Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.293.445
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ubija me u pojam mobitel od kad sam instalirao ICS. Ne mogu vjerovat koliko je loš taj Samsungov ROM. Koliko retardiran moraš bit da ti promaknu takvi problemi tokom quality testiranja? Pazi ovo...ako u imeniku imaš nekog zapisanog bez country koda (bez +385) mobitel ti neće ispisat ime te osobe kad te zove. Jednostavno ne kuži da je to isti broj. Kad se prvi put desilo ja gledam i ne mogu vjerovat. 

Nakon toga sam zaključio da moram jednostavno loadat novi ROM. S obzirom da nemam pojma o tome imam par pitanja.

1. Jel može preporuka za stock android ICS sa što manje bugova ili mi je najsigurnije instalirat Cyanogen mod 9? 

2. Jeli instalacija roma stvarno jednostavna kao što je prikazano u ovom videu?

3. Jel moram mijenjat i kernel ili je ovaj stock dobar? 

4. Koji mi je najbolji način za bekapirat trenutni sadržaj? Mislim da se to može sa Kiesom ali od kada sam instalirao ICS Kies stalno nešto serucka. Već par dana ne mogu spojit mob. 

Puno hvala svima! Nisam imao namjeru trošit vrijeme na ovo ali debili iz Samsunga mi nisu ostavili previše alternativa....

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam najnoviji cyanogenmod na mobu,znaci od danas...u zadnje vrijeme mi se nekoliko puta u danu ugasi mob sam od sebe..neznam u cemu je problem,sad sam stavio novu verziju pa cemo vidit oce se sada gasiti..al svejedno,daj mi recite jel radim ja nest krivo prilikom instaliranja nove verzije :D
znaci kad izadje nova verzija,pokusam ga instalirati preko rom menagera i uvijek mi izbaci mrtvog androida i da je instalacija prekinuta,i onda odem ručno na instal zip from internal card..i wipe cache i wipe dalvik cache..i to je to,i uglavnom ne vidim neke značajne promjene. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
duude88 kaže...

Ubija me u pojam mobitel od kad sam instalirao ICS. Ne mogu vjerovat koliko je loš taj Samsungov ROM. Koliko retardiran moraš bit da ti promaknu takvi problemi tokom quality testiranja? Pazi ovo...ako u imeniku imaš nekog zapisanog bez country koda (bez +385) mobitel ti neće ispisat ime te osobe kad te zove. Jednostavno ne kuži da je to isti broj. Kad se prvi put desilo ja gledam i ne mogu vjerovat. 

Nakon toga sam zaključio da moram jednostavno loadat novi ROM. S obzirom da nemam pojma o tome imam par pitanja.

1. Jel može preporuka za stock android ICS sa što manje bugova ili mi je najsigurnije instalirat Cyanogen mod 9? 

4. Koji mi je najbolji način za bekapirat trenutni sadržaj? Mislim da se to može sa Kiesom ali od kada sam instalirao ICS Kies stalno nešto serucka. Već par dana ne mogu spojit mob. 

Puno hvala svima! Nisam imao namjeru trošit vrijeme na ovo ali debili iz Samsunga mi nisu ostavili previše alternativa....

Jesi rootan? Ako da,Titanium Backup-om napraviš backup svojih aplikacija (nemoj sistemske!), a sa MyBackup Pro-m ja npr radim backup poruka,bookmarka,playlista itd... Kontakte backupiram na google account. Nakon toga (oko si rootan,trk u CWM i napravi full wipe -data,cache,dalvik)

Skini zadnji dostupni rom odavde (LPG) i pripadajući rootani kernel,pa preko Odina flashas prvo ROM,pa onda kernel i poslije vratiš svoje aplikacije i ostalo pomoću programa s kojima si napravio backup.

LPG je daleko bolji i stabilniji ROM od bilo čega što je službeno dostupno u HR preko Kiesa.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
15 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...

Jesi rootan? Ako da,Titanium Backup-om napraviš backup svojih aplikacija (nemoj sistemske!), a sa MyBackup Pro-m ja npr radim backup poruka,bookmarka,playlista itd... Kontakte backupiram na google account. Nakon toga (oko si rootan,trk u CWM i napravi full wipe -data,cache,dalvik)

Skini zadnji dostupni rom odavde (LPG) i pripadajući rootani kernel,pa preko Odina flashas prvo ROM,pa onda kernel i poslije vratiš svoje aplikacije i ostalo pomoću programa s kojima si napravio backup.

LPG je daleko bolji i stabilniji ROM od bilo čega što je službeno dostupno u HR preko Kiesa.

Ne, nije rootan. Mislio sam loadat odmah rootan ROM, pročitao sam da je to moguće sa S2. Dosta toga (mail, kontakti, poruke) mi se bekapira na Gmail, ali maloprije sam svejedno još jednom bekapirao sa Kiesom (proradio je nakon par restartanja). 

17 godina
Šef kaže...

Itko flashao Siyah 3.3.1? 

Ili je mozda bolje ostat na starijoj verziji (kojoj)?

Ako nisi probao Abyss kernel do sada...

Imam kombinaciju u potpisu

Galaxy S2 @ WanamLite 12, Abyss kernel 1.2U
14 godina
neaktivan
duude88 kaže...

stabilan room ali tražim kombinaciju s kojim kernelom, bio na siyah sada pokušavam speedmod( potrošnja baterije u pitanju)

Galaxy S2 WanamLite 12-stock- XXLP9, SiyahKernel v3.0.33
15 godina
neaktivan
duude88 kaže...

Ne, nije rootan. Mislio sam loadat odmah rootan ROM, pročitao sam da je to moguće sa S2. Dosta toga (mail, kontakti, poruke) mi se bekapira na Gmail, ali maloprije sam svejedno još jednom bekapirao sa Kiesom (proradio je nakon par restartanja). 

Pa onda flashaj ROM i rootani kernel za taj rom sa ove gore stranice i dobit ćeš root. Ali slijedi upute na toj stranici da prije flashanja izbrišeš data/factory reset i cache,tako da flashaš ROM na "prazan" mobitel i time izbjegneš poslije potencijalne probleme. Imaš tamo upute za sve,čak i Odin za skinut,a ako ti neće skinuti od tamo ROM odi na Sammobile.com pa skini zadnji LPG rom.

15 godina
neaktivan
robijan kaže...

stabilan room ali tražim kombinaciju s kojim kernelom, bio na siyah sada pokušavam speedmod( potrošnja baterije u pitanju)

Nisam ni ja imao problema na Gingerbreadu, sve je super radilo. Kada te nazovu cura, tata i best frend a ne prikaže se ime - nešto nije u redu. Trenutno se skida ROM kojeg je DwightSchrute predložio. Pročitao sam malo komentare i čini se super. Mislim da je to baš ono što tražim! 

Se može on instalirat na ne-rootan mobitel? Ako ne može vidim da ima uputa za rootanje na linku koji mi je dao. 

15 godina
neaktivan
duude88 kaže...

Nisam ni ja imao problema na Gingerbreadu, sve je super radilo. Kada te nazovu cura, tata i best frend a ne prikaže se ime - nešto nije u redu. Trenutno se skida ROM kojeg je DwightSchrute predložio. Pročitao sam malo komentare i čini se super. Mislim da je to baš ono što tražim! 

Se može on instalirat na ne-rootan mobitel? Ako ne može vidim da ima uputa za rootanje na linku koji mi je dao. 

Ma može se Odinom instalirat na šta god hoćeš,GB,ICS,rootani,nerootani,samo wipe,pa flashaj ROM i poslije toga flashni kernel i imat ćeš bolji ROM. Dobit ćeš i žuti trokut koji ti se pojavi kod bootanja,al se ne brini,nije to ništa a i da se ukloniti.

14 godina
neaktivan
parizer kaže...
Šef kaže...

Itko flashao Siyah 3.3.1? 

Ili je mozda bolje ostat na starijoj verziji (kojoj)?

Ako nisi probao Abyss kernel do sada...

Imam kombinaciju u potpisu

gledam ovo što predlažeš za abyss kernel ne mogu nći dobar link za skinuti možeš li dati

15 godina
neaktivan

Imam problem. Probao sam flashati CM9 po uputama iz buga i radio je jedan dan dok nisam nešto zeznuo sa avastom. nije uopče htio bootati u recovery i normalno, samo u download.

To sam riješio flashnjem na stari officiall ICS ROM.

I sad imam taj problem da kad želim ponovo flashati Siyah kernel za ponovnu instalaciju CM9 odin uvjek faila osim ako tijekom "SetupConnection" ne odspojim mob i nazad ga spojim.

Onda dovrši flash ali kad bootam telefon prvo se pojavi Samsung splash pa onda Siyah kernel logo i na tome stoji dok ne izvadim bateriju.

Kad bootam u recovery samo se dva puta pojavi Samsungov splash screen sa uskličnikom i na drugom zapne i tako stoji.

0 0 hvala 0
17 godina
robijan kaže...

gledam ovo što predlažeš za abyss kernel ne mogu nći dobar link za skinuti možeš li dati

Nikakako da mi stavi link, uvijek javlja nedozvoljeni html kod. Glupi bug forum.

Googlaj Abyss kernel. Prvi link bi te trebao odvesti na .it stranicu. Odmah ispod naslova imas mediafire link...

Galaxy S2 @ WanamLite 12, Abyss kernel 1.2U
14 godina
neaktivan
parizer kaže...
robijan kaže...

Nikakako da mi stavi link, uvijek javlja nedozvoljeni html kod. Glupi bug forum.

Googlaj Abyss kernel. Prvi link bi te trebao odvesti na .it stranicu. Odmah ispod naslova imas mediafire link...

pa da i to sam i proba i nije mi dao skinuti sada je :  http://www.mediafire.com/?e12he5ea634t6t7

14 godina
neaktivan
robijan kaže...
parizer kaže...
robijan kaže...

pa da i to sam i proba i nije mi dao skinuti sada je :  http://www.mediafire.com/?e12he5ea634t6t7

i tebi je ova kombinacija duže gore ! Koliko ti izdrži baterija uz koliko razgovora i zaslon ili neka potrošnja kakva ti je da se mogu usporediti !

14 godina
neaktivan
parizer kaže...
robijan kaže...

flasho ga jel imaš kakve preporuke za neke posebne postavke u njemu ili podešenja

Galaxy S2 WanamLite 12-stock- XXLP9, Abis 1.2 U
14 godina
neaktivan

ja sam trenutno zadovoljan s baterijom.... nakon izmjena kernela i romova ovo mi se pokazalo najjbolja kombinacija. i još jedan veliki plus je sto je grijanje svedeno na minimum, cak je i wifi signal pojacan cini mi se. uglavnom moje tople preporuke. siyah v 3.2.6.4& wanam v11.7

Galaxy S2 WanamLite 11.5 DXLP9, SiyahKernel v3.2.6.4

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
tommek10 kaže...

ja sam trenutno zadovoljan s baterijom.... nakon izmjena kernela i romova ovo mi se pokazalo najjbolja kombinacija. i još jedan veliki plus je sto je grijanje svedeno na minimum, cak je i wifi signal pojacan cini mi se. uglavnom moje tople preporuke. siyah v 3.2.6.4& wanam v11.7

Sa ovakvim korištenjem bi na GB-u dobio 5 dana...

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
15 godina
neaktivan
WooddieBone kaže...

Imam problem. Probao sam flashati CM9 po uputama iz buga i radio je jedan dan dok nisam nešto zeznuo sa avastom. nije uopče htio bootati u recovery i normalno, samo u download.

To sam riješio flashnjem na stari officiall ICS ROM.

I sad imam taj problem da kad želim ponovo flashati Siyah kernel za ponovnu instalaciju CM9 odin uvjek faila osim ako tijekom "SetupConnection" ne odspojim mob i nazad ga spojim.

Onda dovrši flash ali kad bootam telefon prvo se pojavi Samsung splash pa onda Siyah kernel logo i na tome stoji dok ne izvadim bateriju.

Kad bootam u recovery samo se dva puta pojavi Samsungov splash screen sa uskličnikom i na drugom zapne i tako stoji.

Ima neko da zna rješenje?

17 godina
moderator
WooddieBone kaže...

Pa više ideja: jesi li uključio USB debugging prije flashanja Siyaha? Možda ti se Siyah nije dobro skinuo, jesi li ga probao ponovo downloadati? Jesi li isključio Kies prije korištenja Odina (ne smije biti aktivan među sistemskim procesima)? Možeš probati flashati SpeedMod K3-20 umjesto Siyaha, na isti način kako si flashao Siyah (dakle preko Odina). Imaš ga za skinuti ovdje. Napominjem da SpeedMod ide samo na Samsungove ROM-ove!

Selling doors, door to door.
14 godina
neaktivan

Uletavam ko padobranac, no nema veze :D

Evo par kratkih i jasnih pitanja :)

1. Dali je moguce otkljucat Galaxy S2 na sve mreze ili VIP prek one app iz play store "galaxy unlock" te dali je za to potreban rootan S2 ?

2. Dali je stigao sluzbeni ICS za S2 ?

Hvala :)

WHY SO SERIOUS ??
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 15:24 (fakEEE).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
fakEEE kaže...

1. Dali je moguce otkljucat Galaxy S2 na sve mreze ili VIP prek one app iz play store galaxy unlock te dali je za to potreban rootan S2 ?

1. Moguće je ali treba root

2. Izašao je već davno

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...
fakEEE kaže...

1. Dali je moguce otkljucat Galaxy S2 na sve mreze ili VIP prek one app iz play store galaxy unlock te dali je za to potreban rootan S2 ?

2. Izašao je već davno

E to je to, hvala :)

A jel bolje na ICS il je na Ginger bolje ? Kakvo je stanje s baterijom ? Dali je ostao TW 4,0 il ? 

Nisam pratio S2 temu dosad, pa eto nes skroz banalno pitam vjerojatno :)

WHY SO SERIOUS ??
15 godina
neaktivan

jel se ikome gasi s2 konstantno???? meni malo malooo... ludim vec -.-

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
fakEEE kaže...
Kordy kaže...
fakEEE kaže...

2. Izašao je već davno

E to je to, hvala :)

A jel bolje na ICS il je na Ginger bolje ? Kakvo je stanje s baterijom ? Dali je ostao TW 4,0 il ? 

Nisam pratio S2 temu dosad, pa eto nes skroz banalno pitam vjerojatno :)

Zavisi... i GB i ICS imaju svoje prednosti/nedostatke. Po meni je na ICS-u baterija lošija, ostao je TW 4 ali već možeš skinuti TW 5 launcher i aplikacije od novog Galaxy-a.

slavonac89 kaže...

jel se ikome gasi s2 konstantno???? meni malo malooo... ludim vec -.-

Nikad...

15 godina
neaktivan

Ostao je TW 4.0, ali je dosta izmjenjen. Po meni na bolje.

14 godina
neaktivan

E to me zanima, te razlike u izgledu koje su se desile s obzirom na TW u Gingeru i ICSu !

Jel ima negdje neki video direktan di se mogu vidjet kaj je izmjenjeno / ostalo nepromjenjeno ?

EDIT : A u brzini pokretanja aplikacija, jel brzi Ginger il ICS il su bas jednaki ?

WHY SO SERIOUS ??
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 16:03 (fakEEE).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Davor kaže...
WooddieBone kaže...

Pa više ideja: jesi li uključio USB debugging prije flashanja Siyaha? Možda ti se Siyah nije dobro skinuo, jesi li ga probao ponovo downloadati? Jesi li isključio Kies prije korištenja Odina (ne smije biti aktivan među sistemskim procesima)? Možeš probati flashati SpeedMod K3-20 umjesto Siyaha, na isti način kako si flashao Siyah (dakle preko Odina). Imaš ga za skinuti ovdje. Napominjem da SpeedMod ide samo na Samsungove ROM-ove!

Debugging je bio uključen isto kao i unknown sources. Kies sam potpuno isključio u task manageru, a isprobao sam razne verzije Siyaha.

Probao sam upravo ovaj SpeedMod, ali ista stvar se događa.

Neznam kakve ovo veze ima, ali kad odem u official recovery i odem pod install zip from SD nedaje mi nikoju opciju i kaže da nemože mountati SD.

15 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

E to me zanima, te razlike u izgledu koje su se desile s obzirom na TW u Gingeru i ICSu !

Jel ima negdje neki video direktan di se mogu vidjet kaj je izmjenjeno / ostalo nepromjenjeno ?

EDIT : A u brzini pokretanja aplikacija, jel brzi Ginger il ICS il su bas jednaki ?

U brzini pokretanja je bolji ICS definitivno i bez rasprave.

I cijeli UI je brži.

15 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...

Ma može se Odinom instalirat na šta god hoćeš,GB,ICS,rootani,nerootani,samo wipe,pa flashaj ROM i poslije toga flashni kernel i imat ćeš bolji ROM. Dobit ćeš i žuti trokut koji ti se pojavi kod bootanja,al se ne brini,nije to ništa a i da se ukloniti.

Instalirao sam ROM koji si mi predložio i sada je puno bolje (barem se tako čini). Problem sa tel. brojevima riješen a WiFi i bateriju ćemo vidjeti kroz par dana. Iskreno, iznenadio sam se koliko je lagano staviti gore novi ROM. Kolko vidim sa ROM Managerom je još lakše! 

Sve u svemu, puuuuno hvala na pomoći. 

PS: Stock ICS mi se puno više sviđa nego Samsungov TW, koji stock ICS ROM ti preporučaš (te koji Kernel)? WanamLite, Ressurection Remix, neki drugi?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 18:39 (duude88).
17 godina
neaktivan

Pozdrav ekipo Galaxy S2 mi zadaje puno problema i nakon dolaska sa servisa! Dakle stvar je u tome da se onako divljački zagrije a najbolje je što s njim u to vrijeme ne radim ništa,niti nemam nekih aplikacija koje sad u pozadini nešto non stop rade. Grije se najviše u predijelu gdje je stražnja kamera al jednostavno pređe na cijeli mobitel! Uglavnom pocucla cijelu bateriju tada pa se sam ugasi,a ako bas izgubim zivce ga ugasim dok se malo ne ohladi i onda sve normalno radi. Imam identičnih problema i uz to punjač također se jako pregrijava i usput mi i mob grije... recimo danas bio sam na internetu nakon što se napunio do kraja i baterija mi trajala sat i pol, mob se ugrijao na nekih cak 53 stupnja kako je kazala aplikacija, te pri kraju baterije ekran je počeo titrat isto kao sto stare televizije dobivaju one crte i mjesa se jaca i slabija svijetlina ekrana(Prije servisiranja takva titranja se nisu dešavala, PS: nakon sta padne ispod 4% baterije se to dešava)!!! Da ne pričam kako prilikom punjenja nesmijem ni pomislit i otic na internet jer u roku od 15minuta se ugrije jako iako ima puta kada ga koristim jer mi je potrebno... Baterija se ponekad umjesto da pada postotak, postotak se diže (to bi trebao biti problem sa softwerom)  ZBog tih problema bio mi je na popravku posto imam još garancije i promjenili su samo usb utor i softver stavili umjesto Gingerbrida 2.3.3 stavili 2.3.5  sto me nije odusevilo!! I često se restarta softwer sam od sebe...

I SAD RAZMIŠLJAM kako bi pokušao kupit novu bateriju i punjač te odjebat garanciju i ubacit svoj neki softwer koji je najbolji i najpreopručljiviji!!

AKO IMA NEKO IKAKVIH SAVJETA ILI RIJEŠENJA BIO BI MU JAKO ZAHVALAN!!! HVALA UNAPRIJED :)

čvengi

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice