakva mi poruka dođe. Inst sam najnoviji flash, dok sam bio na androidu 2.4 bilo je sve ok, od kad sam na 4.0 nece i nece. Imam wanam lite, te tu str uvijek pokrenem kao da sam na kompu, tako da mozda bi u tome bio problem mada nevjerujem.

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 20:23 (Pačo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pačo kaže...

Evo ovakva mi poruka dođe. Inst sam najnoviji flash, dok sam bio na androidu 2.4 bilo je sve ok, od kad sam na 4.0 nece i nece. Imam wanam lite, te tu str uvijek pokrenem kao da sam na kompu, tako da mozda bi u tome bio problem mada nevjerujem.

Sory ako nisam u toku od ranije ali : 

šta pjesnik hoće reći ?

17 godina
neaktivan

Pjesnik je htio reći da iako sam preporukom sa ovog foruma instalirao najnoviji flash 11.1, na androidu 4.0.4 WanamLite, koji nema više mogućnosti za nadogradnju flasha, nisam u mogućnosti gledati flash video na zaslonu svoga mobitela. eto. sada me zanima kako ste vi koji možete gledati, to napravili.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 20:27 (Pačo).

0 0 hvala 0
17 godina

Vjerojatno gledas u krivom browseru (npr. Chromeu) koji nema podrsku za Flash.

Instaliraj npr. Maxthon, Firefox, Operu (mobile) ili jednostavno otvori na stock browseru.

Btw prebacio sam se na CM10 Nightly http://www.get.cm/?device=i9100 {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

jel itko od vas posjeduje kakav stalak za S2? npr za duže snimanje mobom jednog te istog kadra, u ovom slučaju sastavljanja kompjutera uz time lapse...

prepičkavanje, staklenkom ajvara, ljudi koji pišu komentare poput LOL
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
parizer kaže...

Vjerojatno gledas u krivom browseru (npr. Chromeu) koji nema podrsku za Flash.

Instaliraj npr. Maxthon, Firefox, Operu (mobile) ili jednostavno otvori na stock browseru.

Btw prebacio sam se na CM10 Nightly http://www.get.cm/?device=i9100 {#}

fkn Chrome... stavio operu sad šljaka...hvala majstore :)

13 godina
neaktivan

BULP7 da li ja na wanam 12,4 mogu stavim ovaj modem 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Delfinster kaže...

BULP7 da li ja na wanam 12,4 mogu stavim ovaj modem 

Ja sam bio probao i puno češće mi je mob. bez signala ostajao a s ovim ne sjecam se dali mi je jednom dva puta na pocetku kad sam flashao otkad je izasao 12.4 i to sekundu dvije i vrati sam bez restarta. i mene zanima dali za t-com ima i koji bi modem bio bolji.

14 godina

što se tiče stalka, hmm... ovaj ili ovaj?

1 prvi
5 drugi
prepičkavanje, staklenkom ajvara, ljudi koji pišu komentare poput LOL
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 19:12 (kuleee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

dali bi netko mjenjao S2 crni za S2 bijeli? :P moj je star 8 mj., ja sam drugi vlasnik, prvi se nije baš brinuo o njemu tak da ima pokoju crticu na stražnjem dijelu i jednu na ekranu. Od kad je kod mene naravno da ima screen prot. i stražnju maskicu. Ima garanciju u vipu, ali ja sam ga rootao na CM9. Jedini razlog zašto bi ga mjenjao je taj što je bijele boje, na prvu mi se činila bijela puno ljepša, ali polako sad počeo uviđati svoju grešku :D 

stvarno s mobom je sve ok, jedini razloog je boja... slike moba šaljem na mail ak nekog zanima, naravno isto bi bilo poželjno od druge strane

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav htio bih vratit softver na 2.3.3 kako bi ponistio cunter s usb jigom, posto planiram prodavati uredjaj a ima jos garanciju godinu i nesto u vipu. Molio bih dobru dusu da odvoji par minuta vremena i napise kako najbezbolnije da rijesim. Promjenio sam dosta romova uglavnom sam instalirao iz recovery-a s opcijom install from sd cardi odradi svoje restarta i amen. Jeli moguce da skinem orginalni softver 2.3.3 prebacim ga na mob i instaliram kao i ostale romove. I ako je ima netko link gdje se nalaze orginalne verzije softvera. Kasnije ga onda samo bubnem preko kiesa za nadogradnju na zadnju verziju ili? Malo sam skeptican oko svega jel se spusta verzija na niže pa bih htio provjeriti jel nezelim zbrickat telefon. Hvala jos jednom .

WanamLite Rom V12.3, Siyah-v4.0.1

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

pozdrav htio bih vratit softver na 2.3.3 kako bi ponistio cunter s usb jigom, posto planiram prodavati uredjaj a ima jos garanciju godinu i nesto u vipu. Molio bih dobru dusu da odvoji par minuta vremena i napise kako najbezbolnije da rijesim. Promjenio sam dosta romova uglavnom sam instalirao iz recovery-a s opcijom install from sd cardi odradi svoje restarta i amen. Jeli moguce da skinem orginalni softver 2.3.3 prebacim ga na mob i instaliram kao i ostale romove. I ako je ima netko link gdje se nalaze orginalne verzije softvera. Kasnije ga onda samo bubnem preko kiesa za nadogradnju na zadnju verziju ili? Malo sam skeptican oko svega jel se spusta verzija na niže pa bih htio provjeriti jel nezelim zbrickat telefon. Hvala jos jednom .

sa sammobile skini vipov rom flash preko odinai nemas sta brickat, ali napravi dobar backup radi imei i efs foldera predostroznisti rafi ako do sada ti vec nidi shebao kao neki. Nadam se da ne grijesim jer ja dsm vrscao nekoliko

14 godina
neaktivan
robijan kaže...

sa sammobile skini vipov rom flash preko odinai nemas sta brickat, ali napravi dobar backup radi imei i efs foldera predostroznisti rafi ako do sada ti vec nidi shebao kao neki. Nadam se da ne grijesim jer ja dsm vrscao nekoliko

znaci potreban je backup.... mislio sam da je to s imei bio s verzijom 4.0.4 na nekim romovima. kako s kenelom dali moram i njega pripadajuceg naci kad idem preko odina ili?

p.s na sammobile mi pod najstariji nudi 2.3.5 nema starijeg.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 20:32 (tommek10).
14 godina
protjeran

Firmware na Samiju sadrzi i rom i kernel u iednom, samo flesni.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa wanam 12.3je 4.0.4 zar ne i nema veze skini bilo koji vipov sve je tu pa onda napravi s kiesom na ics ili mozes i ics vipov odmah skinuti sve te preko odina napravis     Sory 12.3 nije vec 12.4 i jos bolje skini odmah ics i flash preko odina.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 8:48 (robijan).
14 godina
neaktivan
robijan kaže...

Pa wanam 12.3je 4.0.4 zar ne i nema veze skini bilo koji vipov sve je tu pa onda napravi s kiesom na ics ili mozes i ics vipov odmah skinuti sve te preko odina napravis     Sory 12.3 nije vec 12.4 i jos bolje skini odmah ics i flash preko odina.....

sad sam se pogubio totalno :-/

14 godina
neaktivan
Sory, sa samya skini koji bilo vipov i flas odin nemas sta kontat drugo. ne mozes nista smrdat,prije toga jigom obrisi counter backupiraj imei i efs. To je to,ako budes isao s GB tj.2.3.5 ili manji tada kiesom nadogradi na ICS.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice