Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.292.852
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Još malo {#}

Samsung Galaxy SII GT-I9100 crew :)
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bok, molim za savijet, koji kernel uz Ressurection ROM?

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
sudy_freak kaže...

Btw. ovo je odjeknulo:

"ATTENTION:

We've contacted Samsung about the problem where performing a mmc erase could hardbrick your phone (i9100, i9100g, n7000, m250) if it's having a faulty emmc chip (MAG4FA, VYL00M, and KYL00M with firmware revision 0x19).

They're working as hard as possible on a clean solution which will be ready soon.

Please be patient and try to not flash any leaked kernels or kernels based on sources where MMC_CAP_ERASE is present.

Ja po tome spadam u neku unknown kategoriju.. Kod mene je type: VIS00M, a Revision: 0x9..

Samo da ponovim razmisljanje, ako netko slucajno zna odgovor: Malo sad razmisljam, posto RGUI i WIUI i MIUI svi imaju identicnu bazu, jel se moze s RGUI-a recimo napraviti backup one aplikacije monitor za net promet, i restorat ju na WIUI-u? I dali je uopce pametno raditi backup te apk pa je restorati, bilo to sa WIUI-a na WIUI, ili s RGUI na WIUI..  

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 14:15 (majdo).
14 godina
majdo kaže...

Samo da ponovim razmisljanje, ako netko slucajno zna odgovor: Malo sad razmisljam, posto RGUI i WIUI i MIUI svi imaju identicnu bazu, jel se moze s RGUI-a recimo napraviti backup one aplikacije monitor za net promet, i restorat ju na WIUI-u? I dali je uopce pametno raditi backup te apk pa je restorati, bilo to sa WIUI-a na WIUI, ili s RGUI na WIUI..  

1. Instaliraj si DarkyOTA (Alliance) s Play-a. 
  2. Pokreni ju s Root permision
  3. Uninstall System Apps
  4. Nađi taj monitor, i obriši ga.
  5. Obrisane aplikacije ti se spremaju na masovnu memoriju u mapu "Alliance".
  6. Nakon instalacije ROM-a kojeg želiš,pronađi tu Monitor.apk (ili kako li je već) i instaliraj.
13 godina
sudy_freak kaže...
majdo kaže...

1. Instaliraj si DarkyOTA (Alliance) s Play-a. 
  2. Pokreni ju s Root permision
  3. Uninstall System Apps
  4. Nađi taj monitor, i obriši ga.
  5. Obrisane aplikacije ti se spremaju na masovnu memoriju u mapu "Alliance".
  6. Nakon instalacije ROM-a kojeg želiš,pronađi tu Monitor.apk (ili kako li je već) i instaliraj.

Znaci to vec prakticki odmah mogu napraviti, obrisati je i flashnem gore neki drugi ROM, i ponovno ju instaliram i to je to, podatci od koristenja mobilnog neta bi mi trebali biti unutar aplikacije, ili prvo trebam backup sa titaniumom, pa onda sve ovo sto si mi naveo? 

14 godina

A tebi je bitno da ostanu podatci?
A onda u tom slučaju ne znam, probaj tak s Titaniumom.

Btw. nikako da stave MIUI {#} 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 15:49 (sudy_freak).
13 godina
sudy_freak kaže...

A tebi je bitno da ostanu podatci?
A onda u tom slučaju ne znam, probaj tak s Titaniumom.

Btw. nikako da stave MIUI {#} 

Dada, probo bi ako je ikako moguce da ostanu, jer jucer sam se prebacio na onu novu tarifu od T-mobilea, Extra total +S i opcija Flat za neograniceno prema svim mrezama, i po najbrzoj mogucoj brzini imam mogucnost koristenja 512 MB, sve iza toga je brzina od 64 kbps.. Pa onda cisto da imam ovako okvirno koliko sam potrosio, i koliko mi ostane do kraja svaki mj, zato pitam za backup..

Probat cu s Titaniumom, pa vidjeti, jer koristio bi taj monitor posto mi se bas svidja.. A ako nis, ima na marketu aplikacija koji mjere i pozive i poruke i net, pa cu jednju od njih koristiti.. Nebitno koju.. 

Ni ja ga ne mogu docekati.. {#} 

14 godina
majdo kaže...

Ni ja ga ne mogu docekati.. {#} 

DIRECT {#}

14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

evo ja sam upravo stavio ressurection rom + najnovji siyah u kombi,javim dojmove za par dana,baterija i svakodnevno koristenje

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Shaka111 kaže...

evo ja sam upravo stavio ressurection rom + najnovji siyah u kombi,javim dojmove za par dana,baterija i svakodnevno koristenje

Tebe nisam viđao u ovoj našoj temi {#}

Dobrodošao {#}

14 godina

Par kratkih utisaka o MIUI-u 2.6.8:

• Settings > About Phone > Status = FC!
  • U Settings je ubačen Settings (xD) koji je znan kao Galaxy S2 settings (postavke profila zaslona, štednje baterije)
  • LPB sada ima Delay in secs settings (kao GB verzije)
  • Teme još uvijek ne rade kako bi trebale.
  • Task manager su sredili tako što su napisali da je dostupno 1024 MB RAM-a što je nemoguće, xD
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
sudy_freak kaže...

Par kratkih utisaka o MIUI-u 2.6.8:

• Settings > About Phone > Status = FC!
  • U Settings je ubačen Settings (xD) koji je znan kao Galaxy S2 settings (postavke profila zaslona, štednje baterije)
  • LPB sada ima Delay in secs settings (kao GB verzije)
  • Teme još uvijek ne rade kako bi trebale.
  • Task manager su sredili tako što su napisali da je dostupno 1024 MB RAM-a što je nemoguće, xD

Moram priznati da sam pomalo razocaran s novom verzijom, sacekat cu da vidim WIUI kad izadje kako ce sve to funkcionirati.. U najgorem slucaju stavit cu ili GB WIUI ili Adyscorpiusov GB MIUI, i morat cu biti zadovoljan s tim naredna 2 mjeseca, ako ne bude sve vise manje na ICS-u ispeglano do kraja mjeseca dok ne krenem u sezonu..

16 godina

Ja sam valjda jedini koji je na Paranoidu ovdje, koristim skoro sve u phone modu, nekolicinu stvari u tablet modu (settingse recimo) ali rom je izuzetno fluidan i baterijom sam zadovoljan ;)

šumski put je bio ravan.
13 godina
neaktivan

Ugl, neda mi se citat prethodne postove pa ako ima koja dobra dusa da mi kaze sto bi bilo pametno napraviti.

Dakle galaxy s2 se onako divljački zagrije a najbolje je što s njim u to vrijeme ne radim ništa,niti nemam nekih aplikacija koje sad u pozadini nešto non stop rade.

U prvih mozda mjesec i pol otkako sam ga dobio se nije ništa pojavljivalo a od tad svaki tjedan negdje 2 puta se pregrije.

Grije se najviše u predijelu gdje je prednja kamera.

Uglavnom pocucla cijelu bateriju tada pa se sam ugasi,a ako bas izgubim zivce ga ugasim dok se malo ne ohladi i onda sve normalno radi.

Prije updatea na ICS bi se svaki puta srcashalo sve i izgubio bi signal od mreže i trebao bih ga ugasit,sada signal mreze ostaje i kada je usijan.

Citao sam malo o ovome i izgleda da je jako čest kod galaxya s2,ali nisam tocno shvatio u čemu je fora i kako je ispraviti (nova baterija?),pa ako je netko zna kako bi mogao ovaj problem riješit neka iznese prijedlog. :)

0 0 hvala 0
14 godina
CovjekToplomjer kaže...

Ugl, neda mi se citat prethodne postove pa ako ima koja dobra dusa da mi kaze sto bi bilo pametno napraviti.

Dakle galaxy s2 se onako divljački zagrije a najbolje je što s njim u to vrijeme ne radim ništa,niti nemam nekih aplikacija koje sad u pozadini nešto non stop rade.

U prvih mozda mjesec i pol otkako sam ga dobio se nije ništa pojavljivalo a od tad svaki tjedan negdje 2 puta se pregrije.

Grije se najviše u predijelu gdje je prednja kamera.

Uglavnom pocucla cijelu bateriju tada pa se sam ugasi,a ako bas izgubim zivce ga ugasim dok se malo ne ohladi i onda sve normalno radi.

Prije updatea na ICS bi se svaki puta srcashalo sve i izgubio bi signal od mreže i trebao bih ga ugasit,sada signal mreze ostaje i kada je usijan.

Citao sam malo o ovome i izgleda da je jako čest kod galaxya s2,ali nisam tocno shvatio u čemu je fora i kako je ispraviti (nova baterija?),pa ako je netko zna kako bi mogao ovaj problem riješit neka iznese prijedlog. :)

Matična - najvjerojatnije.

16 godina
neaktivan
dreammaker kaže...

Ja sam valjda jedini koji je na Paranoidu ovdje, koristim skoro sve u phone modu, nekolicinu stvari u tablet modu (settingse recimo) ali rom je izuzetno fluidan i baterijom sam zadovoljan ;)

Heh, pa nema puno smisla koristit Paranoida ako ne koristis Tablet UI. Zato sam se i prebacio na AOKP, ima bolje toggleove :D

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Znaci da trazim zamjenu moba za novi jer drugog nacina nema ? :/ 

15 godina
sudy_freak kaže...
Shaka111 kaže...

Tebe nisam viđao u ovoj našoj temi {#}

Dobrodošao {#}

al mu mobitel ima staza na ovoj temi :)

CovjekToplomjer kaže...
sudy_freak kaže...

Znaci da trazim zamjenu moba za novi jer drugog nacina nema ? :/ 

i ja imam trenutno problema s svojim mobitelom sada koji sam uzeo, pregrijava se s lijeve strane ekrana, baterija, i zadnja kamera, a pogotovo tamo gdje se ubacuje sim kartica.. s prijasnjim galaxyem koji je kod shake1111 nisam imao nikad problema s pregrijavanjem (tolko o tome)

cak mi je frend rekao da su verzije koje su kupljene prije 11. ili 12. mjeseca prosle godine zahvacene s tim pregrijavanjem

edit: posebno se to događa na 3G-u, ugasi se pa se nece upaliti iako ima jos baterije, tek ga poslje mozes ukljuciti

Visit Us @ KoDeX Clan www.kodex-team.eu
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 21:12 (Rasho).
14 godina

Nova Hydra (djeluje fino).

Btw. čiji je Shaka kupio uređaj? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sudy_freak kaže...

pogodi.. imas 1 sansu :) link

14 godina
Rasho kaže...
sudy_freak kaže...

pogodi.. imas 1 sansu :) link

Razočaran sam {#}

15 godina

Uzeo sam uređaj od clana Rasho,jako sam zadovoljan jer je uredaj bio u stanju novo,baterija je takoder odlicna cak i na stock romu na kojem sam bio cijelo vrijeme do sada dok mi nije dosadio =)

kao sto rekoh par postova prije stavio sam Ressurection rom 2.2  4.0.4 ICS (najnoviji) + Siyah 3.2.6.4+  ,zasada radi super,mobitel je jako fluidan i nema trzanja niti icega slicno

prije njega sam imao navedeni Hydra koji je takoder bio odlican ali sam imao problem sa njim,naime kada se mobitel zakljuca on se ujedno i ugasi (vjerojatno sam krivo flashao ili nesto slicno pa nije bilo u redu)

jednu stvar sam primjetio je da sam na stock ICS 4.0.3 imao na AnTuTu 6300 bodova a na ovome custom imam nesto sitno preko 6000,nije da me dira nesto previse jer mobitel puno fluidnije i odazivnije radi nego prije ali eto jedna zanimljivost

imam u planu si naruciti zadnju masku u bijeloj boji pa me zanimaju vasi komentari na takvu promjenu =)

inace uredaj mi je fenomenalan,od dizajna do tezine i ekrana je sve za 5+ 

Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
Shaka111 kaže...

Uzeo sam uređaj od clana Rasho,jako sam zadovoljan jer je uredaj bio u stanju novo,baterija je takoder odlicna cak i na stock romu na kojem sam bio cijelo vrijeme do sada dok mi nije dosadio =)

kao sto rekoh par postova prije stavio sam Ressurection rom 2.2  4.0.4 ICS (najnoviji) + Siyah 3.2.6.4+  ,zasada radi super,mobitel je jako fluidan i nema trzanja niti icega slicno

prije njega sam imao navedeni Hydra koji je takoder bio odlican ali sam imao problem sa njim,naime kada se mobitel zakljuca on se ujedno i ugasi (vjerojatno sam krivo flashao ili nesto slicno pa nije bilo u redu)

jednu stvar sam primjetio je da sam na stock ICS 4.0.3 imao na AnTuTu 6300 bodova a na ovome custom imam nesto sitno preko 6000,nije da me dira nesto previse jer mobitel puno fluidnije i odazivnije radi nego prije ali eto jedna zanimljivost

imam u planu si naruciti zadnju masku u bijeloj boji pa me zanimaju vasi komentari na takvu promjenu =)

inace uredaj mi je fenomenalan,od dizajna do tezine i ekrana je sve za 5+ 

jesi skidao onu foliju s ekrana? :D

15 godina

ne folija je jos uvijek na njemu =) mobitel je jos uvijek u stanju kao kada sam ga uzeo od tebe

nisam vidio do sada bolje stavljenu foliju,inace se svaka sjebe za mjesec dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ma u boljem je stanju nego da kupis direktno novog, nije mi nikad ispao iz ruke, folija stavljena gore, nikad vađen iz futrolice.. a radi ko svicarski sat :)

a ovo moje govno sada od sgs2 se pregrijava dok je ugasen, a tek kad ga upalim xD

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 21:33 (Rasho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pozdrav svima, nov sam u ovome pa sam si dao truda i pročitao par strana na forumu ne bi li nešto naučio...
I eto, rezultat je da sam stavio na mob. I9100XWLPG i kernel CF-Root-SGS2 _ XW_ NEE _ LPG-v5.5-CWM5 o kojima se pisalo prije nekoliko strana.
Sada sve radi o.k. ali imao bih samo još jedno pitanje. Da li ima smisla stavljati Speedmod kernel? Unaprijed zahvalan....

0 0 hvala 0
15 godina

sve ima smisla :)

ugl. bolje ce ti raditi neki takav kernel nego neki official jer se uopce ne trude napraviti software oko mobitela, vec se samo brinu kako da sloze novi mobitel, a stare zanemare.. tu u akciju nastupaju programeri s takvim kernelima {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, totalni sam početnik u vezi Androida. Može li mi netko objasniti kako da napravim update na Ice Cream Sandwich, postoji li neki program kao što Nokia ima Nokia Suite?

Odakle skidate igrice i aplikacije s interneta? I nije mi jasno što je .apk,a što SD Files. Vidio sam da je potrebno oboje da igre rade.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 10:58 (topgun1).

0 0 hvala 0
14 godina

Pođi sutra do Tiska i kupi zadnji BUG.

{#}

1. Samsung Kies je ono što ti treba
  2. .appk je kao na PC-u .exe, znači samoinstalirajuća arhiva. Svaku aplikaciju s Play-a (a ne mora biti nužno s Play-a) možeš naći kao .appk
  3. SD je kratica za SD-card = znači, Micro SD kartica (eksterna kartica)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice