Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.293.498
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
@bzvz92
Restartaj mob/systemui
Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
13 godina
neaktivan
Kordy kaže...
@bzvz92
Restartaj mob/systemui

osjecam se glupo -.- ali hvala...

14 godina
Kordy kaže...
@zelenbic
Ne preporučam ti da kupuješ i9100G...

koja je razlika izmedu toga i onoga iz t mobilea?

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
17 godina
odjavljen
zelenbic kaže...
Kordy kaže...
@zelenbic
Ne preporučam ti da kupuješ i9100G...

koja je razlika izmedu toga i onoga iz t mobilea?

i9100 i i9100G

Največa razlika je u CPU i GPU... Exynos je jači i bolji... (i9100)

Za i9100 je puno veća podrška i community

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 19:35 (Kordy).
17 godina
odjavljen
Šef kaže...

Jedan problem imam na nekoliko ROM-ova:

Sporo prebacivanje podataka preko USB-a. Znaci, u bilo kojem ROM-u je puno sporije nego u recoveryju. Zasto?

settings > storage > menu > usb computer communitcation i uključi MTP, meni tako brzo prebacuje...

14 godina

Nakon skoro mjesec dana, Faryaab je pustio build za jedan od boljih ICS AOSP ROM-ova.

F1 Galaxy Nexus.

Neću isprobavati, ali eto, nadam se da je bilo vrijedno čekanja. 

Samsung Galaxy SII GT-I9100 crew :)
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

nedavno je bio postavljen link sa svim aplikacijama od s3 koji smo mogli instalirati na s2. ja sam neke od tih aplikacija kopio u system/app i onda mi se mob restarto i neke od njih sam izgubio kao digital clock a ove koje sam premjestio ne mogu instalirati. ima negdje link sa svim stock s2 aplikacijama da njih opet prebacim i instaliram?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
sudy_freak kaže...

Nakon skoro mjesec dana, Faryaab je pustio build za jedan od boljih ICS AOSP ROM-ova.

F1 Galaxy Nexus.

Koliko dugo ce te drzati da ga neces probati? :)

Sutra imam pravu malu avanturu, tj vec od nocas, u 2 krecem na "put".. Imam rutu dostave od nekih 1000 km sa 9 stajanja, za neka mjesta ce mi trebati i navigacija, najvise po Zg, jer ima par adresa za loje nikad nisam cuo, poziva ce biti puno, pa cu eto vidjeti kako ce se baterija na RGUI-u ppnasati sutra, trajanje i sve, i javim onda dojmove.. ;) 

13 godina
neaktivan
majdo kaže...
sudy_freak kaže...

F1 Galaxy Nexus.

Sutra imam pravu malu avanturu, tj vec od nocas, u 2 krecem na "put".. Imam rutu dostave od nekih 1000 km sa 9 stajanja, za neka mjesta ce mi trebati i navigacija, najvise po Zg, jer ima par adresa za loje nikad nisam cuo, poziva ce biti puno, pa cu eto vidjeti kako ce se baterija na RGUI-u ppnasati sutra, trajanje i sve, i javim onda dojmove.. ;) 

ja sam ga fleshnuo na novi tel.. dobar je drzi bat. ali testiracu ga jos bitno da nema FC

13 godina
neaktivan
oskarduki kaže...
majdo kaže...
sudy_freak kaže...

F1 Galaxy Nexus.

ja sam ga fleshnuo na novi tel.. dobar je drzi bat. ali testiracu ga jos bitno da nema FC

F1 ili RGUI? {#}

13 godina
neaktivan
bzvz92 kaže...
oskarduki kaže...
majdo kaže...
sudy_freak kaže...

F1 Galaxy Nexus.

F1 ili RGUI? {#}

RDUI

17 godina
odjavljen
Ne znam za vas ali ja sam malo proučavao kako stvari stoje sa Galaxy S III. Svi znamo da je puno ljudi imalo problema sa S II ( matične ploče, camera pink spot, screen burn-in, čudni problemi sa lijevom stranom ekrana itd itd). Na sreću, moj uređaj nije imao sličnih problema (ili ih ja nisam uočio a nadam se ni da neću). Osobno sam se nadao da će se Samsung primiti posla i minimalizirati pogreške na S III ali koliko sam vidio na forumima, opet ista priča. Za softwareske greške imam razumijevanja i to će se 100% ispraviti ali za hardwareske više nemam tolerancije. Koja je svrha kupovati tako skup mobitel kada se morate kockati da li ćete dobiti potpuno ispravan uređaj ili ne. Nisu to neke velike greške ali čemu prekrasni super amoled kada čete gore imati neku mrlju koju vam neće pokriti garancija...

Ako želite, pogledajte malo po xda threadovima za S III. Nije mi u cilju odgovarati bilo koga od kupnje mobitela, samo želim reći da se dobro informirate prije kupnje. Osobno sam odlučio kupiti bateriju od 2000 mah i uživati u ovom uređaju jer će S dvojka rasturati još jako dugo... Ne morate ovaj post shvačati ozbiljno ali morao sam izraziti svoje mišljenje.

Pozdrav
17 godina

Mogao si staviti par dobrih linkova...

Inace se slazem sa ovime sto si napisao (npr. HTC One X).

Nadam se da ce do Nove godine ispraviti sve probleme ili izaci neki drugi model...

Galaxy S2 @ WanamLite 12, Siyah kernel 3.3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 21:46 (Kordy).
13 godina
neaktivan

Kordy - što se tiče ovih tvorničkih grešaka, one su u današnje vrijeme masovne produkcije jednostavno neizbježne.

To su tako kompleksni sistemi da ih jednostavno statistički mora biti na određenom broju uređaja. Sad, na proizvođačima je da to smanje do nekog minimuma, a pitanje je da li se Samsung uopće potrudio oko toga. Mi možemo samo nagađati na temelju nekih postova korisnika po raznim forumima da ih ima dovoljan broj, ali bez službene statistike ne možemo znati kako naš uređaj kotira u odnosu na ostale.

Sve u svemu, ja sam možda imao malo više sreće pa u 5-6 SGS2 koliko sam ih imao i promjenio, nisam imao problema do sada (o tome malo niže) i generalno sam zadovoljan sa uređajem. Također imam par prijatelja, kažu i oni da im nikad nikakvih problema nije bilo.

Još jedna stvar. Oni koji su u životu barem jednom kupovali auto u salonu, odnosno naručivali novoga jel, svjesni su da im prodavači napomenu kako je tvorničke greške potrebno prijaviti unutar recimo par mjeseci, a dalje sve greške koje ne pokriva garancija, oni su dužni prijaviti.

Greške će uvijek biti tu, a na nama je samo da se nadamo da će se smanjiti. To je jednostavno cijena masovne produkcije koju nažalost mi korisnici plaćamo.

Što se tiče mog problema.. Čitao sam malo po netu i saznao da ga ima dosta ekipe.

Problem je taj da kod paljenja ekrana (imam onaj pattern security), touchscreen ne radi kako spada. Preskače mi dodirne točke i ne mogu otključat mobitel. Čim ugasim ekran i opet ga upalim, sve normalno radi.

Pomislio sam da možda krivo držim mobitel ili slično, ali koliko čitam problem je u nekim voltažama (?) negdje. Najčešće se to javlja kad se priključuju na neke lijeve punjače pa dok je priključen na punjač ne reagira dobro touchscreen.

Meni je doduše malo drugačija situacija. Ne radi mi nasumce i to samo dok ga ne otključam, kasnije sve funkcionira normalno.

Mjenjao sam romove, sve sam pokušavao al i dalje se pojavljuje problem.

Imam frenda u servisu pa nosim ga sutra-preksutra na popravak i javim vam što će on reći i da li to snosi garancija. Po meni bi morali mjenjati ekran ili šta im srce želi samo da radi.

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
@echo
Ma svjestan sam "masovne proizvodnje" ali mislim da si Samsung to ne smije dopuštati... Baš me zanima da li je itko uspio dobiti novi uređaj na temelju mrlje prilikom slikanja...
14 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Kordy -

Što se tiče mog problema..

Po meni bi morali mjenjati ekran ili šta im srce želi samo da radi.

Čemu zamjena cijelog ekrana ako se može zamjeniti digitizer....

Galaxy S2 WanamLite 11.5 DXLP9, SiyahKernel v3.2.6.4
15 godina
neaktivan
Kordy kaže...
@echo
Ma svjestan sam "masovne proizvodnje" ali mislim da si Samsung to ne smije dopuštati... Baš me zanima da li je itko uspio dobiti novi uređaj na temelju mrlje prilikom slikanja...

Ma toga ima kod svih,i bit će ga i dalje,samo pitanje u kojem opsegu. Da li je riječ o tu i tamo "izoliranim" primjercima ili je riječ o serijskim greškama,al zato postoji garancija,zamjena ili popravak uređaja. Čini mi se da je kod SGS III ipak riječ o "izoliranim" slučajevima,dok izgleda HOX ima malo većih problema.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
16 godina
neaktivan
tommek10 kaže...
EchoOne kaže...

Kordy -

Što se tiče mog problema..

Po meni bi morali mjenjati ekran ili šta im srce želi samo da radi.

Čemu zamjena cijelog ekrana ako se može zamjeniti digitizer....

Zato sto to sve dolazi u jednom dijelu, u jednom "paketu"

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
14 godina
neaktivan

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1693704

Ekipa,ako već niste,obavezno obratite pozornost na ovaj problem!

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 1:02 (mnjikloh).
14 godina
neaktivan

Narode ponovno ja, ali stvarno ne znam dali je ova moja baterija ili aparat totalno u klincu. Ne izdrži mi 12-13 h. do 20-30 %.

Jel s ovom potrošnjom to normalno ili je nešta u klincu drugo.

Galaxy S2 WanamLite 12-stock- XXLP9, SiyahKernel v3.0.33

Galaxy S2 WanamLite 12 XXLP9, SiyahKernel v3.2.7.2+
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
robijan kaže...

Narode ponovno ja, ali stvarno ne znam dali je ova moja baterija ili aparat totalno u klincu. Ne izdrži mi 12-13 h. do 20-30 %.

Mobitel je poprilično "budan"... Ja bih na tvojem mjestu probao SpeedMod kernel...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 9:26 (Kordy).
17 godina
odjavljen

Evo što nam dolazi s novim MIUI-em sutra:

• NEW MIUI Music Version 2 UI
  • Added delay setting for long press back key to exit an application
  • I9100 and LT18I updated to newer bases  > dobra vijest jer su posljednje dvije baze (LPG i LPF) itekako dobre

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...
robijan kaže...

Mobitel je poprilično "budan"... Ja bih na tvojem mjestu probao SpeedMod kernel...

probao sam jednom i nije radio, ali mislio sam da ide samo na original roomove ili bazirane na orig.

ali ok i da ga probam samo dali da ga flasham kao i syjaha i to je to ili ima neki drugi postupak

14 godina
neaktivan
Kordy kaže...
robijan kaže...

i kako misliš budan , jel to puno razgovora ili zaslon dugo gori. Nemam usporedbu s nikim koliko tko razgovara na dan ili slično...

17 godina
odjavljen
robijan kaže...
Kordy kaže...
robijan kaže...

probao sam jednom i nije radio, ali mislio sam da ide samo na original roomove ili bazirane na orig.

ali ok i da ga probam samo dali da ga flasham kao i syjaha i to je to ili ima neki drugi postupak

Wanam-ov ROM je baziran na stock Samsungovom a SpeedMod je za Samsungove romove...

Skini ICS K3-20 verziju i flashaj preko CWM, ništa drugo ne trebaš... LINK 

EDIT: Na 7. slici možeš vidjeti da je mobitel Pripravan dosta vremena kada ga ti uopče ne koristiš odnosno dok je zaslon ugašen.

3 sata razgovora nije malo ali ipak mislim da to može malo bolje...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 10:02 (Kordy).
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...
robijan kaže...
Kordy kaže...
robijan kaže...

Wanam-ov ROM je baziran na stock Samsungovom a SpeedMod je za Samsungove romove...

Skini ICS K3-20 verziju i flashaj preko CWM, ništa drugo ne trebaš... LINK 

EDIT: Na 7. slici možeš vidjeti da je mobitel Pripravan dosta vremena kada ga ti uopče ne koristiš odnosno dok je zaslon ugašen.

3 sata razgovora nije malo ali ipak mislim da to može malo bolje...

evo pokušam i hvala ti. a što se tiče pripravnosti dali se može vidjeti šta ga to drži pripravnog dali je to ovo:

14 godina
neaktivan

neće u zadnjih dan dva da mi i CWM ništa flasha update što sam inače prije mogao, a flash kernel nikada nije radio dok sam back up i sada napravio dali je to povezano s siyah kernelom ili nešta i tu ne štima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Itko flashao Siyah 3.3.1? 

Ili je mozda bolje ostat na starijoj verziji (kojoj)?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
robijan kaže...

neće u zadnjih dan dva da mi i CWM ništa flasha update što sam inače prije mogao, a flash kernel nikada nije radio dok sam back up i sada napravio dali je to povezano s siyah kernelom ili nešta i tu ne štima

e sada kada sam stavio speedmod( prije bio siyah- vratio sam ex tweaks na početne postavke te deinstalirao ex za svaki slučaj)

u CWM manageru pokazuje blblba bla bla... diffferent kernel i dobio sam novi SUPERUSER -a ... šta sa starim SU dali ga deinstalirati dali smetaju jedan drugom

i dali uz speed idu kakvi alati za dodatno poboljšanje......{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice